Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
paladinka

#601 Re: Gdje na more? - 2016

Post by paladinka »

IMa katastrofa tih apartmana po hrvatskoj , ne znam kako ih nije sramota ono izdavati, ali mislim da se takvim to polako pocinje i negativno vracati , zahvaljujuci booking-u i slicnim portalima. Sve se vidi , ljudi ocijenjuju , to njih sad dosta zeza.
P308

#602 Re: Gdje na more? - 2016

Post by P308 »

Ja sam prosle godine isao bez rezervacije pa sam bio primoran prihvatiti sobu koja je, istina, minut od plaze ali u kojoj su se nalazila dva kreveta i kupatilo. Placao sam 35 eura za dvoje (sto je najjeftinije sto sa nasao, inace su cijene od 50 eura pa na gore). Ja iskreno i ne trazim neki luksuz za malu cijenu, dovoljno mi je da ima lijep balkon sa otvorenim pogledom ali kad skontas to je cista zarada jer u toj sobi nema ni TV-a ni klime niti bilo cega drugog, dakle struja koju smo potrosili je ona jedna sijalica koja je nocu radila par sati :D Istina, vodu smo na tusiranje trosili :D
Mogu jednu sobu godisnje renovirati i srediti od zarade tijekom ljeta. Ubacis krevete i madrace iz ovog stoljeca :D Stavis klimu, TV i mini frizider i jos par detaljcica i za 5-6 godina bi sve sobe bile sredjene pa bi onda s obrazom mogli povecati cijenu za 5 eura a i gosti bi im se rado vracali.
AmirBaa

#603 Re: Gdje na more? - 2016

Post by AmirBaa »

Ne kenjajte, sad se vratio iz splita i hrvati imaju super ponuda, samo treba biti "strucnjak za racunare" i izdvojiti 2 sata i naci dobar smjestaj na bookingu ili Airbnb-u. Turista bruku, isao i do tucepa i tamo ista stvar, svi oni kafici sto rade puni, po plazama ima ljudi (da se razumijemo ne kao u sezoni ali opet ima ljudi). I opet kad dodje sezona u vecini "popularnih" mjesta u hrvatskoj (dubrovnik, split, makarska, drvenik itd.) ce se jedva naci parking ili mjesto na plazi, ali bosnjo opet palamudi sta to oni nude...pa izgleda da nude nesto sto se svijetu svidja, dok dolaze. Sinoc okrenem slucajno ellen degeneres emisija na tv-u, i bas prica kako se vratila iz hrvatske, 10 dana bila super joj bilo. Svake godine bruku poznatih ljudih dodje tamo i oduseve se, obidju dosta gradova ,a ne da samo prohodaju carsijom kao u nasoj metropoli. A to sto se najpoznatija serija na svijetu snima u Dubrovniku to ne treba ni komentarisati, hrvati su vec na tome ubili para koliko mi ne bi ni da su ono stvarno piramide u visokom :thumbup:
AmirBaa

#604 Re: Gdje na more? - 2016

Post by AmirBaa »

I da, popisam se na sve ove medijske "bombasticne" vijesti kako su poostrene granice sa hrvatskom i da su zbog tog guzve...puno manje vremena proveo na bijaci kod hrvata nego kod nas, jer nasi od 5 kucica jednu otvore, a hrvati 3 :thumbup: :bih:
Naslovnica

#605 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Naslovnica »

Mislim da sutra u Hrvatskoj snize cijene za 50% i više, tako da i bošnji ne bude preskupo, bošnjo bi opet imao problem sa Hrvatskom, i opet bi bila poređenja kako je u Turskoj a kako u Hrvatskoj.
Porediti Tursku i Hrvatsku obalu, plaže, more...nema smisla, neuporedivo. Bar ono što sam vidio na slikama. Hrvatska tu apsolutno prednjači. Usluga i sadržaji u hotelima, 100% sam siguran da su Turci tu ispred Hrvata, mada se tu stanje popravlja.
Elem, trenutno nemam para ni za Tursku, ni za Hrvatsku, pogotovu u sezoni i sa porodicom, tako da se ja skromno u Neumu zgotivim, i tako zadnjih nekoliko godina. Šta djeca znaju šta je Neum... 8-)
A da imam rapa, pored prelijepe Dalmacije i dalmatinskih otoka, šta ja to imam u Turskoj da tražim? Ako mi je do prežderavanja na all inclusive aranžmanima, radije ću ostati kući i prežderavati se uz TV.
detroit-mercy

#606 Re: Gdje na more? - 2016

Post by detroit-mercy »

