ime bebe

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
burek_in_space

#701 Re: ime bebe

Post by burek_in_space »

Mr. Brightside wrote: nije slucajnost, nije :mrgreen: :lol:
Pa eto...jesi za kafu ovih dana :roll: u ime starih dobrih vremena?! :lol:
Mr. Brightside

#702 Re: ime bebe

Post by Mr. Brightside »

burek_in_space wrote:
Mr. Brightside wrote: nije slucajnost, nije :mrgreen: :lol:
Pa eto...jesi za kafu ovih dana :roll: u ime starih dobrih vremena?! :lol:
pa eto.... ne znam... mislim, ti si mi jos uvijek drag... :lol: :lol:
xDenisx

#703 Re: ime bebe

Post by xDenisx »

leet wrote:Budem li im'o zensko dijete, zvat ce se Sara. Drugo bi bilo Mia al' bi me famElija razapela tako da nista od toga :D
Mia mi je totalno bezlicno ime, kao i ostala ultrakratka imena tipa Lea, Dea, Tea, Ela itd koja su tako popularna u zadnje vrijeme :skoljka: Emina, Lejla, Jasmina, Dzana, Nermina, Nadja, Mirza, Edin, Adnan, Alen, Kenan, Amir... takva mi se vec svidjaju.

ps, nije Tvrtko narocito lijepo ime, ali mogao bih ga dati iz patriotskih razloga :D
nihil_

#704 Re: ime bebe

Post by nihil_ »

xDenisx wrote:
leet wrote:Budem li im'o zensko dijete, zvat ce se Sara. Drugo bi bilo Mia al' bi me famElija razapela tako da nista od toga :D
Mia mi je totalno bezlicno ime, kao i ostala ultrakratka imena tipa Lea, Dea, Tea, Ela itd koja su tako popularna u zadnje vrijeme :skoljka: Emina, Lejla, Jasmina, Dzana, Nermina, Nadja, Mirza, Edin, Adnan, Alen, Kenan, Amir... takva mi se vec svidjaju.

ps, nije Tvrtko narocito lijepo ime, ali mogao bih ga dati iz patriotskih razloga :D

Boze sto li je to tako. :D

Meni su bas fora kratka imena. Najbolje bi bilo kad bi mogli djeci dati da izaberu sami ime. Npr kad napune 14 da se zovu kako hoce.
xDenisx

#705 Re: ime bebe

Post by xDenisx »

^^A dok ne napune 14? :roll:
nihil_

#706 Re: ime bebe

Post by nihil_ »

xDenisx wrote:^^A dok ne napune 14? :roll:
Pa ne znam nisam jos taj dio razradio, treba ih zvat nekim generickim imenom. Mali 1, mali 2, mala 23 i sl. :D
Not My Idea

#707 Re: ime bebe

Post by Not My Idea »

dječak sa šibicama wrote:
leet wrote:Banda sincina je zelja svakog muskarca :razz:
Mozda ja nisam muskarac, ali meni je curica san, i to da lici na svoju majku, da bude "mala ona".
ovo je jedan od najromanticnijih postova na sax-u
Mis mekinjas

#708 Re: ime bebe

Post by Mis mekinjas »

meni je Sara izuzetno bezze ime, ali to je moje mišljenje. :D
Danas je svaka druga Sara, isto kao u moje doba se svaka druga zvala kao ja,doduše po Beogradu,pa sam u svom kraju bila zvijezda. :D :lol: :lol:
beautyfool

#709 Re: ime bebe

Post by beautyfool »

leet wrote:Mozda sam se pogresno izrazio ali ja pod sirom familijom smatram roditelje, buraza, dajdzu/amidzu/tetke i jednu nanu koja mi je ostala i vjeruj mi da njih ne zaboli neka stvar za mnom, da njih nije bilo, ne znam ni gdje bi ja sad bio. Ako je kod tebe drugacije, jeb'ga. Zbog toga ni mene ne zaboli sta oni misle ;)
To se zove postovanje prema svojim najblizim :thumbup: nesto sto je postalo strano novim generacijama, drago mi je vidjeti da jos uvijek ima onih koji njeguju svoje porodicne veze :)
Rosebud_

#710 Re: ime bebe

Post by Rosebud_ »

nihil_ wrote: Meni su bas fora kratka imena. Najbolje bi bilo kad bi mogli djeci dati da izaberu sami ime. Npr kad napune 14 da se zovu kako hoce.
A ne valja ti taj prijedlog. Ja sam oko tih godina htjela da me zovu Brenda (Beverly Hills), a nekad poslije sam odlucila da cu cim napunim 18 promijenit ime u Sanela. :D
Srecom, to se nije desilo, a imala sam srece da mi roditelji odaberu jedno lijepo fino ime, koje nije tako cesto ovdje, a nije ni starinsko ni moderno :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#711 Re: ime bebe

Post by ladyblue18 »

Eto sad ispade da ne njegujemo porodicne veze ako smatramo da shira familija nema veze sa nasim zivotima. :roll:

Inace ovdje je doslo do zamjene teza, roditelji i braca i sestre, dede, nane, bake vala nisu shira familija, neko se ovdje ocigledno pogresno izrazio pa je i tema krenula u pogresnom pravcu.
Ambrozija

#712 Re: ime bebe

Post by Ambrozija »

