Gandra_1 wrote:Ja sam bio u prolazu prema Grčkoj... iskreno Albanci napreduju nevjerovatnom brzinom, i za par godina će biti top..LikeLike wrote:Jel bio neko u Albaniji na odmoru? Kakva su iskustva? Ja razmisljam o Vlore ili Sarande? Imate li neki hotel za preporuciti?
Jedan dan sam se kupao u Sarandeu i ne znam u globalu cijela atmosfera mi se nije svidjela, tesko je to objasniti treba dozivjeti...
Ono što sam ostao oduševljen je uređenošću Viore pogotovo noću kada sam bio, za par godina to će biti albanska Nica, stvarno je sve planski sredjeno aleje, bulevari, parkovi i svake godine je bolje... Kupao se nisam, ali znam da je u gradu i luka, tako da pitanje kako je za kupanje...
Moja preporuka, ako se već dođe do Sarande, produžiti još malo dalje do Grčke, mjesto Parga i uživati... Jednostavno savršeno mjesto na početku Grčke obale...
Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058
Moderator: anex
-
Gandra_1
#2051 Re: Gdje na more? - 2017
- skafiskafsnjak
#2052 Re: Gdje na more? - 2017
Sta je razlog ?LikeLike wrote:Ja bio prije nekih 5-6 godina i ne bih vise nikad.skafiskafsnjak wrote:Ulcinj?Kakva su iskustva?
- skafiskafsnjak
#2053 Re: Gdje na more? - 2017
Hebeno , gledam na booking.com za Makarsku, vecina sto valja vec rezervisana ....
Jel im to neki trik ili sta ... zar je moguce da vec ljudi rezervisu ? hahaha
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2054 Re: Gdje na more? - 2017
Naravno, ali bude otkazivanja. Cekaj priliku, ostavi kontskt ako neko otkaze.skafiskafsnjak wrote:Hebeno , gledam na booking.com za Makarsku, vecina sto valja vec rezervisana ....
-
LikeLike
#2055 Re: Gdje na more? - 2017
Ne svidja mi se grad, ne svidja mi se narod, ne svidja mi se more, cajke sviraju preglasno na svakom cosku, plaza toliko vrela da moras pretrcavati od lezaljki do moraskafiskafsnjak wrote:Sta je razlog ?LikeLike wrote:Ja bio prije nekih 5-6 godina i ne bih vise nikad.skafiskafsnjak wrote:Ulcinj?Kakva su iskustva?
Last edited by LikeLike on 26/01/2018 19:08, edited 1 time in total.
- skafiskafsnjak
#2056 Re: Gdje na more? - 2017
A ja najvise mrzim kada nema hlada nimalo... znaci sto se toga tice, da prekrizim odmah .LikeLike wrote: Ne svidja mi se grad, ne svidja mi se narod, ne svidja mi se more, plaza toliko vrela da moras pretrcavati od lezaljki do moraUlcinj je sve ono sto ja ne volim
Znam ljudi koji su bili dole i super im je
Jedino sto je dobro su cijene, stvarno je jeftino
Bili smo 8 dana dole i bukvalno smo svaki obrok jeli u restoranima
Nema potrebe stvarno da sam spremas jelo
Gledao Makarsku, vec sve rezervisano hahahaha, ostalo ono sto je skupo bas.
Koji drugi grad u Hr biste predlozili, pored Makarske ? Volio bih da se ima prosetati navecer, kao u Makarskoj
Last edited by skafiskafsnjak on 26/01/2018 19:13, edited 1 time in total.
