Hotel Emin je katastrofa, jedino je dobra lokacija, ostalo uzas. Moze se naci po istoj cijeni puno bolji hotel. Bila sa, prije mjesec dana, avio prevoz, hotel, 4 noci oko 550 KM, al hotel Emin nikad visepast-tense wrote:To nije lose, svidja mi se taj prijedlog.. bas ti hvalaMr.Who wrote:Imaš sa Pegasusom 07.03.-10.03. 160€ karte + hotel Emin 169 KM 3 noći.Dodaj prevoz sa aerodroma i to ti je cirka 510-520 KM. Dodaj 50 KM i možete ostati još jednu noć.past-tense wrote:Imam ja jos jedno pitanje pa nek mi odgovori neko ko je vec imao iskustva sa odlaskom u IstanbulDa li je moguce otici npr na 3 dana u Istanbul, avionom, naci prijevoz do grada i nazad do aerodroma, neki solidan smjestaj.. sve ovo za dvije osobe do 500 KM
Sta kazete??
Istanbul
Moderator: anex
-
pravabubica
#1026 Re: Istanbul
-
Eniac
#1027 Re: Istanbul
Pogledao sam ocjene na tripadvisoru za taj hotel. U prosjeku ima dobre ocjene, ali ljudi koji su dali lose ocjene napisali su takve stvari da je u tom hotelu ne bih odsjeo. To je hotel sa 2 zvjezdice. Imate na tripadvisoru fotografije gostiju, pa pogledajte. Treba znati da se zvjezdice za hotele u Istanbulu dijele veoma darezljivo, mozete komotno oduzeti mozda jednu zvjezdicu skoro svakom hotelu. Pola zvjezdice sigurno oduzmite svakom. Apsolutni minimum za hotel u Istanbulu, da bi se mogli naddati pristojnom smjestaju, ali samo nadati ne da cete ga i dobiti, je 3 zvjezdice.pravabubica wrote:Hotel Emin je katastrofa, jedino je dobra lokacija, ostalo uzas. Moze se naci po istoj cijeni puno bolji hotel. Bila sa, prije mjesec dana, avio prevoz, hotel, 4 noci oko 550 KM, al hotel Emin nikad visepast-tense wrote:To nije lose, svidja mi se taj prijedlog.. bas ti hvala
Ali to zavisi i od onoga ko u hotelu boravi, sve je subjektivno. Nekome ni Ciragan hotel nece biti dobar...
-
pravabubica
#1028 Re: Istanbul
Na tripadvisoru je hotel Emin na Laleliu, moje iskustvo je o Emin hotelu na SultanahmetuEniac wrote:Pogledao sam ocjene na tripadvisoru za taj hotel. U prosjeku ima dobre ocjene, ali ljudi koji su dali lose ocjene napisali su takve stvari da je u tom hotelu ne bih odsjeo. To je hotel sa 2 zvjezdice. Imate na tripadvisoru fotografije gostiju, pa pogledajte. Treba znati da se zvjezdice za hotele u Istanbulu dijele veoma darezljivo, mozete komotno oduzeti mozda jednu zvjezdicu skoro svakom hotelu. Pola zvjezdice sigurno oduzmite svakom. Apsolutni minimum za hotel u Istanbulu, da bi se mogli naddati pristojnom smjestaju, ali samo nadati ne da cete ga i dobiti, je 3 zvjezdice.pravabubica wrote:Hotel Emin je katastrofa, jedino je dobra lokacija, ostalo uzas. Moze se naci po istoj cijeni puno bolji hotel. Bila sa, prije mjesec dana, avio prevoz, hotel, 4 noci oko 550 KM, al hotel Emin nikad visepast-tense wrote:To nije lose, svidja mi se taj prijedlog.. bas ti hvala
Ali to zavisi i od onoga ko u hotelu boravi, sve je subjektivno. Nekome ni Ciragan hotel nece biti dobar...
-
theTruePath
#1029 Re: Istanbul
Kakva je Nova Godina u Stambolu?
- BadCopy
#1030 Re: Istanbul
Ista kao u Semizovcu samo vise turaka
od zla oca od gore matere
-
theTruePath
#1031 Re: Istanbul
Koliko znam Semizovac je u dijelu BIH gdje dominantno zive TurciBadCopy wrote:Ista kao u Semizovcu samo vise turaka
Hajde bjezi tamo,trazim ozbiljne odgovore
- sheilak
#1032 Re: Istanbul
hajd i mene zanima. je li vec kasno za neke aranzmane?theTruePath wrote:Kakva je Nova Godina u Stambolu?
