interijer toplog doma,..

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
sojka

Post by sojka »

exterijer

Image
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Meni se na prvoj slici svidjaju pravo oni veliki prozori, koji prave atmosferu u ostatku sobe koja s njima izgleda prijatno, a puno ne kosta..

S druge strane ovi dole kritičari stavljaju slike koje sebi moze priustiti Špiric, Tihić, Lagumdžija i sl.
Molim mojne tih slika. Ako ko sta ima postavit pozdravljam, ali mojne da baca u očaj male smrtnike :)

Pusti te nesta fraMcuske nesta ovo nesta ovo, pa onda mi daj brate sobu nekog princa u Danskoj, ili u Emiratima :-? Kakve fajde od toga??

Divljak Jabuka odlično, odlična tema svaka čast :faraon1:
Jabuka Divljaka

Post by Jabuka Divljaka »

bravo, chinese-water, and AL Castro vi ste jedini shvatili cilj ove teme,..

shto vishe razlichitosti u ukusima, to je interesantniji zhivot,..

jeste li ikada bili u prilici uredjivati vlastiti stan ili kuchu,. :)

ili, npr.. u dogovoru s brachom i sestrama, odrechi se godinu dana kupovanja raznih krpica,. i novac posvetiti preuredjenju kupaone, kuhinje,,.. i lustera za kuchu,,

Jabuka Divljaka
black

Post by black »

sojka wrote:exterijer

Image
:-)
Jabuka Divljaka

Image

obrati pazhnju na ogledalo iza,. odlichan efecat

Image
dark side of the moon

Post by dark side of the moon »

E jel imate koju dobru stranicu ovih enterijera ili eksterijera....bas sam to trazio ali nista....btw super tema :D
Lace

Post by Lace »

debela wrote:a je li nam se ovo fistek vratio :?

ja sam za minimalizam :oops:
potpisivađm...ukinut sve sto skuplja prasinu...to ukljucuje store, cilime i previse sitnih figura :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Jabuka Divljaka wrote:Image

obrati pazhnju na ogledalo iza,. odlichan efecat
:D Yes, yes, yes .... :D .... ogledalo izaziva super efecat ..... i meni se klizhe, .... :oops:
Lace

Post by Lace »

chinese_water wrote:Image
e vovo mi se svidja mali :D
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Ne mogu da jos jednom ne pohvalim temu, ne znam na kakvu ce zainteresovanost i razumijevanje naici ali volio bih da se otegne, makar ko ona o čokoladi - valjda su u rangu :)

Nemam sličica nazalost, čim sta skontam saljem. Divlja jabuka nastavi pls 8-)

Isto ako ko ima kakvih linkova, al ustvari pardon nemojte, to nije za nas obicne smrtnike, i to jos u bosni... :sad:
Samo ovo, kreativnost i ekonomicno snalazenje za uljepsavanje svog enterijera :faraon1:
niskoprofilni

Post by niskoprofilni »

Svidjaju mi se i dnevna i spavaca soba iz Jabukinog otvaranja teme. Vise volim stare dizajne, ovi novi su mi nekako preisprazni i presiromasni, ali to je opet moj ukus, a hvala Bogu, svako ima vlastiti. Super tema, samo nastavite. :thumbup:
Jabuka Divljaka

u svakom sluchaju, dalo se za primijetiti, da filozofija zhivljenja, donosi i nove standarde,. nove navike, ugodjaje,.. koji su veoma vazhni za duhovno zdravlje..

Jedna prosjechna obitelj,.nasha, Boshnjachka, mozhe vrlo mnogo toga izrealizirati na dobrobit svih ukuchana,.. npr,. stari namjestaj koji ima kvalitetnu konstrukciju, nikada se ne baca..

pogledajte malo,. strance,.. koji kupuju nashe stare chilime..pa chak i one koji su poderani.. taj isti kao podlogu koriste,. na povrshinama, gdje je terakota u raznim bojama.. poplochana.. luksuzne vile.. u kojima ima 80 % starog rabljenog ali novim ruhom presvuchenim namjeshtaja,. mahom iz orijentalnih , tj, islamskih zemalja,..

Utochiste bez pregrada..s mnogo svjetlosti, visokih prozora,. koja su gotovo vrijednost ukupnog namjestenja stana.. imaju vizuelni dojam,.. koji odaje vrhunski ukus,. gradjanina,. koji prepopznaje kvalitetu i ukus schtimunga kojim se osjecha scenografija obiteljskog doma za svakodnevno opushtanje...
obratite paznju,. na prozore,.. i velike kockaste stolove koji su na sredini sobe smjesteni... to su dva najupechatljivija dizajnirana elementa.. koji odaju stabilnost.. u igri s bojama.. mozhemo napraviti fantaziju color terapije za svachiju dushu,..
Jabuka Divljaka

Image

ovaj potkrovni stan, nekada bio je mrachno skladishte za odlaganje nepotrebnih stvari.. nakon "generalke", dovezen je ceporex, blok kocke, vrlo lagahne.. kojima je jedna strana ozidana, a sredishnji dio porushen i postavljeni visoki prozori koji imaju dvojaku funkciju, i vrat za izlazak na balkon,, i funkciju prozora,..