-
LikeLike
#2057 Re: Gdje na more? - 2017
Ovo je moje subjektivno isljenje, a objektivno je jos goreskafiskafsnjak wrote:A ja najvise mrzim kada nema hlada nimalo... znaci sto se toga tice, da prekrizim odmah .LikeLike wrote: Ne svidja mi se grad, ne svidja mi se narod, ne svidja mi se more, plaza toliko vrela da moras pretrcavati od lezaljki do moraUlcinj je sve ono sto ja ne volim
Ne znam sta ti trazis, ali meni je iskreno dole odmor nula bodova
-
LikeLike
#2058 Re: Gdje na more? - 2017
Meni je ta atmosfera jako bitna, zato u CG ne idem godinama i mislim da vise nikad i necu. Trebaju li nam osim pasosa ikakvi dodatni papiri za prelazak u Grcku? Koliko vremena je potrebno autom do te Parge?Gandra_1 wrote:Ja sam bio u prolazu prema Grčkoj... iskreno Albanci napreduju nevjerovatnom brzinom, i za par godina će biti top..LikeLike wrote:Jel bio neko u Albaniji na odmoru? Kakva su iskustva? Ja razmisljam o Vlore ili Sarande? Imate li neki hotel za preporuciti?
Jedan dan sam se kupao u Sarandeu i ne znam u globalu cijela atmosfera mi se nije svidjela, tesko je to objasniti treba dozivjeti...
Ono što sam ostao oduševljen je uređenošću Viore pogotovo noću kada sam bio, za par godina to će biti albanska Nica, stvarno je sve planski sredjeno aleje, bulevari, parkovi i svake godine je bolje... Kupao se nisam, ali znam da je u gradu i luka, tako da pitanje kako je za kupanje...
Moja preporuka, ako se već dođe do Sarande, produžiti još malo dalje do Parge i uživati... Jednostavno savršeno mjesto na početku Grčke obale...
- konektovan
#2059 Re: Gdje na more? - 2017
Meni je Baška voda predobra, manja ali dovoljno sadrzajna, takodjer Tucepi, imas najduzu plazu, a uz plazu ide i šetalište. Preko 4 km, pa ti vidi.skafiskafsnjak wrote:
A ja najvise mrzim kada nema hlada nimalo... znaci sto se toga tice, da prekrizim odmah .
Koji drugi grad u Hr biste predlozili, pored Makarske ? Volio bih da se ima prosetati navecer, kao u Makarskoj
- skafiskafsnjak
#2060 Re: Gdje na more? - 2017
Kafici,restorani itd ? Bas cu vidjetikonektovan wrote:Meni je Baška voda predobra, manja ali dovoljno sadrzajna, takodjer Tucepi, imas najduzu plazu, a uz plazu ide i šetalište. Preko 4 km, pa ti vidi.skafiskafsnjak wrote:
A ja najvise mrzim kada nema hlada nimalo... znaci sto se toga tice, da prekrizim odmah .
- konektovan
#2061 Re: Gdje na more? - 2017
Ma ima svega, ali mozda je nocni zivot na strani Baške.skafiskafsnjak wrote:Kafici,restorani itd ? Bas cu vidjetikonektovan wrote:Meni je Baška voda predobra, manja ali dovoljno sadrzajna, takodjer Tucepi, imas najduzu plazu, a uz plazu ide i šetalište. Preko 4 km, pa ti vidi.skafiskafsnjak wrote:
-
Zoya
#2062 Re: Gdje na more? - 2017
Bila, nije nam se svidjelo ništa osim cijena.LikeLike wrote:Jel bio neko u Albaniji na odmoru? Kakva su iskustva? Ja razmisljam o Vlore ili Sarande? Imate li neki hotel za preporuciti?
Užas.skafiskafsnjak wrote:Ulcinj?Kakva su iskustva?
ZA obojicu, idite u Grčku ako možete
-
sekerbay
#2063 Re: Gdje na more? - 2017
Lipa naša, obavezno.
