nisam nikad citao "oglasnik za ljubavne usluge" ali vjerovacu ti na rijec
hajd, ako nista bar dobro viceve pricam
kako god, kao sto sam napisao ranije, stojim ti na raspolaganju
Moderator: anex
nisam nikad citao "oglasnik za ljubavne usluge" ali vjerovacu ti na rijec
Kod mene je srednja 15,79 ali je 4 mjeseca kod tebe 6 i kad se sve obracuna pdv, sat taksa obnovljiva energija dodje 21 pfkwh na kolicinu struje koju ja trosim da je veca bilo bi oko 20 phkw, ti sigurno to ne placas i dalje ostajem pri tome da pametujes
Došao komšija kod mene da vidi kako grije klima. Ja mu mislio predložiti vox od 600 KM. Kada je vidio kako grije kod mene, kaže možeš li ti meni naručiti istu ovu.bilic wrote: ↑19/02/2022 23:37https://www.olx.ba/artikal/45302864/kli ... -inverter/-Chesterfield- wrote: ↑19/02/2022 22:14 Komšija traži klimu za hlađenje. Ima li neka preporuka? Mada sam mu ja predložio da kupi inverter, ali puno mu to novca.
,
https://www.olx.ba/artikal/45079163/kli ... reme-2021/
Ej Momak, matematičar.
Gdje ti nece povjerovat na 30 lozis ti saunu drzis-Chesterfield- wrote: ↑20/02/2022 19:15Došao komšija kod mene da vidi kako grije klima. Ja mu mislio predložiti vox od 600 KM. Kada je vidio kako grije kod mene, kaže možeš li ti meni naručiti istu ovu.
Ljudi baš i ne vjeruju da klima može grijati dok se lično ne uvjere.![]()
Vidiš ja svoje klime nisam platio ni blizu tih 2000KM, samo ja malo ispadam i kolotečine i ne prepuštam baš sve slučaju.
Gdje sam to pogriješio?
Pa vi ste na temi koja nije o peletu, ako se vi tako osjećate tu vam ja ne mogu pomoći.
SA PDV om veča tarifa VT je 0,1950 a manja tarifa MT 0,0975 .. Srednja je 0,158
Ide sve gore .. samo kad ode el energija ide novi krug poskupljenja ...Peugeot2008 wrote: ↑20/02/2022 21:48 Jedva čekam sljedeći sezonu akobogda pa da vidimo cijene energenata. Struja teško ide gore za domaćinstva (znamo zašto), drva, ugalj a bogami i pelet koji je već preko 200 eura sigurno poskupljuju.
Sve se slazem Romin sa tobomromim wrote: ↑20/02/2022 21:02 Sta cu piplice, znam da si me pozelio i da ti hvalim, ali odmaram malo.![]()
Nisam ni znao kako je ovo zanimljivo pratiti, kad ne ucestvujes u raspravi.
Nije da se ne slazem u svemu s tobom, ali vidim da ti ne bi ni slucajno priznao kad grijesis.
U ovih zadnjih dvije stranice, ja vidim da su sve skoro moje reinkarnacije, samo ti kontra.![]()
Sto se tice TP i peleta, ja sam tu pricu nedavno zavrsio i dao detaljan racun, pa se ne bih ponavljao.
Cak si i ti u nekom drugacijem pokusaju i obliku dosao do istog zakljucka.
Nemaju svi mogucnosti, kao sto ti kazes da imaju, ali ne znaju.
Ako si ti imao mogucnost da ugradis dvije klime od po 2000km i na to TP, trebao bi shvatiti da ima ljudi koji jedva preguraju mjesec za hranu i rezije.
U svakom slucaju kad se gradi kuca i sve sti ide uz to, razlika od 10 000km nekom itekako znaci, pogotovo ako je na kredit.
Zato mislim da je tvoje omalovazavanje onih koji se griju na pelet vise nego bezobrazno.
U neku ruku te razumijem, ti svijet posmatras na osnovu sebe i ne znas da stvari mogu biti i drugacije.
Sta ces, nisi ti kriv, priroda je kucka.
Da imam pare da ne razmisljam posto je sta, ugradio bih TP.
Posto nemam, da razmisljam o necemu sto bi mi se prema trenutnoj situaciji otplatilo nakon 20 godina, ne pada mi na pamet.
Pogotovo sad u kombinaciji sa klimama, kad nece otici vise od tone peleta, to je i vise od 20 godina.
Kupio sam 2019 6 tona i imam prema ovom sad jos za dvije zime.
Kotao za pelet platio 2570km +200km prikljucak.
Dvije klime platio 2500km + 500km ugradnja.
Ja sam zadovoljan i toplinom i potrosnjom, a imam grijanje i kad nestane struje.
Nadam se da cu uspjeti rijesiti klime, pa cu biti zadovoljan potpuno i ugodjajem.
Pisacemo sledecu zimu o cijenama, pa cemo vidjeti ko je gdje.
Ja sam bio kod elektrodistribucije hzhb, pa se prebacio kod elektroprivrede BiH.