Ma Allah vas nagradio nabrala sam ideja za pet dana
wewa, jes' ti probala kahvu od lece?
Moderator: anex
nisam, u to vrijeme nisam pila kafu. al' smo jeli sirnicu od fermentirane kuhane rizeHomeSweetHome wrote:uh, dobro si me napomenula imam i kora malo, za male tepsijice![]()
Ma Allah vas nagradio nabrala sam ideja za pet dana
wewa, jes' ti probala kahvu od lece?Ne d'o Bog nikom...
Bubalo1 wrote:Znaci vi nikako niste jele ovog ramazana ? Jos uvijek se dogovarate sta cete napraviti ?
Bubalo1 wrote:Znaci vi nikako niste jele ovog ramazana ? Jos uvijek se dogovarate sta cete napraviti ?
teeeskojuli84 wrote:Ljudi kako servirati topu za 20 osoba?
Bogam' ja kod koga god sam isla na iftar fino ti izvade topu u tanjir.Irm@ wrote:hmm pa napravis u 5 tava tako da 4 osobe mogu sebi izvaditi na tanjir i umakati.. bezveze je da topu ti serviras na tanjir nije to takvo jelo
Pa ne znam sta bih ti rekla, ali mislim da je tako svakako kulturnije. Iako se gubi draz tope.Irm@ wrote:meni je to bezveze da ti pravo kazemali ne znam s obzirom da je 20 ljudi..vjerovatno bi onda trebala izvaditi (ako ce i sve ostalo donositi vec servirano..
ziva istina, rijetkost je bila pozivati na iftare, posebno veliki broj ljudi. ali da je lijepo sastajati se s prijateljima i porodicom u Ramazanu, vala jestamy22 wrote:mozda je off topic ali stvarno me intereseuje od kad je zazivo taj obicaj da se ide u goste na iftar?![]()
onda gdje si ti bio,kao moras uzvratiti poziv ...jos se pride domacice dobro isekiraju sta spremiti![]()
koliko se ja sjecam,eventulano se islo kod nane ili mame na rucak
nadam se da ce odgovoriti neko ko pouzdano zna reci je li ovo "obicaj" koji je prije bio prisutan u Sarajevu
hvala