Higijenske navike kod nas

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
blue_sky

#326 Re: Higijenske navike kod nas

Post by blue_sky »

Nera_22 wrote:Perem ruke svaki put kad doatknem steku na vanjskim vratima, a kamo li kad udjem u kucu. Perem intimne dijelove poslije svake nuzde. Kucu cistim po potrebi. Danas usisam, sutra brisem prasinu itd. Ostalo mi od trudnoce kad je prevelik napor bio sve odjednom. Kupatilo skoro svaki dan cistim, a sedmicno generalno saperem, Kuhinjske elemente svakodnevno prebrisem, usput, a u 10-ak dana detaljno ocistim... Ne izbjegavam rukovanje sa muskarcima, ali izbjegavam dodirivanje javnih povrsina, rukohvata, vrata, stolova. Nerijetko obrisem stol za kojim sjedim vlaznom maramicom, a sredstvo za dezinfekciju ruku uvijek imam u torbi, prvo vlazna maramica,pa to sredstvo, nekako kad samo sredstvo koristim imam osjecaj da samo samo razmrljala hajvane po rukama. Odmah poslije poroda kupila antibakterijski sapun, ali kad mi je patronazna to vidjela napala me i rekla da koristim obicni i da ne pretjerujem, helem i to izbacila. Nemam nikakve lampe po kuci koje ubijaju mikrobe, osiom onih koje skupljaju prasinu, ne znam ubiju li te stagod kad na njih padne koja cestica. U javnim wc-ima prvo provjerim ima li sapun a mogu ruke oprati pa onda koristim wc. U zivotu nisam sjela na "javnu" solju, nego ono nekako se namjestim u polucuceci polozaj, uglavnom, akrobacija. Postoje ljudi, kod kojih ne sjedam na solju ni u kuci i kod kojih mi se gadi piti iz njiovih casa, ali stisnem zube i salijem niz grlo kad su me vec pocastili. Sto se licne higijene tice, redovno tusiranje i pranje kose dva puta u sedmici. Uglavnom, smatram da moja porodica i ja zivimo u umjereno cistom okruzenju, ne podrzavam ni UVC lampe, ali ni uhljupe.
+1 :thumbup: a boldirano k'o da sam sama pisala :oops:
Goblin

#327 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Goblin »

sumirprimus wrote:dje ba usisivac jos i na krpe,pa mrsko mi i po sobi usisavat jos i to da usisavam...
a i kako u kantu za smece,kanta promjer 300 mm a stolnjak 1200x1000mm,ne ide...
a i patnja,lakse kroz balkon...
Sto se tice ovih mrvica i ostatak hrane,ja imam to idealno rijeseno,naime imam dva psa,dvije macke i dvije tigrice( papige ) u kuci. Pa kada se jede,jedna macka je obavezno na stolu,jedan pas ispod stola a ovo dvoje su u 'rezervi' par metara od stola.Poslije obroka,dolazi avijacija,tako da sa mrvicama,otpacima hrane,kao i usisavanjem,nemam problema.
Osim zadaha iz usta,meni uzasno pogadza ako zena ima zadah iz vagine. Uzasno,ono lijepa,namirisana,nasminkana. Pa ti krenes niz nogu liz,griz,liz pa taman dodzes do vagine i spremas se da se zarovis,ustima,nosom,svime sto moze stati kada te zapahne smrad. Onda jos malo rasiris,pregledas vidis ostatke bijeloga pranja,prljavstinu. Odmah moras preskakati najbolji dio. Jos ako je dole zacupavljena,zamrsena,neisfrizirana-uzas. Pa onda ako zensko ima dlake/ako nije izbrijana oko anusa,isto grozno. To su stvari po kojima cijenim zensku higijenu,svaka sredi lice ali intimni dijelovi tijela otkrivaju pravu sliku te osobe.
Partizzanka