AmirBaa wrote:Ne kenjajte, sad se vratio iz splita i hrvati imaju super ponuda, samo treba biti "strucnjak za racunare" i izdvojiti 2 sata i naci dobar smjestaj na bookingu ili Airbnb-u. Turista bruku, isao i do tucepa i tamo ista stvar, svi oni kafici sto rade puni, po plazama ima ljudi (da se razumijemo ne kao u sezoni ali opet ima ljudi). I opet kad dodje sezona u vecini "popularnih" mjesta u hrvatskoj (dubrovnik, split, makarska, drvenik itd.) ce se jedva naci parking ili mjesto na plazi, ali bosnjo opet palamudi sta to oni nude...pa izgleda da nude nesto sto se svijetu svidja, dok dolaze. Sinoc okrenem slucajno ellen degeneres emisija na tv-u, i bas prica kako se vratila iz hrvatske, 10 dana bila super joj bilo. Svake godine bruku poznatih ljudih dodje tamo i oduseve se, obidju dosta gradova ,a ne da samo prohodaju carsijom kao u nasoj metropoli. A to sto se najpoznatija serija na svijetu snima u Dubrovniku to ne treba ni komentarisati, hrvati su vec na tome ubili para koliko mi ne bi ni da su ono stvarno piramide u visokom :thumbup:
Bosnjo bi extra ponudu ali po mogucnosti da ne plati :mrgreen: . Da makne malo dalje, vidio bi kako stranci deru na ovoj extra ponudi :mrgreen: .
Raigor Stonehoof

#607 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Raigor Stonehoof »

Naslovnica wrote:Mislim da sutra u Hrvatskoj snize cijene za 50% i više, tako da i bošnji ne bude preskupo, bošnjo bi opet imao problem sa Hrvatskom, i opet bi bila poređenja kako je u Turskoj a kako u Hrvatskoj.
:thumbup:

i ostatak posta je u sridu, al ovo sam morao izdvojiti.
Connaisseur Karlin

#608 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Connaisseur Karlin »

seln wrote:
Connaisseur Karlin wrote: imaju lijepo more, najprivalcnije destinacije u svijetu :-D imaju pravo da biraju turiste :-D
Ovo je ono tipicno "bog i rvati" kenjanje....
jesi ljubomoran :D :lol:
seln

#609 Re: Gdje na more? - 2016

Post by seln »

Connaisseur Karlin wrote:
seln wrote:
Connaisseur Karlin wrote: imaju lijepo more, najprivalcnije destinacije u svijetu :-D imaju pravo da biraju turiste :-D
Ovo je ono tipicno "bog i rvati" kenjanje....
jesi ljubomoran :D :lol:
Kako da nisam... bog je najljepsi dio svijeta dao rvatima, a nam tur... ovaj, balij... ovaj, Mosnjacima dao kitu. :-) :-) :-) :-)

To je valjda osobina malih naroda, da sebe vide vecima i ljepsima, vlastitu zemlju najljepsom itd.
Kompleksi, sta ces.... i onda dodje neki debeli Svaburina i kupi dritto jadransku obalu za sitnis iz lijevog dzepa...
i onda Konesserre placa ulaz na plaaazuuuu...
seln

#610 Re: Gdje na more? - 2016

Post by seln »

AmirBaa wrote:Ne kenjajte, sad se vratio iz splita i hrvati imaju super ponuda, samo treba biti "strucnjak za racunare" i izdvojiti 2 sata i naci dobar smjestaj na bookingu ili Airbnb-u. Turista bruku, isao i do tucepa i tamo ista stvar, svi oni kafici sto rade puni, po plazama ima ljudi (da se razumijemo ne kao u sezoni ali opet ima ljudi). I opet kad dodje sezona u vecini "popularnih" mjesta u hrvatskoj (dubrovnik, split, makarska, drvenik itd.) ce se jedva naci parking ili mjesto na plazi, ali bosnjo opet palamudi sta to oni nude...pa izgleda da nude nesto sto se svijetu svidja, dok dolaze. Sinoc okrenem slucajno ellen degeneres emisija na tv-u, i bas prica kako se vratila iz hrvatske, 10 dana bila super joj bilo. Svake godine bruku poznatih ljudih dodje tamo i oduseve se, obidju dosta gradova ,a ne da samo prohodaju carsijom kao u nasoj metropoli. A to sto se najpoznatija serija na svijetu snima u Dubrovniku to ne treba ni komentarisati, hrvati su vec na tome ubili para koliko mi ne bi ni da su ono stvarno piramide u visokom :thumbup:
Mozes ti izdvojiti dva mjeseca na Booking, drking ili sta vec... ako nadjes apartman za troclanu porodicu ispod 50 eura po danu, slobodno se javi Guinnessu. A sva zvrcka je u tome sto je to
a) za prosjecnog Bosnju preskupo
b) za prosjecnog EU pickin dim

