zasto je starosna dob problem na plazispreca wrote:Nisam ni ja rosaLaertes wrote:Ma prestar sam ti ja za Bola. Tamo idu mladi.....nemoras ici na plazu Zlatni Rat ako si prestar......ali nista te nekosta da navece odes malo u setnju ...prelijepo je stvarno....navce je jako zhivo a imas kamaru raznih basti i kafana sa muzikom
Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058
Moderator: anex
- Connaisseur Karlin
#1351 Re: Gdje na more? - 2017
- Warashii
#1352 Re: Gdje na more? - 2017
U Supetru su problem vezovi koji je jedan a u Splitu nekoliko a pored toga u luku nije moguce parkirati veci broj vozila, broj odprilike je za jedan pun trajekt, pa se onda redaju dijelom ceste koji je predvidjen za trajektnu luku do kruznog toka a onda se nastavi kroz kruzni i dalje prema Nereziscu, bude poprilican kolaps jedno sat dva.Laertes wrote:E, super, to mi je trebalo. Hvala puno.Warashii wrote: U biti nemas potrebe online kupovati, guzve su osrednje, nije strasno, najcesce tri trajakta voze za Supetar u ovo vrijeme i rijetkost da se ne ukrcas za isti trajekt koji cekas.
Voze skoro svakih sat vremena tako da nemas potrebe za nekom frkom, dodjes uparkiras se na vez, ako nisi siguran upitas nekog od radnika i pokazat ce ti gdje da se parkiras, odes do zgrade Jadrolinije uzmes karte pa na pivo. U "basci" kafica imas displej pise ti kada koji trajekt sa kojeg veza isplovljava, koliko se sjecam "Hrvat" i "Biokovo" voze za Supetar, treci ulijece. Jedini problem sa guzvom ti je odlazak sa Braca, iz Supetra, ne odlucuj se za ranije kretanje neces nista ustedjeti na vremenu, znao sam se i na treci trajekt tek ukrcati u Supetru, jos ako je vikend, zakrci se i kruzni ispred Lidla, frka citava, nemos parkirat auto i otici, konstantno pomjeranje a obicno i upekne pravo.
Dakle odlazak malo bolje isplaniraj a dolazak na Brac ti nije briga
Ne kontam ako tri trajekta voze i tamo i nazad, kako onda tolika gužva u Supetru?
Sreća ne idem niti se vraćam za vikend.
Btw, gdje si bio na Braču? Ja prvi put idem (u Pučišća). Nešto kontam da ću umrijeti od dosade
JA godinama budem u Splitskoj, manja je od Pucisca al meni nije dosadno 20 dana mi malo e sad kako ce tebi biti ovisi od tebe, ako si "party" osoba mozda ti i bude malo dosadno ali eto kao sto vele provozaj se do Bola i do Supetra gdje je nocu daleko zanimljivije.
Ta mjesta Postira, Splitska, Pucisca, Milna, Sutivan, povlja i sl. njeguju drugu vrstu turizma, to je jos donekle JAdran sto je nekad bio, barem jos nekoliko godina. Mala mjesta bez guzve i vreve.
Jedan dan, ako bude ruznije vrijeme, a malo bolje stojis sa novcem( kod mene tu uvijek skripi ) a volis dobru hranu, odvoji za Donji Humac u konobu Kopacinu na janjetinu a mozes i do Dola i konobe Toni, na zalost vecina ljudi ne zna da se najbolja hrana jede dalje od mora a najgora je na obali.
- Laertes
#1353 Re: Gdje na more? - 2017
Ha, "party" osobaWarashii wrote:U Supetru su problem vezovi koji je jedan a u Splitu nekoliko a pored toga u luku nije moguce parkirati veci broj vozila, broj odprilike je za jedan pun trajekt, pa se onda redaju dijelom ceste koji je predvidjen za trajektnu luku do kruznog toka a onda se nastavi kroz kruzni i dalje prema Nereziscu, bude poprilican kolaps jedno sat dva.Laertes wrote:E, super, to mi je trebalo. Hvala puno.Warashii wrote: U biti nemas potrebe online kupovati, guzve su osrednje, nije strasno, najcesce tri trajakta voze za Supetar u ovo vrijeme i rijetkost da se ne ukrcas za isti trajekt koji cekas.
Voze skoro svakih sat vremena tako da nemas potrebe za nekom frkom, dodjes uparkiras se na vez, ako nisi siguran upitas nekog od radnika i pokazat ce ti gdje da se parkiras, odes do zgrade Jadrolinije uzmes karte pa na pivo. U "basci" kafica imas displej pise ti kada koji trajekt sa kojeg veza isplovljava, koliko se sjecam "Hrvat" i "Biokovo" voze za Supetar, treci ulijece. Jedini problem sa guzvom ti je odlazak sa Braca, iz Supetra, ne odlucuj se za ranije kretanje neces nista ustedjeti na vremenu, znao sam se i na treci trajekt tek ukrcati u Supetru, jos ako je vikend, zakrci se i kruzni ispred Lidla, frka citava, nemos parkirat auto i otici, konstantno pomjeranje a obicno i upekne pravo.
