ime bebe
Moderator: anex
-
crvenkapica86
#351 Re: ime bebe
Ina,Ira,Irma
Adin,Amir,Irman
Vise volim kratka imena pogotovo kad je prezime dugacko,da se djetic ne muci:)
Adin,Amir,Irman
Vise volim kratka imena pogotovo kad je prezime dugacko,da se djetic ne muci:)
- tech10
#353 Re: ime bebe
Dobro je ona to ubola, nije promasila:Zoya wrote:Komsinica dala ime curici DalalMeni nekako vise to ime za djecaka pase
http://www.names4muslims.com/baby-klix ... name=dalal
- maherka
#354 Re: ime bebe
Edvin,Elvin,Ervin, Leo,
Alvin,Almin,Amil-modernija imena i laka za izgovoriti .
Alvin,Almin,Amil-modernija imena i laka za izgovoriti .
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#355 Re: ime bebe
Nedavno sam čuo ime jedne medicinske sestre. Predivno, moderno, perspektivno, nadasve zavičajoljubivo. Med. sestra se zove Sandžana. Kraće, Džana.
-
detroit-mercy
#356 Re: ime bebe
Hamza, veoma zvucno ime.
Emina, jako lijepo.......
Emina, jako lijepo.......
-
Predstavnickidom
#361 Re: ime bebe
tech10 wrote:Dajite djeci narodna imena , ovoga puta nashega naroda.
to je to. Nas podanicki mentalitet je doveo toga da smo se odrekli svojih imena u korist tudih. I ne samo da smo prigrabili tuda vec izmisljamo i nesto sto nema veze s vezom. Jad i cemer.
Tvrtko
-
Predstavnickidom
#362 Re: ime bebe
Klasicni primjer nekoga ko se asimilira u sredini u kojoj se nalazi. Ime dijeta je prvi korak ka tome. Manje vise ova putanja : Dzemila - LariSSA - Ado - Jan - Paul itd... Asimilacija garantovano za 2-3 generacije...a posto je zensko to ide i brze jer gubi prezime putem udaje. Ili bolje reci njena dijeca primaju prezime muza.chani wrote:
mozes da me pitas iako sam vec odgovor dala, ima mjesta na nasoj kugli zemaljskoj ako se rijec sa jednim s pise
to "s" se izgovara kao "z" i ja nisam zeljela da ime moga djeteta se izgovara "lariza" podsjecalo bi me na
neki pojam iz gastronomije kao "la riza" ili nesto slicno....![]()
kako ovdje na zapadu tako i kod nas u bosni larissa dobija komplimente zbog njenog imena...![]()
![]()
a to sto se tice je li katolicko, islamsko, jevrejsko ili neko drugo....
To nisi trebala napominjati.pravo da kazem o tome nisam uopste razmisljala
iako u mojoj familiji nebrojeno hadzinica (pravih) ima .....
Inace najveci blam je dodavanje slova R, D, L, V koja oduzimaju bilo kakav smisao imenu. Kao npr Emin-Ermin-Ervin, Amir-Admir, Edin-Edvin itd...
Mada su i ova prvobitna arapska imena. Ineca Dobrota ili Dragota su nasa fina imena.
- Sunrise00
#363 Re: ime bebe
Harun, Imer
Nadina, Nadja

Nadina, Nadja
-
ira.m
-
Predstavnickidom
#365 Re: ime bebe
Inace usput receno.... za zenu je najbolje imati troje djece. Sa zdravstvenog aspekta... sa tri porodaja se eliminiraju mnoge "zenske bolesti"... naucno dokazano...
