MAKAO wrote:rogerthat wrote:MAKAO wrote:Je li neko boravio u hotelu Sarajevo? Kakav je hotel i kako da dođem do njega sa aerodroma ? piše da se nalazi na Beyazitu

[/qu
E ovako, ja sam bila prije mjesec dana u hotelu "Sarajevo", što se tiče usluge-nula poena, hotel drže neki balkanci, uglavnom tu borave šverceri iz Bosne isl... Doručak ti je svako jutro isti uz čaj i ja jedno jutro kažem , neću čaj nego kafu, osoblje me hladno odbi
Sve u svemu, trenutno se renovira sa vanjske strane, sobe male ali čiste, nisam htjela bacati pare jer svakako sam najmanje u sobi bila
Što se tiče dolaska sa aerodroma, ne daji pare za taxi, idi na metro i prati putokaze-označene su sve stanice, zatim sjedi na tramvaj, i dođeš skroz do Bayazita. Tu je sve blizu, od Kapali čaršije 5 min, do Sultanahmeta 10-ak min...Grad je čaroban, sve divno, ali niko skoro engleski da ne govori, nego objašnjavaju na turskom kao da se podrazumijeva da ja moram znati turski
Oko Sultanahmeta i AyA Sofije ništa ne kupuj, suveniri su najjeftiniji na pijaci u blizini Kapali čaršije, za sve se cjenjkaj, kada uđeš u restoran prvo pitaj za cijene svega inačel....
Eto, nadam se da sam ti pomogla, ako te još šta zanima, pitaj....

HVALA ti,sve informacije su mi dobro došle jer prvi put idem u Istanbul. Neki su mi pohvalili taj hotel SARAJEVO a opet neko ksže da je užasan, odlučila sam da idem tu pa ako mi se ne svidi potražiću drugi smještaj, zanima me još samo to koliko je hotel udaljen od tramvajske stanice Bayazit?

Hotel ti je u samom centru, dakle cca 50 m od tramvajske stanice Bayazit-to je velika prednost što ti je sve blizu
Grad je prelijep , ja ga svakako opet mislim posjetiti, i ne znam koliko ostaješ, ali moj bi ti prijedlog bio takođe ako želiš da baš obiđeš čitav grad-uplati vožnju City bus-em , dvospratni autobus, obiđeš kompletan Istanbul za par sati, ideš i u azijski dio, prelaziš preko velikog mosta, Taksim, onako, meni je super bilo...
Samo pazi na cijene u trgovinama, vole zapaliti to je čudo jedno
Išla sam i u Bursu i desila mi se slijedeća stvar,na pijaci vidim ja set za čaj i hajd reko da kupim, veelikim brojkama piše 3 Tl, baš jeftino, i ja govorim, ok, pakuj jedan set, izlazi gazdarica i kaže mi ovim riječima :" Tebi je 10 Tl"
I tako, ima svega, ali bez obzira, Napoleon je rekao nešto u fazonu, da je cijeli svijet jedna država, Istanbul bi bio glavni grad...
I da ne zaboravim, bez muške pratnje poslije 11-12 h ne izlazi ...eto ...sretno u svakom slučaju