HAVANA wrote:A dišgla li damu?
Higijenske navike kod nas
Moderator: anex
- vox-populi
#176 Re: Higijenske navike kod nas
-
zamzija
#177 Re: Higijenske navike kod nas
Možda smo otišle u offtopic a možda i nismo...
jer je i održavanje odjeće isto kao i održavanje kuće- higijena. ja samo govorim sa svog stajališta, ne mora biti pravilno.
Samo kažem da ipak mislim da treba oprati odjeću koja se kupi ( ovo za Partizanku govorim ) jer sam gledala dokumentarne filmove, čitala natpise u novinama, na portalima i nisam ni bila svjesna koliko stvari nisam znala
I samo jedna digresija - prije desetak dana sam išla u namjensku kupovinu nekog odjevnog predmeta, i obišla sam sve radnje u gradu. Znači nisam nigdje sjedila, samo sam ulazila u radnje i pregledavala odjevne predmete ( znači dirala ulazna vrata, odjevne predmete, ulazila u kabinu i probavala. Nekih 10ak radnji sam obišla. Kad sam došla kući, morala sam oprati ruke 2 puta, jer je voda iz prvog puta bila CRNA...koliko su mi ruke bile prljave ...
evo samo nekih članaka:
http://zadovoljna.hr/clanak//dijete_i_z ... alije.html
http://zadovoljna.hr/clanak//zdravlje/s ... -ugla.html
http://abcnews.go.com/GMA/gma-found-clo ... id=9482373
http://voices.washingtonpost.com/checku ... erm_1.html
http://features.fitnessmagazine.com/12T ... Spots.html
jer je i održavanje odjeće isto kao i održavanje kuće- higijena. ja samo govorim sa svog stajališta, ne mora biti pravilno.
Samo kažem da ipak mislim da treba oprati odjeću koja se kupi ( ovo za Partizanku govorim ) jer sam gledala dokumentarne filmove, čitala natpise u novinama, na portalima i nisam ni bila svjesna koliko stvari nisam znala
I samo jedna digresija - prije desetak dana sam išla u namjensku kupovinu nekog odjevnog predmeta, i obišla sam sve radnje u gradu. Znači nisam nigdje sjedila, samo sam ulazila u radnje i pregledavala odjevne predmete ( znači dirala ulazna vrata, odjevne predmete, ulazila u kabinu i probavala. Nekih 10ak radnji sam obišla. Kad sam došla kući, morala sam oprati ruke 2 puta, jer je voda iz prvog puta bila CRNA...koliko su mi ruke bile prljave ...
evo samo nekih članaka:
http://zadovoljna.hr/clanak//dijete_i_z ... alije.html
http://zadovoljna.hr/clanak//zdravlje/s ... -ugla.html
http://abcnews.go.com/GMA/gma-found-clo ... id=9482373
http://voices.washingtonpost.com/checku ... erm_1.html
http://features.fitnessmagazine.com/12T ... Spots.html
- amidzazeher
#178 Re: Higijenske navike kod nas
Eno sada dosli i do logikeMichun wrote:pa izvini dje logika da prvo obrises dupe (anus) pa onda pazuh, pa na kraju lice.amidzazeher wrote:fatamorgana wrote:
i sad imaš antitijela ko' ažbahe,ma dobro prehladim se i ja ponekad
![]()
Isto mi je fora kada kazu okupaju se ali ne daj Boze da se pocnu brisati od guze
prvo lice, pa pazuh, noge, pa kraju dupence![]()
ako sam zbog toga frik, molim lijepo
Znaci bojis se ipak da guzu nisi bas najbolje oprala
Kada si rekla za carape mislio sam na ove male a ne strample, ali opet nosis valjda neko donje rublje mimo tangi?
Sto neko napisa svi smo razliciti i valjda nam se tako i organizam prilagodjava, gadljivost je vec druga stvar i to nemaa veze sa licnom higijenom.
-
Mistik_
#179 Re: Higijenske navike kod nas
Cisto sumnjam da imas dobar imunitet.Michun wrote:
uglavnom ne idem na more jer sam od 4 godine alergicna na sunce. odmore provodim u inostranstvu.
more uglavnom nije prljavo nego se fasuje infekcija od sintetickih kupacih kostima - mokro, toplo, raj za bakterije.
odem ponekad na bazene i ne fasujem upalu jer imam dobar imunitet.
ali ne bi bas izazivala ako ne moram...
ako je to sve tako kako ti kazes zar ne bi svi redom trebali oboljevati od raznih infekcija?
