Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
moonca

#1901 Re: Gdje na more? - 2017

Post by moonca »

Ova mjesta su predivna. :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1902 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Tomahawk11 »

Warashii wrote: Volim da hodam bos, da ne navlacim majicu svako malo na sebe a to i hotel ne idu bas jedno s drugim.
Majicu oblačim samo na večeru, vazdan samo u šorcu.
Imaš to sve u hotelu, samo je sve jednostavnije.
HAVANA

#1903 Re: Gdje na more? - 2017

Post by HAVANA »

Ma svi smo mi razliciti.Ja jednom bio u turskoj,svezali mi onu narukvicu,upalu uha na bazenu dobio,udebljo se 5 kila,povazdan jedi i pij,onaj reze lubenicu,onaj przi nesta,onaj sipa,kolacica hejbet...Nadoso ko buhtla.Navece izadjem u grad onaj me vuce fred peryyyyy majice,tasne nake...odo reko u hotel pit,sjedem a program plesu svi i vicu kvakvakva onu pjesmu...Hajmo mi zeno spavat.Presto sam pit. :roll: Hrvatska,ustanem ujutro u 6h,okupam se pa na rivu na kafu,promahalam sa ljudima koji su na tu rivu dolazili i prije 30 godina,dodje ribar kupim sredele...granap,pekara pa kuci.Dorucak,nesta radim po kuci,bojim,onda na plazu,camac,blato...Popodne spavanje,pa kupanje,malo voznja motoricem sa cerkom ili zenom,navece svirka ili kod mene rostilj,gitara,pjesma...Ujutro mamuran tarlahnem se s mola i ko beba ,opet jovo nanovo...Milina.Papuce,majicu...ciju zateknem tu i obucem.Kad dojadi malo u obilazak,zaton,korcula,dubrovnik...gdje vec ima ko od raje...I tako,muka ziva. :-D Moze li ko penziju zavrsit? :D
Warashii

#1904 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Warashii »

Tomahawk11 wrote:
Warashii wrote: Volim da hodam bos, da ne navlacim majicu svako malo na sebe a to i hotel ne idu bas jedno s drugim.
Nemos izaci na dorucak i na rucak go do pasa? :roll: Mislim mos ti ali...
Bio sam u hotelima, znam da ljudi vole hotele, narocito oni koji se tek susrecu s tim i oni koji vole da kazu da su bili u hotelu. Cast izuzetcima ali dobar dio kod nas je ovakvih.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1905 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Tomahawk11 »

Warashii wrote:
Tomahawk11 wrote:
Nemos izaci na dorucak i na rucak go do pasa? :roll: Mislim mos ti ali...
Bio sam u hotelima, znam da ljudi vole hotele, narocito oni koji se tek susrecu s tim i oni koji vole da kazu da su bili u hotelu. Cast izuzetcima ali dobar dio kod nas je ovakvih.
Jbg, kod tebe sve bukvalno. Nećeš ni ti u restoran go do pasa.
beni-bu-man

#1906 Re: Gdje na more? - 2017

Post by beni-bu-man »

Mislim da je to osnova kulture a ne ko kod nas jebi ga

@Tomahawk11 gdje mi njemica ???? :mrgreen:
spreca

#1907 Re: Gdje na more? - 2017

Post by spreca »