#328 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Partizzanka »

ja nigdje osim u sopstvenoj kuci ne sjedam na wc solju ... to valjda ne treba da se govori to se zna

iako sam citala na netu (ali ja ne vjerujem bas svemu u dokumentarcima i sto procitam na netu) da cete prije dobiti neku bolest od tastature nego od wc solje ... jer da bi se neko zarazio sa wc solje mora da ima otvorene rane na tom dijelu tijela kojim sjedamo na solju

e pa sad ...
vox-populi

#329 Re: Higijenske navike kod nas

Post by vox-populi »

blue_sky wrote:
Nera_22 wrote:Perem ruke svaki put kad doatknem steku na vanjskim vratima, a kamo li kad udjem u kucu. Perem intimne dijelove poslije svake nuzde. Kucu cistim po potrebi. Danas usisam, sutra brisem prasinu itd. Ostalo mi od trudnoce kad je prevelik napor bio sve odjednom. Kupatilo skoro svaki dan cistim, a sedmicno generalno saperem, Kuhinjske elemente svakodnevno prebrisem, usput, a u 10-ak dana detaljno ocistim... Ne izbjegavam rukovanje sa muskarcima, ali izbjegavam dodirivanje javnih povrsina, rukohvata, vrata, stolova. Nerijetko obrisem stol za kojim sjedim vlaznom maramicom, a sredstvo za dezinfekciju ruku uvijek imam u torbi, prvo vlazna maramica,pa to sredstvo, nekako kad samo sredstvo koristim imam osjecaj da samo samo razmrljala hajvane po rukama. Odmah poslije poroda kupila antibakterijski sapun, ali kad mi je patronazna to vidjela napala me i rekla da koristim obicni i da ne pretjerujem, helem i to izbacila. Nemam nikakve lampe po kuci koje ubijaju mikrobe, osiom onih koje skupljaju prasinu, ne znam ubiju li te stagod kad na njih padne koja cestica. U javnim wc-ima prvo provjerim ima li sapun a mogu ruke oprati pa onda koristim wc. U zivotu nisam sjela na "javnu" solju, nego ono nekako se namjestim u polucuceci polozaj, uglavnom, akrobacija. Postoje ljudi, kod kojih ne sjedam na solju ni u kuci i kod kojih mi se gadi piti iz njiovih casa, ali stisnem zube i salijem niz grlo kad su me vec pocastili. Sto se licne higijene tice, redovno tusiranje i pranje kose dva puta u sedmici. Uglavnom, smatram da moja porodica i ja zivimo u umjereno cistom okruzenju, ne podrzavam ni UVC lampe, ali ni uhljupe.
Ovo mi fakat nije jasno. Izlazite li vi gdje u kafanu, u restoran? Zar mislite da se tamo case bolje peru? Tom logikom, stalno bih morao sa sobom nosati vlastitu kriglu za pivu i escajg da se nadje, ne do bog da se gdje svrati na kakvo meso i pice...
žulijan asanž

#330 Re: Higijenske navike kod nas

Post by žulijan asanž »

Partizzanka wrote:ja nigdje osim u sopstvenoj kuci ne sjedam na wc solju ... to valjda ne treba da se govori to se zna

iako sam citala na netu (ali ja ne vjerujem bas svemu u dokumentarcima i sto procitam na netu) da cete prije dobiti neku bolest od tastature nego od wc solje ... jer da bi se neko zarazio sa wc solje mora da ima otvorene rane na tom dijelu tijela kojim sjedamo na solju

e pa sad ...
ja kad apstiniram dugo od seksa dole mi je ljuta rana :D :D :D
Nera_22

#331 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Nera_22 »

vox-populi wrote:
blue_sky wrote:

Ovo mi fakat nije jasno. Izlazite li vi gdje u kafanu, u restoran? Zar mislite da se tamo case bolje peru? Tom logikom, stalno bih morao sa sobom nosati vlastitu kriglu za pivu i escajg da se nadje, ne do bog da se gdje svrati na kakvo meso i pice...

