hmm, odakle poceti, prvo neznam sta da kazem na ovaj komentar "
SF VE(H) nije bas za pouzdati se sto se tice grijanja - vidi se i po cijeni". ako mozete malo pojasniti na osnovu cega ovo zakljucujete, evo nesto sto sam uspio da naucim, procitam i zakljucim i da cujem od drugih, na kraju krajeva nakon svega procitanog, objasnjenog ITD, tice se samo Mitsubishi-ija neko ce vjerovatno da napise nesto i za druge brendove mene su oni zainteresovali jer ima puno toga da se procita a jednostavnim jezikom je napisano
Kao prvo jeftin a dobar inverter nepostoji, ono tipa u rezimu sleep ovoliko ili onoliko je smjesno, marketing sada stavimo u stranu, misljenja sam da samo 3-4 brenda mogu da griju i svi su japanci, ovaj model SF smatram da je to kao Fujitsu Nokrija stim sto ona ima nesto vise dodataka ali i jedan i drugi inverter nisu nesto posebno, daleko od toga da su losi, na kraju krajeva SF u Mitsubishiju je srednja klasa. Postoji ona narodna koliko para toliko muzike, SF VE iili (VEH) jedan radi od -15C a drugi do -20 indenticni uredjaji samo sto VEH ima fabricki ugradjen grijac tepsije i zahtijeva drugaciju ugradnju (kako mi je pojasnjeno u Otus-u), sto se tice ovog modela FH to je nesto najace sto MITSU ima da ponudi u ovoj sferi klimaizacije stim sto sva imena u Mitsubishi 25, 35, 42 oslikavaju snagu tj. kapacitet tih modela osim u slucaju FH to se nesto sasvim drugacije bar vidjeno u tabeli koju je Otus objavio a nazvali su je kapaciteti grijanja pri razlicitim tempeaturama, tu se sve vidi ko malo sabere 2 i 2 vidjece da je 35VEHZ zvjer jer na -10 ima snagu od skoro 6kw, a do -15C zadrzava nazivnu snagu. Sta to znaci??
Odredjivanje snage potrebne da bi se nesto grijalo zavisi od mnogo faktora, termike kao 1,kubikaze m3, ITD sa losom termikom kostace vise da bi se grijalo inverterima, takodje jos jedna bitna stvar je izbor izmedju, -15C, -20C ili-25C sto je minus veci vise je i para

iz ove tabele koju sam procitao do sada smatrao da moje potrebe zadovoljava uredjaj od 3,5KW medjutim na -15C uredjaj od 3,5kw neradi vise tom snagom i ima dosta manje kW osim u slucaju ovoga modela FH35 ili FH25 kod njih se nista ne mjenja tako da u mome slucaju sa nesto skromnijim budjetom izbor je pao na SF42 nesto jaci model kad se odbiju minusi opet imam tih minimalnih 3,5kw. Od toga gdje kupiti procitao sam na stranici Mitsubishi-ja da je Otus distributer u BiH, iz Otusa su mi rekli da vecina njihovih saradnika nenaplacuje izlazak na lokaciju kako bi odredili sta kome treba a tek nakon toga ti isti ljudi ugradjuju i prodaju uredjaj!
poz..