GEOX obuca

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

dina_arajevo

#26 Re: GEOX obuca

Post by dina_arajevo »

I nije on jedini kome se to desilo :sad:
japo-

#27 Re: GEOX obuca

Post by japo- »

*mima* wrote:I skechers je udobna obuca i noge disu.....ali se i znoje.
:razz: ev skechers na nogama al fakat je đon udoban pravo, al moro sam ih oprat u mašini prije prve uoptrebe :D
*mima*

#28 Re: GEOX obuca

Post by *mima* »

japo- wrote:
:razz: ev skechers na nogama al fakat je đon udoban pravo, al moro sam ih oprat u mašini prije prve uoptrebe :D

Zasto?
japo-

#29 Re: GEOX obuca

Post by japo- »

*mima* wrote:
japo- wrote:

Zasto?
ma ne znam nisam ih pomiriso pri kupovini, đon je ko nekakav anatomski udoban jest pravo al imam nekakav miris čudan, nista izvadio opro osušile i guram..
*mima*

#30 Re: GEOX obuca

Post by *mima* »

Znije li se tebi noge previse u njima? Ja hocu da umrem kad ih skinem..... :lol: ...a imam ih svih boja.....cak i otvorene sandale smrde..... :lol:
japo-

#31 Re: GEOX obuca

Post by japo- »

*mima* wrote:Znije li se tebi noge previse u njima? Ja hocu da umrem kad ih skinem..... :lol: ...a imam ih svih boja.....cak i otvorene sandale smrde..... :lol:
:lol: ma nije to do skechersa :skoljka:

kako se neće znojit po ovom zvizdanu , jasta da znoje :lol: ne bih sad da opisujem detalje al nije strasno :D
*mima*

#32 Re: GEOX obuca

Post by *mima* »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ma u njima nevjerovatno........stid me ih dje skinut............... :lol:
japo-

#33 Re: GEOX obuca

Post by japo- »

*mima* wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ma u njima nevjerovatno........stid me ih dje skinut............... :lol:
fino kad dodjes kući sve strpaj u mashinu ,al dobor ih napuni detrzentom znaci nista ono gore neg svaku pojedinačno i na dodatno ispiranje, al ovo je fabrički nekaka smek valjda zbog đona, prijateljica otišla na reklamaciju sbog mirisa :lol: al operi ih i 70% manje poslije prvog pranja, morat ću ovih dana još jedno zadat :D

nije valjda off :-? :lol: :lol:
*mima*

#34 Re: GEOX obuca

Post by *mima* »

Probat cu ...dok je sunca da se osuse......A mogo si mi i ti strpat skupa sa svojima u masinu.............. :lol:
japo-

#35 Re: GEOX obuca

Post by japo- »

*mima* wrote:Probat cu ...dok je sunca da se osuse......A mogo si mi i ti strpat skupa sa svojima u masinu.............. :lol:
ne bih tvoje da trpam :D :lol: al zaboravih ti reć samo na hladno ni slučajno toplo :D zguzvat će se a i mozda oguli boju :D tako samo na hladno..
*mima*

#36 Re: GEOX obuca

Post by *mima* »

japo- wrote:
*mima* wrote:Probat cu ...dok je sunca da se osuse......A mogo si mi i ti strpat skupa sa svojima u masinu.............. :lol:
ne bih tvoje da trpam :D :lol: al zaboravih ti reć samo na hladno ni slučajno toplo :D zguzvat će se a i mozda oguli boju :D tako samo na hladno..

Hvala prijateljice.
japo-

#37 Re: GEOX obuca

Post by japo- »

nista i drugi put :D
*mima*

#38 Re: GEOX obuca

Post by *mima* »

japo- wrote:nista i drugi put :D

:kiss:
Pitar s Kariba

#39 Re: GEOX obuca

Post by Pitar s Kariba »

LaCici wrote:
Pitar s Kariba wrote:ne znam za GEOX, nisam probao ali mogu da kažem da ja vjerujem u obuću samo tamo gdje piše GORE-TEX :thumbup:
skupo jeste, ali uganjaš sniženja i vrijedi svake pare!
Ja imam goretex-ove cizme za snijeg od antilopa, savrsene su, preudobne i apsolutno ne propustaju. Jeste da su kostale 250 KM ali se definitivno isplate :thumbup:
Da nisu možda Legero? :)
LaCici

#40 Re: GEOX obuca

Post by LaCici »

