Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
agent_zero

#1226 Re: Gdje na more? - 2017

Post by agent_zero »

shalla wrote:Bgm ja vam skidam kapu ako dajete po 3500-4000 KM za ljetovanje u Turskoj :thumbup:

Maldivi, all inclusive, 7 noćenja usred sezone, 1060 KM:

https://www.booking.com/hotel/mv/beach- ... tal;ucfs=1&
Ovo je beton, valjda ću si jednom u životu moći ovo priuštiti. :)
drunken tiger

#1227 Re: Gdje na more? - 2017

Post by drunken tiger »

Ned071 wrote:Bio sam na Kubi :D brzo se ta romanticna slika razbije u komadice... A vala ne bi djecu vuk'o na maldive... Bar dok ne narastu...
Šta nije valjalo? Bio sam i ja ali meni je bilo odlično. I to sam išao u sopstvenoj organizaciji. Dakle bez vodiča, grupa i pokazivnaja ušminkanih uličica i izloga za turiste. Družio se s Kubancima, Kubankama...I opet bih išao.
Haris.ba

#1228 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Haris.ba »

agent_zero wrote:
Haris.ba wrote:Antalija, juli, avionski prevoz, 7 noći, hotel 5 zvjezdica na plaži, "sve što hoš" aranžman - 2650 KM za dvoje.

Kakav god da sam probao naći približan aranžman u Hrvatskoj - nisam uspio. I još mora se voziti do destinacije.

Hrvatska je dobra za manje aranžmane 3-4 dana, ali kad staviš na papir - ode i više od milje.
Preskupo za 7 noćenja...
U odnosu na šta?
drunken tiger

#1229 Re: Gdje na more? - 2017

Post by drunken tiger »

Haris.ba wrote:Antalija, juli, avionski prevoz, 7 noći, hotel 5 zvjezdica na plaži, "sve što hoš" aranžman - 2650 KM za dvoje.

Kakav god da sam probao naći približan aranžman u Hrvatskoj - nisam uspio. I još mora se voziti do destinacije.

Hrvatska je dobra za manje aranžmane 3-4 dana, ali kad staviš na papir - ode i više od milje.
A šta ovo te za antaliju teleportiraju? Ne vozaš se nigdje? Iz zobe pravo u hotel na recepciju?? Pa za toliko para za tursku i treba da te teleportiraju.
Ned071

#1230 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Ned071 »

drunken tiger wrote:
Ned071 wrote:Bio sam na Kubi :D brzo se ta romanticna slika razbije u komadice... A vala ne bi djecu vuk'o na maldive... Bar dok ne narastu...
Šta nije valjalo? Bio sam i ja ali meni je bilo odlično. I to sam išao u sopstvenoj organizaciji. Dakle bez vodiča, grupa i pokazivnaja ušminkanih uličica i izloga za turiste. Družio se s Kubancima, Kubankama...I opet bih išao.
raja uglavnom ima predodzbu veselih ljudi, che guevara, buena vista i tih sranja... kad vidis kakav je zapravo to jad, dohavizas se malo... pred nama uhapsise covjeka samo sto je pricao sa nama... dva lika u civilu nam pridjose, odgurnuse nas i njega strpase u ladu... bilo je i meni lijepo, ali sam bio i poprilicno tuzan tamo kad vidis kako zive
Haris.ba

#1231 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Haris.ba »

drunken tiger wrote: A šta ovo te za antaliju teleportiraju? Ne vozaš se nigdje? Iz zobe pravo u hotel na recepciju?? Pa za toliko para za tursku i treba da te teleportiraju.
Razlika je između toga moram li ja voziti satima, ili sam na aerodromu za 5 minuta, i onda imam obezbjeđen prevoz do hotela za 40ak minuta od aerodroma.

Samo me zanima gdje u Hrvatskoj bi imao istu uslugu za iste pare. Jednostavno - pokažite mi, da mogu otići. Ovako let je u 7 ujutro, na plaži sam oko 9. To je u poređenju sa vožnjom kroz BiH - teleportacija.

