imao sam prilku da vidim kako to rade pakistanke po rukama..onako interasantan rad...hadzinica wrote:znate li ima li ko to radi? rijec je o iscrtavanj tijela (ruku, stopala...)
u nekim istocnjackim zemljama jos uvijek je obicaj da se mlada "islika" pred udaju? imam neke zamisli pa me zanima vase misljenje i iskustvo ako ga imate!
iscrtavanje knom-kanom(kako se vec pise)
Moderator: anex
- black
#1 Re: iscrtavanje knom-kanom(kako se vec pise)
- mrs. zurbrigen

jel ti mislis ovako nesto?

joj, sto smo se mi prije par godina sarali tom hennom... u stvari nije bas ni tako tesko, posto je henna (kak se to kod nas zove? isto henna? ono za farbanje kose?) u tubi, pa se moze manje vise precizno crtati.

motiva u internetu koliko te volja. mozes i sa sablonama raditi. kozu navlazit, hennom izsarati, onda ostaviti da se osusi, najbolje preko noci. gotovo!
ako nema henne u tubi, moze se koristiti i normalna henna. sa malo vode i malo eukaliptusovog ulja pomjesati i onda ostaviti da stoji paar sati (mora se pokriti folijom, da se ne osusi.). onda uzmes vrecicu za zamrzavanje i odrezes mali komadic na cosku, et voilà.
-
saveznica
Mislim da kod nas nema ovih stvari.
U Tunisu sam to vidjela, raja su se masovno iscrtavala - traje nekih 10 dana.
Probaj sa onom knom iz Badema na carsiji - a crtati mozes cackalicom.
Mozda da bude relativno zitka smjesa i da dooobro mutis dok ne dobijes odgovarajuce.
sretno ti bilo svakako!
a kad se ustelis, ima nas jos musterija
U Tunisu sam to vidjela, raja su se masovno iscrtavala - traje nekih 10 dana.
Probaj sa onom knom iz Badema na carsiji - a crtati mozes cackalicom.
Mozda da bude relativno zitka smjesa i da dooobro mutis dok ne dobijes odgovarajuce.
sretno ti bilo svakako!
a kad se ustelis, ima nas jos musterija
-
tigris
ja sam gledala madonnin spot gdje ona ima iscrtane ruke...spuper izgleda i meni se svidja samo crna boja........spot je onaj kad se one dvije crne džukele pretvore u crni čaršaf ili u golubove
pjesma ide you only see what your eyes want to se................ako vam sta moze pomoci u odabiru motiva
pjesma ide you only see what your eyes want to se................ako vam sta moze pomoci u odabiru motiva
- In_side
Pocinje ti ; petak, 8. Juna, u 15:00 sati na platou Skenderija u Sarajevuhadzinica wrote:e super si! kad pocinje kid festival? sad nekad? kontala voditi svoje bebice!zena wrote:cula sam da ce u okviru kid festa u nedjelju biti i ambasade...uvijek bude kane kod ovih s istoka ... crtanje kanomdebela wrote:mogu li ja biti pokusni kunic? svidja mi se ovo
- Mama_Africa
-
PokerFace
#11 Re: iscrtavanje knom-kanom(kako se vec pise)
jeni tema stara ni 3 i po godine...
- Mama_Africa
#12 Re: iscrtavanje knom-kanom(kako se vec pise)
bitno je da sam pronasla ^^
- Billy Doe
#13 Re: iscrtavanje knom-kanom(kako se vec pise)
A ono sto je Madonna imala u spotu Frozen na rukama jel i to kana? To mi se svidja 
- Mama_Africa
#14 Re: iscrtavanje knom-kanom(kako se vec pise)
tacnoo to je takodjer henna 
- beautyfool
#15 Re: iscrtavanje knom-kanom(kako se vec pise)
Ja dobila alergiju od nje po rukama tako da je ne preporucujem, iako kao osoba nisam sklona alergijama, ne znam da sam ikad bila alergicna na bilo sta.