Iako nije rijec o geox obuci, moze li mi neko reci gdje mogu naci kvalitetne cizme (kao na slici) do nekih 150 KM. Evo prosla sam skoro cijeli grad u potrazi za cizmama tipa ovakvih kao na slici
Image

Istina, nasla sam par slicnih kao i ove u Bati ali kostaju izmedju 250 i 350 KM. U Planici su cak preko 350 KM :shock:
Apsolutno nista ispod te cijene nema, i zaista sam iznervirana i shokirana skupocom cizama, kao da smo u Parizu a ne u j... Sarajevu. Pa cijena jednih cizama je skoro pa necija plata, da ne povjerujes :x
Gospoda Ministarka

#41 Re: GEOX obuca

Post by Gospoda Ministarka »

Odmah cu ti reci da nema.

Mislim, mozes ti naci neke da tako izgledaju ali je kvalitet upitan pa kad opet u januaru budes morala dati jos 150KM za iste takve onda skontas da se ipak isplati dati 250-300KM za dobre cizmice na pocetku (naucila sam na tezi nacin :D ).
LaCici

#42 Re: GEOX obuca

Post by LaCici »

Ma ne mogu da vjerujem da nema kvalitetnih cizama ispod 300 KM, to je zaista bezobrazluk za nase uslove. I jos pitam prodavacicu u Planici za cizme od 350 KM da li to znaci da ne propustaju nista s obzirom da su tako skupe, kaze ona: "Pa nije bas tako, to vam ne mogu garantovati". I kako onda da dam toliki novac za nesto sto nije sigurnog kvaliteta :? Prosle godine sam dala 260 na jedne i raspale su se a nisam ih uopste nosila tako cesto, tako da cijena nije odraz kvaliteta. U pitanju je samo trgovacki bezobrazluk da zaracunavaju marzu od 500% :x
Better Man

#43 Re: GEOX obuca

Post by Better Man »

Gospoda Ministarka wrote:Odmah cu ti reci da nema.

Mislim, mozes ti naci neke da tako izgledaju ali je kvalitet upitan pa kad opet u januaru budes morala dati jos 150KM za iste takve onda skontas da se ipak isplati dati 250-300KM za dobre cizmice na pocetku (naucila sam na tezi nacin :D ).
Tako je! Za 150 KM naci cizme, a da su udobne i kvalitetne nema sanse!
citroen

#44 Re: GEOX obuca

Post by citroen »

Better Man wrote:

Izvinite,u kojem vi svijetu zivite :?: :-) :-) :-) jel vama dobro :skoljka: Mislim da je 150KM sasvim dovoljno novca da bi se kupile kvalitetne cizme,Ako godpoda misli da su kvalitetne cizme samo one koje nose nazive Armani,D&G,Diesel varate se,ne budalite..U svom zivotu nisam nikad dao vise od 150KM za obucu,niti cu dati iz razloga zato sto sam uvijek nalazio obucu koja je udobna a boga mi i kvalitetna,tj obuca koja se moze nositi i vise od jedne sezone.U zadnje vrijeme kupujem obucu marke Scooter,Turski brand koji po meni zadovoljava sve kriterije,a ima od ljetne do zimske obuce a ostalo ovako po snizenjima ako sta naleti.jos da spomenem da ove marke gore koje sam nabrojao se vecinom proizvode u Novom pazaru i ovdje se prodaju kao da sdu dosle iz Italije,sa svim mogucim deklaracijama :dance: :sax:
LaCici

#45 Re: GEOX obuca

Post by LaCici »

Pa da prodavci zaracunavaju normalnu marzu i da imamo normalno drustvo one bi i kostale 150 koliko zaista i vrijede, ali sve dok je ljudi koji daju po 350 KM na obicne cizme naravno da ce i prodavci zaracunavati tolike cijene. Zasto bi ih on prodavao po 150 kad ima budala koji ce dati i 350, iako realno ne vrijede ni upola.
Better Man

#46 Re: GEOX obuca

Post by Better Man »

citroen wrote:
Better Man wrote:

