Gdje na skijanje?
Moderator: anex
- Shogun
#1 Gdje na skijanje?
Interesuje me gdje otici na skijanje ove zime po pristojnim cijenama i sa snijegom. Ja sam sa porodicom do sada obilazio Vlasic i Jahorinu ali je kap prelila prosle godine kada sam bio na Jahorini bez kvalitetnog snijega za skijanje i bez rada sestosjeda. Nazalost, jedino sto je radilo kako treba je bilo naplacivanje ski karte po redovnoj cijeni a od sest dana koliko smo bili pet dana sestosjed ne radi. I zalosno je kada covjek mora platiti dnevnu kartu od 32,00 KM (ako se dobro sjecam) i voza se citav dan na sidru. Katastrofa. Svaki prijedlog dobrodosao.
P.S.
Moram priznati da sam imao odlican smjestaj i hranu.
P.S.
Moram priznati da sam imao odlican smjestaj i hranu.
- SoShy
#3 Re: Gdje na skijanje?
Austrija! Pa onda Italija, Francuska... i sl.
7 dnevne karte su u prosjeku po 200 EUR za odrasle, za djecu jeftinije... ali se može naći i super popusta i ponuda.
Smještaj se može naći pre-predobar i povoljniji od Jahorine.
Nije strašno daleko za otići nekih 8 sati možda, poneseš hranu, iznajmiš kućici ili apartman i uživaš, a da stvarno znaš gdje si otišao i zašto.
ja idem sa društvom i 7 dana nas dođe oko 600 KM, što bi i ovdje potrošila garant, a osjećaj skijanja na PRAVOM SKIJALIŠTU je NEEE-PROOO-CJJEEEE-NJIIIVVV!!!
a možeš malo surfati i ovom stranicom, bude super ponuda, agencija je isprobana i sve je super! http://www.mountvacation.com/
sretno
7 dnevne karte su u prosjeku po 200 EUR za odrasle, za djecu jeftinije... ali se može naći i super popusta i ponuda.
Nije strašno daleko za otići nekih 8 sati možda, poneseš hranu, iznajmiš kućici ili apartman i uživaš, a da stvarno znaš gdje si otišao i zašto.
ja idem sa društvom i 7 dana nas dođe oko 600 KM, što bi i ovdje potrošila garant, a osjećaj skijanja na PRAVOM SKIJALIŠTU je NEEE-PROOO-CJJEEEE-NJIIIVVV!!!
a možeš malo surfati i ovom stranicom, bude super ponuda, agencija je isprobana i sve je super! http://www.mountvacation.com/
sretno
- karanana
#5 Re: Gdje na skijanje?
ako te samo karta za lift za sedam dana dodje 400 maraka, ne znam kako te sve ukupno dodje 600 maraka.
mislim, vjerovatno je moguce ako kakva dobra ponuda uleti, ali kad se sve sabere bude tu troskova koje ni ne planiras na pocetku. mada i sam kazem da je odnos kvalitete i cijene neuporedivo bolji od ovih nasih brda.
mislim, vjerovatno je moguce ako kakva dobra ponuda uleti, ali kad se sve sabere bude tu troskova koje ni ne planiras na pocetku. mada i sam kazem da je odnos kvalitete i cijene neuporedivo bolji od ovih nasih brda.
- Dr.Mr.Fr.
#6 Re: Gdje na skijanje?
karanana wrote:ako te samo karta za lift za sedam dana dodje 400 maraka, ne znam kako te sve ukupno dodje 600 maraka.
Moraš rezervisati unaprijed, recimo za 2 ili 3 mjeseca...tako da ti se može desiti da dodješ na skijanje a tamo nema snjega, sve se otopi itd....eh zato je cijena tako niska
- Shogun
#7 Re: Gdje na skijanje?
Zapalio sam se i ja za Austriju, konkretno Nassfeld i stvarno sve izgleda super, 100 km staza, puno snijega, gondole, sestosjedi, uredjene staze po propisu.... Medjutim kad bacis na papir to izgleda ovako:SoShy wrote:Austrija! Pa onda Italija, Francuska... i sl.
ja idem sa društvom i 7 dana nas dođe oko 600 KM, što bi i ovdje potrošila garant, a osjećaj skijanja na PRAVOM SKIJALIŠTU je NEEE-PROOO-CJJEEEE-NJIIIVVV!!!![]()
sretno
-smjestaj sa doruckom 15-tak km od skijalista je 44EUR po osobi za mene, suprugu i sina (njega racunam 50%) sto izadje za 7 dana 770,00 EUR
- ski pas je 184 EUR za 6 dana+ 92EUR za djete .......460,00 EUR
Znaci 1230,00 EUR (2405,00 KM) samo smjestaj i ski pass, a treba jos uracunati troskove puta sa vinjetama, gorivo i rucak i vecera. Nema sanse bez 3000,00 KM da se prodje
Mislim da je preskupo.
-
radet
- SoShy
#9 Re: Gdje na skijanje?
pa ne znam ko normalan će ići tamo gdje se može desiti da nema snijegaDr.Mr.Fr. wrote:karanana wrote:ako te samo karta za lift za sedam dana dodje 400 maraka, ne znam kako te sve ukupno dodje 600 maraka.
