interijer toplog doma,..
Moderator: anex
- Abu FEED el-Castro
Meni se na prvoj slici svidjaju pravo oni veliki prozori, koji prave atmosferu u ostatku sobe koja s njima izgleda prijatno, a puno ne kosta..
S druge strane ovi dole kritičari stavljaju slike koje sebi moze priustiti Špiric, Tihić, Lagumdžija i sl.
Molim mojne tih slika. Ako ko sta ima postavit pozdravljam, ali mojne da baca u očaj male smrtnike
Pusti te nesta fraMcuske nesta ovo nesta ovo, pa onda mi daj brate sobu nekog princa u Danskoj, ili u Emiratima
Kakve fajde od toga??
Divljak Jabuka odlično, odlična tema svaka čast
S druge strane ovi dole kritičari stavljaju slike koje sebi moze priustiti Špiric, Tihić, Lagumdžija i sl.
Molim mojne tih slika. Ako ko sta ima postavit pozdravljam, ali mojne da baca u očaj male smrtnike
Pusti te nesta fraMcuske nesta ovo nesta ovo, pa onda mi daj brate sobu nekog princa u Danskoj, ili u Emiratima
Divljak Jabuka odlično, odlična tema svaka čast
-
Jabuka Divljaka
bravo, chinese-water, and AL Castro vi ste jedini shvatili cilj ove teme,..
shto vishe razlichitosti u ukusima, to je interesantniji zhivot,..
jeste li ikada bili u prilici uredjivati vlastiti stan ili kuchu,.
ili, npr.. u dogovoru s brachom i sestrama, odrechi se godinu dana kupovanja raznih krpica,. i novac posvetiti preuredjenju kupaone, kuhinje,,.. i lustera za kuchu,,
Jabuka Divljaka
shto vishe razlichitosti u ukusima, to je interesantniji zhivot,..
jeste li ikada bili u prilici uredjivati vlastiti stan ili kuchu,.
ili, npr.. u dogovoru s brachom i sestrama, odrechi se godinu dana kupovanja raznih krpica,. i novac posvetiti preuredjenju kupaone, kuhinje,,.. i lustera za kuchu,,
Jabuka Divljaka
-
Jabuka Divljaka
- dark side of the moon
E jel imate koju dobru stranicu ovih enterijera ili eksterijera....bas sam to trazio ali nista....btw super tema 
- Abu FEED el-Castro
Ne mogu da jos jednom ne pohvalim temu, ne znam na kakvu ce zainteresovanost i razumijevanje naici ali volio bih da se otegne, makar ko ona o čokoladi - valjda su u rangu 
Nemam sličica nazalost, čim sta skontam saljem. Divlja jabuka nastavi pls
Isto ako ko ima kakvih linkova, al ustvari pardon nemojte, to nije za nas obicne smrtnike, i to jos u bosni...
Samo ovo, kreativnost i ekonomicno snalazenje za uljepsavanje svog enterijera
Nemam sličica nazalost, čim sta skontam saljem. Divlja jabuka nastavi pls
Isto ako ko ima kakvih linkova, al ustvari pardon nemojte, to nije za nas obicne smrtnike, i to jos u bosni...
Samo ovo, kreativnost i ekonomicno snalazenje za uljepsavanje svog enterijera
- niskoprofilni
Svidjaju mi se i dnevna i spavaca soba iz Jabukinog otvaranja teme. Vise volim stare dizajne, ovi novi su mi nekako preisprazni i presiromasni, ali to je opet moj ukus, a hvala Bogu, svako ima vlastiti. Super tema, samo nastavite. 
-
Jabuka Divljaka
u svakom sluchaju, dalo se za primijetiti, da filozofija zhivljenja, donosi i nove standarde,. nove navike, ugodjaje,.. koji su veoma vazhni za duhovno zdravlje..