U vecini restorana imaju masinice za pranje sudja, a i u kaficima mi se gadi, da ne lazem, ali tamo makar ne nadjem ostatke hrane, tjelesnih izlucevina i sl. na casi
vox-populi

#332 Re: Higijenske navike kod nas

Post by vox-populi »

Nera_22 wrote: U vecini restorana imaju masinice za pranje sudja, a i u kaficima mi se gadi, da ne lazem, ali tamo makar ne nadjem ostatke hrane, tjelesnih izlucevina i sl. na casi
Sreco moja da ti samo znas kakvo je stanje u velikoj vecini kuhinja u restoranima, ne vjerujem da bi ikada vise otisla. Generalno gledano, case i pribor za jelo je mnogo prljaviji po restoranima i kafanama nego kod vecine domacinstava. U prosjecnom pubu se krigla za pivo samo malo sapere u stajacoj vodi pomijesanoj sa nekim deterdzentom, cak se i ne ispira. Ta stajaca voda se mijenja s vremena na vrijeme, ali ne dovoljno brzo.

Uglavnom, malo mi je to cudno, odes nekome kuci i po defaultu ti se gade case ili pribor za jelo... Ono, ako je u toj kuci bas odron i vidi se da je neuredno i prljavo, ok, gadilo bi se i meni. Ali prosjecno cista kuca znaci i prosjecno ciste case. Meni je to ok.
dr.Gonzo

#333 Re: Higijenske navike kod nas

Post by dr.Gonzo »

shin wrote:Image

:lol:
Michun

#334 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Michun »

be highirly wrote:'bemu misa, pa niko da opere ruke PRIJE obavljanja male/velike nuzde :? :-? :lol:
da nije istinito bilo bi shega...
meni moj ginekolog rekla - protiv nekih bajki jedini nacin da si siguran da ih neces dobiti jeste da ruke prije nego piskis operes, pa se tek onda brises.
e sad - bi li, ne bi li :?
Nera_22

#335 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Nera_22 »

vox-populi wrote:
Nera_22 wrote: U vecini restorana imaju masinice za pranje sudja, a i u kaficima mi se gadi, da ne lazem, ali tamo makar ne nadjem ostatke hrane, tjelesnih izlucevina i sl. na casi
Sreco moja da ti samo znas kakvo je stanje u velikoj vecini kuhinja u restoranima, ne vjerujem da bi ikada vise otisla. Generalno gledano, case i pribor za jelo je mnogo prljaviji po restoranima i kafanama nego kod vecine domacinstava. U prosjecnom pubu se krigla za pivo samo malo sapere u stajacoj vodi pomijesanoj sa nekim deterdzentom, cak se i ne ispira. Ta stajaca voda se mijenja s vremena na vrijeme, ali ne dovoljno brzo.

Uglavnom, malo mi je to cudno, odes nekome kuci i po defaultu ti se gade case ili pribor za jelo... Ono, ako je u toj kuci bas odron i vidi se da je neuredno i prljavo, ok, gadilo bi se i meni. Ali prosjecno cista kuca znaci i prosjecno ciste case. Meni je to ok.

Mislim da sam u svojim prethodnim postovima rekla da nisam preosjetljiva i smatram da nisam. Imam zenu na trznici koju sam ja, odokativnom metodom, odabrala da kupujem od nje mlijecne proizvode, a moj muz recimo nece da jede kod nekih ljudi koji su meni sasvim ok. On je prilicno rigorozan. Ja kad kazem da mi se kod nekih ljudi gadi, govorim o ljudima koji imaju jako jako necistu kucu. WC solja usrana i govna skorena od prije 10 dana i sl. Ne smeta meni prasina, nisam toliko osjetljiva, svi mi imamo prasinu u kuci, pa i ne usisemo kucu redovno to su detalji, govorim o peksinluku, a ne prosjeku.
vox-populi

#336 Re: Higijenske navike kod nas

Post by vox-populi »