Ja sam npr ko mali svakakv hodo, plisnav, brnjav smazan i sad sam fala boogu zdrav ko dren, nemam nikakvih alergija i sl.
- Michun
#180 Re: Higijenske navike kod nas
desava se i najboljima da ne odrade posao kako treba, pa stoga imam redoslijed brisanja. ispado ko monkamidzazeher wrote:Eno sada dosli i do logikeMichun wrote:pa izvini dje logika da prvo obrises dupe (anus) pa onda pazuh, pa na kraju lice.amidzazeher wrote:ma dobro prehladim se i ja ponekad
![]()
Isto mi je fora kada kazu okupaju se ali ne daj Boze da se pocnu brisati od guze
prvo lice, pa pazuh, noge, pa kraju dupence![]()
ako sam zbog toga frik, molim lijepo![]()
Znaci bojis se ipak da guzu nisi bas najbolje oprala![]()
Kada si rekla za carape mislio sam na ove male a ne strample, ali opet nosis valjda neko donje rublje mimo tangi?
Sto neko napisa svi smo razliciti i valjda nam se tako i organizam prilagodjava, gadljivost je vec druga stvar i to nemaa veze sa licnom higijenom.
nosim, jasta ba. al' bakterije gamizu, puze, laze, prelaze i kroz vesove.
helem, zamzi postavi clanke pa ti vid
- fatamorgana
#181 Re: Higijenske navike kod nas
nego mistik,imaš li dozvolu za nošenje onih čarapa,Mistik_ wrote:Cisto sumnjam da imas dobar imunitet.Michun wrote:
uglavnom ne idem na more jer sam od 4 godine alergicna na sunce. odmore provodim u inostranstvu.
more uglavnom nije prljavo nego se fasuje infekcija od sintetickih kupacih kostima - mokro, toplo, raj za bakterije.
ali ne bi bas izazivala ako ne moram...![]()
ako je to sve tako kako ti kazes zar ne bi svi redom trebali oboljevati od raznih infekcija?
Ja sam npr ko mali svakakv hodo, plisnav, brnjav smazan i sad sam fala boogu zdrav ko dren, nemam nikakvih alergija i sl.
-
vratnik
#182 Re: Higijenske navike kod nas
Ja zube perem iza svakog zalogaja, nekak i cesce. Ne rukujem se ni s kim ima vec 43 godine, i masala nista mi ne fali.
Casu obicno uzmem novu nakon tri gutljaja destilirane vode, posto nema nista opasnije od ustajale vode.
u seksu uzivam samo ako isti iskljucuje kontakt sa bilo kakvim tekucinama, uznervozim se kad mi se draga uzbudi, a kad se pocne znojiti prekidam sve. Predigru zavrsimo oboje, za sebe, nakon sto smo dezinficirali tus za onog sto dolazi poslije, ispod tusa. Prije nego sto dozivimo vrhunac, ujedinimo se nakratko. Ponekad problem smegme i ostalih necistoca koji se mogu skupiti na spolovilu rjesavam talasima iz mikrovalne pecnice. S maskom spavamo u kuci svi. Mislio sam istina prestati s tom praksom otkad kupih onaj filter sa nekim zeznutim cesticama cumura iz rurske oblasti koje sve ciste (imam uradjen sistem preciscavanja zraka ispod krova koji ukljucuje prolazak kroz sljunak, sitni pijesak, prasinu, preko ovih sitnih ugalja te jonski pozitivnog solnog filtera sa kamenom soli s Himelaja, ali dzaba, ne mogu da se opustim, tako da sam narucio nove maske. U kafanama i javnim ustanovama nista ne pijem i nista ne diram, ulazim u iste kad moram, i hodam onda samo na petama da smanjim dodirnu povrsinu.
