Gillette Fusion brijac

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ciacco

#76 Re: Gillette Fusion brijac

Post by ciacco »

DM... 4 glave za power su negdje oko 30 km
eltroxin

#77 Re: Gillette Fusion brijac

Post by eltroxin »

Ove Derby Extra zilete prave turci, i to su jedni od najboljih zileta koji su inace u ponudi. Ako zelite bas ostre zilete, onda preporucujem feather, japanski. Koristim Merkur 34c sa gore navedenim ziletima, nema iritacije niti uraslih dlaka! Sapune koristim Proraso, kao i druge njihove proizvode + Edwin Jagger cetku sa dlakom od jazavca. Inace sam probao sve gillette gluposti sa 1., 2. 3. 5. i 43. ostrice i nema teorije da je bolje od DE brijaca. Imam i ovaj pulsonic koji sam kupio na prelazu izmedu gillette i DE upravo zato jer sam imao velike probleme sa kozom, i u principu aparat nije los, ali ko se misli obrijati s tim da mu koza bude ko' djecija guza neka zaboravi. I da, ono da se sam cisti je istina ali pod uslovom da kupujes patrone koje dodu skuplje od najskupljih gillette umetaka!
Last edited by eltroxin on 02/04/2010 22:49, edited 1 time in total.
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 12/06/2023 21:47, edited 2 times in total.
black

#79 Re: Gillette Fusion brijac

Post by black »

jOFLA wrote:
Ma klasični žilet zakon.
:thumbup: vidim postavljao si pribor, kod mene je cetkica ona stara sa drvenom drshkom
chuchumbamayumbe

#80 Re: Gillette Fusion brijac

Post by chuchumbamayumbe »

Pa sta vam je to sa kozom ba, ko macja guza, aaa?! :-)
Ebote, napraviste od brijanja komplikaciju, te ovo, te ono, ritual cijeli, navrni, odvrni, namazi, razmazi, izrezi, narezi, zarezi...
Ne znam kakva je to vasa koza, ali meni sasvim dobro posao uradi ovaj Fusion, koristim gel umjesto pjene, niti iritacija, niti cega vec ne!?
black

#81 Re: Gillette Fusion brijac

Post by black »

chuchumbamayumbe wrote:Pa sta vam je to sa kozom ba, ko macja guza, aaa?! :-)
Ebote, napraviste od brijanja komplikaciju, te ovo, te ono, ritual cijeli, navrni, odvrni, namazi, razmazi, izrezi, narezi, zarezi...
Ne znam kakva je to vasa koza, ali meni sasvim dobro posao uradi ovaj Fusion, koristim gel umjesto pjene, niti iritacija, niti cega vec ne!?
ma jok, koza je ok, ja nisam nikad imao problema niti iritacije i tako to..meni je klasicno kvalitetnije a i jeftinije u odnosu na ove shminkerske aparatice i josh skuplje patrone :mrgreen:
eltroxin

#82 Re: Gillette Fusion brijac

Post by eltroxin »

Nije komplikacija nego merak, skoro pa hobi. A nisam ni ja imao problema dok mi je brada bila ko' vata, ali sam se tada mogao "brijati" i gumicom a da ne pricam o nekim brijacima cudnih naziva.
chuchumbamayumbe

#83 Re: Gillette Fusion brijac

Ma skonto sam ja, nije to ni hobi, vise kao obred, i cijenim to.
Sve pod uslovom da imate vremena ujutro za obred.
Ja brate, kada ustanem, mrsko mi se i umiti ponekad, a kamoli brijati, gledam da to obavim sto prije i uz minimalne komplikacije, tako da je ova moja kombinacija meni sasvim OK.
A ovo sa sapunima, ziletima i tako to, fakat cu jednom probati da se ispostujem kakvom opremom, cisto da probam.
Dje ima kakva brijacnica za gospodu, ono, da je majstor-majstor, klasika, znaci brijanje?!
Jel ima toga kod nas, sjecam se gore na Bistriku na staroj stanici da je bila brijacnica, ali da li radi?!
stachu

#84 Re: Gillette Fusion brijac

Post by stachu »

Fkt, kontao sam da sam ja jedini koji je ovdje "zastario u glavi" i da koristi klasicni brijac, zilete, i cetku za brijanje...
Drago mi je da vidim da nas ima jos, da nisam jedini!
Btw, nema boljeg brijaca od zileta, a koristim one bic zuto pakovanje, mada moram da potrazim taj "derbi", da ih istestiram... :-D
stachu

#85 Re: Gillette Fusion brijac

Post by stachu »

stachu wrote:Fkt, kontao sam da sam ja jedini koji je ovdje "zastario u glavi" i da koristi klasicni brijac, zilete, i cetku za brijanje...
Btw, nema boljeg brijaca od zileta, a koristim one bic zuto pakovanje, mada moram da potrazim taj "derbi", da ih istestiram... :-D
Evo ga (ne bi mi mrsko, sad da slikam :D ):
Image
eltroxin