-
Eniac
#1033 Re: Istanbul
Emin hotel koji sam ja pregledao je u Sirkeciju.pravabubica wrote:Na tripadvisoru je hotel Emin na Laleliu, moje iskustvo je o Emin hotelu na SultanahmetuEniac wrote:Pogledao sam ocjene na tripadvisoru za taj hotel. U prosjeku ima dobre ocjene, ali ljudi koji su dali lose ocjene napisali su takve stvari da je u tom hotelu ne bih odsjeo. To je hotel sa 2 zvjezdice. Imate na tripadvisoru fotografije gostiju, pa pogledajte. Treba znati da se zvjezdice za hotele u Istanbulu dijele veoma darezljivo, mozete komotno oduzeti mozda jednu zvjezdicu skoro svakom hotelu. Pola zvjezdice sigurno oduzmite svakom. Apsolutni minimum za hotel u Istanbulu, da bi se mogli naddati pristojnom smjestaju, ali samo nadati ne da cete ga i dobiti, je 3 zvjezdice.pravabubica wrote: Hotel Emin je katastrofa, jedino je dobra lokacija, ostalo uzas. Moze se naci po istoj cijeni puno bolji hotel. Bila sa, prije mjesec dana, avio prevoz, hotel, 4 noci oko 550 KM, al hotel Emin nikad vise
http://www.eminhotel.com
http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review ... anbul.html
-
Eniac
#1034 Re: Istanbul
http://www.solazur.ba/bs/nova-godina-2014/istanbulsheilak wrote:hajd i mene zanima. je li vec kasno za neke aranzmane?theTruePath wrote:Kakva je Nova Godina u Stambolu?
http://www.solazur.ba/bs/nova-godina-2014/istanbul-avio
Ne preporucujum i ne kritikujem, znaci ne znam kako je, samo dajem link koji sam nasao.
-
motorola01
#1035 Re: Istanbul
Dobro ti je rekao. Hebo nase firaune za ove njihove padobrance sa Taksima u 23:59 31.12. tekuce godinetheTruePath wrote:Koliko znam Semizovac je u dijelu BIH gdje dominantno zive TurciBadCopy wrote:Ista kao u Semizovcu samo vise turaka
Hajde bjezi tamo,trazim ozbiljne odgovore
Sto se tice Emina, ja sam bio u ovom na Laleliju. Fin hotelcic. Slike nisu kao sa ovog drugog linka i sobe su ocuvane i ciste. Dorucak im je dobar. Ostatak dana nisi u hotelu i smao prespavas. Kupatilo je novo i cisto. Nista ne fali. Ima tv, klimu i to je to. U blizini ima jos jedan Emin hotel, ali ne znam u kakvom je on stanju.
-
Eniac
#1036 Re: Istanbul
Sto se tice hotela u Istanbulu, evo primjer (relativno) nedavnih boravaka:
Bio sam u hotelu Grand Rosa (Beyazit). Nisam citao ocjene na interentu, isao sam po preporuci nekoga ko je u njemu vec bio. A bio sam i u hotelu Grand Yavuz (Sultanahmet), izabran po ocjenama gostiju, koji je mnogo poznatiji hotel. U Grand Yavuzu sam bio 2010, u Grand Rosi sam bio 2012. Ako sada pogledate ocjene na tripadvisoru vidjecete da Grand Rosa ima prilicno lose ocjene i da Grand Yavuz ima bolje ocjene.
Ali, meni je u Grand Rosi bilo puno bolje nego u Grand Yavuzu. Vece sobe, veci i bolji kreveti, bolji dorucak (i ljepsi restoran), osoblje mi je izgledalo pristupacnije. Cistoca je slicna, zadovoljavajuca. Grand Rosa je kicastiji.
Kada sam nakon boravka u Grand Yavuzu komentarisao da mi se hotel nije svidio, svi su bili zacudjeni, govorim o turistickim radnicima i u Istanbulu i u Sarajevu, jer taj hotel slovi kao bolji hotel i trazen je. Meni se nije svidio.
Hocu reci, sve je individualno.
