ja cu svojoj kcerki ( kad je budem imala ) naditi ime Shaniqua, Tamika ili La Toya, a mozda dobijem i malog Magica ili spomenutog Shaquilla.Neelix wrote:ne moze, nije muslimanskoAdmir_1984 wrote:cikular wrote:Moze li se dijete zvati "ZZ Top" ili mora biti jedna rijec?
Inace, Dikembe je pristojno ime.
Ja predlazem Shaquille.
ime bebe
Moderator: anex
- sheilak
#326 Re: ime bebe
- sheilak
#327 Re: ime bebe
A moze i Tabitha.

-
pure_love
#329 Re: ime bebe
moja rodica je neki dan rodila sina i dali su mu ime Nadir
prelijepo je ime,arapsko i lijepo znacenje
druga imena medju bebama u blizini su Edita,Latif,Vedad,Sulejman,Iman,Ajsa,Asja
sad su u Bosni ponovo popularna ta stara arapska imena(sulejman,latif,ajsa) kao i nova arapska koja nemaju neku tradiciju kod nas(asja,iman,sara,arman)..nema vise hvala Bogu raznih elvira,ernesa,elmira,nista ne mrzim vise nego izmisljeno ime..bez ikakvog znacenje i bez ikakve istorije
prelijepo je ime,arapsko i lijepo znacenje
druga imena medju bebama u blizini su Edita,Latif,Vedad,Sulejman,Iman,Ajsa,Asja
sad su u Bosni ponovo popularna ta stara arapska imena(sulejman,latif,ajsa) kao i nova arapska koja nemaju neku tradiciju kod nas(asja,iman,sara,arman)..nema vise hvala Bogu raznih elvira,ernesa,elmira,nista ne mrzim vise nego izmisljeno ime..bez ikakvog znacenje i bez ikakve istorije
-
pure_love
#330 Re: ime bebe
nema nigdje zakona koji ti kaze duzna si,ma daj pusti tu foru..ako narod hoce da daje djeci arapsko ime ko si ti da to kritikujes? ti daj ako hoces i africkoTreba se dokazati svoju pripadnoti..nacionalizam okorjeni, sta ces!! Prije rata su pretezno samo stari ljudi imali arapska imena i to je bilo nasljedstvo kolonijalizma Osmanskog carstva, posle rata nismo bili kolonizirani ali smo sada "duzni" nositi arapska imena!!U koje ime?
Seljacki mentalitet, ono, sta ce rec drugi ako dam katolicko ili pravoslavno ime djetetu..
ja nikad necu dati drugo ime do arapskog ili eventualno tursko,niko me ne3 tjera...ali tako HOCU
-
trinitrotoluol
#331 Re: ime bebe
Naravno da nece dati ali ce se zato vrlo rado poistovjetitibesana wrote:Neelix wrote:bubavi1 wrote:Treba se dokazati svoju pripadnoti..nacionalizam okorjeni, sta ces!! Prije rata su pretezno samo stari ljudi imali arapska imena i to je bilo nasljedstvo kolonijalizma Osmanskog carstva, posle rata nismo bili kolonizirani ali smo sada "duzni" nositi arapska imena!!U koje ime?
Seljacki mentalitet, ono, sta ce rec drugi ako dam katolicko ili pravoslavno ime djetetu..
Što se znalo desiti,l to ne rijetko, i dan danas. Moja prijateljica je dala katoličko ime djetetu. I moje je ime katoličko, starogermansko, ali nešto ne znam da je ikada ijedan katolik ili pravoslavac dao islamsko ime djetetu. Nikad
Ovaj gore sto je '"duzan" nositi arapsko ime neka ga jednostavno promjeni,jednostavna procedura
I nikom vise neces biti duzan a ni seljak
-
chani
#332 Re: ime bebe
moje bebce se zove Larissa...cije je ime nije me briga....
