Istanbul

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
druzeljubiva

#1276 Re: Istanbul

Post by druzeljubiva »

Imas mogucnost da se sa aerodroma direktno prebacis sa njihovim autobusima HAVATAS-ima. Evo ti njihove stranice

http://havatas.com/default.aspx

Nisi napisala na kojem ces aerodromu biti. Sa Sabiha Gokcen aerodroma ti je nesto skuplje i duze putovati nego sa Ataturka (cijena je oko 10-15 TL).

DesdemonaEstrid ti je vec objasnila da trebas upraviti prema Eminonu :)

evo ti na ovoj stranici dosta dobro objasnjeno kako doci do kojeg dijela grada

http://mojistanbul.com/2013/04/29/od-ae ... do-centra/
ema_

#1277 Re: Istanbul

Post by ema_ »

Bit ću na Ataturku, dolazak prije ponoći, a drugi let naredni dan u 6 popodne, mislim da ima dosta vremena, pogotovo ako uspijem izganjat onu njihovu besplatnu uslugu od aerodroma (hotel i prijevoz) zbog dugog tranzita :-D .

Ono što bih voljela obići je Miniaturk, onaj akvarij veliki, strana Bosfora sa serija :D i neki od bazara koji nisu među poznatijim, al su povoljni, zaboravih sad ime nekog, čitala sam po drugim forumima...

Planiram i napraviti pressicu, pa da li ona prolazi za akvarij i Miniaturk?
druzeljubiva

#1278 Re: Istanbul

Post by druzeljubiva »

Press card ti ne prolazi u Miniaturk-u (bar meni nije :sad: ), ali nije ti skup ulaz (10TL) za ono sto ces vidjeti. Za akvarij ti ne znam jer nisam isla tamo ni probala proci sa press-icom. U svakom slucaju probaj i vidi .. najgore sto ti se moze desiti je to da ti kaze ne mozes uci sa press i onda odlucis hoces li platiti kartu ili ne :-D
ema_

#1279 Re: Istanbul

Post by ema_ »

Jel se ima vremena obići sve navedeno i još stići na aerodrom kad treba? :-D
druzeljubiva

#1280 Re: Istanbul

Post by druzeljubiva »

Tesko da to sve mozes obici za tako kratko vrijeme. Turkuazoo aquarium ti je udaljen nekih 5km od aerodroma Ataturk i za njega ti je relativno lako (kad se krenes vracati na aerodrom odes i posjetis akvarij i vjerovatno odatle ima prevoz prema aerodromu), ali Miniaturk ti je bas daleko za otici jer se nalazi uz desnu obalu Zlatnog roga i dok jos sve obidjes mislim da je Mission: Impossible :sad:
za to gdje su se serije snimale nemam pojma jer nisam gledala serije .. vjerovatno neko zna gdje je to, pa ti mozda i objasni :)
vjesticanametli

#1281 Re: Istanbul

Post by vjesticanametli »

ema_ wrote:Bit ću na Ataturku, dolazak prije ponoći, a drugi let naredni dan u 6 popodne, mislim da ima dosta vremena, pogotovo ako uspijem izganjat onu njihovu besplatnu uslugu od aerodroma (hotel i prijevoz) zbog dugog tranzita :-D .

Ono što bih voljela obići je Miniaturk, onaj akvarij veliki, strana Bosfora sa serija :D i neki od bazara koji nisu među poznatijim, al su povoljni, zaboravih sad ime nekog, čitala sam po drugim forumima...