Odjecu ne probavam, kupim samo broj vise nego prosli put, vise volim hodati kao strasilo nego se zaraziti svim zaraznim bolestima. Novu odjecu obucem tek nakon 8. pranja, posto je to po misljenju nauke broj pranja koji je potreban da bi se unistili tragovi hemije (ili da kazem hemijskih otrova?) koji se koriste u uroizvodnji iste. Kupio sam vise ovih uvc lampi, pa mi djeca pod istim zadacu rade, a bogami i spavaju. jednom sedmicno nam dodje zena sto pospremi, a mi ovako, kako ko udje u kucu, pospremamo, usisavamo, lovimo prasinu, Ali ne vise od dva puta po ulasku, ta nismo bolesni. So se ostalih stvari tice, kao higijena auta, postanskog sanduceta, kontaminiranog prostora od auta do kuce, tu smo isto tako prosjecni. Sem ove velike, ona svaki put napad dobije kad nam postar nesto ubaci u sanduce, umislila je valjda sebi da on ne samo da ubaci pismo u isto, vec i prstom sanduce dohvati sto se naravno negativno moze odraziti na sve ostale posiljke, tako da skoru u istom momentu pocne cillit bangom prskati sanduce, ali ja joj kazem da pretjeruje. A mama joj kaze zlato mamino. Ma sve normala, prosjecna porodica..
Casu obicno uzmem novu nakon tri gutljaja destilirane vode, posto nema nista opasnije od ustajale vode.
u seksu uzivam samo ako isti iskljucuje kontakt sa bilo kakvim tekucinama, uznervozim se kad mi se draga uzbudi, a kad se pocne znojiti prekidam sve. Predigru zavrsimo oboje, za sebe, nakon sto smo dezinficirali tus za onog sto dolazi poslije, ispod tusa. Prije nego sto dozivimo vrhunac, ujedinimo se nakratko. Ponekad problem smegme i ostalih necistoca koji se mogu skupiti na spolovilu rjesavam talasima iz mikrovalne pecnice. S maskom spavamo u kuci svi. Mislio sam istina prestati s tom praksom otkad kupih onaj filter sa nekim zeznutim cesticama cumura iz rurske oblasti koje sve ciste (imam uradjen sistem preciscavanja zraka ispod krova koji ukljucuje prolazak kroz sljunak, sitni pijesak, prasinu, preko ovih sitnih ugalja te jonski pozitivnog solnog filtera sa kamenom soli s Himelaja, ali dzaba, ne mogu da se opustim, tako da sam narucio nove maske. U kafanama i javnim ustanovama nista ne pijem i nista ne diram, ulazim u iste kad moram, i hodam onda samo na petama da smanjim dodirnu povrsinu.
Odjecu ne probavam, kupim samo broj vise nego prosli put, vise volim hodati kao strasilo nego se zaraziti svim zaraznim bolestima. Novu odjecu obucem tek nakon 8. pranja, posto je to po misljenju nauke broj pranja koji je potreban da bi se unistili tragovi hemije (ili da kazem hemijskih otrova?) koji se koriste u uroizvodnji iste. Kupio sam vise ovih uvc lampi, pa mi djeca pod istim zadacu rade, a bogami i spavaju. jednom sedmicno nam dodje zena sto pospremi, a mi ovako, kako ko udje u kucu, pospremamo, usisavamo, lovimo prasinu, Ali ne vise od dva puta po ulasku, ta nismo bolesni. So se ostalih stvari tice, kao higijena auta, postanskog sanduceta, kontaminiranog prostora od auta do kuce, tu smo isto tako prosjecni. Sem ove velike, ona svaki put napad dobije kad nam postar nesto ubaci u sanduce, umislila je valjda sebi da on ne samo da ubaci pismo u isto, vec i prstom sanduce dohvati sto se naravno negativno moze odraziti na sve ostale posiljke, tako da skoru u istom momentu pocne cillit bangom prskati sanduce, ali ja joj kazem da pretjeruje. A mama joj kaze zlato mamino. Ma sve normala, prosjecna porodica..
- niko_niko_kao_ja
#183 Re: Higijenske navike kod nas
zenski intimni dijelovi su osjetljiviji, a samim tim i podlozniji svakakvim infekcijama, za razliku od ostatka organizma. ti dijelovi imaju posebnu floru, kojoj malo treba da se narusi i da sve ode u 3pm. cak i antibiotici mogu narusiti tu floru, pa se onda razviju gljivice. slabo to ima veze sa imunitetom.Mistik_ wrote:Cisto sumnjam da imas dobar imunitet.Michun wrote:
-
zamzija
#184 Re: Higijenske navike kod nas
Ovdje govorimo o krajnostima - za sve treba imati mjeru.