glavno da se meni svida....ja sam se napinjala ad sam je radala
al´mogu reci da joj super stoji i svako zine i kaze kako je predivno ime i nesvakidasnje
....
duplo ss je da ne bi bila "lariza"
glavno da se meni svida....ja sam se napinjala ad sam je radala
al´mogu reci da joj super stoji i svako zine i kaze kako je predivno ime i nesvakidasnje
-
pure_love
#333 Re: ime bebe
Vjerovali ili ne ARKAN izvorno arapsko ime![]()
u avazu neki dan izadje tekst o bosnjackom djedu pod imenom Harkan,,govori o tome kako je postio svaki mjesec i eto docekao 77 ramazana
Arkan-Harkan
- mondo bizarro
#334 Re: ime bebe
meni se sviđaju imena: Daut, Ernest, Mirza
-
pure_love
#335 Re: ime bebe
besana wrote:Eh super, molim te da te pitam: Što će ova dva s u imenu?chani wrote:moje bebce se zove Larissa...cije je ime nije me briga....
glavno da se meni svida....ja sam se napinjala ad sam je radala![]()
al´mogu reci da joj super stoji i svako zine i kaze kako je predivno ime i nesvakidasnje![]()
![]()
....
Fakat ne kontam imena: Melissa, Ammar ...
Arapi kazu Ammar,dok mi Amaar,,pa ko hoce po arapskom stavi dva m
to sa Melissa je glumaza,zeli po zapadnom nacinu..bezze jer se isto izgovara i sa jedno i sa dva m
a to za Larisa ti je sama vec rekla,,to je inace katolicko ime i pise se Larissa tako da je to jedino i ispravno
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#336 Re: ime bebe
Derim.......i kad ga cure na ulicu zovnu....Deeeriiimeeee........lafac.BA 
-
cikular
#337 Re: ime bebe
Zensko nek se zove Dikembeta.sheilak wrote:
ja cu svojoj kcerki ( kad je budem imala ) naditi ime Shaniqua, Tamika ili La Toya, a mozda dobijem i malog Magica ili spomenutog Shaquilla.
Sta milis zvat se Dikembe?
Kako je to mocno.
Gdje si Kembe, kralju?
- jedna
#338 Re: ime bebe
Meni se od muških sviđa ime Emrah. Znam da je tursko, ali eto, zaboli me nešto za tim. Sviđa mi se i tačka
Od ženskih mi se sviđa Sara, ali tih je danas previše pa čisto sumnjam da bih dala ime to. Dalje, sviđa mi se Lamija.
Nebulozno mi je to sa dvostrukim glasovima. Inače Larisa je rusko ime.
Od ženskih mi se sviđa Sara, ali tih je danas previše pa čisto sumnjam da bih dala ime to. Dalje, sviđa mi se Lamija.
-
pure_love
#339 Re: ime bebe
ja znam dvije sestre,larisa i klarisa..poljakinjejedna wrote:Meni se od muških sviđa ime Emrah. Znam da je tursko, ali eto, zaboli me nešto za tim. Sviđa mi se i tačka![]()
emrah je arapsko,kao i sara i lamija
nije tursko
sta kazete za ime-Lubna?
-
sitna.buranija
#340 Re: ime bebe
Melisa = Mark Engels Lenjin i Staljin -a 
ja cuh da je to ovako komunisticko ime sklepano prema spomenutim junacima
ja cuh da je to ovako komunisticko ime sklepano prema spomenutim junacima
-
pure_love
#341 Re: ime bebe
moja rodica se zove Melisa,mati joj je ono prava muslimanka klanja i to,kad joj kazem odakle je ime ima zena da kcer natjera na promjenu imena

sala mala,to je ba provala iz bh dana,ona snjezana je u tom tekstu toliko izmislila da se ne zna..po njoj cak ni Omer nije pravo ime,a to je ono pravo islamsko ime,ashab jedan se tako zvao hahaha,a po njoj to je neka bosnjacka izmisljotina

sala mala,to je ba provala iz bh dana,ona snjezana je u tom tekstu toliko izmislila da se ne zna..po njoj cak ni Omer nije pravo ime,a to je ono pravo islamsko ime,ashab jedan se tako zvao hahaha,a po njoj to je neka bosnjacka izmisljotina
-
chani
#342 Re: ime bebe
besana wrote:Eh super, molim te da te pitam: Što će ova dva s u imenu?chani wrote:moje bebce se zove Larissa...cije je ime nije me briga....