unutrasnjost je oblozhena profilima na koje se kasnije postavljao knauf.. obrada tzv, "spojki" knauf plocha, obradjivala se trakom, kasnije finom glet masom.. k tome valja dodati.. ako zhelite, po koju lampu,. koja ima promjer kuchista od 5 do 10 cm,. ima ih u raznim bojama, i vrlo su dostupne.. mozhete postichi luxuznost stana...

izbor boje, zavisi od vashe ukusa, odnosno, osjechaja, kako che vam biti ugodnije za zhivjeti..

napomena... za dechke, koji vole individualnost, mozhe posluzhiti od roditelja stari ormar,.. ili djeda i bake,. kojeg che lijepo ulashtiti i u njemu odlozhiti svoju garderobu,. takodjer.. uz taj dio,. postavlja se moderna komoda.. s vrhunskom tehnikom LOEWE Individual Sound,.. chiji zvuchnici che ojachati simfoniju cijelog prostora..

fotelje, ili sofa mogu biti presvucheni,. kvalitetnom tkaninom,. koju mogu kupiti,.. takdojer umjesto tkanine, uvijek luksuzna je i lazhna kozha,.. :-D

momci,. prihvatite se posla,. ako imate makar i dvadeset kvadrata tavanskog prostra,. uredjujte ga,. pa makar i dvije godine.. ali je vash prostor,.. koji do jucher nikome nije trebao...
StLouis

Post by StLouis »

Image

Image

Image1.jpg

Image

Image

Image

ImageImage

Image

Image

Image

O ukusima se ne raspravlja, a ja volim kontemporarni stil i dizajn. Ne da mi se slikati po kuci da ubacim par fotki, da vidite kako sam uredio svoj dom. :) [/img]
Last edited by StLouis on 05/01/2007 23:31, edited 3 times in total.
debela

Post by debela »

louis, zabrljo si ove tagove, nis se ne vidi. hajde popravi :)
shin

Post by shin »

Sve hladne sterilne prostorije, daj slike starog toplog doma. Jebo ovo.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Image
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

O ukusima se ne raspravlja. Na pojedinim slikama mislim da je "sarenilo" previse u centru i to mi se nikako ne svidja, ali s` druge strane vidim da na svakoj od ovih slika ima po nesto sto mi se svidja. :)

btw... ne volim sarenilo :D , a ni nakrcane kuce/ stanove (znaci gazda kuce/ stana bi trebao/la odvojiti citav dan samo na ciscenje i skidanje prasine :-? :D ).
Vingo

Post by Vingo »

Minimalizam je najbolji kad je na slici. Ili ako si single,young, dobrostojeci wasp....koji u svom minimalisticki namjestenom stanu zapravo i ne zivi.
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

Lace wrote:
chinese_water wrote:Image
e vovo mi se svidja mali :D
meni je ovo too cold
minimalizam je dobar na prvi pogled, ali po mom ukusu, daleko od lijepog, toplog doma

(mozda sam samo primitivna :D )...na na nannaa minimalizam :D
Vingo

Post by Vingo »

Kad smo mi namjestali stan, ja sam imala viziju kletog minimalizma....ali malo po malo, spoznas da ne mozes imati stan od sedam soba, od kojih su tri samo za skule, a ostatak za dizajnerske bravure....tako da malo-po malo minimalizam postaje inimalizam, nimalizam,imalizam, malizam, alizam, lizam,izam,zam,am,m..... :D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

namještaj ne čini dobar interijer, on samo mijenja sliku, na bolje, gore ili dole :D

interijer kao i svaka arhitektonska disciplina :D :D :D je manipulacija prostorom

ovisno o željenom efektu, valja baratati s osnovnim elementima koji zatvaraju prostor, zidovima (definiranje smjerova, visina, proporcija), otvorima (ispreplitanje vanjskog i unutrašnjeg prostora), prirodnim i umjetnim svjetlom (način na koji se prostor mijenja noću u odnosu na dan), teksturom ploha (materijali), neki vole i boje :D manje važno

u dobar interijer možeš staviti i namještaj s prve slike :D :D :D i opet će biti dobar

nezgrapnu kutiju napucaj najskupljim dizajnerskim namještajem i opet ti valja živjeti u pretamnoj ili presvjetloj, preuskoj ili preširokoj, previsokoj ili preniskoj, statičnoj kutiji :D :D :D

sliku stvorite sami :D :D
Last edited by MRAVOJED on 05/01/2007 11:35, edited 1 time in total.
Vingo

Post by Vingo »

Nek si nam se nagovorio :D
debela

Post by debela »

Vingo wrote:Kad smo mi namjestali stan, ja sam imala viziju kletog minimalizma....ali malo po malo, spoznas da ne mozes imati stan od sedam soba, od kojih su tri samo za skule, a ostatak za dizajnerske bravure....tako da malo-po malo minimalizam postaje inimalizam, nimalizam,imalizam, malizam, alizam, lizam,izam,zam,am,m..... :D
pa sto poistovjecujes minimalizam sa dizajnerskim bravurama :?
ja pod minimalizmom smatram prostor sa minimum namjestaja, a posebno skula koje sluze za ukras, kako se to vec kaze. znaci, prakticnost na prvom mjestu.
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

meni je minimalizam, stroge geometrijske konture, hladne boje, sterilno, a kao ono kul :D bi trebalo biti
Post Reply