X 3 = onda bi moglo proci...
Iftari :-) (sa fotografijama)
Moderator: anex
- Salko sto je u vodu skako
-
harka
KVRGUSA

Potrebno:
300g glatkog brašna
200g oštrog brašna
2 jaja
750 g piletine
100 g margarina
2 dl slatkog vrhnja
so i vegeta
Priprema:
Glatko i oštro brašno pomiješamo, dodamo jaja, posolimo,povegetimo i mlakom vodom umutimo, a onda smjesu stavimo u dobro pomašćenu tepsiju,koju smo prethodno dobro zagrijali u rerni . Zatim po smjesi poslažemo vece komade(posoljenog i povegetitog) pilećeg mesa i pečemo oko 30 minuta na 250 °C. Kada je kvrguša pečena,zalijemo je slatkim vrhnjem i narežemo tako da u svakoj porciji ima komad pilećeg mesa. Poslužujemo toplo uz zelenu ili kiselu salatu

Potrebno:
300g glatkog brašna
200g oštrog brašna
2 jaja
750 g piletine
100 g margarina
2 dl slatkog vrhnja
so i vegeta
Priprema:
Glatko i oštro brašno pomiješamo, dodamo jaja, posolimo,povegetimo i mlakom vodom umutimo, a onda smjesu stavimo u dobro pomašćenu tepsiju,koju smo prethodno dobro zagrijali u rerni . Zatim po smjesi poslažemo vece komade(posoljenog i povegetitog) pilećeg mesa i pečemo oko 30 minuta na 250 °C. Kada je kvrguša pečena,zalijemo je slatkim vrhnjem i narežemo tako da u svakoj porciji ima komad pilećeg mesa. Poslužujemo toplo uz zelenu ili kiselu salatu
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
Letala sam cijeli dan po kuhinji i slikala ko sumanuta
I unaprijed se izvinjaJEM ako slike budu prevelike
rucak u pripremi

tikvenica

pita od jabuka

salata

i zavrsni proizvod

I unaprijed se izvinjaJEM ako slike budu prevelike
rucak u pripremi

tikvenica

pita od jabuka

salata

i zavrsni proizvod

- dalmatinka
@ladyblue18 - što ti je ovo "završni proizvod" - opiši, izgleda neodoljivo. 
- danas
- dalmatinka
A što je to dolma, i od čega je ono što liči na sarmu?danas wrote:pa mijesana dolmadalmatinka wrote:@ladyblue18 - što ti je ovo "završni proizvod" - opiši, izgleda neodoljivo.njam.... evo mi se crijeva zavezala... ovo je okutno...
![]()
![]()
- ladyblue18
punjene paprike, i sarma u japraku
i sogan dolma tj punjeni luk
i sve to fino preliveno pavlakom

i sve to fino preliveno pavlakom
- danas
dolma ti je sve punjeno...dalmatinka wrote:A što je to dolma, i od čega je ono što liči na sarmu?danas wrote:pa mijesana dolmadalmatinka wrote:@ladyblue18 - što ti je ovo "završni proizvod" - opiši, izgleda neodoljivo.njam.... evo mi se crijeva zavezala... ovo je okutno...
![]()
![]()
ovo je koliko vidim punjena paprika, i japrak sarma (u vinovom listu -- nesto najbolje ikaaaad.... ) i sogan dolma (punjeni crni luk)...
- ladyblue18
Ovo sto vidis na slikama 4 osobe nisu pojele ni 50%
- ladyblue18
more
zavisi za koliko osoba pravis al eto ono otprilike nekih 7,8 jabuka za jednu tepsiju
onako srednje velicine
ogulite, izribate i u te izribane jabuke doda se cimeta ne previse, i secer.
Moj je savjet kupovat malo sladje jabuke il blago nakisele al nikako skroz one kisele sto ne mozes gledat na oci kad ih jedes
Kad se to fino ispece mogu se preliti agdom, a mogu se i samo posuti vanilinim secerom...kako ko voli