Ja recimo pazim na čišćenje odjeće i tako to, ali zaboravim na radni stol , kompjuter - pogotovo tastaturu, koja je jedna od najprljavijih predmet s kojim se susrećemo
Ne znam je li ko gledao Mythbusterse, i oni su obradili ovu temu
:
http://www.youtube.com/watch?v=dQgVn3Av ... re=related
Ja recimo pazim na čišćenje odjeće i tako to, ali zaboravim na radni stol , kompjuter - pogotovo tastaturu, koja je jedna od najprljavijih predmet s kojim se susrećemo
Ne znam je li ko gledao Mythbusterse, i oni su obradili ovu temu
http://www.youtube.com/watch?v=dQgVn3Av ... re=related
- Michun
#185 Re: Higijenske navike kod nas
prosetaj malo do teme ginekologija i vagine - procitaj zadnjih 15 do 20 str. pa se vrati ovdje i onda mi reci nesto o ginekoloskim infekcijama, upalama i lijecenjem istih. takodjer obrati paznju na kolicinu testova, struganja, krvarenja, tableta, vaginaleta koje zene moraju da podnesu zbog infekcija ili upala, izazvanih bajama razne vrste koje se mogu dobiti - ako ne peres ruke prije nuzde a obrises se papirom, ako piskis u wc solju stojeci pa se urin odbija, od partnera, od nepravilno opranog/ispeglanog vesa, od nosenja sintetike, od ulozaka od sintetike.Mistik_ wrote:Cisto sumnjam da imas dobar imunitet.Michun wrote:
moram da dodam da vecina forumasa koji su imali ikada upalu prostate znaju kako je to. ili priblizno znaju.
i ja sam kao mala pravila kolace od blata, jela krisku ako ispadne na suhu stranu, hodala musava, piskila u travi kad mi je mrsko uci u kucu...to nema veze sa gore navedenim.
Last edited by Michun on 30/11/2011 16:19, edited 1 time in total.
- fatamorgana
#186 Re: Higijenske navike kod nas
Dajte ba, neke zlatne sredine, ja sad neznam dal' da počnem da se perem il' da se još više zapustim, 
- Michun
#187 Re: Higijenske navike kod nas
ko razumije shvaticeniko_niko_kao_ja wrote:zenski intimni dijelovi su osjetljiviji, a samim tim i podlozniji svakakvim infekcijama, za razliku od ostatka organizma. ti dijelovi imaju posebnu floru, kojoj malo treba da se narusi i da sve ode u 3pm. cak i antibiotici mogu narusiti tu floru, pa se onda razviju gljivice. slabo to ima veze sa imunitetom.Mistik_ wrote:Cisto sumnjam da imas dobar imunitet.Michun wrote:
zaFaljujem
- vox-populi
#188 Re: Higijenske navike kod nas
Ako si se jucer plaknuo za Dan Republike, mozda uvedes jos jedno kupanja za Novu godinu, onda ono regularno za Prvi maj i mozda jos jedno za Dan borca, 04.07. Mjera.fatamorgana wrote:Dajte ba, neke zlatne sredine, ja sad neznam dal' da počnem da se perem il' da se još više zapustim,
- fatamorgana
#189 Re: Higijenske navike kod nas
vox-populi wrote:Ako si se jucer plaknuo za Dan Republike, mozda uvedes jos jedno kupanja za Novu godinu, onda ono regularno za Prvi maj i mozda jos jedno za Dan borca, 04.07. Mjera.fatamorgana wrote:Dajte ba, neke zlatne sredine, ja sad neznam dal' da počnem da se perem il' da se još više zapustim,
Last edited by fatamorgana on 30/11/2011 16:21, edited 1 time in total.
-
Mistik_
#190 Re: Higijenske navike kod nas
Nemam, dusmani nedaju dozvolufatamorgana wrote:nego mistik,imaš li dozvolu za nošenje onih čarapa,Mistik_ wrote:Cisto sumnjam da imas dobar imunitet.Michun wrote:
@ostali - ma pretjerujete, makar ja mislim tako, jeba te trebamo se spakovat u plasticne kese i tako zivit.
Nekako mi to sve vuce na OK poremecaj, sto je najgore takav zivot je pravo naporan.
