Istanbul
Moderator: anex
-
rudy81
#776 Re: Istanbul
probaj na booking.co, hotels.com i venere.com
ima dosta ponuda pod apartments, studios i cini mi se da su dosta povoljniji od hotela
ima dosta ponuda pod apartments, studios i cini mi se da su dosta povoljniji od hotela
-
glockov kolac
#777 Re: Istanbul
Već sam gledao, puno hvala na savjetu. Kontam da neko nema iskustvo iz prve ruke...rudy81 wrote:probaj na booking.co, hotels.com i venere.com
- beautyfool
#778 Re: Istanbul
zavisi za sta ides, ako mislis obilaziti historiska mjesta premalo ti je to vremena, ali eto mozes ponesto i vidjeti, ako ides u shopping, taman ti jeBaby Jane wrote:Ako odem za vikend, isplati li se to ili je jednostavno trošak vremena /para?
- eluna
#779 Re: Istanbul
koristi airbnb ................ iz prve ruke - sve bude OKglockov kolac wrote:Već sam gledao, puno hvala na savjetu. Kontam da neko nema iskustvo iz prve ruke...rudy81 wrote:probaj na booking.co, hotels.com i venere.com
- eluna
#780 Re: Istanbul
eh - da se i ja pohvalim ........ odoh vam u taj čarobni grad na 9 dana, od čega doduše 4 dana nekim poslom, ali sam ugrabila i nekih 4 slobodna dana za cunjažu
jedini moj problem je što ću zbog posla biti smještena u blizini Gocken aerodroma ................ no sat i pol ujutro neće mi biti problem da putujem da bi štagod obišla
mada želim da vidim i Kartal ako stignem
koji slikicu i utiske pišem u drugoj polovini Aprila
jedini moj problem je što ću zbog posla biti smještena u blizini Gocken aerodroma ................ no sat i pol ujutro neće mi biti problem da putujem da bi štagod obišla
koji slikicu i utiske pišem u drugoj polovini Aprila
- eluna
#781 Re: Istanbul
tu sam promotivnu kartu za termin koji meni odgovoara kupila 29.01. a promocija je bila do 01.02. - dakle ..... karti IMA, samo treba utrefiti i termin kada se putujekojeime wrote:"Btw, uvijek pratim ove akcije turkisha i cini mi se da su sada pustili u opticaj dosta karti po ovoj cijeni...U prijasnjim akcijama ovih karata nestane u par dana od momenta pustanja akcije..a sada koliko vidim ima ih za svaki dan i u svakom terminu.. da ih nije malo Pegasus razdrmao.."
Sada ozbiljno (da me rudy81 opet ne naruzi). Ja sam prvi put cuo za tu akciju pocetokm prosle godine, nekih 2 - 3 dana nakon pocetka akcije. I kako sam svakako namjeravao putovati u Istanbul u periodu vazenja tih karata odem u Turkish airlines da ih kupim. Vec su, nakon 2-3 dana, bile rasprodane. Na kraju morao platiti punu cijenu BH Airlinesa.
Ako je sada veci broj karata i lakse je do njih doci, drago mi je zbog onih koji ce to iskoristiti. Ja opet namjeravam ici za koju godinu, nije svijet samo Istanbul, treba vidjeti i ponesto drugoPa se nadam da cu konacno uspjeti doci do te magicne jeftine karte.
-
rudy81
#782 Re: Istanbul
eluna wrote:tu sam promotivnu kartu za termin koji meni odgovoara kupila 29.01. a promocija je bila do 01.02. - dakle ..... karti IMA, samo treba utrefiti i termin kada se putujekojeime wrote:"Btw, uvijek pratim ove akcije turkisha i cini mi se da su sada pustili u opticaj dosta karti po ovoj cijeni...U prijasnjim akcijama ovih karata nestane u par dana od momenta pustanja akcije..a sada koliko vidim ima ih za svaki dan i u svakom terminu.. da ih nije malo Pegasus razdrmao.."
Sada ozbiljno (da me rudy81 opet ne naruzi). Ja sam prvi put cuo za tu akciju pocetokm prosle godine, nekih 2 - 3 dana nakon pocetka akcije. I kako sam svakako namjeravao putovati u Istanbul u periodu vazenja tih karata odem u Turkish airlines da ih kupim. Vec su, nakon 2-3 dana, bile rasprodane. Na kraju morao platiti punu cijenu BH Airlinesa.