- lala_sa
#366 Re: ime bebe
vidim nekima se svidja lamija, pa da upozorim na mitolosko znacenje 
http://hr.wikipedia.org/wiki/Lamija
http://hr.wikipedia.org/wiki/Lamija
- SsTtEeLlAa
#367 Re: ime bebe
vala ovo je samo zasanabe wrote:Predstavnickidom wrote:Inace usput receno.... za zenu je najbolje imati troje djece. Sa zdravstvenog aspekta... sa tri porodaja se eliminiraju mnoge "zenske bolesti"... naucno dokazano...cuj sad ovo
![]()
e ovo josh ne cuh![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
zensko - Sarah
musko - Vedad
-
zelenashica
#368 Re: ime bebe
Računaju li se tu i spontanisanabe wrote:Predstavnickidom wrote:Inace usput receno.... za zenu je najbolje imati troje djece. Sa zdravstvenog aspekta... sa tri porodaja se eliminiraju mnoge "zenske bolesti"... naucno dokazano...cuj sad ovo
![]()
e ovo josh ne cuh![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
amba
#369 Re: ime bebe
yaseen
dawud
ammar
selim
esma
kanita
nadia
sabrina
dawud
ammar
selim
esma
kanita
nadia
sabrina
-
Predstavnickidom
#370 Re: ime bebe
Nije samo to sto nisi cula nego slabo da si "cula" za bilo sto. Prototip danasnje mlade zene/cure koja samo zna o hi-hi-hi, pi-hi-hi.sanabe wrote:Predstavnickidom wrote:Inace usput receno.... za zenu je najbolje imati troje djece. Sa zdravstvenog aspekta... sa tri porodaja se eliminiraju mnoge "zenske bolesti"... naucno dokazano...cuj sad ovo
![]()
e ovo josh ne cuh![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
No ja ne zelim biti tvoj profesor a izmedu ostalog znanje se i placa. U svakom slucaju, u 50-tim ces se i sama uvjeriti u ono o cemu pisem kad pocne "vadenje reproduktivnih organa i matrice". Izmedu ostalog lahko ces naci primjere oko sebe. Raspitaj se malo.... ili sacekaj 50-te sa jednim ili dva porodaja...
-
zelenashica
#371 Re: ime bebe
Ja pitah računaju li se i spontaniPredstavnickidom wrote:Nije samo to sto nisi cula nego slabo da si "cula" za bilo sto. Prototip danasnje mlade zene/cure koja samo zna o hi-hi-hi, pi-hi-hi.sanabe wrote:Predstavnickidom wrote:Inace usput receno.... za zenu je najbolje imati troje djece. Sa zdravstvenog aspekta... sa tri porodaja se eliminiraju mnoge "zenske bolesti"... naucno dokazano...cuj sad ovo
![]()
e ovo josh ne cuh![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
No ja ne zelim biti tvoj profesor a izmedu ostalog znanje se i placa. U svakom slucaju, u 50-tim ces se i sama uvjeriti u ono o cemu pisem kad pocne "vadenje reproduktivnih organa i matrice". Izmedu ostalog lahko ces naci primjere oko sebe. Raspitaj se malo.... ili sacekaj 50-te sa jednim ili dva porodaja...
- Mjesanac
#372 Re: ime bebe
Necemo se vrijedjati. Sanabe je jedna starija gospodja i nije prikladno da joj se tako obracate.Predstavnickidom wrote:Nije samo to sto nisi cula nego slabo da si "cula" za bilo sto. Prototip danasnje mlade zene/cure koja samo zna o hi-hi-hi, pi-hi-hi.sanabe wrote:Predstavnickidom wrote:Inace usput receno.... za zenu je najbolje imati troje djece. Sa zdravstvenog aspekta... sa tri porodaja se eliminiraju mnoge "zenske bolesti"... naucno dokazano...cuj sad ovo
![]()
e ovo josh ne cuh![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Mjesanac
#373 Re: ime bebe
da ne bude off
Vedad
Vedad
- HAVANA
#374 Re: ime bebe
zelenashica wrote: Ja pitah računaju li se i spontanii naravno đe se kupuje sperma da rodim još dvoje
Klipača četeRes maraka.
Tri za četeres i osam.
-
zelenashica
#375 Re: ime bebe
Skup siHAVANA wrote:zelenashica wrote: Ja pitah računaju li se i spontanii naravno đe se kupuje sperma da rodim još dvoje
Klipača četeRes maraka.
Tri za četeres i osam.
Jah za dvije cure koje će valjda nekad doći Lamija i Asja...ja rađam samo žensku