Nera_22 wrote:
Mislim da sam u svojim prethodnim postovima rekla da nisam preosjetljiva i smatram da nisam. Imam zenu na trznici koju sam ja, odokativnom metodom, odabrala da kupujem od nje mlijecne proizvode, a moj muz recimo nece da jede kod nekih ljudi koji su meni sasvim ok. On je prilicno rigorozan. Ja kad kazem da mi se kod nekih ljudi gadi, govorim o ljudima koji imaju jako jako necistu kucu. WC solja usrana i govna skorena od prije 10 dana i sl. Ne smeta meni prasina, nisam toliko osjetljiva, svi mi imamo prasinu u kuci, pa i ne usisemo kucu redovno to su detalji, govorim o peksinluku, a ne prosjeku.
A dobro, ovo je drugo. Kod ovakvih se ni ja ne bih bas prijatno osjecao.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#337 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Chmoljo »

dr.Gonzo wrote:
shin wrote:Image

muha_sa

#338 Re: Higijenske navike kod nas

Post by muha_sa »

recepAt za nohanje-bRez pranja- gaća ćitav mjesec :D
heftu nohat normalno pa sljedecu heftu okrenut naizvrat i tako ponovi još dva puta.
Chmoljo

#339 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Chmoljo »

ma ja sam malo frik kod pranja ruku :D

prije i poslije jela - obavezno :)

i kad dođem s vana :) obavezno. makar to bilo i do prodavnice.

ponekad iščačkam hranu iz tastature i to je to :D :D :D
muha_sa

#340 Re: Higijenske navike kod nas

Post by muha_sa »

Chmoljo wrote:ma ja sam malo frik kod pranja ruku :D

prije i poslije jela - obavezno :)

i kad dođem s vana :) obavezno. makar to bilo i do prodavnice.

ponekad iščačkam hranu iz tastature i to je to :D :D :D
ne kontam :-) štaŠ ih prat kad ćeš ih jope uprljat :lol:
Chmoljo

#341 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Chmoljo »

:D

im'o sam gliste kad sam bio klinac :D nisam konto što sam moro u tutu kenjat, dok mati nije predala "uzorak" doktorici na pregled :lol:
chuchumbamayumbe

#342 Re: Higijenske navike kod nas

Post by chuchumbamayumbe »

Ja ko mali fasovo stomatitis od pranja zuba - "prao" sam zube četkicom koju sam našao ispred smetljarnika.
:shock: 8-) :run:
mericak

#343 Re: Higijenske navike kod nas

Post by mericak »

Necu komentarisati gluposti tipa koliko puta dnevno guzicu perem, da- tusiram se i perem zube, al ne mogu da ne prokomentarisem...
Evo, javno obznanjujem da imam u kuci DVA OGROMNA psa koji bale, prde, smrde i od njih me sretnijim cini samo moje djete koje se po podu valja sa njima...Kucu usisam 2x sedmicno... kad jedem - sudove potrpam u sudoper i izadem vani sa djetetom i psima - rijesim ga se poslije kad mi djete spava. Inace radim do pola pet i kad dodem kuci pricam sa djetetom i muzem, igramo monopol, citamo bajke, setamo pse, druzimo se....A prasinu ko j....Obrisat cu je-nece pobjeci :). I da, smijem se UV lampama i bolesnicima koji trljaju jabuke 10 min. pod cesmom, pa ih prebrisu krpom, pa onda ogule-ti najcesce su alergicari :)
chuchumbamayumbe

#344 Re: Higijenske navike kod nas

mericak wrote:Necu komentarisati gluposti tipa koliko puta dnevno guzicu perem, da- tusiram se i perem zube, al ne mogu da ne prokomentarisem...
Evo, javno obznanjujem da imam u kuci DVA OGROMNA psa koji bale, prde, smrde i od njih me sretnijim cini samo moje djete koje se po podu valja sa njima...Kucu usisam 2x sedmicno... kad jedem - sudove potrpam u sudoper i izadem vani sa djetetom i psima - rijesim ga se poslije kad mi djete spava. Inace radim do pola pet i kad dodem kuci pricam sa djetetom i muzem, igramo monopol, citamo bajke, setamo pse, druzimo se....A prasinu ko j....Obrisat cu je-nece pobjeci :). I da, smijem se UV lampama i bolesnicima koji trljaju jabuke 10 min. pod cesmom, pa ih prebrisu krpom, pa onda ogule-ti najcesce su alergicari :)
Svaka čast, cijenim prioritete u životu!
:thumbup:
žulijan asanž