A ja se fino popisam na ta "popularna" mjesta. Dubrovnik je najveca sarena laza na svijetu, Meka za instagramdzije i facebook kompleksase.
Ako zelim u muzej, ici cu u muzej, ne moram placati kafu 5 eura da bih vidio jebeni grad muzej.
I koliko infantilan moras biti da bi isao u neki grad jer se tamo snima tvoj omiljeni film ili serija?
spreca

#611 Re: Gdje na more? - 2016

Post by spreca »

seln wrote:.. i onda dodje neki debeli Svaburina i kupi dritto jadransku obalu za sitnis iz lijevog dzepa...
a nema gdje ni piskit a kamoli srati.....o tusevima da i ne govorimo....a cesto su i kante za odpadke na plazama deficit....pa tako svaki put kesu sa sobom i nosi do apartmana neku pivsku flasu ili od jane :mrgreen: :lol:
seln

#612 Re: Gdje na more? - 2016

Post by seln »

spreca wrote:
seln wrote:.. i onda dodje neki debeli Svaburina i kupi dritto jadransku obalu za sitnis iz lijevog dzepa...
a nema gdje ni piskit a kamoli srati.....o tusevima da i ne govorimo....a cesto su i kante za odpadke na plazama deficit....pa tako svaki put kesu sa sobom i nosi do apartmana neku pivsku flasu ili od jane :mrgreen: :lol:
Tako sam cesto od Grka slusao kenjanje o ljepotama Grcke.... te najljepsa, najstarija, najkulturnija.... gdje je bila Konesere da im kaze da to nije tacno, naravno je rvacka najljepsa...
helem, pojedose Grci vlastitu zemlju namazanu na kalofagas. Sad im citava ta ah ponosna ostrva kupuju lohotni Kinezi.
spreca

#613 Re: Gdje na more? - 2016

Post by spreca »

seln wrote: Tako sam cesto od Grka slusao kenjanje o ljepotama Grcke.... te najljepsa, najstarija, najkulturnija.... gdje je bila Konesere da im kaze da to nije tacno, naravno je rvacka najljepsa...
helem, pojedose Grci vlastitu zemlju namazanu na kalofagas. Sad im citava ta ah ponosna ostrva kupuju lohotni Kinezi.
Naravno da Hrvati imaju dobru obalu i to niko ne porice.....ali da nista ne rade na konfortu svojih gostiju to je debela istina .....jedne godine odmarao na dugom otoku i pojavise se jezevi...sve crno od istih i nisi mogao uci u vodu.....neki mjesni predstavnici hodali i pitali goste ako mogu da izdvoje neku paru da se dovuce pijesak da se pospe preko tih jezeva.....mnogi su tada napustili odnosno potrazili druga mjesta
seln

#614 Re: Gdje na more? - 2016

Post by seln »

spreca wrote:
seln wrote: Tako sam cesto od Grka slusao kenjanje o ljepotama Grcke.... te najljepsa, najstarija, najkulturnija.... gdje je bila Konesere da im kaze da to nije tacno, naravno je rvacka najljepsa...
Naravno da Hrvati imaju dobru obalu i to niko ne porice.....ali da nista ne rade na konfortu svojih gostiju to je debela istina .....jedne godine odmarao na dugom otoku i pojavise se jezevi...sve crno od istih i nisi mogao uci u vodu.....neki mjesni predstavnici hodali i pitali goste ako mogu da izdvoje neku paru da se dovuce pijesak da se pospe preko tih jezeva.....mnogi su tada napustili odnosno potrazili druga mjesta
I ono sto me redovno izbaci iz cipela: diskrepanca izmedju opisa i stvarnog stanja. Te satelitska, te internet, tri lezaja...
a kad stignes, zateknes neki katodni TV od 55 cm koji citav bozji dan emituje hvalospjeve o Hrvatskoj. Internet.... ili ga nema ili postoji samo teoretski, jer je brzina 1 KB/s. Lezaji su obicno jedan dupli (vjerovatno bivsi bracni lezaj vlasnika) i jedan raspadnuti trosjed kao pomocni lezaj.
AmirBaa

#615 Re: Gdje na more? - 2016

Post by AmirBaa »

seln wrote:
Mozes ti izdvojiti dva mjeseca na Booking, drking ili sta vec... ako nadjes apartman za troclanu porodicu ispod 50 eura po danu, slobodno se javi Guinnessu. A sva zvrcka je u tome sto je to
a) za prosjecnog Bosnju preskupo
b) za prosjecnog EU pickin dim