#86 Re: Gillette Fusion brijac

Post by eltroxin »

chuchumbamayumbe wrote:Ma skonto sam ja, nije to ni hobi, vise kao obred, i cijenim to.
Sve pod uslovom da imate vremena ujutro za obred.
Ja brate, kada ustanem, mrsko mi se i umiti ponekad, a kamoli brijati, gledam da to obavim sto prije i uz minimalne komplikacije, tako da je ova moja kombinacija meni sasvim OK.
A ovo sa sapunima, ziletima i tako to, fakat cu jednom probati da se ispostujem kakvom opremom, cisto da probam.
Dje ima kakva brijacnica za gospodu, ono, da je majstor-majstor, klasika, znaci brijanje?!
Jel ima toga kod nas, sjecam se gore na Bistriku na staroj stanici da je bila brijacnica, ali da li radi?!
Probaj! :thumbup:
Neces se sigurno pokajati. Ubrzo ce ti postati rutina koja je skoro pa podjednako brza kao brijanje koje sada primjenjujes, puno je jeftinije a i zdravije je. Naime, vecina sapuna, krema i ostalih zezancija koje se koriste za Double Edge brijanje su prirodnog porjekla za razliku od na primjer gillette gelova i pjena koje su pune parabena i ostalih stetnih tvari. Probaj staviti malo gela na staklo pa pogledaj sta ce se dogoditi s njim za mjesec dana!?
Naravno, uvijek mozes koristiti cetku i sapun sa gillette umetcima, ali ako se vec odlucis da predes na ovu vrstu brijanja onda probaj za ziletima!
I jedna zanimljivost, neko je spomenu Arko shave stick: Jeste li znali da je ovo halal sapun za brijanje? :lol:
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 12/06/2023 21:46, edited 2 times in total.
stachu

#88 Re: Gillette Fusion brijac

Post by stachu »

Suti, nemoj da mi ureknes cetku. Mene moja sluzi, ne ureklo se... :D
BTW, drska je super, bas lezi u ruci!
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 12/06/2023 21:46, edited 2 times in total.
stachu

#90 Re: Gillette Fusion brijac

Post by stachu »

jOFLA wrote:Nekad se zamislim koliko smo razmaženi u ovom potrošačkom društvu; ne valja mi Palmira sapunčić hoću Arko, ne valja mi krema u tubi hoću sapun, ne valja mi ovaj žilet bolji mi je onaj drugi. Nije mi dovoljno dobar Mach3 hoću Fusion.

Britva, na suhoj koži. Primjeti kako je čovjek smiren:
:thumbup: :thumbup:
Svaka cast, a i ovaj lik brije za 10...
GAU 8

#91 Re: Gillette Fusion brijac

Post by GAU 8 »

Upravo, ritual.. :D sta fali
GAU 8

#92 Re: Gillette Fusion brijac

Post by GAU 8 »

stachu wrote:Fkt, kontao sam da sam ja jedini koji je ovdje "zastario u glavi" i da koristi klasicni brijac, zilete, i cetku za brijanje...
Probajte Derby Extra, necete se pokajati.
Na "svjetskoj rang-listi" su u top-3 Ovo nije reklama, nego cisto informacija. Ima ih u Radnji frizerske opreme "Frizer land" na Dobrinji, C4 naselje (iliti Aerodromsko) odmah na ulazu, blizu Azel France radnje.

Ja sam probao bar 15-ak raznih vrsta zileta, (nisam recimo feather koji vazi za najostriji inace) i ovaj Derby mi je do sada najbolji. Probao sam recimo i precijenjene Merkur zilete (poznata njem. firma Solingen - prave fenomenalne nozeve) i nisu mi se dopali. Mogu nekome pokloniti par komada da testira, jer koliko znam nema ih kupiti direktno u Sarajevu.
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 12/06/2023 21:49, edited 3 times in total.
heckler

#94 Re: Gillette Fusion brijac

Post by heckler »

Nakon 15 godina zajebancije i progresije od Bica za jednokratnu upotrebu, pa preko Gillette sa 3 zileta, pa Gillette sa 3 zileta i pokretnom glavom, pa Gillette sa 4 zileta, pa Gillette sa 5 zileta i vibrirajucom glavom konacno sam povukao rucnu i digao ruke od gluposti.

Sad se brijem sa klasicnim ziletom. Merkur - Solingen drska i zilet. Omega talijanska cetka za brijanje i Taylor of Old Bond Street Engleski sapun. Nikad u zivotu sretniji nisam bio. (I ne, nikad se nisam posjekao)

Umjesto plasticnog sranja i bog zna kakvih hemikalija iz ovih instant pjena uspio sam spojiti 3-4 proizvoda a da nijedan nije "made in china" sto je za ovo doba zapanjujuc uspjeh. Drska od zileta bi i mene mogla nadzivjeti i akobogda ostati u amenet mojoj djeci.