Dakle odlazak malo bolje isplaniraj a dolazak na Brac ti nije briga
Ne kontam ako tri trajekta voze i tamo i nazad, kako onda tolika gužva u Supetru?
Sreća ne idem niti se vraćam za vikend.
Btw, gdje si bio na Braču? Ja prvi put idem (u Pučišća). Nešto kontam da ću umrijeti od dosade
JA godinama budem u Splitskoj, manja je od Pucisca al meni nije dosadno 20 dana mi malo e sad kako ce tebi biti ovisi od tebe, ako si "party" osoba mozda ti i bude malo dosadno ali eto kao sto vele provozaj se do Bola i do Supetra gdje je nocu daleko zanimljivije.
Ta mjesta Postira, Splitska, Pucisca, Milna, Sutivan, povlja i sl. njeguju drugu vrstu turizma, to je jos donekle JAdran sto je nekad bio, barem jos nekoliko godina. Mala mjesta bez guzve i vreve.
Jedan dan, ako bude ruznije vrijeme, a malo bolje stojis sa novcem( kod mene tu uvijek skripi ) a volis dobru hranu, odvoji za Donji Humac u konobu Kopacinu na janjetinu a mozes i do Dola i konobe Toni, na zalost vecina ljudi ne zna da se najbolja hrana jede dalje od mora a najgora je na obali.
Ja sam ti ba čiko u srednjim godinama i ne volim more i plažu, more mi je jedino podnošljivo ako ima veći grad u blizini. Ovako na otoku, malo mjesto
Al' ne pitam se ja
- @mba
#1354 Re: Gdje na more? - 2017
definitivno antalya TR
nigdje kao tamo!
nigdje kao tamo!
- spreca
#1355 Re: Gdje na more? - 2017
Warashii wrote: U Supetru su problem vezovi koji je jedan a u Splitu nekoliko a pored toga u luku nije moguce parkirati veci broj vozila, broj odprilike je za jedan pun trajekt, pa se onda redaju dijelom ceste koji je predvidjen za trajektnu luku do kruznog toka a onda se nastavi kroz kruzni i dalje prema Nereziscu, bude poprilican kolaps jedno sat dva.
- spreca
#1356 Re: Gdje na more? - 2017
pa ako ti sise vise do pupka onda je problem na nekim plazamaConnaisseur Karlin wrote:zasto je starosna dob problem na plazispreca wrote:Nisam ni ja rosaLaertes wrote:Ma prestar sam ti ja za Bola. Tamo idu mladi.....nemoras ici na plazu Zlatni Rat ako si prestar......ali nista te nekosta da navece odes malo u setnju ...prelijepo je stvarno....navce je jako zhivo a imas kamaru raznih basti i kafana sa muzikom
- shalla
#1357 Re: Gdje na more? - 2017
Opet mi je Grčka došla na prvo mjesto na ovogodišnjoj rang listi "gdje ljetovati"
Evo npr. samo jedno mjesto (a ima ih pun klinac):
7 noćenja sa doručkom, 1095 KM:
https://www.booking.com/hotel/gr/amalth ... type=total&
7 noćenja bez klope, 820 KM:
https://www.booking.com/hotel/gr/troia- ... type=total&
- red evil
#1358 Re: Gdje na more? - 2017
Da li neko zna gdje se može naći smještaj za jednu noć u Baškim Vodama ili Makarskoj?
- Laertes
#1359 Re: Gdje na more? - 2017
Booking.com, ja ga stalno koristim.red evil wrote:Da li neko zna gdje se može naći smještaj za jednu noć u Baškim Vodama ili Makarskoj?
-
doktor78
#1360 Re: Gdje na more? - 2017
Da li mi se samo čini ili su ove godine cijene u ugostiteljskim objektima na Jadranu cca 20% veće nego lani?
- shalla
#1361 Re: Gdje na more? - 2017
Ma Booking.com zakon, pruži ti apsolutno sve informacije o objektu pa ako ti se da ti kontaktiraj direktno objekat...Laertes wrote:Booking.com, ja ga stalno koristim.red evil wrote:Da li neko zna gdje se može naći smještaj za jednu noć u Baškim Vodama ili Makarskoj?
- Connaisseur Karlin
#1362 Re: Gdje na more? - 2017
ali to ne bi trebao biti problemspreca wrote:pa ako ti sise vise do pupka onda je problem na nekim plazamaConnaisseur Karlin wrote:
zasto je starosna dob problem na plazi
- Raigor Stonehoof
#1363 Re: Gdje na more? - 2017
kad jednom vidis babu da legne na ledja, pa joj se sise sliju na lice, i onda ih tako lezeci krene rukama razmicat da bi.mogla vidjeti.... bice i tebi problemConnaisseur Karlin wrote:ali to ne bi trebao biti problemspreca wrote:pa ako ti sise vise do pupka onda je problem na nekim plazamaConnaisseur Karlin wrote:
zasto je starosna dob problem na plazipises o FKK plazama ili !?
