Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
karanana wrote:ako te samo karta za lift za sedam dana dodje 400 maraka, ne znam kako te sve ukupno dodje 600 maraka.
mislim, vjerovatno je moguce ako kakva dobra ponuda uleti, ali kad se sve sabere bude tu troskova koje ni ne planiras na pocetku. mada i sam kazem da je odnos kvalitete i cijene neuporedivo bolji od ovih nasih brda.
Moraš rezervisati unaprijed, recimo za 2 ili 3 mjeseca...tako da ti se može desiti da dodješ na skijanje a tamo nema snjega, sve se otopi itd....eh zato je cijena tako niska tako da ti je to odmor lutrija može biti extra a može biti šetnja po travici i smrzavanje
pa ne znam ko normalan će ići tamo gdje se može desiti da nema snijega
nikakva lutrija, hvala Bogu na glečerima na kojima skijaš 10 mjeseci godišnje, a zimi su perfektni... i kad tome dodas odrzavanje staza i umjetni snijeg, na skijalistima na kojima nema dovoljno prirodnog, onda pricamo o necemu drugacijem od s(r)tanja kod nas
nas ide 8-10, tako da imamo popust na karte, kuća koju iznajmljujemo je za 7 noći oko 700 EUR i prekrasna je troskove puta dijelimo (po autu je to oko 200 EUR), hranu kupimo i nosimo...
naravno da je za porodicu sve veći trošak nego kad svako sam sebi plaća, ali... tako je to sa porodicom...
kao i sve u zivotu, samo je stvar procjene da li se to tebi licno isplati ili ne. ja volim skijanje, idem vani skijati nekoliko puta godisnje i to je to. bitno mi je koliko i ljetni odmor.
nekome nije toliko bitno da skija na nekom top skijalistu, nego ce svoje pare radije dati za nesto drugo i to je sasvim ok.
ali da se ne lazemo - skijanje je, realno - skup sport.
Prejeftino.
100 eura kuća po danu za vas 10-toro?
Gdje ideš ako nije tajna? Nikad nisam čula za tako jeftin aranzman.
Frutek wrote:Je li bio neko u Kranjskoj Gori? Valja li?
U porodici imam dva skijaša iz Slovenije koji drvljem i kamenjem broje na slovenačka skijališta i nebrigu za te sadržaje u odnosu na skijališta u Austriji.
Skijališta u i oko Kranjske Gore su u odnosu na naša skijališta super sređena i u odnosu na naša skijališta imaju solidne sadržaje. Moji ih izbjegavaju i idu u susjednu Austriju za čija skijališta kupuju neku sezonsku ili godišnju od 500 eura i puni su hvalospjeva o tretmanu i svemu što dobiju za manju cijenu u Austriji.
saiks wrote:Posto ce nas,cini mi se i ove godine snijeg zaobici,gdje planirate ici na skijanje?
Koje agencije preporucate za otici? Francuska,Austrija??
Ja kontam u Austriju,Flachau
Prije 5 godina sam bila u Wagrain-u (10-tak km od Flachau) i super je. Nismo isli preko agencije nego smo se sami organizovali. Ovdje smo se smjestili http://www.tannenhof.co.at/index.php?id=2 .. placali smo za apartman tip D (5 osoba) po danu 90 Eura, a sad vidim da je dosta poskupilo
Sve ono sto se nudi na skijalistima u Austriji ne moze se porediti sa Slovenijom, a pogotovo sa nasim skijalistima. Naravno karta jeste skupa, ali vrijedi. Nema redova, brzi ski liftovi, nema kamenja ni guzve po stazama, staze uredjene i oznacene,... Meni vrijedi, a susrela sam dosta njih koji ismijavaju odlazak negdje vani na skijanje pored nasih planina. Jesam za ono "kupujmo domace", ali skijanje toliko volim da zbog njega i patriotizam se negdje izgubi
Frutek wrote:Je li bio neko u Kranjskoj Gori? Valja li?
U porodici imam dva skijaša iz Slovenije koji drvljem i kamenjem broje na slovenačka skijališta i nebrigu za te sadržaje u odnosu na skijališta u Austriji.