Bio sam u hotelu Grand Rosa (Beyazit). Nisam citao ocjene na interentu, isao sam po preporuci nekoga ko je u njemu vec bio. A bio sam i u hotelu Grand Yavuz (Sultanahmet), izabran po ocjenama gostiju, koji je mnogo poznatiji hotel. U Grand Yavuzu sam bio 2010, u Grand Rosi sam bio 2012. Ako sada pogledate ocjene na tripadvisoru vidjecete da Grand Rosa ima prilicno lose ocjene i da Grand Yavuz ima bolje ocjene.
Ali, meni je u Grand Rosi bilo puno bolje nego u Grand Yavuzu. Vece sobe, veci i bolji kreveti, bolji dorucak (i ljepsi restoran), osoblje mi je izgledalo pristupacnije. Cistoca je slicna, zadovoljavajuca. Grand Rosa je kicastiji.
Kada sam nakon boravka u Grand Yavuzu komentarisao da mi se hotel nije svidio, svi su bili zacudjeni, govorim o turistickim radnicima i u Istanbulu i u Sarajevu, jer taj hotel slovi kao bolji hotel i trazen je. Meni se nije svidio.
Hocu reci, sve je individualno.
-
theTruePath
#1037 Re: Istanbul
motorola01 wrote:Dobro ti je rekao. Hebo nase firaune za ove njihove padobrance sa Taksima u 23:59 31.12. tekuce godinetheTruePath wrote:Koliko znam Semizovac je u dijelu BIH gdje dominantno zive TurciBadCopy wrote:Ista kao u Semizovcu samo vise turaka
Hajde bjezi tamo,trazim ozbiljne odgovore. Jedino otici na kakvo slavlje u neki od restorana iz ponude agencije. Oni cete oguliti, ali ces biti u zatvorenom i zagarantovanom vecerom. Ostalo ti je vjerovatno kako ti se potrefi, kao i u nasim objektima samo sto kod nas su domaci ljudi i kultura, a u Istanbulu ti je sve strano pa ti sad vidi hoces li na NG u Stambol
? Ja sam bio i sto se tice "slavlja" i licne percepcije tog dana u godini, meni je bilo svejedno jer mi taj dan u godini nista ne znaci. Bio na Taksimu u 00:00 i nikad vise
![]()
.
Sto se tice Emina, ja sam bio u ovom na Laleliju. Fin hotelcic. Slike nisu kao sa ovog drugog linka i sobe su ocuvane i ciste. Dorucak im je dobar. Ostatak dana nisi u hotelu i smao prespavas. Kupatilo je novo i cisto. Nista ne fali. Ima tv, klimu i to je to. U blizini ima jos jedan Emin hotel, ali ne znam u kakvom je on stanju.
Pa opisi ,,,sto nikad vise?
-
motorola01
#1038 Re: Istanbul
Vidio si koliki je trg, a ne njemu je samo problematicna omladina i zalutali turisti
. Hodas Istiklal ulicom i vidis samo neku djecu koja hoda čoporativno i dere se. Na ulici jedno milion ljudi, ali bukvalno
Samo onaj ko nema gdje da slavi, dodje na Taksim da doceka NG. U kaficima i diskotekama štopa muzika do daske, policije na svakom koraku i snimaju ko sta radi. Mene to sve podsjetilo na doceke NG u Zenici na otvorenom
, samo sto policije nije bilo nigdje
. Bude vatromet tacno u ponoc i to je to. Onda tek pocinju problemi. Kako se prebaciti do hotela u ta doba
. Ma 
-
Ljube
#1039 Re: Istanbul
Gdje ja pametnije zamijeniti novac? ovdje ili tamo?
-
pravabubica
#1040 Re: Istanbul
Ja sam mijenjala ovde, prije mjesec dana , 140 TL= 100 KM, ne znam kakav je sada kurs
- holowey
#1041 Re: Istanbul
turci nemaju valutni odbor kao mi i kod njih su devize svetinja...placajuci u devizama moze se proci povoljnije u odnosu na placanje u lirama... moze doci i do dnevne promjene kursa pa je bolje mijenjati dnevno max 100-200eura nego vece sume... ne mijenjati pare na aerodromu ili u hotelima, mjenjacnica ima na svakom cosku...
