hrdja
Moderator: anex
-
d2
#1 hrdja
vozdrica
trebam za koji dan ustakljivati balkon medjutim metalna ograda (metalna mreza sa konstrukcijom) bi ostala sa vanjske strane u tom slucaju sto znaci da joj se nakon ustakljivanja vise nece moci prici radi eventualnog bojenja
dodatno, mreza sa konstrukcijom je zahrdjala jer je stan oko 30 godina star te bih svakako trebao skinuti hrdju te potom uraditi kvalitetno farbanje mreze i konstrukcije kako bih za duzi vremenski period rijesio problem odrzavanja tog dijela balkona
znam za celicne cetke kojima se prije skidala hrdja ali mi se cini da sam cuo da sada ima nekakva tekucina kojom se moze namazati zahrdjali metal te koja uklanja hrdju...
ima li stvarno nesto takvo i kako se zove ako ima ?
koji je dalji postupak kod farbanja metalne ograde ?
hvala
trebam za koji dan ustakljivati balkon medjutim metalna ograda (metalna mreza sa konstrukcijom) bi ostala sa vanjske strane u tom slucaju sto znaci da joj se nakon ustakljivanja vise nece moci prici radi eventualnog bojenja
dodatno, mreza sa konstrukcijom je zahrdjala jer je stan oko 30 godina star te bih svakako trebao skinuti hrdju te potom uraditi kvalitetno farbanje mreze i konstrukcije kako bih za duzi vremenski period rijesio problem odrzavanja tog dijela balkona
znam za celicne cetke kojima se prije skidala hrdja ali mi se cini da sam cuo da sada ima nekakva tekucina kojom se moze namazati zahrdjali metal te koja uklanja hrdju...
hvala
- dottore
#2 Re: hrdja
Ferosan
skida sve
Mras prvo skinuti malo sa čeličnom četkom, pa tek onda ferosan
poslije ferosana ide 2X temeljna i na temeljnu 2X lak
skida sve
-
d2
#3 Re: hrdja
hvala dottore, trosio ti GTI 5 po gradudottore wrote:Ferosan
skida sve
-
d2
#4 Re: hrdja
eh nisam nasao ferosan ali sam se opremio megatti setom, dakle imam to za skidanje hrdje, imam celicnu cetku, imam razrjedjivac, temeljnu boju i normalnu boju i 2 cetkice - za bojenje ograde spre man ! 
javim kako je ispalo, tnx
javim kako je ispalo, tnx
- dottore
#5 Re: hrdja
ogradu ti je lakše farbat valjkom, onim malim od 10 cm 
-
ludacha
#6 Re: hrdja
najlakse je s airless spraying
samo..
(ne znam kako nasi strucnjaci prevode
)
i onda..kako ide da ograda? ismirglao je? (nakon grubog cetkanja i konvertera hrdje ?)
i onda..kako ide da ograda? ismirglao je? (nakon grubog cetkanja i konvertera hrdje ?)
-
d2
#7 Re: hrdja
hebiga mrezasta je, uzeo sam cetkudottore wrote:ogradu ti je lakše farbat valjkom, onim malim od 10 cm
moram pogledati u halat mozda imam i valjak
-
d2
#8 Re: hrdja
bice, polako, ko zurio vrat slomio, nisam stigao, potrosio sam pola dana u merkatoru puneci friziderludacha wrote:najlakse je s airless sprayingsamo..
(ne znam kako nasi strucnjaci prevode
)
sutra ujutro pocinjem sa ogradom
- Macho^2
-
d2
#10 Re: hrdja
hvala vec sam uzeo megatti da ne povecavam negativan saldo trgovine bih sa slovenijom
- CLIO
#11 Re: hrdja
d2 wrote:vozdrica
hvala
MIJENJAJ OGRADU , STAVI INOX.
-
d2
#12 Re: hrdja
CLIO wrote: MIJENJAJ OGRADU , STAVI INOX.
jel dobijem i betonskog patuljka uz ogradu ?
- Maraschino
#13 Re: hrdja
... ako jesi i ako nisi sta radio
uzmi ,, Hamerslag,, farbu, nije potrebno nista cistiti a dugotrajna je
uzmi ,, Hamerslag,, farbu, nije potrebno nista cistiti a dugotrajna je
-
d2
#14 Re: hrdja
zavrsio sve, fino ispalo, balkon ustakljen
ako neko krene u farbanje ograde samo jedan savjet - ako cete koristiti onaj mali macak iz pennija kupite bar 5 komada za ogradu od 2-3 metra, uzasno su nekvalitetni i raspadaju se svako malo, istina nisu ni skupi jer su 3 komada oko marke ali je malo nezgodno kad ostanes bez alata u nedjelju popodne, srecom bila je tu cetka...
oni spuzvasti se raspadnu dok si rekao sta bi a oni sa dlacicama traju malo duze ali im otpadaju dlacice stalno pa cete to morati cistiti
elem nemojte stediti na ovome i uzmite kvalitetnog macka
ako neko krene u farbanje ograde samo jedan savjet - ako cete koristiti onaj mali macak iz pennija kupite bar 5 komada za ogradu od 2-3 metra, uzasno su nekvalitetni i raspadaju se svako malo, istina nisu ni skupi jer su 3 komada oko marke ali je malo nezgodno kad ostanes bez alata u nedjelju popodne, srecom bila je tu cetka...
oni spuzvasti se raspadnu dok si rekao sta bi a oni sa dlacicama traju malo duze ali im otpadaju dlacice stalno pa cete to morati cistiti
elem nemojte stediti na ovome i uzmite kvalitetnog macka
- Karabaja
#15 Re: hrdja
zar ne poznaješ već proceduru od auta 
-
d2
#16 Re: hrdja
ma jok, ko ce farbati kršinu, ja samo kitujem