Rosebud_ wrote:
nihil_ wrote: Meni su bas fora kratka imena. Najbolje bi bilo kad bi mogli djeci dati da izaberu sami ime. Npr kad napune 14 da se zovu kako hoce.
A ne valja ti taj prijedlog. Ja sam oko tih godina htjela da me zovu Brenda (Beverly Hills), a nekad poslije sam odlucila da cu cim napunim 18 promijenit ime u Sanela. :D
Srecom, to se nije desilo, a imala sam srece da mi roditelji odaberu jedno lijepo fino ime, koje nije tako cesto ovdje, a nije ni starinsko ni moderno :D
Sanela mi je jako lijepo ime :) Da si promijenila ja bih te podrzala :D
xDenisx wrote:

:(
Moje ime ti je totalno bezlicno :(
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#713 Re: ime bebe

Post by Velkoski »

:mrgreen:
nihil_

#714 Re: ime bebe

Post by nihil_ »

beautyfool wrote:
leet wrote:Mozda sam se pogresno izrazio ali ja pod sirom familijom smatram roditelje, buraza, dajdzu/amidzu/tetke i jednu nanu koja mi je ostala i vjeruj mi da njih ne zaboli neka stvar za mnom, da njih nije bilo, ne znam ni gdje bi ja sad bio. Ako je kod tebe drugacije, jeb'ga. Zbog toga ni mene ne zaboli sta oni misle ;)
To se zove postovanje prema svojim najblizim :thumbup: nesto sto je postalo strano novim generacijama, drago mi je vidjeti da jos uvijek ima onih koji njeguju svoje porodicne veze :)
Ma daaaaj!?

Nisam ja odjebo siru familiju zato jer mi je bio ceif nego zato sto su zasluzili. I postovanje treba da se zasluzi...
Mr. Brightside

#715 Re: ime bebe

Post by Mr. Brightside »

nihil_ wrote: Ma daaaaj!?

Nisam ja odjebo siru familiju zato jer mi je bio ceif nego zato sto su zasluzili. I postovanje treba da se zasluzi...
neko te pitao, kakav je tvoj odnos sa sirom familijom :?
nihil_

#716 Re: ime bebe

Post by nihil_ »

Mr. Brightside wrote:
nihil_ wrote: Ma daaaaj!?

neko te pitao, kakav je tvoj odnos sa sirom familijom :?

ma sta kazes ti? :? :-?
cvjece13

#717 Re: ime bebe

Post by cvjece13 »

niko_niko_kao_ja wrote:meni je prelijepo ime Leon i tako rado bih dala to ime svom sinu, ali se mom muzu ne svidja :sad: , a i kome god kazem svi ostanu :shock: , kao cuj Leon :x
Meni je baš lijepo,a još nije često i ofucano, a opet nije ni preseravanje u pokušaju da budeš kreativna i originalna.
Ambrozija

#718 Re: ime bebe

Post by Ambrozija »

cvjece13 wrote:
niko_niko_kao_ja wrote:meni je prelijepo ime Leon i tako rado bih dala to ime svom sinu, ali se mom muzu ne svidja :sad: , a i kome god kazem svi ostanu :shock: , kao cuj Leon :x
Meni je baš lijepo,a još nije često i ofucano, a opet nije ni preseravanje u pokušaju da budeš kreativna i originalna.
I meni je Leon bas lijepo!
LaCici

#719 Re: ime bebe

Post by LaCici »

...
Last edited by LaCici on 06/01/2012 10:00, edited 1 time in total.
Dioda

#720 Re: ime bebe

Post by Dioda »

cvjece13 wrote:
Neko je ovdje nekad stavljao najcesce dodjeljivana imena (statisticki), Leon je dato 20 puta, sto znaci da ce uskoro biti masovno :-D

Meni zlo dolazi od ovih nekakvih "novih" imena tipa Farah, Sarah, Kan, isl. Imam osjecaj da svako drugo dijete nosi to ime :-D A da neko djetetu moze dati ime Tajra, e to nikako ne kontam :D
nihil_

#721 Re: ime bebe

Post by nihil_ »

Dioda wrote:
cvjece13 wrote:
Neko je ovdje nekad stavljao najcesce dodjeljivana imena (statisticki), Leon je dato 20 puta, sto znaci da ce uskoro biti masovno :-D

Meni zlo dolazi od ovih nekakvih "novih" imena tipa Farah, Sarah, Kan, isl. Imam osjecaj da svako drugo dijete nosi to ime :-D A da neko djetetu moze dati ime Tajra, e to nikako ne kontam :D
Sta fali Tajri? Mozda ljudi slusase nightwish :D
Dioda

#722 Re: ime bebe

Post by Dioda »

nihil_ wrote:Sta fali Tajri? Mozda ljudi slusase nightwish :D
Ma ne fali nista Tajri...zvuci nako...domace :lol:
Stvar ukusa, ja bih za kcerku radije izabrala ime Salmonela, ako sam vec prisiljena da preseravam :D
nihil_

#723 Re: ime bebe

Post by nihil_ »

Dioda wrote:
nihil_ wrote:Sta fali Tajri? Mozda ljudi slusase nightwish :D
Ma ne fali nista Tajri...zvuci nako...domace :lol:
Stvar ukusa, ja bih za kcerku radije izabrala ime Salmonela, ako sam vec prisiljena da preseravam :D
Sto mora bit domace? I ta sad sto su domaca su nekad bila strana :)
tulumba

#724 Re: ime bebe

Post by tulumba »

Ako moze pomoci evo najcesce davanih imena rodjenim u F BiH u 2010 :
zenska top100: http://www.fzs.ba/Dem/ProcPrist/top100_zenska.htm
muska top100: http://www.fzs.ba/Dem/ProcPrist/top100_muska.htm
Sa veoma malim razlikama bilo je i 2009 god.
pustopoljina

#725 Re: ime bebe

Post by pustopoljina »

a mozda tajra benks :lol:
leon...lav...'ta ja znam...'nako.
Post Reply