Jedna prosjechna obitelj,.nasha, Boshnjachka, mozhe vrlo mnogo toga izrealizirati na dobrobit svih ukuchana,.. npr,. stari namjestaj koji ima kvalitetnu konstrukciju, nikada se ne baca..
pogledajte malo,. strance,.. koji kupuju nashe stare chilime..pa chak i one koji su poderani.. taj isti kao podlogu koriste,. na povrshinama, gdje je terakota u raznim bojama.. poplochana.. luksuzne vile.. u kojima ima 80 % starog rabljenog ali novim ruhom presvuchenim namjeshtaja,. mahom iz orijentalnih , tj, islamskih zemalja,..
Utochiste bez pregrada..s mnogo svjetlosti, visokih prozora,. koja su gotovo vrijednost ukupnog namjestenja stana.. imaju vizuelni dojam,.. koji odaje vrhunski ukus,. gradjanina,. koji prepopznaje kvalitetu i ukus schtimunga kojim se osjecha scenografija obiteljskog doma za svakodnevno opushtanje...
obratite paznju,. na prozore,.. i velike kockaste stolove koji su na sredini sobe smjesteni... to su dva najupechatljivija dizajnirana elementa.. koji odaju stabilnost.. u igri s bojama.. mozhemo napraviti fantaziju color terapije za svachiju dushu,..
Jedna prosjechna obitelj,.nasha, Boshnjachka, mozhe vrlo mnogo toga izrealizirati na dobrobit svih ukuchana,.. npr,. stari namjestaj koji ima kvalitetnu konstrukciju, nikada se ne baca..
pogledajte malo,. strance,.. koji kupuju nashe stare chilime..pa chak i one koji su poderani.. taj isti kao podlogu koriste,. na povrshinama, gdje je terakota u raznim bojama.. poplochana.. luksuzne vile.. u kojima ima 80 % starog rabljenog ali novim ruhom presvuchenim namjeshtaja,. mahom iz orijentalnih , tj, islamskih zemalja,..
Utochiste bez pregrada..s mnogo svjetlosti, visokih prozora,. koja su gotovo vrijednost ukupnog namjestenja stana.. imaju vizuelni dojam,.. koji odaje vrhunski ukus,. gradjanina,. koji prepopznaje kvalitetu i ukus schtimunga kojim se osjecha scenografija obiteljskog doma za svakodnevno opushtanje...
obratite paznju,. na prozore,.. i velike kockaste stolove koji su na sredini sobe smjesteni... to su dva najupechatljivija dizajnirana elementa.. koji odaju stabilnost.. u igri s bojama.. mozhemo napraviti fantaziju color terapije za svachiju dushu,..
-
Jabuka Divljaka

ovaj potkrovni stan, nekada bio je mrachno skladishte za odlaganje nepotrebnih stvari.. nakon "generalke", dovezen je ceporex, blok kocke, vrlo lagahne.. kojima je jedna strana ozidana, a sredishnji dio porushen i postavljeni visoki prozori koji imaju dvojaku funkciju, i vrat za izlazak na balkon,, i funkciju prozora,..
unutrasnjost je oblozhena profilima na koje se kasnije postavljao knauf.. obrada tzv, "spojki" knauf plocha, obradjivala se trakom, kasnije finom glet masom.. k tome valja dodati.. ako zhelite, po koju lampu,. koja ima promjer kuchista od 5 do 10 cm,. ima ih u raznim bojama, i vrlo su dostupne.. mozhete postichi luxuznost stana...
izbor boje, zavisi od vashe ukusa, odnosno, osjechaja, kako che vam biti ugodnije za zhivjeti..
napomena... za dechke, koji vole individualnost, mozhe posluzhiti od roditelja stari ormar,.. ili djeda i bake,. kojeg che lijepo ulashtiti i u njemu odlozhiti svoju garderobu,. takodjer.. uz taj dio,. postavlja se moderna komoda.. s vrhunskom tehnikom LOEWE Individual Sound,.. chiji zvuchnici che ojachati simfoniju cijelog prostora..
fotelje, ili sofa mogu biti presvucheni,. kvalitetnom tkaninom,. koju mogu kupiti,.. takdojer umjesto tkanine, uvijek luksuzna je i lazhna kozha,..
momci,. prihvatite se posla,. ako imate makar i dvadeset kvadrata tavanskog prostra,. uredjujte ga,. pa makar i dvije godine.. ali je vash prostor,.. koji do jucher nikome nije trebao...