A ja se fino popisam na ta "popularna" mjesta. Dubrovnik je najveca sarena laza na svijetu, Meka za instagramdzije i facebook kompleksase.
Ako zelim u muzej, ici cu u muzej, ne moram placati kafu 5 eura da bih vidio jebeni grad muzej.
I koliko infantilan moras biti da bi isao u neki grad jer se tamo snima tvoj omiljeni film ili serija?
pa za prosjecnog bosnju je i kafa u vatri preskupa, to vise govori o tome da zivimo u kurcu od zemlje i onda nam drugi krivi jer su "skupi". A ne razumijem zasto ne obici dubrovnik, prelijep grad i za fanove te serije to nije "skupa" destinacija. Dat cu ti primjer da sam ja mega ultra fan gospodara prstenova, i jedna od najvecih zelja mi je posjetiti novi zeland i sve lokacije koje su napravili za upravo takve fanove. Ali meni za tu ekspediciju treba minimalno 4 milje KM, dok nekom iz europe do dubrovnika treba 600-700 eura (po osobi) da se maksimalno izgotivi, a to ljudi zarade za sedmicu :thumbup:
seln

#616 Re: Gdje na more? - 2016

Post by seln »

AmirBaa wrote: pa za prosjecnog bosnju je i kafa u vatri preskupa, to vise govori o tome da zivimo u kurcu od zemlje i onda nam drugi krivi jer su "skupi". A ne razumijem zasto ne obici dubrovnik, prelijep grad i za fanove te serije to nije "skupa" destinacija. Dat cu ti primjer da sam ja mega ultra fan gospodara prstenova, i jedna od najvecih zelja mi je posjetiti novi zeland i sve lokacije koje su napravili za upravo takve fanove. Ali meni za tu ekspediciju treba minimalno 4 milje KM, dok nekom iz europe do dubrovnika treba 600-700 eura (po osobi) da se maksimalno izgotivi, a to ljudi zarade za sedmicu :thumbup:
Dakle, ne interesuje te ni arhitektonska ni istorijska vrijednost dubrovnika, vec samo cinjenica da je tamo sniman neki film ili serija?
I ja budala jos raspravljam....
AmirBaa

#617 Re: Gdje na more? - 2016

Post by AmirBaa »

seln wrote:
AmirBaa wrote: pa za prosjecnog bosnju je i kafa u vatri preskupa, to vise govori o tome da zivimo u kurcu od zemlje i onda nam drugi krivi jer su "skupi". A ne razumijem zasto ne obici dubrovnik, prelijep grad i za fanove te serije to nije "skupa" destinacija. Dat cu ti primjer da sam ja mega ultra fan gospodara prstenova, i jedna od najvecih zelja mi je posjetiti novi zeland i sve lokacije koje su napravili za upravo takve fanove. Ali meni za tu ekspediciju treba minimalno 4 milje KM, dok nekom iz europe do dubrovnika treba 600-700 eura (po osobi) da se maksimalno izgotivi, a to ljudi zarade za sedmicu :thumbup:
Dakle, ne interesuje te ni arhitektonska ni istorijska vrijednost dubrovnika, vec samo cinjenica da je tamo sniman neki film ili serija?
i ja budala nekom pokusavam objasniti kako dobro "prodati" lokaciju...hajd idi posjeti visoko i odusevljavaj se najstarijim piramidama na svijetu :thumbup:
mad_max_ba

#618 Re: Gdje na more? - 2016

Post by mad_max_ba »

AmirBaa wrote: i ja budala nekom pokusavam objasniti kako dobro "prodati" lokaciju...hajd idi posjeti visoko i odusevljavaj se najstarijim piramidama na svijetu :thumbup:
Cjenimo tuđe, svoje pod noge bacat......

Iznenadio bi se a neće te koštat 20 kera....
AmirBaa

#619 Re: Gdje na more? - 2016

Post by AmirBaa »

mad_max_ba wrote:
AmirBaa wrote: i ja budala nekom pokusavam objasniti kako dobro "prodati" lokaciju...hajd idi posjeti visoko i odusevljavaj se najstarijim piramidama na svijetu :thumbup:
Cjenimo tuđe, svoje pod noge bacat......

