Gdje pronaci normalan oblik majice

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ffd

#1 Gdje pronaci normalan oblik majice

Post by ffd »

Pozdrav.
Ovako, imam nekih majica koje su uglavnom one reklamne majice da li stranka, sport ili nesto slicno. I te majice cesto imaju normalan oblik, kad ih obucem bas lijepo stoje na meni, prate oblik tijela, ne znam kako da objasnim ali vise su u sirinu krojene da idu nego u duzinu, npr preko ramena padaju fino ravnomjerno, dok ove majice koje ovako kupujem u buticima ili pijaci budu nekako fels uradjene, vise su duguljaste nego sto u sirinu ide.
Znaci ono imam neku majicu iz amerike dobio, izgleda normalna majica neki natpis nije reklamna i ona mi je najbolje skrojena, kao siroka a nije duga, a ovde kod nas se sve prodaju one fels uske a duguljaste i onda preko ramena ne pada pod pravim oglom ravnojmerno od vrata preko ramena dole, nego ide ide i na kraju ramena odjednom smota na dole uz ruku, a meni se to ne svidja jer ja moram dosta duzu majicu uzeti da bi mi odgovarala i onda bude duga, a ako uzmem manju da je taman onda me utegne a rukavi prekratki budu. Znaci prave majice ko da sam stalak za infuziju. A ja nisam ni debeo ni premrsav, nego optimalan ali opet problem jer kad obucem takvu majicu ispadnem ko pi*cka, a kad se skinem skroz drugi covjek. A sa normalnom majicom izgledam slican i sa i bez majice :D
Ako neko zna je li te majice imaju neki svoj poseban naziv ili koja je fora u pitanju?
Last edited by ffd on 08/06/2023 15:53, edited 1 time in total.
moonca

#2 Re: Gdje pronaci normalan oblik majice

Post by moonca »

:dajba:
moramo te vidjeti.. pa da nadjemo maj'cu :oops:
zigson

#3 Re: Gdje pronaci normalan oblik majice

Post by zigson »

Pokazi svoje zmijsko tijelo

Bez zajeb. Vidi u superdry u scc imali su tako dobrih majica, a budu snizenja 20-30km nisu lose

U jbt gledam sad 50 60 km
citroen xm

#4 Re: Gdje pronaci normalan oblik majice

Post by citroen xm »

Pogledaj u Retru, one Jack and Jones, obične T majice sa nekim natpisom ili bez. Ako hoćeš polo onda imaš dobre u Cortefiel butiku u SCC. A ako hoćeš neku baš takvu varijantu, pamučna povoljna majica solidnog kvaliteta onda pogledaj u FIS-u ili u Gatariću jer su kod Gatarića baš takve, bez ičega i kupuju ih firme za brendiranje. :thumbup:
vjeshalica

#5 Re: Gdje pronaci normalan oblik majice

Post by vjeshalica »

Te iz FISa su nenadjebive, fruit of the loom :thumbup:
citroen xm

#6 Re: Gdje pronaci normalan oblik majice

Post by citroen xm »

Jeste, zaboravio sam brend ali znam da su neke voćke na etiketi. :mrgreen:
team87

#7 Re: Gdje pronaci normalan oblik majice

Post by team87 »

meni je springfield bas "normala" sto se tice majica, takodjer jack & jones, te sam narucivao sa asos-a
stachu

#8 Re: Gdje pronaci normalan oblik majice

Post by stachu »

Pa ako ti pase ta "americka", naruci iz US.
moimoi

#9 Re: Gdje pronaci normalan oblik majice

Post by moimoi »

Gledaj svabske brendove oni su ti najslicniji usa krojevima. Tom tailor npr.
eltroxin

#10 Re: Gdje pronaci normalan oblik majice

Post by eltroxin »

ffd wrote: 08/06/2023 15:50 Pozdrav.
Ovako, imam nekih majica koje su uglavnom one reklamne majice da li stranka, sport ili nesto slicno. I te majice cesto imaju normalan oblik, kad ih obucem bas lijepo stoje na meni, prate oblik tijela, ne znam kako da objasnim ali vise su u sirinu krojene da idu nego u duzinu, npr preko ramena padaju fino ravnomjerno, dok ove majice koje ovako kupujem u buticima ili pijaci budu nekako fels uradjene, vise su duguljaste nego sto u sirinu ide.
Znaci ono imam neku majicu iz amerike dobio, izgleda normalna majica neki natpis nije reklamna i ona mi je najbolje skrojena, kao siroka a nije duga, a ovde kod nas se sve prodaju one fels uske a duguljaste i onda preko ramena ne pada pod pravim oglom ravnojmerno od vrata preko ramena dole, nego ide ide i na kraju ramena odjednom smota na dole uz ruku, a meni se to ne svidja jer ja moram dosta duzu majicu uzeti da bi mi odgovarala i onda bude duga, a ako uzmem manju da je taman onda me utegne a rukavi prekratki budu. Znaci prave majice ko da sam stalak za infuziju. A ja nisam ni debeo ni premrsav, nego optimalan ali opet problem jer kad obucem takvu majicu ispadnem ko pi*cka, a kad se skinem skroz drugi covjek. A sa normalnom majicom izgledam slican i sa i bez majice :D
Ako neko zna je li te majice imaju neki svoj poseban naziv ili koja je fora u pitanju?
Koja je je stranka u pitanju pa da ti preporucimo na osnovu odgovor?
Dope_Man

#11 Re: Gdje pronaci normalan oblik majice

Post by Dope_Man »

Moderna odjeca je dobrim dijelom slim fit, a trend je da je malo duza.. i eto, dobijes to stegnuto i dugo.

Al imas dosta radnji sa normalnom odjecom takodjer, nije sve potcinjeno onima u dobi 15-20 godina. Samo trazi neki "normal fit" model i to ti ga je.
Sanjarko

#12 Re: Gdje pronaci normalan oblik majice

Post by Sanjarko »

Ja ni negledam to. Nisam izbirljiv sta se tice sto sta. Meni bitno da nisam gladan, da sam obucen i sl. Poceli su ovi jeftiniji brendovi da fusere jos vise. Sve slabiji materijali itd. Nema slabo kvalitetnijih stvari, a onako cijenom, da nisu preskupe.
Post Reply