Hanini vegetarijanski recepti
Moderator: anex
- dalmatinka
Može li mi netko pomoći? Što trebam raditi sa sjemenkama bundeve tj, trebam li ih pržiti ili nešto slično da budu kao one koje kupujem?
- dalmatinka
Hvala, uspjelo je, a jučerašnja zagorska bućnica je bila fantazija.hananah wrote:Dalmatinka, samo ih posusi (ja ih cak i operem da mi ne budu klizave od bundeve) i onda stavi u tepsiju i u rernu i susi na nekih 100 stupnjeva
ako zelis da ti budu slane blago posoli prije stavljanja u rernu
- dalmatinka
600 g tankog tijesta za savijačedanas wrote:pa daj nam recept?dalmatinka wrote: Hvala, uspjelo je, a jučerašnja zagorska bućnica je bila fantazija.
50 dag svježeg kravljeg sira
30 dag ribane buće
2 dl kiselog vrhnja
3 jaja
4 žlice kukuruzne krupice
sol
ulje
Izmiješati sir, buću. kiselo vrhnje, žutanjke, kukuruznu krupicu snijeg od bjelanjaka i sol (zbog kukuruzne krupice stavite malo više nego što običavate). Upotrebite po 3 kore za svako savijanje, prskati ih toplom vodom i uljem. Poslagati savijače u u nauljeni lim, sve dobro premazati uljem i kiselim vrhnjem, te peči oko 40 min. Pečenu bućnicu pokriti mokrim ubusom i još toplu poslužiti.
- dalmatinka
Nemam pojma,da li je masirac bundeva?zlata wrote:Je'l'to nasa masirac-pita?
- dalmatinka
Ja sam ih nekad pravila, ali sada s obzirom na tempo života najjeftinije ih je kupiti.hananah wrote:Bucnica je zagorsko jelo koje se obicno sprema nedeljom te kad se dodje iz crkve onda citava obitelj jede
Ja inace napravim sama jufke, tri, malo debljei uvijek erendam/gratam tikvu/bucu
- dalmatinka
Ma mogu ja tebi dati recept, moj tata ih soli za porodične potrebe, ali kako to misliš izvesti u Sarajevu?hananah wrote:Daj ti nama recept za slanu srdeluono s vinom i kvasinom
- dalmatinka
Nema tu puno mudrosti, trebaju ti samo svježe srdele ( najbolje su one ulovljene u maju) i krupna morska sol.hananah wrote:Daj ti meni recept, a ja ih u Sarajevu necu soliti
Pusa
Srdele se samo obrišu krpom i slažu se u limene konzerve (npr. u one velike doze od džuvedža, mahuna ili sl. koje se upotrebljavaju u ugostiteljstvu). Na svaki gusto poredani red srdela prospe se šaka soli i tako do vrha. Završiš sa solju. Na vrh se stavi drveni poklopac točno izrezan da upadne u limenku i na vrh njega kamen kao uteg. To stoji nekoliko mjeseci, u početku moraš par puta žlicom pokupiti masnoću koju ispuste srdele. Kad sazriju, prvi red baciš, a onda ih vadiš po potrebi i nožem skineš ljuske, poslažeš na tanjur, preliješ maslinovim uljem ( ja ne stavljam kvasinu iako to svi drugi rade, dakle možeš malo i nje ubaciti) dodaš narezani crveni luk i to je to. Ako ti je prekomplicirano možeš kupiti gotove u staklenkama, par dalmatinskih firmi ih proizvodi i vrhunske su kvalitete.
- sekiracija
Ma daj mi taj recept lud sam za lazanjom ma od cega biladanas wrote:ja mogu postorati lazanju od povrca, ali malo je poduzi recept...![]()
pa ako ko hoce, recite mi da ne tipkam ovako uludo unaprijed...
- danas
saljem veceras, samo da dodjem kuci...sekiracija wrote:Ma daj mi taj recept lud sam za lazanjom ma od cega biladanas wrote:ja mogu postorati lazanju od povrca, ali malo je poduzi recept...![]()
pa ako ko hoce, recite mi da ne tipkam ovako uludo unaprijed...
-
hananah
Danas volim sve vrste paste pa tako i lazanje
Nekad sam pravila lazanju od mesa i bila je za prste polizati, no kako vise nema mesa (osim ono malo sto sam po Dalmatinskom spajizu calabrcnula ali to se ne pika
) tako bih rado sad napravila lazanju od povrca ali ne znam kako
a posebno bih voljela lazanju od spinaca ako imas recept