Warashii wrote:Svako voli nesto drugo i to je dobro.
Ja volim sam besciljno da tumaram, zujim po otoku, sjednem negdje popijem kafu, pivo, sjednem na neki mol calabrknem nesto na tom molu, neke sendvice koje sebi spremim, pronadjem lijepu plazu, bucnem se par puta pa onda lagano opet u tumaranje, uz obalu ili po nekom mjestu, mogu satima sjediti na obali i gledati more jbga.
To su mi najcesce aktivnosti na moru, ostalo otpada na plivanje i pravljenje jela, inace volim da kuham pa mi i to pricinjava zadovoljstvo.
Malo sta od ovoga mogu da imam u hotelu a pogotovo u Turskoj, mozda i ima u nekim mjestima ali ne znam koliko bi se slobodnije osjecao.
Volim da hodam bos, da ne navlacim majicu svako malo na sebe a to i hotel ne idu bas jedno s drugim.
Volim da potpalim rostilj, ove godine pojeftino sam kupovao oradu, lubin, trlju, lokardu nikad jeftinije od kad ljetujem, vecere fenomenalne, ostajem uskracen za ovo u hotelskom smjestaju. Znam ima ali ne pecem i ne kupujem je ja.
Na moru imam samo jedan peskir za plazu a i njega kuci vratim cist, ne koristim ga jednostavno. Izadjem iz mora i opruzim se na kamen, jedino sa sobom nosim bocu vode, volim da sperem lice vodom narocito ako sam svjeze obrijan, sto je opet jako rijetko, peskiri za plazu mi nisu beneficija.
Volim da odem kod starog dide da vidim je li ziv da uzmem koji litar crnog i maslinovog ulja, volim da sjednem na obali mora i gledam zalazak sunca a da nikog nema oko mene, a o izlasku sunca i da ne pricamo.
To su te neke moje (ne)aktivnosti koje ja volim i koje mi godisnji cine potpunim.
:thumbup:
meni je kupanje interesantno prvih 3dana a posle se ubi od dosade.....zato put pod noge i setnja....ja isto volim aktivnosti...kad nebi bilo privatnog smjestaja ja uopste nebih isao na more......hotel je nesto u sta ja ne ulazim osim na nekim putovanjima ono samo za prenociti a i tu ako ima privat hotel otpada
Tomahawk11
Globalni moderator

#1908 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Tomahawk11 »

beni-bu-man wrote:Mislim da je to osnova kulture a ne ko kod nas jebi ga

Koja švabica?
mO k3

#1909 Re: Gdje na more? - 2017

Post by mO k3 »

sherbett wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
sherbett wrote:Nine taj :mrgreen:
I ima ih prilicno bez automobila

Sto sad neka hvala.. a na Jadranu je?
pa na kojem si bila otoku, ili jos bolje, napravi listu otoka bez automobila , hvala :-D

pa ne bih izabrala najvecu plazu u Romini, ima i manjih plaza :D

nisi ti osjetila tropsku klimu na pojednim obalama u svijetu :D
Kakve veze sad ima tropska klima pojedinih obala svijeta? I moje iskustvo s njima?
Jesam to gdje izrazila zelju? :roll:

Pa ti si ekspert za Jadran.. a i zanimljivije ce ti biti sama istraziti
:lol: :lol:
Ne zamjeri joj
beni-bu-man

#1910 Re: Gdje na more? - 2017

Post by beni-bu-man »

Tomahawk11 wrote:

Koja švabica?

ona dobra :lol: :lol: :lol:

http://forum.klix.ba/gdje-na-more-2017- ... s1825.html
Tomahawk11
Globalni moderator

#1911 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Tomahawk11 »

spreca wrote: meni je kupanje interesantno prvih 3dana a posle se ubi od dosade.....zato put pod noge i setnja....ja isto volim aktivnosti...kad nebi bilo privatnog smjestaja ja uopste nebih isao na more......hotel je nesto u sta ja ne ulazim osim na nekim putovanjima ono samo za prenociti a i tu ako ima privat hotel otpada
Nije hotel zatvor.
Jutros poslije doručka u vodu, poslije tuš na plaži i onda sam opalio turu plažom...nema kraja, evo maloprije se vratio.
spreca

#1912 Re: Gdje na more? - 2017

Post by spreca »

