ovo izgleda odlicno
i znas sta, mogu ti rec da mi se ova tvoja verzija vise svidja jer ja volim sve sto je cokoladno, a nije mi palo na pamet da eksperimentisem
Moderator: anex
ovo izgleda odlicno
Eto bas ti hvala. Meni su boje prvo pale na pamet, jer sam slican kolac vidjela na coolinarika.com, ali je komplikovaniji za napraviti, pa se ne upustam u takve avanturicesuncokret_1984 wrote: ovo izgleda odlicnonadam se da ti se svidjela..
i znas sta, mogu ti rec da mi se ova tvoja verzija vise svidja jer ja volim sve sto je cokoladno, a nije mi palo na pamet da eksperimentisem
Muminka wrote:moj danasnji iftarski meni
- limunada, hurma
- supa (tarhrana)
- peceno pile na soli (http://www.coolinarika.com/recept/peceno-pile-na-soli/)
-pasta salta sa feta sirom (http://www.coolinarika.com/recept/822945/)
- vocna salta sa sladoledom
- palacinci sa eurokremom
-kafa
Mannequin wrote:
Hoce li biti bujruma kod tebe za koji dan? Onoo mozda kad budes pravila kvrgusu? (Shame on me, I know!)
nema na cemu, hvala @vazi za recept, a i meni je ovaj cevap bas extraHomeSweetHome wrote:Samo da prijavim da sam probala ovaj suncokretin extra cevap i bas je ekstra.
napravila sam malu izmjenu nisam ga pohovala, a unutra sam stavila cijelo jaje i opet bio odlican
Drugi put aBda cu slijediti recept da vidimo kako ce ispasti![]()
Hvala, suncokret
hvala @vazisuncokret_1984 wrote:nema na cemu, hvala @vazi za recept, a i meni je ovaj cevap bas extraHomeSweetHome wrote:Samo da prijavim da sam probala ovaj suncokretin extra cevap i bas je ekstra.
napravila sam malu izmjenu nisam ga pohovala, a unutra sam stavila cijelo jaje i opet bio odlican
Drugi put aBda cu slijediti recept da vidimo kako ce ispasti![]()
Hvala, suncokret
bijela wrote:pravila za sehur pileće filete u lisnatom tijestu![]()
mnogo su dobri,
@ladyblue napisala recept negdje na petoj stranici
promasil se kad temaimmuno wrote:samo ukucaj ramazanska vaktija i nema problema a ako hoces spec grad/drzavu dodaj ja tako imam moju vaktiju za moj vilajet

boracha wrote:tarabu sam vidjela ovdje, pa zato evo i moje, nije bas tip top ko kod vas, ali svidja mi se i opet cu pravit![]()
JE l' u tijesto ove kvrgushe ide germa ili prasak za pecivo ili ista za dizanje?Mannequin wrote:Trebalo bi da to pomijesas i s tim prelijes kvrgusu! Znam da moji zaliju sa mlijekom pa stave vrhnju i onda one lokvice ispod mesa budu za prste polizati jos kad malo vise vegete ono s mesa ode u lokvicee ajoj!BJB wrote: Posto se ovo kod nas ne pravi, a mojima ce se sigurno svidjeti..Imam dva pitanja, gdje se izgubi margarin iz recepta?
Slatko vrhnje?
Ovo mi je inace jos iz djetinjstva jedno od najdrazih jela upravo zbog famoznih lokvica

hehe bujrumma kako nije tip top, izgleda njami i sad bih ja kod tebe na tarabu, ionako nesto me stomak muci, pa nisam nista pojela slatko za iftar
Evo ti recept kako ja pravim kvrgušu (kljukušu, oli ti ga ćoru pituBJB wrote:JE l' u tijesto ove kvrgushe ide germa ili prasak za pecivo ili ista za dizanje?Mannequin wrote:Trebalo bi da to pomijesas i s tim prelijes kvrgusu! Znam da moji zaliju sa mlijekom pa stave vrhnju i onda one lokvice ispod mesa budu za prste polizati jos kad malo vise vegete ono s mesa ode u lokvicee ajoj!BJB wrote: Posto se ovo kod nas ne pravi, a mojima ce se sigurno svidjeti..Imam dva pitanja, gdje se izgubi margarin iz recepta?
Slatko vrhnje?
Ovo mi je inace jos iz djetinjstva jedno od najdrazih jela upravo zbog famoznih lokvica
Ja pravila danas, piletina je odlicna, al' je tijesto grozno...Kaze mi tata da nikad nisam nista gore napravila..
Otisla ja da obavim nesto i kad sam se vratila kazu oni meni da je premasno i tijesto grozno..Ispeklo se al' je nekako zilavo i premasno..
Svega sam stavila po receptu, samo maslaca nisam, a i ovako je premasno..
Da sam stavila germe i manje brasna moglo je biti bas fino, bilo bi ko tijesto za picu..
Ovako nikad vise..Pojesce se meso, a ovo ispod u kantu..
lady je pisala mjeru za oko 250 gr piletine i jedan dio lisnatog (u onom ledo pakovanju dođu 2 dijela)suncokret_1984 wrote:
@bijela molim te da mi napises je li za ovu mjeru dovoljno ono jedno pakovanje lisnatog tijesta od 500 gr? nisam bas nesto vicna s lisnatimali bi da probam recept
ok! hvala ti, to me i bunilo sto dodju 2 dijelabijela wrote:lady je pisala mjeru za oko 250 gr piletine i jedan dio lisnatog (u onom ledo pakovanju dođu 2 dijela)suncokret_1984 wrote:
@bijela molim te da mi napises je li za ovu mjeru dovoljno ono jedno pakovanje lisnatog tijesta od 500 gr? nisam bas nesto vicna s lisnatimali bi da probam recept
dakle, ako ti treba više da pravis onda samo uduplaš

Hvala!Kljblj wrote:Inače nisam veliki ljubitelj kadaifa, ali ovaj izgleda mljac!