Skijališta u i oko Kranjske Gore su u odnosu na naša skijališta super sređena i u odnosu na naša skijališta imaju solidne sadržaje. Moji ih izbjegavaju i idu u susjednu Austriju za čija skijališta kupuju neku sezonsku ili godišnju od 500 eura i puni su hvalospjeva o tretmanu i svemu što dobiju za manju cijenu u Austriji.
Hvala na odgovoru. Vjerujem svaku riječ napisanu, medjutim oni zive u Slo i Austrija im je blizu pa mogu "skoknut" kad god hoće. Mi se tek počinjemo ozbiljnije bavit skijanjem i ne idemo tako često (nadam se da ćemo imat prilike i češće ići), a naše planine, uz poštovanje dezurnim patriotama su katastrofa plus skupe, isto me dodje da u Slo odem koji dan...
Pa me iz tog razloga interesovalo, kakva je ponuda van skijališta što se tiče zabave, provoda i ima li staza koje nisu tako zahtjevne jer kao što rekoh, još uvijek smo početnici Hvala unapred.
Frutek wrote:Hvala na odgovoru. Vjerujem svaku riječ napisanu, medjutim oni zive u Slo i Austrija im je blizu pa mogu "skoknut" kad god hoće. Mi se tek počinjemo ozbiljnije bavit skijanjem i ne idemo tako često (nadam se da ćemo imat prilike i češće ići), a naše planine, uz poštovanje dezurnim patriotama su katastrofa plus skupe, isto me dodje da u Slo odem koji dan...
Pa me iz tog razloga interesovalo, kakva je ponuda van skijališta što se tiče zabave, provoda i ima li staza koje nisu tako zahtjevne jer kao što rekoh, još uvijek smo početnici Hvala unapred.
Pa dobro, idite polako koracima koji vam prijaju. Meni je Kranjska Gora penzicki raj, osim u martu kad su skokovi na Planici kad je raj za olesiti se. Posto je KG na tromedji s Italijom i Austrijom ja bi radije vozila jos pola sata dalje do boljih sadrzaja ili samo sat dalje do http://www.badkleinkirchheim.at/ gdje ima bas sve sto mozes pozeliti iz repertoara skijanje-zabava-gostjekralj.
saiks wrote:Posto ce nas,cini mi se i ove godine snijeg zaobici,gdje planirate ici na skijanje?
Prije 5 godina sam bila u Wagrain-u (10-tak km od Flachau) i super je. Nismo isli preko agencije nego smo se sami organizovali. Ovdje smo se smjestili http://www.tannenhof.co.at/index.php?id=2 .. placali smo za apartman tip D (5 osoba) po danu 90 Eura, a sad vidim da je dosta poskupilo
Sve ono sto se nudi na skijalistima u Austriji ne moze se porediti sa Slovenijom, a pogotovo sa nasim skijalistima. Naravno karta jeste skupa, ali vrijedi. Nema redova, brzi ski liftovi, nema kamenja ni guzve po stazama, staze uredjene i oznacene,... Meni vrijedi, a susrela sam dosta njih koji ismijavaju odlazak negdje vani na skijanje pored nasih planina. Jesam za ono "kupujmo domace", ali skijanje toliko volim da zbog njega i patriotizam se negdje izgubi
samo nek se hoda jel jedva cekaaam ......snjezni pokrivac i francuska
samo nek se hoda jel jedva cekaaam ......snjezni pokrivac i francuska
ko mi kaze da se samo hoda
mogla si nas informisati o skijanju u francuskoj .. prvi put ides tamo ili ..? je li povoljnije od austrije?
sta te natjera na tako dalek put
dobar osjecaj wrote:
Pa dobro, idite polako koracima koji vam prijaju. Meni je Kranjska Gora penzicki raj, osim u martu kad su skokovi na Planici kad je raj za olesiti se. Posto je KG na tromedji s Italijom i Austrijom ja bi radije vozila jos pola sata dalje do boljih sadrzaja ili samo sat dalje do http://www.badkleinkirchheim.at/ gdje ima bas sve sto mozes pozeliti iz repertoara skijanje-zabava-gostjekralj.
