konektovan wrote:
Ali stvarno, sta to Hrvatska nudi vise, nego sto je nudila 70- ih????? Nemoj me pogresno shvatiti, ja volim Hrvatsku, njeno more, posebno srednju daimaciju, ali evo i nakon visegodisnjeg boravja na njihivoj obali, cijene su skocile, ponuda je ostala ista. Par hotela je napravljeno, i ok, oni mogu traziti vecu cijenu, a privatni Apartmani u prosjeku, za tri osobe, kostaju oko 70 eura, a opremljenost pojedinih apartmana je na nivou iz 70-ih. Cijena hotelskog smjestaja je duplo i vise skiuplja od, recimo, Turske, a o samoj ponudi i ivaliteti tih hotela u poredjenju sa Turskom je smjesno i govoriti. Za mene, zenu i dijete, hotel maestral iz Brela, ta sedam nocenja trazi 3500 KM, a pogledaj taj hotel i neki iz Turske te kategorije, pa uporedi, sta se moze dobiti za te pare.
A dobro razumijem ja tebe, ali u principu sta ih briga.
Ako oni nesto ponude po nekoj cijeni i to nesto uspiju prodati sta ih onda briga sto je nama bosancima skupo?
Ponuda je naravno nesto bolja nego tih godina, mada i to je nekako individualno.
Sta neko smatra dobrom ponudom?
Dobre restorane? A skupo nam nocenje. Hrvatsku malo ko smjesti u isti kos sa Turskom ako cemo iskreno, oni se ganjaju negdje sa Italijom, naravno da nisu isti ali oni pokusavaju da se uguraju pod taj krov.
Valjda i iz tog sve te cijene.
I nisu Hrvatska i Turska nikako iste, razlikuju se po svemu, mislim da nikako ne treba porediti ova dva odredista.