iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Moderator: anex
- drug_profi
#5276 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Vraća se. Ne pitaš se ništa, jer je takav zakon.
- zubi
#5277 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Kako vi ovo shvatate:popi wrote: ↑13/05/2026 08:52 Poslaničko pitanje u Parlamentu: https://predstavnickidom-pfbih.gov.ba/z ... nja?page=2
(na ovoj stranici drugi dokument od vrha)
Znači, ništa![]()
U skladu sa clanom 3. stav (3) navedenog Pravilnika, na lične pošiljke koje ispunjavaju propisane uslove ne primjenjuju se odredbe Pravilnika o uvjetima i načinu rada granične veterinarske inspekcije Bosne i Hercegovine (Sluzbeni glasnik BiH", broj 45/09), odnosno iste ne podlijezu standardnoj proceduri veterinarsko-zdravstvene kontrole. Clanom 20. navedenog Pravilnika (Sluzbeni glasnik BiH", broj 45/09) propisano je da mali paketi upućeni fizickim licima ne moraju biti podvrgnuti veterinarskim kontrolama, pod uslovom da se ne radi o pošiljkama komercijalnog karaktera.
- madesa
#5278 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
ma ne moze niko sa lobijem apoteka . Neka djevojka je na grupi FB pretty women ,fino objasnila kome je slala emailove i nista se ne moze posticizubi wrote: ↑13/05/2026 12:57Kako vi ovo shvatate:popi wrote: ↑13/05/2026 08:52 Poslaničko pitanje u Parlamentu: https://predstavnickidom-pfbih.gov.ba/z ... nja?page=2
Znači, ništa![]()
U skladu sa clanom 3. stav (3) navedenog Pravilnika, na lične pošiljke koje ispunjavaju propisane uslove ne primjenjuju se odredbe Pravilnika o uvjetima i načinu rada granične veterinarske inspekcije Bosne i Hercegovine (Sluzbeni glasnik BiH", broj 45/09), odnosno iste ne podlijezu standardnoj proceduri veterinarsko-zdravstvene kontrole. Clanom 20. navedenog Pravilnika (Sluzbeni glasnik BiH", broj 45/09) propisano je da mali paketi upućeni fizickim licima ne moraju biti podvrgnuti veterinarskim kontrolama, pod uslovom da se ne radi o pošiljkama komercijalnog karaktera.
![]()
![]()
![]()
- popi
#5279 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
zubi wrote: ↑13/05/2026 12:57Kako vi ovo shvatate:popi wrote: ↑13/05/2026 08:52 Poslaničko pitanje u Parlamentu: https://predstavnickidom-pfbih.gov.ba/z ... nja?page=2
Znači, ništa![]()
![]()
![]()
![]()
"U skladu sa clanom 3. stav (3) navedenog Pravilnika, na lične pošiljke koje ispunjavaju propisane uslove ..." Mislim da je stvar u tome odakle lične pošiljke dolaze... IHerb je USA i nije na listi nabrojanih država (Član 3., stav 1, a. Pravilnika), zbog toga mislim da nema dalje... Ali, nisam pravnik, pa bilo bi dobro ako može neko da protumači pravilno.
- drug_profi
#5280 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Prema ovome, proizvodi iz zemalja EU bi trebali da mogu proći carinu ako nisu teži od 0,5 kg. Da li dobro razumijem propis?
- popi
#5281 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
U Pravilniku je navedeno 1kg, a u ovom odgovoru na posl.pitanje 0.5... zbunjujuće.
I fakat, šta je onda sa pošiljkama sa GymBean-a što su pisali ljudi da su isto vraćene?
I fakat, šta je onda sa pošiljkama sa GymBean-a što su pisali ljudi da su isto vraćene?
-
peca777
#5282 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
U ovom trenutku postoje kontradiktorne informacije i zato sam pitao ima li neko s pravne strane da se ocituje. Ja bih rado zajebavao samo da znam na sta da se pozovem, cak bih uradio i tu veterinarsku provjeru, samo da im se naje...znanja. Ko misle doci ce i mi cemo vratiti
Ja sam 99% siguran da NE MOGU da vrate, bez da mene informisu. Sta ako ja hocu da angazujem veterinarski ili koji vec pregled?
