Covic se nije udostojio ni na mail odgovoriti, jedino da ih zovem.. sto mi se ne radi jer sam planirao kupovati krajem januara tek. Ne znam jel jos ko uvozi Fujitsu.
Mtifa (koji imaju LMCE09 za 1000KM) kaze da je 07 bila cak i skuplja u nabavi od 09
Moderator: anex
Covic se nije udostojio ni na mail odgovoriti, jedino da ih zovem.. sto mi se ne radi jer sam planirao kupovati krajem januara tek. Ne znam jel jos ko uvozi Fujitsu.

Znači grijati na drva i svake godine trošiti min 60% više energenata u odnosu na TP, i tako u nedogled.Nera_22 wrote: ↑23/12/2021 19:17 Ljudi ne bacajte pare na toplotne pumpe za objekte sa slabom izolacijom i postojecim radijatorima.
Cuj 5cm izolacija i TP. Pa 5cm je nista.
Ja ovako laicki mogu zamisliti dvije opcije za TP.
1. 15-20cm izolacije zid, prozori troslojni, plafon 30cm, pod 5-10cm i postojeca instalacija radijatora
2. 10cm zid, prozori dvoslojni, plafon 20cm, pod 5 cm i podno grijanje.
TP je kod nas jos i dalje neisplativa bez subvencije za prelazak sa nekog drugog grijanja.
Novogradnja je zakon za TP
O kojim je TP prica. I ja to planiram raditi ali imaju razlicte.Batoni wrote: ↑21/12/2021 20:09 -Hvala svima na savjetima i mišljenjima, sasvim sigurno će mi dobro doći, jer svako iskustvo i mišljenje mi je jako važno. Uostalom imam ovu zimu da dobro razmislim i raspitam se o svemu. Činjenica je da smo navikli na konfor, da svi u kući hodamo u šorcevima i majicama kratkih rukava i na -20, ali isto tako znam da "SVE IMA SVOJU CIJENU" pa će tako biti i u ovom slučaju. Nisam na žalost u Sarajevu pa nemam mogućnost te subvencije, ali sam svakako razmišljao o kreditu koji na taj sličan način subvenscionira EU banka za obnovu i razvoj. Kao što reče romim, dugoročno, vjerovatno je najbolje rješenje TP, ali je i tu problem, kao i kod svih ostalih varijanti, što ima veliki broj proizvođača, različitih cijena i kvaliteta itd.
Neko je spomenuo i foto-naponske ćelije, pa bih volio nešto više o tome da saznam, ako može neki link i sl. jer me i to jako zanima pošto me na kući svakako čeka i sanacija krova pa ako ima neko iskustva i znanja o tome da podjeli, posebno kada se radi o solarnim panelima za proizvodnju el.energije ili za pomoć prilikom grijanja...
Hvala Vam svima još jednom!
Pozdrav
Pa i unutrasnja je AFAIK. Taj fairy ima istu unutrasnju kao azuri supra.. Lomo regular je malo drugaciji cini mi se. A vanjska bi za sva 3 trebala da je ista, uz druge naljepnice
Nisam ja stručan za to. Jedino što bih mogao ovu modulaciju povremeno pratiti. Ali ova utičnica, koliko vidim ne može mjeriti svakih deset minuta kao što može broadlink SP3S

Upalio otprilike prije dva sata. Postavio na quiet i troši oko 600 WErmin ZM wrote: ↑31/12/2021 14:56 Ja ti se slabo u te pametne mjerace razumijem, nek ti neko drugi da preporuku.
Sto se tice usporedbe, nisam mislio nista profesionalno vec npr buka vanjske i unutrasnje, ucestalost i trajanje defrosta, odrzavanje temperature itd. i kad budes imao mjerac na koliko max ide, na koliko minimalno se spusta.

Ja imam broadlink sp3s ....i imam ovaj neki SCB1E isto narucio sa stranice broadlink i on je jos dostupanromim wrote: ↑31/12/2021 18:32 Nisam prije vidio.
SP3S modela nema vise nigdje. Jedino ima model za Americko trziste.
Od drugih uticnica nisam vidio da neka ima svoju aplikaciju koja ima dijagram na svakih 10min.
Obicno su sve na pola sata.
Ma poslace, ali se ne nadaj prije marta. Samo sto ti ta nista ne znaci jer sve to imas vec na klimi preko wifi modula.