Ako je sada veci broj karata i lakse je do njih doci, drago mi je zbog onih koji ce to iskoristiti. Ja opet namjeravam ici za koju godinu, nije svijet samo Istanbul, treba vidjeti i ponesto drugoPa se nadam da cu konacno uspjeti doci do te magicne jeftine karte.
pa i ja kazem da nije nemoguce, a ispala babaroga
sretno i lijep provod
-
glockov kolac
#784 Re: Istanbul
Na kraju smo preko booking.com našli hotel... ipak, ne moramo se peglati sa doručkom... dobar je booking.comrudy81 wrote:probaj na booking.co, hotels.com i venere.com
- Pooll
#785 Re: Istanbul
S tim da je meni na booking.com bilo sve puuuno skuplje nego u tur. agenciji...glockov kolac wrote:Na kraju smo preko booking.com našli hotel... ipak, ne moramo se peglati sa doručkom... dobar je booking.comrudy81 wrote:probaj na booking.co, hotels.com i venere.com
-
rudy81
#786 Re: Istanbul
Pooll wrote:S tim da je meni na booking.com bilo sve puuuno skuplje nego u tur. agenciji...glockov kolac wrote:Na kraju smo preko booking.com našli hotel... ipak, ne moramo se peglati sa doručkom... dobar je booking.comrudy81 wrote:probaj na booking.co, hotels.com i venere.com
mozes li dati primjer? ovo je prvi put da cujem da je nekog jeftinije izisao aranzman preko turisticke agencije
- Pooll
#787 Re: Istanbul
Uglavnom, primjer: hotel ****, http://www.grandyavuzhotel.com/, na bookingu je bio za 7 noci 880 eura u agenciji 570eur (ranije je, pocetkom januara, za isti termin u agenciji bio 450eur, na bookingu 650)
Ostali primjeri, hotel *** 320eur za 7 noci, na bookingu 510eur... itd, itd...
rezervacija se ne placa, a ostaje rezervisano bez ikakve naknade i to sve do dva dana do puta... i to nije prvi put da je u agencijama poprilicno jeftinije od web-a... uvijek trazim ponude od agencija, pa onda uporedim...
rezervacija se ne placa, a ostaje rezervisano bez ikakve naknade i to sve do dva dana do puta... i to nije prvi put da je u agencijama poprilicno jeftinije od web-a... uvijek trazim ponude od agencija, pa onda uporedim...
-
rudy81
#788 Re: Istanbul
Pooll wrote:Uglavnom, primjer: hotel ****, http://www.grandyavuzhotel.com/, na bookingu je bio za 7 noci 880 eura u agenciji 570eur (ranije je, pocetkom januara, za isti termin u agenciji bio 450eur, na bookingu 650)
i dalje mi je cudno al eto
ti si jedan veliki sretnik kad prolazis jeftinije preko agencije
-
theTruePath
#789 Re: Istanbul
Gdje se moze naci mezar ili turbe Hureme i sultana Sulejmana? 
-
mimica23
#790 Re: Istanbul
Nalazi se tacno iza Istanbul Univerziteta i Kapali Carsije.Pogledaj na mapi,mozes ulicom Fuat Pasa Cd. ili Uzun Carsi od Kapali Carsije pa levo.http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8& ... db6c4fc56e
- Coppertone
#791 Re: Istanbul
u prostoru oko dzamije sultanya.theTruePath wrote:Gdje se moze naci mezar ili turbe Hureme i sultana Sulejmana?
-
rudy81
#792 Re: Istanbul
Coppertone wrote:u prostoru oko dzamije sultanya.theTruePath wrote:Gdje se moze naci mezar ili turbe Hureme i sultana Sulejmana?