zavisi za koliko osoba pravis al eto ono otprilike nekih 7,8 jabuka za jednu tepsiju
Moj je savjet kupovat malo sladje jabuke il blago nakisele al nikako skroz one kisele sto ne mozes gledat na oci kad ih jedes
Kad se to fino ispece mogu se preliti agdom, a mogu se i samo posuti vanilinim secerom...kako ko voli
- ladyblue18
Eh da to sam zaboravila napisat
Uzitak za nepce
Uzitak za nepce
-
_cheb_
malo se danas gotivilo.....
1. somuni
2. baget, rucno pravljeni, ne kupljeni, znaci francuski hljeb izrezati ukoso, a u malu zdjelicu umutiti: bijeli luk, vegeta, persun, raznih zacina i ulje svaku snitu namazati sa obje strane i u rernu prziti dok neufati zlatnu boju
3.gljive isto tako, znaci bez peteljke, u svaku gljivu staviti sta vam padne na pamet, kajmaka, bjelog luka, ulja, zacina i tako to u rernu nek se kvrcka malo jer ce gljive otpustiti vodu i ovo je bolje od janjetine.....
4.eh ovdje je pileci file na raostilj tavi i slucajno sam sam nasao 2 kobasice pa sam i to stavio i naravno peteljke nisam bacio vec sam ih isto na ttavu bacio sa malo paprike...jako pravo...
5. salata sa makaronima ala enida: znaci kuhani makaroni, sa povrcem i majnozenom moze i pavlake (pola-pola)
6. salata od jamia olivera, male paradajze zgnjeciti, dodati mozzarelu, masline zacine i balzamiko, limunov sok, maslinovo ulje....
7. supa iz kesice
8. nista bez fafarone.....
9. coca cola

1. somuni
2. baget, rucno pravljeni, ne kupljeni, znaci francuski hljeb izrezati ukoso, a u malu zdjelicu umutiti: bijeli luk, vegeta, persun, raznih zacina i ulje svaku snitu namazati sa obje strane i u rernu prziti dok neufati zlatnu boju
3.gljive isto tako, znaci bez peteljke, u svaku gljivu staviti sta vam padne na pamet, kajmaka, bjelog luka, ulja, zacina i tako to u rernu nek se kvrcka malo jer ce gljive otpustiti vodu i ovo je bolje od janjetine.....
4.eh ovdje je pileci file na raostilj tavi i slucajno sam sam nasao 2 kobasice pa sam i to stavio i naravno peteljke nisam bacio vec sam ih isto na ttavu bacio sa malo paprike...jako pravo...
5. salata sa makaronima ala enida: znaci kuhani makaroni, sa povrcem i majnozenom moze i pavlake (pola-pola)
6. salata od jamia olivera, male paradajze zgnjeciti, dodati mozzarelu, masline zacine i balzamiko, limunov sok, maslinovo ulje....
7. supa iz kesice
8. nista bez fafarone.....
9. coca cola

-
Zhaba
ccc pa nije sramota sto pitas...nije se niko pametan rodio a nece niko ni pametan umretiMinnela wrote:koji secer? u prahu ili obicni sitni?ladyblue18 wrote:more![]()
![]()
zavisi za koliko osoba pravis al eto ono otprilike nekih 7,8 jabuka za jednu tepsijuonako srednje velicine
![]()
![]()
Moj je savjet kupovat malo sladje jabuke il blago nakisele al nikako skroz one kisele sto ne mozes gledat na oci kad ih jedes![]()
Kad se to fino ispece mogu se preliti agdom, a mogu se i samo posuti vanilinim secerom...kako ko voli![]()
..treba li jufke pomastiti i tako to? de preciznije objasni
i posto kontam koristiti i agdu ,koliko otprilike vode i secera
![]()
![]()
(uh,majko mila,sto se osramotih![]()
..sta mogu,nisam nikad tu pitu pravila,a pravo volim
![]()
)