Inace, mislim da trenutno nema veze koja je zemlja, sve stavljaju u isti kos ako dolazi izvan drzave.
Ja sam 99% siguran da NE MOGU da vrate, bez da mene informisu. Sta ako ja hocu da angazujem veterinarski ili koji vec pregled?
Inace, mislim da trenutno nema veze koja je zemlja, sve stavljaju u isti kos ako dolazi izvan drzave.
Ovdje ili na redditu je navodjena holandija i spanija kao zemlje odakle je naruceno i vraceno je.drug_profi wrote: ↑13/05/2026 14:06 Prema ovome, proizvodi iz zemalja EU bi trebali da mogu proći carinu ako nisu teži od 0,5 kg. Da li dobro razumijem propis?
- vjeshalica
#5283 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Ovdje nisu pojasnili sta je to neograniceno i nekontrolisano narucivanjedrug_profi wrote: ↑27/04/2026 16:55Poštovani,
zahvaljujemo se na Vašem upitu i razumijemo Vašu zabrinutost u vezi sa povratom pošiljke.
Želimo pojasniti da se postupanje nadležnih organa vrši u skladu sa Pravilnik o kontrolama i uvjetima unošenja ličnih pošiljaka proizvoda životinjskog porijekla u Bosnu i Hercegovinu (Službeni List- Pregled Dokumenta) , koji jasno propisuje uslove pod kojima fizička lica mogu unositi proizvode životinjskog porijekla u Bosnu i Hercegovinu putem poštanskih pošiljki. Radi potpunog razumijevanja predmetne situacije, ljubazno Vas upućujemo da izvršite uvid u relevantne odredbe Pravilnik o kontrolama i uvjetima unošenja ličnih pošiljaka proizvoda životinjskog porijekla u Bosnu i Hercegovinu, kojim su jasno definisani uslovi i ograničenja za unos ovakvih pošiljaka.
Napominjemo da, u skladu sa odredbama Pravilnika (“Službeni glasnik BiH”, broj 90/17) , fizička lica nemaju mogućnost neograničenog i nekontrolisanog naručivanja proizvoda životinjskog porijekla iz trećih zemalja, uključujući Sjedinjene Američke Države.
Unošenje takvih proizvoda dozvoljeno je isključivo pod uslovima definisanim Pravilnikom o uslovima i načinu rada granične veterinarske inspekcije Bosne i Hercegovine(“Službeni glasnik BiH”, broj 45/09), uz primjenu propisanih ograničenja, izuzeća i kontrola od strane nadležnih organa.
Osnovni cilj ovih mjera je zaštita zdravlja ljudi i životinja, u skladu sa međunarodnim standardima i praksama.
Ukoliko imate dodatnih pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.
- leki hz
-
Bea1937
#5285 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Last edited by Bea1937 on 17/05/2026 21:12, edited 1 time in total.
- drug_profi
#5286 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Potpisao, proslijedio na jos 4 adrese.
-
Ariel10
#5287 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
I ja sam potpisala, i baš se pitam je li se smije peticija dijeliti na forumu.
Molim vas da se uključite, svaka inicijativa je dobro došla.
-
adnante
#5288 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Smije se dijeliti, no kakvu snagu nosi online peticija? Evo sa obicnom skriptom mogu dodati 10.000 potpisa, i?
-
cb_1994
#5289 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Ispod 300km (sa rewardsima) i ni trun ičega životinjskog porijekla (ili bilo čega drugog sa one liste) i naravno bez ikakvih drugih narudžbi.
Ne mo'š protiv gamadi, očigledno ostaje opcija samo naručivati vani preko dijaspore.
-
cb_1994
- dječak sa šibicama
#5291 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Sta sad to znaci, ne mozemo vise nista naruciti preko iHerb?