- Odette
#191 Re: Higijenske navike kod nas
Mistik, zao mi je zbog tvoje dozvole za skijanje, ali nije to rijesenje, nisu ni plasticne kese dobre!
ajd sto je prljavstina, virusi, bakterije i gljivice, ali sto su ti kancerogene stvari zeznute.
plastika je pravo strasna!
ajd sto je prljavstina, virusi, bakterije i gljivice, ali sto su ti kancerogene stvari zeznute.
plastika je pravo strasna!
- fatamorgana
#192 Re: Higijenske navike kod nas
Ma znam, i ja tražio, rekli mi da to daju samo specijalcima,Mistik_ wrote:
Nemam, dusmani nedaju dozvolu![]()
-
Mistik_
#193 Re: Higijenske navike kod nas
hehhe moze onda u galon ako su kese kancerogene
ko ovaj lik
ko ovaj lik
- chengaba
#194 Re: Higijenske navike kod nas
Ma ja nemam ništa protiv pretjeranog čišćenja i pretjerane brige o higijeni, baš mi je svejedno, ali može jedno pitanje za ove čistunce!
Mislite li da je dugoročno po zdravlje bolje biti izložen nešto većem broju bakterija (protiv kojih imamo savršeno funkcionalan sistem odbrane koji treba da vježba ponekad), ili svakodnevnom izlaganju hemikalijama tipa domestosa, cifa, pa i ovih blažih (stelex i sl.) koje su dovoljno jake da sve to počiste, ali su mnogo bolje nego povremena gripa ili prljave fuge?!?
Neka logika, nešto?
Mislite li da je dugoročno po zdravlje bolje biti izložen nešto većem broju bakterija (protiv kojih imamo savršeno funkcionalan sistem odbrane koji treba da vježba ponekad), ili svakodnevnom izlaganju hemikalijama tipa domestosa, cifa, pa i ovih blažih (stelex i sl.) koje su dovoljno jake da sve to počiste, ali su mnogo bolje nego povremena gripa ili prljave fuge?!?
Neka logika, nešto?
-
Landa
#195 Re: Higijenske navike kod nas
hvala na otkrivanju dragocijenih informacija iz takve perfektno funcionirajuce porodice. Vecinu prepoznajem ali doslo se i do novih otkrica koje cemo odmah primijeniti u kucanstvu. Takodje, oprosticete mi sto sam se usudila kopirati ovaj post na temu viceve jer sam odkad pratim forum primijetila da oni tamo uveliko trace vrijeme a mogli bi dosta toga nauciti iz prilozenog.vratnik wrote:Ja zube perem iza svakog zalogaja, nekak i cesce. Ne rukujem se ni s kim ima vec 43 godine, i masala nista mi ne fali.
Veliki pozdrav
-
mumy
#196 Re: Higijenske navike kod nas
Meni nema nista gadnije od dugih vjestackih noktica koje danas svaka druga cura prakticira ,e to je pravo leglo bakterija.Mogu mislit kad krene pitu razvlacit ,svi hajvanici presele na jufku:D
- Michun
#197 Re: Higijenske navike kod nas
bljakmumy wrote:Meni nema nista gadnije od dugih vjestackih noktica koje danas svaka druga cura prakticira ,e to je pravo leglo bakterija.Mogu mislit kad krene pitu razvlacit ,svi hajvanici presele na jufku:D
al' ko od tih s noktima pitu pravi?
- Odette
#198 Re: Higijenske navike kod nas
Mistik_ wrote:hehhe moze onda u galon ako su kese kancerogene
ko ovaj lik
...
- fatamorgana
#199 Re: Higijenske navike kod nas
Mnogi tvrde da baš to daje domaći šmek piti,mumy wrote:Meni nema nista gadnije od dugih vjestackih noktica koje danas svaka druga cura prakticira ,e to je pravo leglo bakterija.Mogu mislit kad krene pitu razvlacit ,svi hajvanici presele na jufku:D
-
Mistik_
#200 Re: Higijenske navike kod nas
[/quote]mumy wrote:Meni nema nista gadnije od dugih vjestackih noktica koje danas svaka druga cura prakticira ,e to je pravo leglo bakterija.Mogu mislit kad krene pitu razvlacit ,svi hajvanici presele na jufku:D
joooj pa cega sve nema u brasnu pa po oklagiji pa po stolu, to se sve na krajusprzi dobro...ljudi ljudski