Malo istražujem ovaj Bad Kleinkirchheim i ovo je fantazija Nije puno dalje od Kranjske Hvala puno na ovom prijedlogu, baš sam se zainteresovo
ja idem preko vagabundo agencije u pra loup i cijena za 2 osobe je 1200 km i tu je prevoz karte i smjestaj doduse busom ali nema veze bitno je ucestvovati
vjesticanametli wrote:ja idem preko vagabundo agencije u pra loup i cijena za 2 osobe je 1200 km i tu je prevoz karte i smjestaj doduse busom ali nema veze bitno je ucestvovati
Na njihovoj stranici pise 400 km za taj aranzman po osobi. U kojem terminu ides,bolje da si uzela les deux alpes,cini se bolje nekako
vjesticanametli wrote:ja idem preko vagabundo agencije u pra loup i cijena za 2 osobe je 1200 km i tu je prevoz karte i smjestaj doduse busom ali nema veze bitno je ucestvovati
Na njihovoj stranici pise 400 km za taj aranzman po osobi. U kojem terminu ides,bolje da si uzela les deux alpes,cini se bolje nekako
jedno pise drugo je praxa hahahhaha uglavnom ide dosta raje pa idemo i mi .....sta me briga
Sve zavisi sta volis.Kaprun/zell am see za 7 dana smjestaj ,skipass i polupansion sa svim troskovima vinjete, goriva dodje oko 1500eura za nas 4.To je ta cijena.Italija Cavalese isto.Racunaj Bjelasnicu za 4 polupansion 240kmx6 plus karte oko 100km dan to je total oko 1000/1100 eura pa ti vidi gdje je bolje.Naravno uz duzno postovanje prema finansijskim mogucnostima.
Shogun wrote:
SoShy wrote:Austrija! Pa onda Italija, Francuska... i sl.
7 dnevne karte su u prosjeku po 200 EUR za odrasle, za djecu jeftinije... ali se može naći i super popusta i ponuda.
Smještaj se može naći pre-predobar i povoljniji od Jahorine.
Nije strašno daleko za otići nekih 8 sati možda, poneseš hranu, iznajmiš kućici ili apartman i uživaš, a da stvarno znaš gdje si otišao i zašto.
ja idem sa društvom i 7 dana nas dođe oko 600 KM, što bi i ovdje potrošila garant, a osjećaj skijanja na PRAVOM SKIJALIŠTU je NEEE-PROOO-CJJEEEE-NJIIIVVV!!!
a možeš malo surfati i ovom stranicom, bude super ponuda, agencija je isprobana i sve je super! http://www.mountvacation.com/
sretno
Zapalio sam se i ja za Austriju, konkretno Nassfeld i stvarno sve izgleda super, 100 km staza, puno snijega, gondole, sestosjedi, uredjene staze po propisu.... Medjutim kad bacis na papir to izgleda ovako:
-smjestaj sa doruckom 15-tak km od skijalista je 44EUR po osobi za mene, suprugu i sina (njega racunam 50%) sto izadje za 7 dana 770,00 EUR
- ski pas je 184 EUR za 6 dana+ 92EUR za djete .......460,00 EUR
Znaci 1230,00 EUR (2405,00 KM) samo smjestaj i ski pass, a treba jos uracunati troskove puta sa vinjetama, gorivo i rucak i vecera. Nema sanse bez 3000,00 KM da se prodje
Brusnica kod fojnice, fantasticno skijaliste na planini Vranici, jeftine ski karte, milsim da su oko 15 KM, a nocno 11 KM.
Sat vremena voznje od Sarajeva, ima jedan lijep hotel i puno dobrih vikendica za iznajmiti.
bila u pra loup u francuskoj i bilo je fanSTaticno jeste daleko ali smo uzivali i idemo naredne godine opet.....smjestaj u brvnarama sa kaminom.....hranu smo ponijeli i dio tamo kupili.....apartmani topli i dobro opremljeni....bio je i bazen ali nije nije bilo neta iako je pisalo da ima.....net smo fatali po kafanama na stazi i nije nam bas falio ljubazni ljudi i sve 5
ima li kod nas gdje škola skijanja za odrasle i zna li neko kako to funkcioniše? Gledao sam malo na netu, ali nešto je zamotano - samo za djecu ovo, za djecu ono!!!
