To vec nije to sto ti govoris... Dakle, dvije klime...Hajlac wrote: Za dvosoban samo u tu drugu sobu staviti famozni konvektor i opet pokriven citav stan s jednom klimom i konvektorom koji samo dogrijava po potrebi(nocu).
Kupatilo, kuhinja, wc (kod koga je odvojeno) barem pola vremena zahtjevaju zatvorena vrata... Sobe takodjer... Zato vrata i postoje...Ti o kupatilu pricas kao da neki ukucani treba bukvalno da zive u toj prostorijipa eto ne smijes im drzat otvorena vrata stalno. Opet karikiras samo da navedes mlin na svoju vodu.
Moguce da je kod tebe takav slucaj... Ako drzis sve otvoreno, jednosoban stan, odgovarajuci raspored, bez vanjskih zidova, nova stolarija... Mozda i prodjes liso u vezi kondenza... Ali ti si medju onih 10% sretnika kod kojih se sve poklopilo... Takodjer, ako nemas perilice, susilice, kompjutere, televizore, sobne lampe, rernu... Mozda i potrosis oko stoje mjesecno zimi za grijanje stana... Mozda... Ja ne kuham na struju, grije me centralno, plus par malih grijalica za ujutro rano i nocu do spavanja (ne vidi se na potrosnji), pa mi je zimski racun za struju do 100 marona...Kad pricas o vlazi, imaj na umu da klima u rezimu grijanja vise isusuje zrak nego recimo radijator/centralno. Kod mene je zimi uvijek vlaznost izmedju 20 i 30%. Zato se stavlja posuda s vodom negdje na toplo.
Ni konvektor ni radijator ni TA pec ne vrse aktivnu razmjenu zraka - zbog toga se vlaga skuplja na udaljenim mjestima. Samo kalorifer poput klime aktivno vrsi zagrijavanje (i kao nusposljedicu isusivanje) zraka.