-
cb_1994
#5292 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Nemam pojma, samo dijelim svoje iskustvo. Sve sam ovo pažljivo provjerio i evo šta se opet desilo, a vidim prije par strana jedna djevojka piše kako su joj sestri vratili paket sa vegan suplementima. Znači, nema ovo veze sa onim zakonom i propisima, nego jednostavno ne daju sem ako naručuješ neke kreme i slične pi*darije. Još je ovo očigledno došlo avionom i džaba...dječak sa šibicama wrote: ↑22/05/2026 17:33 Sta sad to znaci, ne mozemo vise nista naruciti preko iHerb?
- dječak sa šibicama
#5293 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Ok ne propustaju ni veganske proizvode, a kako je ovo drzava u kojoj se striktno drze zakona, nije li to odlicna osnova za jednu tuzbu?
Mislim, veganski proizvodi NISU proizvodi zivotinjskog porijekla. U cemu je onda problem?
Mi znamo u cemu je problem i sta je namjera, ukinuti iHerb da klosarka Dina moze prodavati po peterostrukim cijenama, ali zanima me kako se to ovdje sprovodi zakon. Parcijalno ili kako se kome digne kurac.
Mislim, veganski proizvodi NISU proizvodi zivotinjskog porijekla. U cemu je onda problem?
Mi znamo u cemu je problem i sta je namjera, ukinuti iHerb da klosarka Dina moze prodavati po peterostrukim cijenama, ali zanima me kako se to ovdje sprovodi zakon. Parcijalno ili kako se kome digne kurac.
-
cb_1994
#5294 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Kako se kome digne, očigledno. Sve je jasnije da stoje farmaceuti iza ovog, a mi "obični smrtnici" ne možemo njima ništa.dječak sa šibicama wrote: ↑22/05/2026 17:45 Ok ne propustaju ni veganske proizvode, a kako je ovo drzava u kojoj se striktno drze zakona, nije li to odlicna osnova za jednu tuzbu?
- dječak sa šibicama
#5295 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Kad bi se nekome dalo, moze ih tuziti jer ako vrate vegansko, onda oni krse zakon.
Samo da, ko moze uci u takvu avanturu i izaci cistih zivaca. Ali ko je inadzija, dobio bi ih.
Samo da, ko moze uci u takvu avanturu i izaci cistih zivaca. Ali ko je inadzija, dobio bi ih.
- zubi
#5296 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Fakat je ovo doslo avionom... jel te kontaktirao InTime?
-
cb_1994
#5297 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Nije, jer su govnari poslali mejl baš u 16:28, kako bih ja imao samo pune 2 MINUTE da ih kontaktiram. Ali sutra ima da zovem i da napravim frku, iako znam da neću ništa postići tim ali čisto da se istresem na nekom. Kako su oni preuzeli ove dostave, tako je i krenulo ovo sranje. Sad hrpa nas ne možemo da naručimo neke osnovne potrepštine zbog pohlepe, banana država.
- zubi
#5298 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Sutra subota, ne vjerujem da rade.cb_1994 wrote: ↑22/05/2026 18:38Nije, jer su govnari poslali mejl baš u 16:28, kako bih ja imao samo pune 2 MINUTE da ih kontaktiram. Ali sutra ima da zovem i da napravim frku, iako znam da neću ništa postići tim ali čisto da se istresem na nekom. Kako su oni preuzeli ove dostave, tako je i krenulo ovo sranje. Sad hrpa nas ne možemo da naručimo neke osnovne potrepštine zbog pohlepe, banana država.
A ovo je ja mislim da ti naplate 35 KM, bori se ko lav, posto je doslo avionom.
- xoklix
#5299 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Ne treba nikakav lobi apoteka ili suplement radnji... Država ovdje ima svoj interes.
PDV, carina i još sijaset direktnih i indirektnih prihoda od registrovanih uvoznika.
PDV, carina i još sijaset direktnih i indirektnih prihoda od registrovanih uvoznika.
- leki hz
#5300 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Mojoj drugarici jučer došao paket, račun bio 296 maraka. Ne kontam.