Izvinite,u kojem vi svijetu zivite :?: :-) :-) :-) jel vama dobro :skoljka: Mislim da je 150KM sasvim dovoljno novca da bi se kupile kvalitetne cizme,Ako godpoda misli da su kvalitetne cizme samo one koje nose nazive Armani,D&G,Diesel varate se,ne budalite..U svom zivotu nisam nikad dao vise od 150KM za obucu,niti cu dati iz razloga zato sto sam uvijek nalazio obucu koja je udobna a boga mi i kvalitetna,tj obuca koja se moze nositi i vise od jedne sezone.U zadnje vrijeme kupujem obucu marke Scooter,Turski brand koji po meni zadovoljava sve kriterije,a ima od ljetne do zimske obuce a ostalo ovako po snizenjima ako sta naleti.jos da spomenem da ove marke gore koje sam nabrojao se vecinom proizvode u Novom pazaru i ovdje se prodaju kao da sdu dosle iz Italije,sa svim mogucim deklaracijama
:dance: :sax:
Kakav Armani, D&G kad su u pitanju obuca i cizme i slicni dizajneri? Iz iskustva znam i govorim da se kvalitetne i udobne cizme ne mogu naci za 150 KM, pa ni cipele?
citroen

#47 Re: GEOX obuca

Post by citroen »

Ti nis dobar secunde :-) ,jos jednom te pitam u kojem svijetu ti zivis :?
Gospoda Ministarka

#48 Re: GEOX obuca

Post by Gospoda Ministarka »

Better Man wrote:Kakav Armani, D&G kad su u pitanju obuca i cizme i slicni dizajneri? Iz iskustva znam i govorim da se kvalitetne i udobne cizme ne mogu naci za 150 KM, pa ni cipele?
Dobre kozne cipelice, da ne traju jednu sezonu ili mjesec dana se nemogu kupiti ispod 150KM (bez snizenja), cizme u Sarajevu od 150KM nema sanse da mozes kupiti da su kvalitetne, mislim ... neznam sta drugi nose ali meni je bitno i da su moderne(lijepe) i da su udobne i kvalitetne e te tri bitne stavke naci u jednim cizmama ispod 250-300 KM je nemoguce.
Ako gdje ima reci pa da odemo svi kupiti.
Better Man

#49 Re: GEOX obuca

Post by Better Man »

citroen wrote:Ti nis dobar secunde :-) ,jos jednom te pitam u kojem svijetu ti zivis :?
Živim u realnom svijetu! Rekao sam da me ne zanimaju Armani, D&G i slični kad je u pitanju obuća i čizme, jer to je čista šminka, a ne kvalitet. Cipele, a da su udobne i kvalitetne sam plaćao 200 do 300 km i kvalitet se ti itekako vidi, kako po udobnosti, dugotrajnosti i unutrašnjosti gdje se postava ne ofuca i podere i gdje se cipele ne učute nakon jednog nošenja. Što se tiče čizama i ako su u pitanju duboke dobre i kvalitetne čete platiti od 250 KM i naviše. Čizme koje sam uzeo prije nekih godinu i pol su bile na sniženju platio sam ih oko 300 KM, a puna cijena im je bila 220 Eura. Kupljene pred kraj sezone i uštedio sam love. Nosio sam ih prošlu zimu i samo mogu reči da su preudobne i da su nagodne da u njima voziš auto, a riječ je o dubokim čizmama, a ne plitkim. Na obuću vrijedi uložiti malo više novca, jer će nam naše noge biti zahvane kad dođemo u određene godine. Naravno ne bih sad davao neke basolovne cifre za obuću koja ne vrijedi te novce. Naveo sam ovdje neke realne cijene za kvalitetne cipele. Imam jedne skupe cipele koje sam platio 180 funti, ali kad sam ih probavao u radnji odmah su mi legle i prilagodile se mojoj nozi i uopće ih ne osjetite da su vam na nozi (cipele su i više nego udobne i pravi je odmor hodati u njima, noge me nikad u njima ne zaobole). U drugoj radnji probao jedne od 75 ili 85 funti i nije to to, nisu fino legle na nogu i kad sam ih skinuo, sestra kaže daj da vidim, kad nešta joj crno ostaje po rukama. Kaže ona ovo nije prava koža. Trošim svoj zarađeni novac, a ne tuđi i volim uložiti u nešto kvalitetno. Bolje je imati dva para kvalitetnih cipela koje ste platili malo skuplje, nego 4 para lošije kvalitet koje ste platili ko ta dva para.
Ma.Le.Na

#50 Re: GEOX obuca

Post by Ma.Le.Na »

citroen wrote: U zadnje vrijeme kupujem obucu marke Scooter,Turski brand koji po meni zadovoljava sve kriterije,a ima od ljetne do zimske obuce a ostalo ovako po snizenjima ako sta naleti.
gdje u SA kupujes ovu obucu?
Post Reply