Planiram i napraviti pressicu, pa da li ona prolazi za akvarij i Miniaturk?
ja napravila presicu i spremam se za subotu da ateriram tamo i sve cu ih intervjiusati :D :lol: hvala druzeljubiva
ema_

#1282 Re: Istanbul

Post by ema_ »

Ja evo našla još i hologram da stavim da izgleda baš profi, sa nekog Grasovog kupona :lol: :lol: .
druzeljubiva

#1283 Re: Istanbul

Post by druzeljubiva »

sve kriminalac do kriminalca na ovom forumu :D
sretno vjestice i "uhvati" kakav dobar intervju da ga prodas ovdje i vratis ulozeni novac u putovanje :wink:
ema_

#1284 Re: Istanbul

Post by ema_ »

Jel se mora ući u Tursku samo s pasošem na koji je karta ili može i na drugi (za jedan treba viza, za drugi ne)? Malo čudno pitanje :-) .
vjesticanametli

#1285 Re: Istanbul

ema_ wrote:Ja evo našla još i hologram da stavim da izgleda baš profi, sa nekog Grasovog kupona :lol: :lol: .
QQ koje smo mi budaletine :lol: :lol: :lol: :lol: kad nas poApse zvacemo forum da nas izbavi :lol: :D
Bosanac sa dna kace

#1286 Re: Istanbul

Post by Bosanac sa dna kace »

silm wrote:Putopis Turska,Istanbul pretpostavljam interesantan za one koji namjeravaju putovati tamo http://www.forum.hr/showthread.php=751480
serem mu se na putopis, maksuzije, i to zbog ovog, nisam cito dalje,
Svi mi u hrvatskoj ( bar ja ) imamo jednako misljenje o Turskoj i Turcima . Svima nama su oni jednaki kao i cigani , bosanci , šiptari.. i svi na spomen istambula ( bar ja ) imamo sliku nekakvog haosa na ulicama , pljacke , paleza , mnostvo cigana i smeca po ulicama koje zaudara na svakom čošku .
ema_

#1287 Re: Istanbul

Post by ema_ »

vjesticanametli wrote:
ema_ wrote:Ja evo našla još i hologram da stavim da izgleda baš profi, sa nekog Grasovog kupona :lol: :lol: .
QQ koje smo mi budaletine :lol: :lol: :lol: :lol: kad nas poApse zvacemo forum da nas izbavi :lol: :D

Nismo mi krive ništa :oops: .

http://www.klubputnika.org/forum/topic/ ... s-kartice/ , 29 stranica foruma, plus ima još valjda identičnih temi :lol: .
vjesticanametli

#1288 Re: Istanbul

Bosanac sa dna kace wrote:
silm wrote:Putopis Turska,Istanbul pretpostavljam interesantan za one koji namjeravaju putovati tamo http://www.forum.hr/showthread.php=751480
serem mu se na putopis, maksuzije, i to zbog ovog, nisam cito dalje,
Svi mi u hrvatskoj ( bar ja ) imamo jednako misljenje o Turskoj i Turcima . Svima nama su oni jednaki kao i cigani , bosanci , šiptari.. i svi na spomen istambula ( bar ja ) imamo sliku nekakvog haosa na ulicama , pljacke , paleza , mnostvo cigana i smeca po ulicama koje zaudara na svakom čošku .
ista stvar odmah uklonila text :lol: trebali su ga turci namlatiti i baciti malo u hajfiš :D :lol:
Karamelly

#1289 Re: Istanbul

Post by Karamelly »

Bavarac94 wrote:Dali je neko koristio usluge bankomata u Istanbulu? Koliku naknadu je banka uzimala za svako dizanje sa kreditnom karticom iz BiH?
Neka moj prvi post bude na ovoj temi, možda nekome bude od koristi. Svako ko koristi račun i karticu u UniCredit banci može bez provizije da podiže turske lire u turskoj yapikredi banci koja je dio UniCredit grupacije. Konverzija se računa po srednjem kursu na taj dan tako da niste ni na koji način oštećeni.
http://www.yapikredi.com.tr/default.aspx
Ovo je nama bilo spas kad smo bili u Istanbulu. Ova Yapikredi banka je na svakom koraku, kao i njeni bankomati.