- StLouis
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- cHupjahalic@
O ukusima se ne raspravlja. Na pojedinim slikama mislim da je "sarenilo" previse u centru i to mi se nikako ne svidja, ali s` druge strane vidim da na svakoj od ovih slika ima po nesto sto mi se svidja. 
btw... ne volim sarenilo
, a ni nakrcane kuce/ stanove (znaci gazda kuce/ stana bi trebao/la odvojiti citav dan samo na ciscenje i skidanje prasine
).
btw... ne volim sarenilo
-
zmijaIzmaj
meni je ovo too coldLace wrote:e vovo mi se svidja malichinese_water wrote:![]()
minimalizam je dobar na prvi pogled, ali po mom ukusu, daleko od lijepog, toplog doma
(mozda sam samo primitivna
-
Vingo
Kad smo mi namjestali stan, ja sam imala viziju kletog minimalizma....ali malo po malo, spoznas da ne mozes imati stan od sedam soba, od kojih su tri samo za skule, a ostatak za dizajnerske bravure....tako da malo-po malo minimalizam postaje inimalizam, nimalizam,imalizam, malizam, alizam, lizam,izam,zam,am,m..... 
-
MRAVOJED
namještaj ne čini dobar interijer, on samo mijenja sliku, na bolje, gore ili dole
interijer kao i svaka arhitektonska disciplina
je manipulacija prostorom
ovisno o željenom efektu, valja baratati s osnovnim elementima koji zatvaraju prostor, zidovima (definiranje smjerova, visina, proporcija), otvorima (ispreplitanje vanjskog i unutrašnjeg prostora), prirodnim i umjetnim svjetlom (način na koji se prostor mijenja noću u odnosu na dan), teksturom ploha (materijali), neki vole i boje
manje važno
u dobar interijer možeš staviti i namještaj s prve slike
i opet će biti dobar
nezgrapnu kutiju napucaj najskupljim dizajnerskim namještajem i opet ti valja živjeti u pretamnoj ili presvjetloj, preuskoj ili preširokoj, previsokoj ili preniskoj, statičnoj kutiji

sliku stvorite sami

interijer kao i svaka arhitektonska disciplina
ovisno o željenom efektu, valja baratati s osnovnim elementima koji zatvaraju prostor, zidovima (definiranje smjerova, visina, proporcija), otvorima (ispreplitanje vanjskog i unutrašnjeg prostora), prirodnim i umjetnim svjetlom (način na koji se prostor mijenja noću u odnosu na dan), teksturom ploha (materijali), neki vole i boje
u dobar interijer možeš staviti i namještaj s prve slike
nezgrapnu kutiju napucaj najskupljim dizajnerskim namještajem i opet ti valja živjeti u pretamnoj ili presvjetloj, preuskoj ili preširokoj, previsokoj ili preniskoj, statičnoj kutiji
sliku stvorite sami
Last edited by MRAVOJED on 05/01/2007 11:35, edited 1 time in total.
-
debela
pa sto poistovjecujes minimalizam sa dizajnerskim bravuramaVingo wrote:Kad smo mi namjestali stan, ja sam imala viziju kletog minimalizma....ali malo po malo, spoznas da ne mozes imati stan od sedam soba, od kojih su tri samo za skule, a ostatak za dizajnerske bravure....tako da malo-po malo minimalizam postaje inimalizam, nimalizam,imalizam, malizam, alizam, lizam,izam,zam,am,m.....
ja pod minimalizmom smatram prostor sa minimum namjestaja, a posebno skula koje sluze za ukras, kako se to vec kaze. znaci, prakticnost na prvom mjestu.
-
zmijaIzmaj
meni je minimalizam, stroge geometrijske konture, hladne boje, sterilno, a kao ono kul
bi trebalo biti