-
AlbatrosXL
#1042 Re: Istanbul
275 TRY = 100 € = 195 KM
Tamo! mada varira od 270-275 lira,
Tamo! mada varira od 270-275 lira,
- holowey
-
radenska
#1044 Re: Istanbul
Taxi sa aerodroma 60 lira do sultanahmeta. Postojili jeftinija varijanta
-
Eniac
#1045 Re: Istanbul
Metro do Zeytinburnu, zatim tramvaj do Sultanahmeta.radenska wrote:Taxi sa aerodroma 60 lira do sultanahmeta. Postojili jeftinija varijanta
Mozes i havatasem do Aksaraya pa pjeske (20-ak minuta) do Sultanahmeta.
http://havatas.com/en/coach.aspx
-
Mr.Who
#1046 Re: Istanbul
Najjeftinija varijanta je metro + tramvaj a imaš i ovo.Donedavno je cijena bila 10€ ali kako pade lira tako su i oni digli cijenu.radenska wrote:Taxi sa aerodroma 60 lira do sultanahmeta. Postojili jeftinija varijanta
http://www.istanbulairportshuttle.com/
- holowey
#1047 Re: Istanbul
ja sam koristio njihove usluge i bio sam prezadovoljan...sacekali na aerodromu sa natpisom, odvezli do pred vrata hotela...Mr.Who wrote:Najjeftinija varijanta je metro + tramvaj a imaš i ovo.Donedavno je cijena bila 10€ ali kako pade lira tako su i oni digli cijenu.radenska wrote:Taxi sa aerodroma 60 lira do sultanahmeta. Postojili jeftinija varijanta
-
Eniac
#1048 Re: Istanbul
Sada sam na brzinu popunio njihov web formular da vidim cijene. Ako je neko danas narucio prevoz od Ataturka do Sultanahmeta u 10 ujutro cijena transfera je 20 Eura u jednom pravcu. To je 40 KM po osobi. Nije bas jeftino.holowey wrote:ja sam koristio njihove usluge i bio sam prezadovoljan...sacekali na aerodromu sa natpisom, odvezli do pred vrata hotela...Mr.Who wrote:Najjeftinija varijanta je metro + tramvaj a imaš i ovo.Donedavno je cijena bila 10€ ali kako pade lira tako su i oni digli cijenu.radenska wrote:Taxi sa aerodroma 60 lira do sultanahmeta. Postojili jeftinija varijanta
Cijena prevoza nenarucenog (da se saceka njihov standarni prevoz) je 10 Eura u jednom pravcu sa Ataturka.
Sve cijene po osobi.
Mene je prevoz u oba pravca kada sam ga narucivao preko agencije u kojoj sam sredjivao aranzmane kostao 60 KM po osobi, islo nas je dvoje. Znaci prevoz sa aerodroma u hotel i iz hotela na aerodrom za dvije osobe ukupno 120 KM. Privatni automobil, samo mi u vozilu.
-
internazionale
#1049 Re: Istanbul
vezano za ovaj metro da dodam da karta/zeton za voznju kosta 3 lireEniac wrote:Metro do Zeytinburnu, zatim tramvaj do Sultanahmeta.radenska wrote:Taxi sa aerodroma 60 lira do sultanahmeta. Postojili jeftinija varijanta
zeton se kupuje na aparatu odmah pored onih rampi za prolazak u koje taj zeton i ubacujes
s tim da ti na Zeytinburnu treba jos jedan zeton prilikom prelaska u tramvaj
znaci 6 lira po osobi u jednom pravcu do starog dijela grada
prije par sedmica sam tako otisao i vratio se na aerodrom
po meni najbolja opcija ako putujes u svojoj organizaciji
- Pooll
#1050 Re: Istanbul
Meni isto, vrlo jednostavno, i jeftino... s tim da ako neko ima istanbul karticu, i cesce ide ili ima da mu neko posudi/da onda dodje 1,95, druga osoba 1,25 TL, i onda jos jednom tako od zeytinburnu za tramvaj prema sultanahmetuinternazionale wrote:vezano za ovaj metro da dodam da karta/zeton za voznju kosta 3 lireEniac wrote:Metro do Zeytinburnu, zatim tramvaj do Sultanahmeta.radenska wrote:Taxi sa aerodroma 60 lira do sultanahmeta. Postojili jeftinija varijanta
zeton se kupuje na aparatu odmah pored onih rampi za prolazak u koje taj zeton i ubacujes
s tim da ti na Zeytinburnu treba jos jedan zeton prilikom prelaska u tramvaj
znaci 6 lira po osobi u jednom pravcu do starog dijela grada
prije par sedmica sam tako otisao i vratio se na aerodrom
po meni najbolja opcija ako putujes u svojoj organizaciji