Eto nadam se da sam nekome pomogla.
vjesticanametli

#1290 Re: Istanbul

ateriralaaaaaaaaaaaaa i crkla od hodanja

eh u cisternu se ne moze sa pres kartom ali kao ljude iz bosne pocastili su nas u restoranu sokovima i kafama :D :-D samo vivi merhaba i saraybosna :lol: :lol: :lol:
druzeljubiva

#1291 Re: Istanbul

Post by druzeljubiva »

rano si ti crkla od hodanja .. tek ti je prvi dan .. sta ce onda biti za 7 dana :-D
prije je prolazila pres karta u cisterni i placao se ulaz u pola cijene .. jadni mi "novinari" uvijek nas nesto zakidaju :D
ali znajuci koliko kosta kafa i sok onda ste i odlicno prosli :wink:
vjesticanametli

#1292 Re: Istanbul

uvijek po novinarima :lol: ni galata tower ne prima pres karte i to su okacili papir NO PRESS CARD :lol: :lol: :lol:
nema veze idemo dalje probavati sa njom :D
druzeljubiva

#1293 Re: Istanbul

Post by druzeljubiva »

ti bas "udarila" na te sto naplacuju .. evo gdje prolazis za DŽ :)

Topkapi,
Dolmabahce,
Archaeological museum,
Hagia Sophia,
Chora museum
Muzej Rahmi M Koc
Muzej nevinosti
vjesticanametli

#1294 Re: Istanbul

sutra idem u rahmi m koc i u podmornicu pa izvjestim sa ratista je li proslo :D :lol:
ema_

#1295 Re: Istanbul

Post by ema_ »

Nije mi ni trebala press card, ja sam sebi izrovila onaj free tour, imali sve obilaske i jos dorucak i rucak , kad mi vec nisu dali hotel za toliki transfer :evil: , i da, dobila sam i vaucer za hranu ko fol :-D .
branimir_ka

#1296 Re: Istanbul

Post by branimir_ka »

kod rahme je nekad moglo s pressicom :D
za korisnike ove "nase" turkish ziraat kartice - naravno mozete koristiti bankomate tamosnje ziraat banke (isti princip kao sad uni credit - yapi)
druzeljubiva

#1297 Re: Istanbul

Post by druzeljubiva »

ema_ wrote:Nije mi ni trebala press card, ja sam sebi izrovila onaj free tour, imali sve obilaske i jos dorucak i rucak , kad mi vec nisu dali hotel za toliki transfer :evil: , i da, dobila sam i vaucer za hranu ko fol :-D .
jos su ti samo trebali spakovati poklone za rodbinu i prijatelje :-D
vjesticanametli

#1298 Re: Istanbul

druzeljubiva wrote:
ema_ wrote:Nije mi ni trebala press card, ja sam sebi izrovila onaj free tour, imali sve obilaske i jos dorucak i rucak , kad mi vec nisu dali hotel za toliki transfer :evil: , i da, dobila sam i vaucer za hranu ko fol :-D .
jos su ti samo trebali spakovati poklone za rodbinu i prijatelje :-D
:lol: :lol: :lol: e cuj nisu dali hotel..... ja sam preko agencije magelan prije 2 godine cini mi se uzimala karte i imala nocenje tako da sam skitala po gradu i nocenje bilo u WOW hotelu kod aerodroma :D

ema super si se snasla :-D i nama djele cajeva, de probaj ovo i ono i najedemo se hodajuci :lol: ljubazni su pravo i ako ne znaju engleski vode te za ruku :thumbup:
druzeljubiva

#1299 Re: Istanbul

Post by druzeljubiva »

vas dvije da češće idete u istanbul oni bi tamo propali :lol:
kupite bar onih pišmanija da i oni šta zarade :wink:
ema_

#1300 Re: Istanbul

Post by ema_ »

druzeljubiva wrote:vas dvije da češće idete u istanbul oni bi tamo propali :lol:
kupite bar onih pišmanija da i oni šta zarade :wink:

Ni liru nisam potrosila, ROFL. Mozda pri povratku bude, opet cu traziti taj free tour kad je isti transfer od 18 h :cry: , al ne moze i jeftina karta i mali transit :-D .

I da, one cisterne su taaako cool :thumbup: .
Post Reply