#345 Re: Higijenske navike kod nas

Post by žulijan asanž »

mericak wrote:Necu komentarisati gluposti tipa koliko puta dnevno guzicu perem, da- tusiram se i perem zube, al ne mogu da ne prokomentarisem...

svaka čast :thumbup:

ja najviše mrzim kad mi žena navečer kad dođe u krevet smrdi na arf i cilit beng, jebo to, ubije svaku želju :D

znači iz ove analogije može se zaključiti - manje čišćenja = više seksa :D
Goblin

#346 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Goblin »

:thumbup: :thumbup:
Da nemas muza i da nemam zenu, zaprosio bih te odmah :D :D :D :D
lys

#347 Re: Higijenske navike kod nas

Post by lys »

Zivim u zemlji gdje se svake godine pojavi kolera, ne pamtim dan kad nisam vidjela bar jednog stakora kako veselo trckara po ulici, putujem po zabitima gdje su voda i struja misaone imenice...

Zivim normalno, bez ikakvih lampi i cilit bangova ( nema sve i da hocu), pazim na vodu koju pijem i ne kupujem bas meso koje se cijeli dan sunca na tezgi, i da kucnem u bambus, nikad se nisam razbolila.

Dok sam zivjela u Evropi, i hvatala prasinu u zraku i cistila sve sa 5 razlicitih preparata, niti jedan mikrob ni virus me nije promasio.

Organizam ima strasan kapacitet adaptacije, kad se covjek malo opusti i prestane se torturisati hemikalijama.
Mistik_

#348 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Mistik_ »

Neki bi to nazvali peksinlukom al sta neki znaju :D
pustopoljina

#349 Re: Higijenske navike kod nas

Post by pustopoljina »

Goblin wrote:
sumirprimus wrote:dje ba usisivac jos i na krpe,pa mrsko mi i po sobi usisavat jos i to da usisavam...
a i kako u kantu za smece,kanta promjer 300 mm a stolnjak 1200x1000mm,ne ide...
a i patnja,lakse kroz balkon...
Sto se tice ovih mrvica i ostatak hrane,ja imam to idealno rijeseno,naime imam dva psa,dvije macke i dvije tigrice( papige ) u kuci. Pa kada se jede,jedna macka je obavezno na stolu,jedan pas ispod stola a ovo dvoje su u 'rezervi' par metara od stola.Poslije obroka,dolazi avijacija,tako da sa mrvicama,otpacima hrane,kao i usisavanjem,nemam problema.
Osim zadaha iz usta,meni uzasno pogadza ako zena ima zadah iz vagine. Uzasno,ono lijepa,namirisana,nasminkana. Pa ti krenes niz nogu liz,griz,liz pa taman dodzes do vagine i spremas se da se zarovis,ustima,nosom,svime sto moze stati kada te zapahne smrad. Onda jos malo rasiris,pregledas vidis ostatke bijeloga pranja,prljavstinu. Odmah moras preskakati najbolji dio. Jos ako je dole zacupavljena,zamrsena,neisfrizirana-uzas. Pa onda ako zensko ima dlake/ako nije izbrijana oko anusa,isto grozno. To su stvari po kojima cijenim zensku higijenu,svaka sredi lice ali intimni dijelovi tijela otkrivaju pravu sliku te osobe.
eh...ovdje moram malu digresiju...zadah iz vagine+ ostatak bijelog pranja nije = zadah iz vagine i ostatak bijelog pranja, nego najcesce gljivicno oboljenje zvano kandida.
depilacija pogoduje pogorsanju gljivicnog oboljenja, jer narusava pH vagine...zestok seks takodjer...jos kako obicno nakon depilacije uskoro slijedi seks...pa to je haos u tom osjetljivom podrucju.
neuredna, prljava vagina bi vise smrdila po urinu i znoju, nego to sto si ti opisao.
ja se jedino pitam sto je u takvom stanju pristala na seks, mora da si dasa :skoljka: :lol:

hocu reci...mozda si samo damu uhvatio u losem periodu :D nemas ti pojma koliko nas kosta ta vasa estetika izbrijanosti
chuchumbamayumbe

#350 Re: Higijenske navike kod nas

STRAŠNO!
:shock: :lol: :run:
Post Reply