- Connaisseur Karlin
#1364 Re: Gdje na more? - 2017
a sad imate traumeRaigor Stonehoof wrote:kad jednom vidis babu da legne na ledja, pa joj se sise sliju na lice, i onda ih tako lezeci krene rukama razmicat da bi.mogla vidjeti.... bice i tebi problemConnaisseur Karlin wrote:ali to ne bi trebao biti problemspreca wrote:
pa ako ti sise vise do pupka onda je problem na nekim plazamapises o FKK plazama ili !?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1365 Re: Gdje na more? - 2017
Hebo ovo, nigdje mora na vidiku.shalla wrote:Opet mi je Grčka došla na prvo mjesto na ovogodišnjoj rang listi "gdje ljetovati"![]()
- spreca
#1366 Re: Gdje na more? - 2017
kad ti sise budu ko bisage na konju onda netreba ni ici na plazuConnaisseur Karlin wrote:ali to ne bi trebao biti problemspreca wrote:pa ako ti sise vise do pupka onda je problem na nekim plazamaConnaisseur Karlin wrote:
zasto je starosna dob problem na plazipises o FKK plazama ili !?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1367 Re: Gdje na more? - 2017
Pa otprilike toliko. Ja sam trenutno u Tucepima, cijene su vece, u odnosu na predproslu godinu, kad sam bio. Hebiga, piletina porcija, 70-85 Kn, i to u rupama.doktor78 wrote:Da li mi se samo čini ili su ove godine cijene u ugostiteljskim objektima na Jadranu cca 20% veće nego lani?
- Connaisseur Karlin
#1368 Re: Gdje na more? - 2017
eh tad cu u inat vama ici topless na plazuspreca wrote:kad ti sise budu ko bisage na konju onda netreba ni ici na plazuConnaisseur Karlin wrote:ali to ne bi trebao biti problemspreca wrote:
pa ako ti sise vise do pupka onda je problem na nekim plazamapises o FKK plazama ili !?
![]()
svako ima pravo da uziva u skladuu sa licnim potrebama, a ne potrebama drugih i vas istraumatiziranih
nemam pojma sto su bisage
- Laertes
#1369 Re: Gdje na more? - 2017
Zato.Connaisseur Karlin wrote:zasto je starosna dob problem na plazispreca wrote:Nisam ni ja rosaLaertes wrote:Ma prestar sam ti ja za Bola. Tamo idu mladi.....nemoras ici na plazu Zlatni Rat ako si prestar......ali nista te nekosta da navece odes malo u setnju ...prelijepo je stvarno....navce je jako zhivo a imas kamaru raznih basti i kafana sa muzikom
- Raigor Stonehoof
#1370 Re: Gdje na more? - 2017
Connaisseur Karlin wrote:

- Connaisseur Karlin
#1371 Re: Gdje na more? - 2017
to je tvoj problem, i rijesi ga samLaertes wrote:Zato.Connaisseur Karlin wrote:zasto je starosna dob problem na plazispreca wrote: Nisam ni ja rosa.....nemoras ici na plazu Zlatni Rat ako si prestar......ali nista te nekosta da navece odes malo u setnju ...prelijepo je stvarno....navce je jako zhivo a imas kamaru raznih basti i kafana sa muzikom
- Connaisseur Karlin
#1372 Re: Gdje na more? - 2017
hvalaRaigor Stonehoof wrote:Connaisseur Karlin wrote:
- Dope_Man
#1373 Re: Gdje na more? - 2017
Isao prije par sedmica (bajramski vikend, spominjao sam vec ovdje put u CG). Imam klipova par, mogao bi postaviti. Uglavnom put je grozan, uvijek si jednim tockom na makadamu, drugim gazis nekih pola metra asfalta koliko ga ima po sredini. Valjda bi trebalo da to ubrzo srede, spominjalo se nesto da ce se raditi ubrzo pa sad cemo da vidimo...beni-bu-man wrote:Jel iso ko u zadnje vrijeme preko Scepan Polja ?????
Sto se tice granice, ja sam u subotu bio na granici oko 2-2:30, ispred mene bilo par auta. Mnogo vise ih bilo u suprotnom smjeru.
- spreca
#1374 Re: Gdje na more? - 2017
Connaisseur Karlin wrote:
eh tad cu u inat vama ici topless na plazu![]()
svako ima pravo da uziva u skladuu sa licnim potrebama, a ne potrebama drugih i vas istraumatiziranih![]()
- beni-bu-man
#1375 Re: Gdje na more? - 2017
Dope_Man wrote:Isao prije par sedmica (bajramski vikend, spominjao sam vec ovdje put u CG). Imam klipova par, mogao bi postaviti. Uglavnom put je grozan, uvijek si jednim tockom na makadamu, drugim gazis nekih pola metra asfalta koliko ga ima po sredini. Valjda bi trebalo da to ubrzo srede, spominjalo se nesto da ce se raditi ubrzo pa sad cemo da vidimo...beni-bu-man wrote:Jel iso ko u zadnje vrijeme preko Scepan Polja ?????
Sto se tice granice, ja sam u subotu bio na granici oko 2-2:30, ispred mene bilo par auta. Mnogo vise ih bilo u suprotnom smjeru.
ja sam isao prosle godine u ovom preiodu, znaci nista se nije promjenilo