sulejmanija dzamija
- eluna
#793 Re: Istanbul
ja uvijek kontaktiram direktno sa hotelom - jer ipak je tako najjeftinije ............ a vjerujte, moji iz firme malo malo putuju negdje po svijetu - znači tako radim već 12 godina .............. uvijek je najjeftinije kontaktirati hotelPooll wrote:Uglavnom, primjer: hotel ****, http://www.grandyavuzhotel.com/, na bookingu je bio za 7 noci 880 eura u agenciji 570eur (ranije je, pocetkom januara, za isti termin u agenciji bio 450eur, na bookingu 650)
-
rudy81
#794 Re: Istanbul
eluna wrote:ja uvijek kontaktiram direktno sa hotelom - jer ipak je tako najjeftinije ............ a vjerujte, moji iz firme malo malo putuju negdje po svijetu - znači tako radim već 12 godina .............. uvijek je najjeftinije kontaktirati hotelPooll wrote:Uglavnom, primjer: hotel ****, http://www.grandyavuzhotel.com/, na bookingu je bio za 7 noci 880 eura u agenciji 570eur (ranije je, pocetkom januara, za isti termin u agenciji bio 450eur, na bookingu 650)
pa i meni je malo (malo puno) cudno da je preko agencije jeftinije... naravno, ne mislim samo na istanbul nego generalno
- Pooll
#795 Re: Istanbul
Malo ili puno cudno... ali je tako, ne kazem da je pravilo, uvijek provjerim sve opcije i logicno odaberem najpovoljniju opciju...rudy81 wrote:eluna wrote:ja uvijek kontaktiram direktno sa hotelom - jer ipak je tako najjeftinije ............ a vjerujte, moji iz firme malo malo putuju negdje po svijetu - znači tako radim već 12 godina .............. uvijek je najjeftinije kontaktirati hotelPooll wrote:Uglavnom, primjer: hotel ****, http://www.grandyavuzhotel.com/, na bookingu je bio za 7 noci 880 eura u agenciji 570eur (ranije je, pocetkom januara, za isti termin u agenciji bio 450eur, na bookingu 650)
pa i meni je malo (malo puno) cudno da je preko agencije jeftinije... naravno, ne mislim samo na istanbul nego generalno
Tako isto ljudima bude cudno kada sam letio za 16,99EUR... kazu jesi siguran da ti nisu naplatili 169,9
- eluna
#797 Re: Istanbul
naravno da nije čudno ............. kupovina preko agencije ti je kupovina iz 2, 3, 4 rukerudy81 wrote:to nije cudno
to je uvijek tako
-
rudy81
#798 Re: Istanbul
eluna wrote:naravno da nije čudno ............. kupovina preko agencije ti je kupovina iz 2, 3, 4 rukerudy81 wrote:to nije cudno![]()
to je uvijek tako
ma ovo zadnje se odnosilo na jeftine letove...ovom se ne cudim jer sam ja birvaktile (dok sam bia mlaadja i putovala europom
al ovo za agencije mi je i dalje strange, kazem ja da je @pooll veliki sretnik
- Coppertone
#799 Re: Istanbul
hvala, upravi si suleymaniyerudy81 wrote:Coppertone wrote:u prostoru oko dzamije sultanya.theTruePath wrote:Gdje se moze naci mezar ili turbe Hureme i sultana Sulejmana?![]()
sulejmanija dzamija
- drndalo
#800 Re: Istanbul
Kod pravih agencija, kojih kod nas i nema bas, jelte, kao sto znamo, to i ne mora biti bas tako...eluna wrote:naravno da nije čudno ............. kupovina preko agencije ti je kupovina iz 2, 3, 4 rukerudy81 wrote:to nije cudno![]()
to je uvijek tako
Radi se o eknomiji velicine, i ako agencija nekom hotelu unaprijed, npr. u januaru, na turistickom sajmu kupi npr. 1000 nocenja, pre-paid, nije nimalo neobicno da se dobije popusta i do 50%... Onda je sasvim njihov rizik (ali i zarada ako prodaju skuplje nego su platili) da li ce, kada, i koliko naplatiti ta ista nocenja mani kao krajnjoj musteriji... Tako da se moze desiti da ako naletis dobijes bolju cijenu od agencije nego od hotela...
Ja sam bio skeptican kada sam cuo da se npr. pristojni kreveti u jako pristojnim apartmanima u Grckoj mogu kupiti i za 10 EUR/nocenje... Problem ? Kupuju se mahom na sajmu u BG, u februaru, pre-paid... Pa onda npr. Kontiki za sezonu unaprijed kupi npr. 200.000 nocenja... Za sta trebaju ili pare, ili garancija banke koja ti vjeruje, a firma koju spomenuh ima za nase uslove ogroman obrt... Pa banka zna da su "dobri" za sumu kojom im garantuju... Grk vlasnik apartmana dobije lovu na pocetku godine, i barem od aprila-oktobra ne razmislja dal' ce mu doci neko da mu izda apartman, pa da moga da ga oguli kao rooms/zimmer/cammere u Dalmaciji...