-
Naslovnica
#2064 Re: Gdje na more? - 2017
Ako je u Makarskoj sve rezervisano, a ono što je ostalo je skupo, onda nema šta da traži ni u Tučepima...konektovan wrote:Meni je Baška voda predobra, manja ali dovoljno sadrzajna, takodjer Tucepi, imas najduzu plazu, a uz plazu ide i šetalište. Preko 4 km, pa ti vidi.skafiskafsnjak wrote:
- skafiskafsnjak
#2065 Re: Gdje na more? - 2017
Nasao sam par mjesta, 5 noci 600 do 700km, to je jedino sto je ostalo. Ali je ispod ceste, sto mi odg, necu da idem 20min do plaze hahaNaslovnica wrote:Ako je u Makarskoj sve rezervisano, a ono što je ostalo je skupo, onda nema šta da traži ni u Tučepima...konektovan wrote:Meni je Baška voda predobra, manja ali dovoljno sadrzajna, takodjer Tucepi, imas najduzu plazu, a uz plazu ide i šetalište. Preko 4 km, pa ti vidi.skafiskafsnjak wrote:
-
zippoo87
#2066 Re: Gdje na more? - 2017
nova godina,novi krediti ...jel ?

cuj raspricali se o ljetovanju u januaru...idite malo na zimovanje...i to je odmor
cuj raspricali se o ljetovanju u januaru...idite malo na zimovanje...i to je odmor
-
sabanss
#2067 Re: Gdje na more? - 2017
O tome se prica u Augustu 
-
Gandra_1
#2068 Re: Gdje na more? - 2017
Za Grčku ne treba ništa osim pasoša i zelenog kartona za auto.. Grci ni ne pregledaju turiste na granici...LikeLike wrote: Meni je ta atmosfera jako bitna, zato u CG ne idem godinama i mislim da vise nikad i necu. Trebaju li nam osim pasosa ikakvi dodatni papiri za prelazak u Grcku? Koliko vremena je potrebno autom do te Parge?
Do Parge koja je na pocetku Grčke ima 770 km, ako se ide preko Albanije... Preporuka je da se negdje noći na pola puta i da se ne pati sa vožnjom.. Najbolja opcija je noćenje u Tirani koje se može naći pravo povoljno, npr hotel u centru sa doručkom za 3 osobe 100KM...
Ceste kroz Albaniju su skroz ok i svake godine su sve bolje, pa čak velikim dijelom i bolje nego kod nas u BiH.. Parga je inaće jako popularno mjesto i mora se poprilično rano rezervisati smještaj za špicu sezone... Prednost velika je što se svaki dan može otici na drugu plažu, do kojih treba 5-10 minuta autom, a ima naravno i gradska plaža koja je skroz ok, a mjesto je ko bombona
- Lord Vader
#2069 Re: Gdje na more? - 2017
Trkni malo sjevernije, Biograd na moru. Odličan gradić u kojem stvarno imaš sve i svašta, za kakav god odmor hoćeš. Ja sam tri godine ljetovao tamo, stvarno mi je sjeo grad.skafiskafsnjak wrote:A ja najvise mrzim kada nema hlada nimalo... znaci sto se toga tice, da prekrizim odmah .LikeLike wrote: Ne svidja mi se grad, ne svidja mi se narod, ne svidja mi se more, plaza toliko vrela da moras pretrcavati od lezaljki do moraUlcinj je sve ono sto ja ne volim
- Dope_Man
#2070 Re: Gdje na more? - 2017
Kad imas vec lovu odvojenu za to, i znas tacno kad ti je odmor, lako je rezervisati. Drugo je sto dosta ljudi kod nas ima problema sa odmorom pa ne mogu nista tako daleko u buducnosti planirati.skafiskafsnjak wrote:Hebeno , gledam na booking.com za Makarsku, vecina sto valja vec rezervisana ....
-
Gandra_1
#2071 Re: Gdje na more? - 2017
Dijaspora već sada rezerviše, imaju pare i na vrijeme znaju kada idu na godišnji... Tako barem moja familija koja je vani, već sada rezervišu ljetovanje...Dope_Man wrote:Kad imas vec lovu odvojenu za to, i znas tacno kad ti je odmor, lako je rezervisati. Drugo je sto dosta ljudi kod nas ima problema sa odmorom pa ne mogu nista tako daleko u buducnosti planirati.skafiskafsnjak wrote:Hebeno , gledam na booking.com za Makarsku, vecina sto valja vec rezervisana ....