glavno da se meni svida....ja sam se napinjala ad sam je radala![]()
al´mogu reci da joj super stoji i svako zine i kaze kako je predivno ime i nesvakidasnje![]()
![]()
....
Fakat ne kontam imena: Melissa, Ammar ...
mozes da me pitas iako sam vec odgovor dala, ima mjesta na nasoj kugli zemaljskoj ako se rijec sa jednim s pise
to "s" se izgovara kao "z" i ja nisam zeljela da ime moga djeteta se izgovara "lariza" podsjecalo bi me na
neki pojam iz gastronomije kao "la riza" ili nesto slicno....
kako ovdje na zapadu tako i kod nas u bosni larissa dobija komplimente zbog njenog imena...
a to sto se tice je li katolicko, islamsko, jevrejsko ili neko drugo....pravo da kazem o tome nisam uopste razmisljala
iako u mojoj familiji nebrojeno hadzinica (pravih) ima .....
- Denmark
#343 Re: ime bebe
Meni je za decka lijepo ime Andrea
Samo sto to ime i nije cesto u " muskoj verziji " pa bi bilo drvlje i kamenje po meni jesam luda , koji mi je , sto djetetu dade zensko ime , pa da mali nije mala mozda itd ...
Mislim kad vec neki imaju Zaru , Nea , Piu , Reu , Olimpiju ili-sta-vec , sto ne bi i deckic mogao bit Andrea
Samo sto to ime i nije cesto u " muskoj verziji " pa bi bilo drvlje i kamenje po meni jesam luda , koji mi je , sto djetetu dade zensko ime , pa da mali nije mala mozda itd ...
Mislim kad vec neki imaju Zaru , Nea , Piu , Reu , Olimpiju ili-sta-vec , sto ne bi i deckic mogao bit Andrea
-
Zoya
#344 Re: ime bebe
Komsinica dala ime curici Dalal
Meni nekako vise to ime za djecaka pase 
-
walkabout
#345 Re: ime bebe
baby Zoya -
et nako, fino zvuchi...

et nako, fino zvuchi...
-
pure_love
#346 Re: ime bebe
evo nadjoh,,zensko ime:Zoya wrote:Komsinica dala ime curici DalalMeni nekako vise to ime za djecaka pase
Name:
Dalal
Meaning:
Treated or touched in a kind and loving way
Origin:
Muslim, Islamic
Popularity:
7
-
Zoya
#347 Re: ime bebe
Ima lijepo znacenjepure_love wrote:evo nadjoh,,zensko ime:Zoya wrote:Komsinica dala ime curici DalalMeni nekako vise to ime za djecaka pase
Name:
Dalal
Meaning:
Treated or touched in a kind and loving way
Origin:
Muslim, Islamic
Popularity:
7
-
pure_love
#348 Re: ime bebe
Denmark wrote:Meni je za decka lijepo ime Andrea
Samo sto to ime i nije cesto u " muskoj verziji " pa bi bilo drvlje i kamenje po meni jesam luda , koji mi je , sto djetetu dade zensko ime , pa da mali nije mala mozda itd ...![]()
u mene profesor bio Andrea
-
evellin
#349 Re: ime bebe
Džanin je najljepse ime dosad koje sam cula.... a zensko Dalal i Dalia
- Bullet Tooth Tony
#350 Re: ime bebe
Farah zensko i Ali musko