Tomahawk11 wrote:
spreca wrote: meni je kupanje interesantno prvih 3dana a posle se ubi od dosade.....zato put pod noge i setnja....ja isto volim aktivnosti...kad nebi bilo privatnog smjestaja ja uopste nebih isao na more......hotel je nesto u sta ja ne ulazim osim na nekim putovanjima ono samo za prenociti a i tu ako ima privat hotel otpada
Nije hotel zatvor.
Jutros poslije doručka u vodu, poslije tuš na plaži i onda sam opalio turu plažom...nema kraja, evo maloprije se vratio.
za mene jeste.....mozda zbog toga sto sam dobrih dana i mjeseci u svom zivotu proveo u hotelu......ja nadjem prvu ili drugu liniju od mora....ujutro samo u gacama i doruckujes.....a bilo je i takvih mjesta gdje si mogao i bez gaca i doruckovati i vecerati :oops: :lol: :lol: .....naravno da svako ima pravo da bira sta mu najvise odgovara i nikad nebih nekog odgovarao od toga sta hoce da uzabere....ali mogu ispricati svoja iskustva
mO k3

#1913 Re: Gdje na more? - 2017

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote:
Nije hotel zatvor.
u kojem si mjestu ??
Tomahawk11
Globalni moderator

#1914 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Tomahawk11 »

beni-bu-man wrote:
Tomahawk11 wrote:

Koja švabica?

ona dobra :lol: :lol: :lol:

http://forum.klix.ba/gdje-na-more-2017- ... s1825.html
Ova

Image
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#1915 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Pitar sa Kariba »

Moje iskustvo sa Turskom. Vruće u PM. Vlaga ne može se peskir osušiti ako nije na suncu. More i plaža se meni nije svidjelo, vazda "prljav". Uglavnom se raja i kupa na bazenima. E bazeni su stvarno extra. Ležaljke, barovi, bazene navečer osvijetle i uključe fontane, timovi za animaciju, čuvaju djecu. Usluga jbg kao što i treba da bude. Hrana i piće stvarno raznovrsno i na izvoli kol'ko hoćeš. Bio sam u tri hotela i ni u jednom restoran nije klimatiziran, valjda da se ne u sjedi... Taj dio turske obale je stvarno pun istorijskih znamenitosti ima se šta vidjeti. Rimski koloseumi, grobnice, muzeji su super i klimatizirani :D . Pamukale, smeće! Jedna od većih izrada u životu, izgubili dva plaćena dana na ništa. Dok recimo rafting na Manavgatu svima preporučujem. Hladna planinska rijeka koja nije divlja i zahtjevna, prekrasni krajolici, super organizovano i nije skupo. Tu nas "brat" iz neke od kavkazkih zemalja počasti kad je čuo da smo iz Bosne izdvoji nas iz grupe i onih velikih čamaca za rafting i nama dvojici da kajak sa kojim je taj rafting skroz drugačije iskustvo. Opet ne bih dao onog puta i jadranske magistrale, šta ja znam valjda navika.....
Tomahawk11
Globalni moderator

#1916 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Tomahawk11 »

mO k3 wrote: u kojem si mjestu ??
Kumkoy, Side
Warashii

#1917 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Warashii »

Tomahawk11 wrote: Jbg, kod tebe sve bukvalno. Nećeš ni ti u restoran go do pasa.
:) a nije. Naravno da neću ali mogu birati hoću li u restoran ili ću podpaliti roštilj. U hotelu te opcije nemas, ideš u restoran ovaj ili onaj. Hajde u jednu ruku to nije loše ali meni nije prihvatljivo za ljetovanje. Na primjer kad je zima i skijanje u pitanju tu već radije biram hotel nego li privatni smještaj.
spreca

#1918 Re: Gdje na more? - 2017

Post by spreca »

sherbett wrote: Nisam ljetovala u hotelu od '95. :mrgreen:
Sjecam se ko jucer. Bili smo u Dugoj uvali.. mozda je bila i 93. .. nemam pojma.. bilo nas je samo troje djece pa su nas jos i vodili u hotel.. ugl.. razvalili smo komodu od mahagonija, razbili staklo balkonskih vrata, nismo bili tihi i mirni... onda su se rodili i drugi i mislim da jednostavno nismo bili bas prikladni za hotele :mrgreen:
Kad nas je vec bilo 5, 6 pa i 7, unajmili bi kucu sa vlastitim dvoristem.. treba nama mjesta.. samo oni napuhanci lezaljke suncobrani bazeni zauzmu dvoriste.. kakav mrtvi hotel digli bi ga u zrak