Image

Image

Image

Image
GAU 8

#95 Re: Gillette Fusion brijac

Post by GAU 8 »

heckler wrote:...

Sad se brijem sa klasicnim ziletom. Merkur - Solingen drska i zilet. Omega talijanska cetka za brijanje i Taylor of Old Bond Street Engleski sapun. Nikad u zivotu sretniji nisam bio. (I ne, nikad se nisam posjekao)...
Ja imam merkur drsku slicnu tvojoj, samo je "open comb" varijanta.

Ali probao sam i merkur zilete i razocarao sam se. Nije da nisu ostri, ali prvih 2-3 brijanja su neupotrebljivo grubi.

A i skuplji su bar 2x od ostalih koje sam probao...
nurko

#96 Re: Gillette Fusion brijac

Post by nurko »

lagano pustite bradu i nemate problema ...
heckler

#97 Re: Gillette Fusion brijac

Post by heckler »

GAU 8 wrote:
Ja imam merkur drsku slicnu tvojoj, samo je "open comb" varijanta.

Ali probao sam i merkur zilete i razocarao sam se. Nije da nisu ostri, ali prvih 2-3 brijanja su neupotrebljivo grubi.

A i skuplji su bar 2x od ostalih koje sam probao...
Da, ja posto ne brijem brkove i dio brade mogu izvuci iz njih oko 5-6 brijanja. Ali posto sam ih kupio tovar necu da ih bacim. Inace u pravu si, tri puta su skuplji od recimo engleskog Sharpa ili turskog Derby-ja.

Mozda uzmeme "variety" pakovanje, bas sam neletio nekidan. 100 zileta od Astra Stainless, Astra Platinum, Shark Stainless, Shark Super Chrome, 7AM Platinum, and Sharp Stainless. Da vidim kako mi odgovara, iako nemam povjerenja u pola od ovih proizvodjaca.
chuchumbamayumbe

#98 Re: Gillette Fusion brijac

Samo jedna mala ispravka,
ProGlide je oko $11, a Power oko $13.
Link koji si ti postavio je link na, hajde da ih nazovem, unikatne drske Gilletta, koje se mogu kupiti u ekskluzivnijim radnjama, a iste su "hand made", kromirane, itd...
Ja sam sasvim zadovoljan Gillette proizvodima, kao i milioni drugih ljudi, a onih koji su nezadovoljni je uvijek bilo i bice.
Kazem, koristim Fusion power, i prezadovoljan sam.
Mozda probam neki od ovih zileta, sapuna za brijanje i slicno, ali me i sama pomisao na kolicinu vremena dok se sv ta skalamerija sakupi na jedno mjesto i pusti u pogon (znam, sada ce se neko javiti i reci da se obriju brze nego sto to ja uradim sa svojim brijacem i gelom), odvraca od toga.
Na stranu to sto imam zaista neosjetljivo lice, tako da nemam nikakvih problema sa brijanjem, a koji se ovdje najcesce spominju kao argumenti protiv hemije.

jOFLA wrote:
Najnoviji ProGlide Fusion Power košta 150 američkih dolara (219KM), i pakovanje od osam patrona 32 američka dolara, tj, $4 = 6KM za jednu patronu. http://www.theartofshaving.com/fcc/proglide/30254
Mašala.
heckler

#99 Re: Gillette Fusion brijac

Post by heckler »

Svakom svoje naravno. Ali meni je uvreda za zdrav razum da ja moram potrositi preko 300 maraka godisnje na ove svemirske patrone za brijanje sa 5 zileta i vibriranjem. Za cijenu samo 1 paketa od 7-8 tih patrona ja se mogu brijati godinu dana minimum ako ne i godinu i po. Kad pomislim koliko sam para do sada stukao u to bezveze dodje mi da se roknem. Da sam samo te pare stedio i nista vise mogla bi mi do sada na ruci lezati Omega Speedmaster nedosanjani.

Nije ni meni koza posebno osjetljiva. Trpila je godinama bez problema stokakve hemikalije iz instant pjena za brijanje, a kako sam se prestao izbrijavati prestali su i problemi sa urastajucim dlakama. Medjutim meni jeste poseban gust "skupiti svu skalameriju", i posebno mi je zadovoljstvo imati na okupu par stvari a da nijedna nije inferiorni kineski poluproizvod nikakve kvalitete. Neznam jos nigdje gdje imam 4 stvari na okupu a da je jedna iz Njemacke, 2 iz Italije i 1 iz Engleske.
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 12/06/2023 21:49, edited 2 times in total.
Post Reply