Konkretno molim.
drunken tiger

#1232 Re: Gdje na more? - 2017

Post by drunken tiger »

Haris.ba wrote:
drunken tiger wrote: A šta ovo te za antaliju teleportiraju? Ne vozaš se nigdje? Iz zobe pravo u hotel na recepciju?? Pa za toliko para za tursku i treba da te teleportiraju.
Razlika je između toga moram li ja voziti satima, ili sam na aerodromu za 5 minuta, i onda imam obezbjeđen prevoz do hotela za 40ak minuta od aerodroma.

Samo me zanima gdje u Hrvatskoj bi imao istu uslugu za iste pare. Jednostavno - pokažite mi, da mogu otići. Ovako let je u 7 ujutro, na plaži sam oko 9. To je u poređenju sa vožnjom kroz BiH - teleportacija.

Konkretno molim.
https://www.tportal.hr/lifestyle/clanak ... m-20170613
Prvo ovo treba znati pa onda upoređivati cijene i usluge. Hrvatska je među najboljim destinacijama za ljetovanje u svijetu, što je nama Bosancima teško da prihvatimo jer nam je susjedna zemlja a mi smo truba. Teško nam je to da prihvatimo. Zbog hiljada i hiljada otkazanih aranžmana u Turskoj zbog diktature Erdogana cijena istih je spala. I nije to slučaj samo ove godine. Porediti top destinaciju za ljetovanje u 2017. godini i Tursku je kao da porediš mercedes i fiat. ;)
Nadam se da me razumiješ. Svako za svoje novce ima pravo da ide gdje god želi i da mu bude kako on želi. Ali potenciranje Turske kao najbolje svjetske destinaije za odmor s kupanjem u bazenima je previše ;)
Nadam se da ćeš se lijepo porvesti.
Haris.ba

#1233 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Haris.ba »

drunken tiger wrote:https://www.tportal.hr/lifestyle/clanak ... m-20170613
Prvo ovo treba znati pa onda upoređivati cijene i usluge. Hrvatska je među najboljim destinacijama za ljetovanje u svijetu, što je nama Bosancima teško da prihvatimo jer nam je susjedna zemlja a mi smo truba. Teško nam je to da prihvatimo. Zbog hiljada i hiljada otkazanih aranžmana u Turskoj zbog diktature Erdogana cijena istih je spala. I nije to slučaj samo ove godine. Porediti top destinaciju za ljetovanje u 2017. godini i Tursku je kao da porediš mercedes i fiat.
Nadam se da me razumiješ. Svako za svoje novce ima pravo da ide gdje god želi i da mu bude kako on želi. Ali potenciranje Turske kao najbolje svjetske destinaije za odmor s kupanjem u bazenima je previše
Nadam se da ćeš se lijepo porvesti.
Kupanje je u moru. Ne vidim problem zašto ne bi u moru bilo kupanje? To što je nekome mrsko od bazena - šta ima veze. Ima izbor. Pa u Splitu u Podstrani imaš hotel iz kojeg raja ne izlazi iz bazena.

Pitam te konkretno. Znam ja što je cijena aranžmana pala. Meni to ne smeta. Konkretno koji hotel u Hrvatskoj?

Ja sam napisao konkretno šta sam tražio. Puni pansion (tri jela), da ne moram ležaljke na plaži plaćati i da hotel ima svoju plažu.

Znači daj mi istu cijenu za Hrvatsku sa istom uslugom. Eto, nek nije uključen prevoz do hotela.

Nekome se sviđa hrvatsko more i daće više milju samo za to - poštujem. Hrvatska ima ljepše more. Ima. Meni je toplije i volim šljunkovite plaže više nego pješčane. Nekome će to presuditi - pa će ići nebitno za cijenu. Ali, ja pričam o usluzi koja uključuje šta uključuje - i to tražim.
MensurM

#1234 Re: Gdje na more? - 2017

Post by MensurM »

Pokusaj_sa wrote:Platio bih i ja do 70 EUR od Graca do Splita za apartman, osam noćenja, dvoje odraslih dvoje djece(4 godine i jedna godina) ali bih do plaže ili na plaži volio, prvenstveno zbog djece i stvari... Do sada nisam našao po ovoj cijeni, ako neko ima šta da preporuči bilo bi super.. zadnje dvije sedmice augusta..

