Pa bolje da sam pitao. Prve 3 stavke sam citao/znao, a cetvrtu prvi put.
Hvala!
Moderator: anex
Zato što sam dobio dobar deal, mislim kao da je i bitno što, pitanje je bilo zna li neko montera. Hvala EFD22, prozovem ih da vidim.
Jest ona skupa......ali zato ne valja
Pa vidi, nema potrebe ni za LN Zubadan pa se kupuje, puno vise nego FT. EF isto tako, a ne vidim da je nesto specijalno EF bolji.rovac13 wrote: ↑24/03/2022 19:33 Ne kupuje se ovdje cesto jer nema potrebe za tim.
Ali ako imas para za bacanje lijepo .
Vjerujem da je dobra,ne trebam ni gledat spec![]()
Npr da si te pare potrosio na dvije klime,dobio bi puno bolji ugodjaj u prostoru,jedna u dnevni jedna u soavacu i svuda savrseno.
Grijanje s jednig mjesta cijelog prostora nikad nece biti kao sa vise uredjaja,taman da je ururu sarara u pitanju![]()
zavisi na koji nacin posmatras, LN je top model i u -15 i u -25 varijanti. FH se vise ne proizvodi. Iza LN ide EF model. FT ima samo u hyper heating varijanti. EF je iznad u smislu da je dizajnerski rijesen na vise nacina, i hajmo reci da dolazi sa vise dodatne opremerovac13 wrote: ↑24/03/2022 20:24 Mozda sam nesto propustio,nisam pratio zadnje vrijeme.
EF nije ta klasa,ona je slabija od LN vg ili od FH ve koje su deklarisane na -15........i jos slabije od LN vghz ili FH vehz a tu je valjda i ta FT one su sve do -25
Te klime do -25 su skroz dobre.
Ali ti od toga neces imat neku korist.
Mozda ces imat nesto povecanu potrosnju u odnosu na te koje su do -15 ......iako i te sto su na -15 griju i na -25...
Ja imam klimu koja je jos jaca od tih.
Ugradio ju 2012. i za ovih 10 godina ukupno sam imao samo jednu noc pred jutro oko -25 vanjsku.......na klimi pise do -15 a grijala je tu noc svih 85 m2 bez problema.
To je dobro imat klimu koja moze dobro grijat.
Ali sad poslije svega ne bih vise to radio.
Dzaba mi propada njena snaga,radije trazim nesto sto dobro radi najveci dio zime,a u nasem podrucju je realno plus vani,ponekad ode malo u minus i to je to.
Ako si sa jednom grijalicom grijao to onda bezze bacanje para na nesto sto bolje radi na -20 a mozda nece radit na 0 ili +5 kao neka druga.
Peugeot2008 wrote: ↑24/03/2022 23:17 Čini mi se da je taj FT oko 12000 kuna. Sad po kojoj cijeni ga ti možeš dobiti to je druga priča. Mitshubishi svakako a ovo eventualno Midea ja nebih ni pod razno uzeo kao primarno grijanje.