Znam jos par osoba koje su imale slicne reakcije na kozi.
Meni je to prelijepo ali nakon mog iskustva nikad vise
Znam jos par osoba koje su imale slicne reakcije na kozi.
Meni je to prelijepo ali nakon mog iskustva nikad vise
- because_of_you
#16 Re: iscrtavanje knom-kanom(kako se vec pise)
Prvi put čujem za takvo što
Jesi li sigurna da je rađeno sa pravom kanom?
Ja ne poznajem nekoga sa osjetljivijom kožom od mene, a već nekoliko puta su me šarale kanom, ruke, belly...
Ja mislim da je do kane..
Ja ne poznajem nekoga sa osjetljivijom kožom od mene, a već nekoliko puta su me šarale kanom, ruke, belly...
- beautyfool
#17 Re: iscrtavanje knom-kanom(kako se vec pise)
Radjeno u salonu namjenski bas za knu i radjeno u drzavi gdje im je tradicija da haman sve zene s knom hodajusumayya wrote:Prvi put čujem za takvo štoJesi li sigurna da je rađeno sa pravom kanom?
![]()
![]()
Ja ne poznajem nekoga sa osjetljivijom kožom od mene, a već nekoliko puta su me šarale kanom, ruke, belly...Ja mislim da je do kane..
Kna po prirodi je crvena a meni su sarali sa crnom knom po rukama tako da mislim da su vjerovatno ti dodaci u kni napravili tu reakciju, to je neko moje logicno objasnjenje jer nasi doktori nazalost se nisu susreli sa tim slucajem tako da mi nisu bas mogli objasniti zasto ali nakon par inekcija, raznoraznih kremica i tabletica i nakon jedno 2 mjeseca alergija se povukla i hvala Bogu nema nikakvih tragova.
- because_of_you
#18 Re: iscrtavanje knom-kanom(kako se vec pise)
I ja mislim da je zbog toga što je crna.. Žao mi je zbog tvog iskustva, a hvala Bogu da nije bilo većih posljedica 
- Mama_Africa
#19 Re: iscrtavanje knom-kanom(kako se vec pise)
eto misterije 
ako je crna bila onda se zna
crna je jako otrovna
sadrzi hemi. sastav skraceno PPD jakooo opasno za kozu 
ostale nisu stetne
jer su na natural bazi
hvala Bogu dobro si prosla
))))
crna je jako otrovna
ostale nisu stetne
hvala Bogu dobro si prosla
- beautyfool
#20 Re: iscrtavanje knom-kanom(kako se vec pise)
to i ja predpostavljam jer ne vidim ni jedan drugi razlog da mi napravi alergijsku reakciju, jedina misterija je to sto je na tom podrucju tradicija da se zene kne i jedno 90% zena stavljaju knu u crnoj boji i to konstantno, nesto ko ove nase sto idu stalno da rade nadogradnju noktiju pa to onda godinama odrzavajuMama_Africa wrote:eto misterije
crna je jako otrovnasadrzi hemi. sastav skraceno PPD jakooo opasno za kozu
ostale nisu stetnejer su na natural bazi
![]()
hvala Bogu dobro si prosla))))
- Mama_Africa
#21 Re: iscrtavanje knom-kanom(kako se vec pise)
to je tacno 
ne znam stvarno hvala Bogu nikad mi se to nije desilo a svake sedmice se saram i to vec 3 godine i nista mi jooos nije bilo ^^
sretno svima koji planiraju da se saraju
ne znam stvarno hvala Bogu nikad mi se to nije desilo a svake sedmice se saram i to vec 3 godine i nista mi jooos nije bilo ^^
- because_of_you
#22 Re: iscrtavanje knom-kanom(kako se vec pise)
Mama_Africa wrote:to je tacno
I, naravno kod tebe nek odu na šaranje
- Mama_Africa
#23 Re: iscrtavanje knom-kanom(kako se vec pise)
svakako bujrum 
-
ufff
#24 Re: iscrtavanje knom-kanom(kako se vec pise)
kako se skida ovo *
- ema_