mIRCerka wrote:ako karikirash, onda radi kako treba...ztluhcs wrote:Ma hajde ba čemu panika... Koliko smo svi posranih trešanja i jabuka s grane pojeli...:D:D Big deal, jal vrana jal ćevaBdžija...
ćevaPČija...
ni to vise necu jesti...necu disati...odo se bacit pod ovaj bager pred zgradom...
dabogda me tramvaj zgazio ako lazem...tramvaj...rukohvat....
Hrana koju jedemo
Moderator: anex
-
vodolija_33
- cHupjahalic@
Pa ljudi prije nisu imali sav taj izbor koji mi imamo danas, planeta nije bila zagadjena kao sadaztluhcs wrote:Pa fakat... To bolesno kreveljenje peri ovo peri ono 10x, isto ko da je čovjek sterilni sistem koji nema bakterije na sebi...
Kako su ljudi živjeli hiljadama godina nije mi jasno... Nije baš bilo tekućeg sapuna, kade i vode...
Jabuku s grane... Meso sa roštilja iz neke neoprane posude...
P.S. U pravu si da nije bilo sapuna ali oni su to licno pravili, kuhali i prali se i zivjeli sretno do kraja zivota.
Kao dijete najvise sam voljela kad bih sa drustvom otidji u "kradju voca" i onako odmah sve pojedemo. A sto se tice tresnje to smo uvijek jeli sa kospicama, vjerujem da je bilo crvi ali to niti je gadljivo
Pa sam crv se stvori od socnog voca, ako njemu valja to voce onda i meni valja crv...
- cHupjahalic@
Ma ne brini vodolijo.vodolija_33 wrote:cHupjahalic@ wrote:I sto je cudno: zdraviji smo bili dok smo ih jeli.![]()
![]()
A, znate li isto da svaki covjek pojede xxxx paukova prosjecno u zivotu?(ne zezam, najozbiljnije
).
Nekad se stvarno sita probudim i nije mi dorucak potreban...![]()
![]()
![]()
e ovo stvarno ..... ne mogu da konzumiram
![]()
![]()
Jesi cula da niko niciju nafaku ne moze uzeti?
Salu na stranu... ma koliko mi bili civilizovani opet se pretvorimo u zivotinje dok spavamo i tada se ne mozemo kontrolisati, a dovoljno govore i nauke o tome... Konzumiramo ono sto nam je u blizini.
- cHupjahalic@
Ti vidis ono sto zelis da vidis.ztluhcs wrote:Ja kriterija sestroooooocHupjahalic@ wrote:i meni valja crv...:D:D
![]()
![]()
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Ja vidim samo ono ¹to tebi valja...cHupjahalic@ wrote:Ti vidis ono sto zelis da vidis.ztluhcs wrote:Ja kriterija sestroooooocHupjahalic@ wrote:i meni valja crv...:D:D
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- cHupjahalic@
pa diskutujemo hranu a sve ovo sto sam ja ovdje napisala sam licno vidjela ili na dokumentarnom ili vidjela/ naucila na fax-u (ne zezamvesela wrote:joj cHupka prestani, ako Boga znas!...znas li sta jedes u "arapsim picerijama"?
Mislim da je sasvim u redu da raja zna cega treba da se plasi a sta moze da prihvati kao normalu u svakidasnjici.
Meni se kao djetetu povracalo od svega, a sve ovo sto spominjemo su jedan dio nas ma htjeli mi to prihvatiti ili ne.
Mislim da su salmonela i ostale infekcije veci problem nego jedan obicni crv.
I jos nesto: nisam do sada jela u arapskoj pizzeriji, zasto pitas?
-
vodolija_33
ma da ti kažem nešto.... mogla sam ja i preživjeti bez tih "naučnih" zafrkancijacHupjahalic@ wrote:Ma ne brini vodolijo.vodolija_33 wrote:cHupjahalic@ wrote:I sto je cudno: zdraviji smo bili dok smo ih jeli.![]()
![]()
A, znate li isto da svaki covjek pojede xxxx paukova prosjecno u zivotu?(ne zezam, najozbiljnije
).
Nekad se stvarno sita probudim i nije mi dorucak potreban...![]()
![]()
![]()
e ovo stvarno ..... ne mogu da konzumiram
![]()
![]()
Jesi cula da niko niciju nafaku ne moze uzeti?![]()
E tako ni te paukove sto su sudjeni nama dok spavamo ne moze niko drugi maznuti sem nas.
![]()
Salu na stranu... ma koliko mi bili civilizovani opet se pretvorimo u zivotinje dok spavamo i tada se ne mozemo kontrolisati, a dovoljno govore i nauke o tome... Konzumiramo ono sto nam je u blizini.
jadna majko, ionako ne mogu pauka u blizini (neovisno o dimenzijama
-
ztluhcs
Biæe zbog neopranih ruku...Jara wrote:Kraæe...mnooogo kraæe...ztluhcs wrote: Kako su ljudi ¾ivjeli hiljadama godina nije mi jasno... Nije ba¹ bilo tekuæeg sapuna, kade i vode...
- cHupjahalic@
... i tako je na kraju gospodin @ztluhcs izveo sam zakljucak kako su ljudi mogli zivjeti godinama bez kade, vode i tekucega sapuna.ztluhcs wrote:Biće zbog neopranih ruku...Jara wrote:Kraće...mnooogo kraće...:D:D
-
ztluhcs
Nogu?!?!Jara wrote:Predvidljivoztluhcs wrote:Biæe zbog neopranih ruku...Jara wrote: Kraæe...mnooogo kraæe...:D:D
![]()
Ne samo ruku...
Mislim da ih je vi¹e ubijala èinjenica da nije bilo centralnog u peæini i kolibi
Last edited by ztluhcs on 17/08/2006 14:59, edited 1 time in total.
-
ztluhcs
®ivi dokazi svuda oko nas po javnom prijevozu...cHupjahalic@ wrote:... i tako je na kraju gospodin @ztluhcs izveo sam zakljucak kako su ljudi mogli zivjeti godinama bez kade, vode i tekucega sapuna.ztluhcs wrote:Biæe zbog neopranih ruku...Jara wrote:Kraæe...mnooogo kraæe...:D:D
![]()
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Putem radija sam slušao savjete dr. Ignaca Kuliera http://www.hrana.com/nutrizg/croatian.html, koji savjetuje narod da kada pere jabuke u toploj vodi doda koju kap deterdženta za suđe.
Može li neko nešto više reći o hemijskoj ispravnosti hrane koju jedemo?
Može li neko nešto više reći o hemijskoj ispravnosti hrane koju jedemo?