Ako si iz Sarajeva, na sve tri planine (Igman, Bjelašnica, Jahorina) imaš instruktore koji rade 1 na 1 s odraslim, kao i s djecom. Ne moraš ni tražit po netu (a ima ih, samo ja ne znam nikog preporučit..), odeš gore i pitaš, to im je radno mjesto - ako nema neko slobodan možeš se dogovoriti za termin i sl. Jedan sat instrukcija - 30/35 KM. Raja proskija i nakon jednog sata, sve zavisi od insana kakav je, naprosto ima uvijek ljudi kojima nešto brže ide, bolje skontaju i znaju primjeniti od drugih...Al' par sati instrukcija bi trebalo biti dosta za osnove, da se spustiš plugom, čisto da osjetiš fol i zagrizeš mamac
Opšta bruka i sramota je organizacija skijanja na Bjelašnici. Parking ne znaju napraviti, a pričaju o nekakvim vertikalnim transportima, kabinama i Boga pitaj čemu. Jučer je bilo bar 500 auta i doslovno se 2 sata izlazilo - genijalci su napravili jednu izlaznu rampu gdje se stvorilo usko grlo i naravno nastao opšti haos ko će se kome brže uvaliti... BUKVALNO 2 sata proveli izlazeći sa parkinga tih 100 metara. ZOI stoka livadu ne zna orgnaizovati za parkiranje, a da ne pričamo ni o čemu drugom. Posebna je priča što ni taj jedan prilazni put nisu očistili pa masa ljudi i na najmanjoj uzbrdici šlajdra, čeka da mu neko priđe i pogura ne bi li uspio da se izvuče. 5 njihovih "radnika" lopatama ono može urediti za sat vremena, tih 100 faking metara ceste.
Hvala za uništeni vikend i prilično sam siguran da me Bjelašnica neće dugo vidjeti
ima li kod nas gdje škola skijanja za odrasle i zna li neko kako to funkcioniše? Gledao sam malo na netu, ali nešto je zamotano - samo za djecu ovo, za djecu ono!!!
Na Vlašiću se pojaviš na platou ispred hotela Blanka prije 10 sati (tad počinju raditi), imaju tri ljuljačke, svaka škola skijanja duži jednu ljuljačku i prostor ispod nje. Rade grupno i s odraslima i s djecom, a sigurno se može dogovoriti i poduka 1 na 1. Sat je 15 KM, cijeli dan je 50 KM, s tim da to cijeli dan znači 10-12:00, stanka za ručak, pa 14-16:00. Iznajmljivanje opreme je u jednoj kući 50 m niže, 15 KM cijeli dan. Inače, iznajmljivanje opreme na Kupresu je 17 KM, a na Blidinju 20 KM...
Na Vlašiću se pojaviš na platou ispred hotela Blanka prije 10 sati (tad počinju raditi), imaju tri ljuljačke, svaka škola skijanja duži jednu ljuljačku i prostor ispod nje. Rade grupno i s odraslima i s djecom, a sigurno se može dogovoriti i poduka 1 na 1. Sat je 15 KM, cijeli dan je 50 KM, s tim da to cijeli dan znači 10-12:00, stanka za ručak, pa 14-16:00. Iznajmljivanje opreme je u jednoj kući 50 m niže, 15 KM cijeli dan. Inače, iznajmljivanje opreme na Kupresu je 17 KM, a na Blidinju 20 KM...
Ovih dana sam na nekom prilogu na FTV vidjela i prilog skijalista iznad Fojnice koje su predstavili idilicno. Djeca su govorila i o organizovanom bus prevozu iz Fojnice s nekom cijenom povratne karte od 25 KM. U prilogu je govorio neki instruktor koji uci i odrasle i nesto je objasnjavao da za kratko vrijeme nauci ljude da krenu skijati. Rekli su da imaju i najam smjestaja i opreme ali nisu dali vise konkretnih informacija.