Imam prijatelja Danca koji razmislja da provede ljeto u Hrvatskoj. Stvar je komplikovana u smislu da bi on rado stanovao u privatnom boravku, ali ima malo dijete, tako da mora da bude 100% siguran da ga ceka smjestaj. U zavisnosti od cijene on bi proveo 14 ili 21 dan od 5.jula. Aircondition, kuhinja, blizu mora, u manjem mjestu bez diskoteka, ali ne bas da je to jedina kuca u krugu od 5 km.
Posto ja nisam bio dole na moru od 1990 slabo poznajem situaciju. Sta on treba da uradi, koliko je sigurno ako nazove i rezervise smjestaj. Ja znam da je vjerovatno jos uvijek moguce sjesti u auto i naci smjestaj bez rezervacije, ali ovdje se radi o 2000km i malom djetetu.
Hrvatska - privatni smjestaj za stranca
Moderator: anex
- chuchumbamayumbe
#2 Re: Hrvatska - privatni smjestaj za stranca
Najbojle mu je da ide preko agencije, ili da prosurfa po HR turistickim stranicama...Na tim stranicama ce naci ponude koje su uglavnom skuplje nego kada dodjes na nevidjeno, ali na taj nacin ne bi trebalo biti problema sa rezervacijom.Radoje B. wrote:Imam prijatelja Danca koji razmislja da provede ljeto u Hrvatskoj. Stvar je komplikovana u smislu da bi on rado stanovao u privatnom boravku, ali ima malo dijete, tako da mora da bude 100% siguran da ga ceka smjestaj. U zavisnosti od cijene on bi proveo 14 ili 21 dan od 5.jula. Aircondition, kuhinja, blizu mora, u manjem mjestu bez diskoteka, ali ne bas da je to jedina kuca u krugu od 5 km.
Posto ja nisam bio dole na moru od 1990 slabo poznajem situaciju. Sta on treba da uradi, koliko je sigurno ako nazove i rezervise smjestaj. Ja znam da je vjerovatno jos uvijek moguce sjesti u auto i naci smjestaj bez rezervacije, ali ovdje se radi o 2000km i malom djetetu.
Nikako ne smije da ide na nevidjeno, pogotovu sa malim djetetom u spici sezone.
Sto prije neka prosurfa, neka potrazi informacije jer sav bolji privatni smjestaj je vec rezervisan (za taj period) ili ce uskoro biti rezervisan.
Dole je svake godine sve veca i veca gungula.
Ja bih mu toplo savjetovao da ide u Tucepe, iz licnog iskustva.