Moraš rezervisati unaprijed, recimo za 2 ili 3 mjeseca...tako da ti se može desiti da dodješ na skijanje a tamo nema snjega, sve se otopi itd....eh zato je cijena tako niskatako da ti je to odmor lutrija može biti extra a može biti šetnja po travici i smrzavanje
nikakva lutrija, hvala Bogu na glečerima na kojima skijaš 10 mjeseci godišnje, a zimi su perfektni... i kad tome dodas odrzavanje staza i umjetni snijeg, na skijalistima na kojima nema dovoljno prirodnog, onda pricamo o necemu drugacijem od s(r)tanja kod nas
nas ide 8-10, tako da imamo popust na karte, kuća koju iznajmljujemo je za 7 noći oko 700 EUR i prekrasna je troskove puta dijelimo (po autu je to oko 200 EUR), hranu kupimo i nosimo...
naravno da je za porodicu sve veći trošak nego kad svako sam sebi plaća, ali... tako je to sa porodicom...
kao i sve u zivotu, samo je stvar procjene da li se to tebi licno isplati ili ne. ja volim skijanje, idem vani skijati nekoliko puta godisnje i to je to. bitno mi je koliko i ljetni odmor.
nekome nije toliko bitno da skija na nekom top skijalistu, nego ce svoje pare radije dati za nesto drugo i to je sasvim ok.
ali da se ne lazemo - skijanje je, realno - skup sport.
-
motorola01
#10 Re: Gdje na skijanje?
Kako hrvati idu na skijanje za nekih 600-800 KM u FR???U cijenu uracunat i prevoz i smjestaj i mislim 5-dnevna karta.Pogledajte na dalmacijaski.com...Tako je barem bilo prije dvije godine..
-
Haris79
#11 Re: Gdje na skijanje?
Neznam da li sam na pravom mjestu sta se tice pitanja, da li zna neko dje ima na Rostovu blizu Skicentra zemljiste da se kupi i koje su cijene, hvala za svaku pomoc.
- Shogun
#12 Re: Gdje na skijanje?
Da li je ko bio na Kronplatzu i kako je tamo, cijene, smjestaj, skipass i sl.?
- Mis mekinjas
#13 Re: Gdje na skijanje?
Preporučujem Bad Kleinkirchheim. Ima hotela od 20€, i kuća u najam, kuća, zapravo stan, 4 sobe, kupaona, kuhinja,mi smo prošle godine plaćali to 80€,uredno može stati 8-10 ljudi.
Ovdje u principu sve možete naći što vam treba..
http://www.badkleinkirchheim.at/ski-area-carinthia
Na Franz Klammer stazu ne možete, strma je iz žičare...

Ovdje u principu sve možete naći što vam treba..
http://www.badkleinkirchheim.at/ski-area-carinthia
Na Franz Klammer stazu ne možete, strma je iz žičare...
- vesela_sveska
#14 Re: Gdje na skijanje?

Bansko Bugarska
-
lavic
#15 Re: Gdje na skijanje?
Bio prije par godina, eksta, ski pas oko 165 Eura po osobi, dvo krevetni apartman 300 Eura, oko 120 km staza, nema greske. Navece imas gdje izac, idi i uzivaj, meni bio jedan od najboljih odmora.Shogun wrote:Da li je ko bio na Kronplatzu i kako je tamo, cijene, smjestaj, skipass i sl.?
-
donja_crtica
#16 Re: Gdje na skijanje?
Da li je neko bio u ski centru Brusnica?
Mogu li se iznajmiti apartmani u blizini skijalista? Ima li neko kontakt slucajno
Mogu li se iznajmiti apartmani u blizini skijalista? Ima li neko kontakt slucajno
- Revolucionar ★
#17 Re: Gdje na skijanje?
Vlasic je po meni zakon . Uvijek kad odem sa rajom, dobar je provod. Kartu mozes pazarit od nekog ko se vuce oko ski lifta, najbolje negdje oko 12 sati, ima starih skijasa, dosadi im valjda ,pazaris cjelodnevnu u pola cijene . Dodatan plus je masa vikendica blizu staze, mi smo uvijek uspjevali naci neku da se sklonimo, naravno nismo provaljivali, nego smo bili ispred, obicno sve imaju sto i stolice. +1
-
nedzadrk
#18 Re: Gdje na skijanje?
Imas ppdonja_crtica wrote:Da li je neko bio u ski centru Brusnica?
- le piaf
#19 Re: Gdje na skijanje?
Francuska je fakat hit, najpovoljniji su sa cijenama i u aranzmane ja u pravilu ukljucen i ski pass.
Jeste podalje, ali isplati se definitivno.
Jeste podalje, ali isplati se definitivno.
- druzeljubiva
#20 Re: Gdje na skijanje?
ako je neko bio u Nassfeldu moze li mala pomoc oko smjestaja
u ponudi je smjestaj na stazi i u naselju .. sta je bolje i da li je mozda bolje traziti u Hermagoru npr. jer vidim da je dosta jeftinije, a nije daleko od Nassfelda (nekih 10-15 km)
svaka informacija je dobrodosla
u ponudi je smjestaj na stazi i u naselju .. sta je bolje i da li je mozda bolje traziti u Hermagoru npr. jer vidim da je dosta jeftinije, a nije daleko od Nassfelda (nekih 10-15 km)
svaka informacija je dobrodosla
- vjesticanametli
#21 Re: Gdje na skijanje?
hajde s mEnom u Francusku u januaru 
-
Frutek
#23 Re: Gdje na skijanje?
Je li bio neko u Kranjskoj Gori? Valja li?
- druzeljubiva
#24 Re: Gdje na skijanje?
dobacit cu i ja nekad do Francuskevjesticanametli wrote:hajde s mEnom u Francusku u januaru
- saiks
#25 Re: Gdje na skijanje?
Posto ce nas,cini mi se i ove godine snijeg zaobici,gdje planirate ici na skijanje?
Koje agencije preporucate za otici? Francuska,Austrija??
Ja kontam u Austriju,Flachau
Koje agencije preporucate za otici? Francuska,Austrija??
Ja kontam u Austriju,Flachau