-
Gandra_1
#2072 Re: Gdje na more? - 2017
Gandra_1 wrote:Dijaspora već sada rezerviše, imaju pare i na vrijeme znaju kada idu na godišnji... Tako barem moja familija koja je vani, već sada rezervišu ljetovanje... A da ne govorim da ih uzimaju lopatom, duple cifre im uzimaju sada za smještaj...Dope_Man wrote:Kad imas vec lovu odvojenu za to, i znas tacno kad ti je odmor, lako je rezervisati. Drugo je sto dosta ljudi kod nas ima problema sa odmorom pa ne mogu nista tako daleko u buducnosti planirati.skafiskafsnjak wrote:Hebeno , gledam na booking.com za Makarsku, vecina sto valja vec rezervisana ....
-
LikeLike
#2073 Re: Gdje na more? - 2017
HvalaaGandra_1 wrote:Za Grčku ne treba ništa osim pasoša i zelenog kartona za auto.. Grci ni ne pregledaju turiste na granici...LikeLike wrote: Meni je ta atmosfera jako bitna, zato u CG ne idem godinama i mislim da vise nikad i necu. Trebaju li nam osim pasosa ikakvi dodatni papiri za prelazak u Grcku? Koliko vremena je potrebno autom do te Parge?
Do Parge koja je na pocetku Grčke ima 770 km, ako se ide preko Albanije... Preporuka je da se negdje noći na pola puta i da se ne pati sa vožnjom.. Najbolja opcija je noćenje u Tirani koje se može naći pravo povoljno, npr hotel u centru sa doručkom za 3 osobe 100KM...
Ceste kroz Albaniju su skroz ok i svake godine su sve bolje, pa čak velikim dijelom i bolje nego kod nas u BiH.. Parga je inaće jako popularno mjesto i mora se poprilično rano rezervisati smještaj za špicu sezone... Prednost velika je što se svaki dan može otici na drugu plažu, do kojih treba 5-10 minuta autom, a ima naravno i gradska plaža koja je skroz ok, a mjesto je ko bombona
Svidjela nam se Parga na osnovu onoga sto smo vidjeli i procitali na internetu. Jedino sto me malo odbija je daljina jer smo s bebom. A nesto mi se ne noci na pola u oba smjera :/ Sad za sad nam je prva opcija pa vidjecemo sta ce se promijeniti do ljeta
- Nisrin
#2074 Re: Gdje na more? - 2017
skafiskafsnjak wrote:notsure wrote:Ja nisam bio, ali su mi pričali...skafiskafsnjak wrote:Ulcinj?Kakva su iskustva?
Malo ozbiljnosti bih molioIma u Ulcinju i nudisticka negdje
![]()
subhanalah
Isao bih ja na Jadran, npr u Makarsku , za 5 nocenja 50m od plaze 750 cijena . TO mi je poprilicno ok
Ali valja biti tamo 5 dana i jesti ... bas su zara cijena, ali sta ces, moze im se.
Ima kod hotela Albatros, u starom dijelu grada..gore na stijenama...i ima ADA BOJANA na kraju Velike plaze...a ostatak Velike plaze je prilagodjen svima i hanumama obucenim po islamskim propisima, kao i zenama i badicima
Ne bih vise u Ulcinj- ni meni se ne svidja atmosfera, CAJKE i sva ona muzika koja je preglasna i opsti krkljanac navece u gradu...prevelika guuuzva...cijene jesu pristupacne, nema svinjetine, lijepe su plaze na stijenama...sunce i pijesak prze na velikoj plazi..hladovine ima u sumi, ali od one sumice do mora ima cca 100m i fino 2x izgoris do mora i nazad, ispod suncobrana nikakve hladovine, osim ako svoj ne poneses
Nije mi bas cisto ni mjesto, ni smjestaji, a ni more...radije u Grcku produziti
ove godine nadam se Grcka ili opet Hrvatska
- vesela_sveska
#2075 Re: Gdje na more? - 2017
i moglo bi se malo skoknuti,da li ce biti gdje snijegazippoo87 wrote:nova godina,novi krediti ...jel ?![]()