Ugl.. fakat nisam dugo ljetovala u hotelu. Sad me pidsjeti
ja sa u dugoj uvali odmaro nekako pred sami rat, inace Brac(Bol) je bio moja glavna destinacija , inace jasam dva puta godisnje iso na more......u zadnje vrijeme ne idem na otoke zbog transporta(trajekta i guzve)....jedino odem do Vira zbog toga sto je vezan za kopno mostom i ima dobrih mjesta za odmor....a gdje se to ti suncas gdje nema auta.....ja bas volim ta mjesta :D ...odaj tajnu :mrgreen:
mO k3

#1919 Re: Gdje na more? - 2017

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote:
Kumkoy, Side
hotel ??
Tomahawk11
Globalni moderator

#1920 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Tomahawk11 »

Warashii wrote:
Tomahawk11 wrote: Jbg, kod tebe sve bukvalno. Nećeš ni ti u restoran go do pasa.
:) a nije. Naravno da neću ali mogu birati hoću li u restoran ili ću podpaliti roštilj. U hotelu te opcije nemas, ideš u restoran ovaj ili onaj. Hajde u jednu ruku to nije loše ali meni nije prihvatljivo za ljetovanje. Na primjer kad je zima i skijanje u pitanju tu već radije biram hotel nego li privatni smještaj.
Nećeš vjerovati, ima i roštilj.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1921 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Tomahawk11 »

mO k3 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Kumkoy, Side
hotel ??
Oleander
mO k3

#1922 Re: Gdje na more? - 2017

Post by mO k3 »

uzivaj :)
Warashii

#1923 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Warashii »

Tomahawk11 wrote:
Warashii wrote:
Nećeš vjerovati, ima i roštilj.
Vjerujem ti. Ja se nisam susreo sa hotelom u kojem mogu ja go do pasa, bos, podpaliti roštilj nabaciti na njeg sta mi se jede i onda se izvrkacit za sto i navaliti na jelo s pivom ili vinom. Svaka im čast onda.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1924 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Tomahawk11 »

Pivo, vino, rakija, žešća, kokteli, sokovi....to u baru, na plaži, samo šorc.
Ne nabacuje ja, drugi se kuha na ovom kijametu, ja uzmem šta mi ćejf. Riba, piletina, pljeske....
LikeLike

#1925 Re: Gdje na more? - 2017

Post by LikeLike »

Chmoljo wrote:
LikeLike wrote:Kakva ekskluziva i kakvo kurcenje kad mozes tamo ljetovati za 600-700KM ukljucujuci avionsku kartu? :D A sto se tice odmora lezi hljebe da te jedem :D Ovdje je rijec o ljetovanju i svi podrazumijevamo Antaliju i oko nje. Sta drugo raditi tamo nego odmarati i uzivati? :D Nama cak vodic preporucio da ne idemo na izlete zbog bebe, a i nema se bog zna sta obici. I transport od aerodroma do hotela mi je bio previse(45 min). Ps: daj nabrojite mi cime se sve bavite kad odete u HR na more? Koje aktivnosti? Evo ja stalno tamo i osim plivanja i ronjenja nista ne radim :) Uputite me mozda i meni bude bolje :D
Gasenje pozara? :D

Osim toga, nisam ja taj koji je tvrdio da je "dodatna aktivnost" ici u vlastitom aranzmanu u apartmanski smjestaj. Onaj primjer sam naveo kao krajnost kako nije svakome odmor da ni o cemu ne mora razmisljati.
Post Reply