dekara wrote: ↑26/08/2026 20:27
Nesto nema komentara kako se izlazi na kraj sa ovim vrucinama.Kod mene na 57m2 temp 25 stepeni a 16m2 23 stepena u prosjeku klime rade 12 sati dnevno potrosnja nikad veca za august do sad 140kw.Inace ova godina je najtoplija koliko ja pratim potrosnju struje za hladjenje.
Godina nije nije ni prinijela pretprosloj, kada samo imali 40 noći gdje temperatura nije spala ispod 25, a preko dana je šibalo redovno preko 35 u bloku jedno mjesec plus. E to je frka i jedini momenti kad sam i naveče rashladjivao vještački.
Ove godine svaku noc sam bez problema ishadjivao prirodno kuću jer se spustalo na 19-20 (samo u par noci je bila najnža 22-23), klima se često palila tek od 14h i to samo jedna, izuzetno rijetko dvije.
Objekat držim na istoj temperaturi ljeti i zimi (cca 24-25) i uvijek je ugodno, nije "ušla vrućina", kad ugasiš klimu ne bije vrelina iz zidova i veoma je prijatno.
Te 2024 godine sam u julu potrošio 334 kWh, prošle 230 ove godine 253, razlika nebo i zemlja jer mi je bez klima potrošnja domacinstva oko 200 kWh.