Iznenadio bi se a neće te koštat 20 kera....
pa kad je nase vecinom smece, sta drugo uraditi ? Ima tema Hrvatska VS BiH negdje pa tamo treba palamuditi kako smo turisticki razvijena drzava i bacati ublehe :thumbup:
seln

#620 Re: Gdje na more? - 2016

Post by seln »

AmirBaa wrote:
seln wrote:
i ja budala nekom pokusavam objasniti kako dobro "prodati" lokaciju...hajd idi posjeti visoko i odusevljavaj se najstarijim piramidama na svijetu :thumbup:
Pa, mali moj eventdzijo i skupljacu postera... bolje i Visoko, nego davati silu para za sliku na instagramu.
mad_max_ba

#621 Re: Gdje na more? - 2016

Post by mad_max_ba »

AmirBaa wrote: pa kad je nase vecinom smece, sta drugo uraditi ? Ima tema Hrvatska VS BiH negdje pa tamo treba palamuditi kako smo turisticki razvijena drzava i bacati ublehe :thumbup:
Eto vidiš iz kojeg ti ugla krečeš, naše je smeće treba ga pod noge.
Ne sporim da su u hrvatskoj svjetlosne godine ispred nas po pitanju turizma i usluge (koju naravno masno i naplate), al nipodaštavanje svoga nas je i dovelo u situaciju u kojoj smo sada.
Smeće.

Makni malo živ bio iz te svoje ustajalosti i vizija.
Reci mi molim te kada si malo makao pa posjetio, npr unu ili sanu, jesi kada bio van "izvikanih" turističkih zajednica u BiH tipa olimpijskih planina posjetio možda iznad Vareša Doli?
Da ne palamudim previše......
AmirBaa

#622 Re: Gdje na more? - 2016

Post by AmirBaa »

seln wrote: Pa, mali moj eventdzijo i skupljacu postera... bolje i Visoko, nego davati silu para za sliku na instagramu.
eventdzija, dobar dobar :lol: :lol: moze se i u visokom slikati, #ubleha :thumbup:
AmirBaa

#623 Re: Gdje na more? - 2016

Post by AmirBaa »

mad_max_ba wrote:
AmirBaa wrote: pa kad je nase vecinom smece, sta drugo uraditi ? Ima tema Hrvatska VS BiH negdje pa tamo treba palamuditi kako smo turisticki razvijena drzava i bacati ublehe :thumbup:
Ne sporim da su u hrvatskoj svjetlosne godine ispred nas po pitanju turizma i usluge (koju naravno masno i naplate), al nipodaštavanje svoga nas je i dovelo u situaciju u kojoj smo sada.
Smeće.

Reci mi molim te kada si malo makao pa posjetio, npr unu ili sanu, jesi kada bio van "izvikanih" turističkih zajednica u BiH tipa olimpijskih planina posjetio možda iznad Vareša Doli?
trebam sebe i druge uvjeravati da smo nesto sto nismo ? A da nas mozda nije dovelo u ovu situaciju (kad vec pricamo o turizmu) to sto nemamo autoputa kako treba, sto da bi otisao sa jedne strane drzave na drugu moras preci mnogo opasnih cesta ? Sto su gradovi i prirodne ljepote zatrpane smecem? Sto drzava ne radi nista da napravi koji fin park u barem vecim gradovima ? Sto drzava ne zeli da ulaze u promociju i poboljsanje turisticke ponude? Ja i slicni meni (koji zele da svoje slobodno vrijeme i novac iskoriste maksimalno i odu na mjesto gdje ce uzivati i osjecati se sigurnim) smo najmanji problem u ovoj drzavi i njenom turistickom potencijalu :thumbup:
Niemand

#624 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Niemand »

mad_max_ba wrote:
Smeće.

Nemoj ga Bgt slati na unu. Una je takva kakva jest iskljucivo iz velike ljubavi i zastitnickog odnosa prema njoj, stranci koji dolaze svake godine na rafting to razumiju i cijene, a ovi sto se ismijavaju vazdan sa svim bosanskim bi za mjesec od nje napravili miljacku jer je to njima svakako sve smece pa se valjda tu i baca smece. Isto vazi i za neretvu, na kojoj je rafting ljepsi i mirniji, al eno lokalci vazdan kupe smece iza citavih grupa sto dodju.

Dzaba govoriti. Nek idu na more, more jadran sve podnijet, ne daji im sulude ideje. :thumbup:

:sax:
sabanss

#625 Re: Gdje na more? - 2016

Post by sabanss »

seln wrote:A ja se fino popisam na ta "popularna" mjesta. Dubrovnik je najveca sarena laza na svijetu, Meka za instagramdzije i facebook kompleksase.
Amin

Najprecjenjeniji grad na kugli zemaljskoj.

Mozda bi mi bio zanimljiv da sam Abramovic pa da parkiram jahtu, gledam na zidine i j**em po citav dan. Ovako, nula bodova.
Post Reply