Poslao sam vam privatnu poruku.
ado-šampion

#1235 Re: Gdje na more? - 2017

Post by ado-šampion »

Haris.ba wrote:
Kupanje je u moru. Ne vidim problem zašto ne bi u moru bilo kupanje? To što je nekome mrsko od bazena - šta ima veze. Ima izbor. Pa u Splitu u Podstrani imaš hotel iz kojeg raja ne izlazi iz bazena.

Pitam te konkretno. Znam ja što je cijena aranžmana pala. Meni to ne smeta. Konkretno koji hotel u Hrvatskoj?

Ja sam napisao konkretno šta sam tražio. Puni pansion (tri jela), da ne moram ležaljke na plaži plaćati i da hotel ima svoju plažu.

Znači daj mi istu cijenu za Hrvatsku sa istom uslugom. Eto, nek nije uključen prevoz do hotela.

Nekome se sviđa hrvatsko more i daće više milju samo za to - poštujem. Hrvatska ima ljepše more. Ima. Meni je toplije i volim šljunkovite plaže više nego pješčane. Nekome će to presuditi - pa će ići nebitno za cijenu. Ali, ja pričam o usluzi koja uključuje šta uključuje - i to tražim.
Drug vjeruj mi okani se, trolaju te, bezveze gubis vrijeme. Cudo kako su ovdje ljudi zavidni. Ali najjace je to sto si ti (ili bilo ko drugi) koji si dao pare idiot/debil/glupan, sad ce ti oni koji nisu dali pare pokazati sta je bolje i sta bi oni (da mogu). :-)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1236 Re: Gdje na more? - 2017

Post by konektovan »

ado-šampion wrote:
Haris.ba wrote:

Drug vjeruj mi okani se, trolaju te, bezveze gubis vrijeme. Cudo kako su ovdje ljudi zavidni. Ali najjace je to sto si ti (ili bilo ko drugi) koji si dao pare idiot/debil/glupan, sad ce ti oni koji nisu dali pare pokazati sta je bolje i sta bi oni (da mogu). :-)
Niko ne trola, i niko nije zavidan, ne znam po cemu ti to zakljucis?! Rasprava je ok, svako daje svoje misljenje, niko ne vrijedja nikoga. Zasto bih ja bio nekome zavidan sto ide u Tursku, a ja u Hrvatsku?! De mi objasni, ako mozes???
Raigor Stonehoof

#1237 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Raigor Stonehoof »

zavidan zbog turske :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

zavidan sam i komsiji na getachi alaam 8) :lol: :lol: sta necu procitat ovdje
Raigor Stonehoof

#1238 Re: Gdje na more? - 2017

Haris.ba wrote: Nekome se sviđa hrvatsko more i daće više milju samo za to - poštujem. Hrvatska ima ljepše more. Ima. Meni je toplije i volim šljunkovite plaže više nego pješčane. Nekome će to presuditi - pa će ići nebitno za cijenu. Ali, ja pričam o usluzi koja uključuje šta uključuje - i to tražim.
Sve to stoji sto govoris, ali ti kad kazes "idem na more" valjda ti je bitnije to more a ne kako ce te sluzit u smjestaju. Imas i u Sarajevu hotela gdje ce te za tu cijenu pazit i sluzit, imas bazen i u Sarajevu isto kao i u hotelu u Turskoj... Zasto onda putujes tako daleko uopste? Mozes otic i u Vrnjacku banju, na bazen u Osijek, isti ti je klinac.
ado-šampion

#1239 Re: Gdje na more? - 2017

Post by ado-šampion »

Raigor Stonehoof wrote:zavidan zbog turske :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Naravno da si zavidan, vidi se po tome sto si se prvi primio, a i po djecijoj, infantilnoj prici o kupanju u bazenu. Jarane, kupao bi se i ti u bazenu, da mozes! Ovako ti ostane pod magistralu u Makarskoj.
Haris.ba

#1240 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Haris.ba »

Raigor Stonehoof wrote:
Haris.ba wrote: Nekome se sviđa hrvatsko more i daće više milju samo za to - poštujem. Hrvatska ima ljepše more. Ima. Meni je toplije i volim šljunkovite plaže više nego pješčane. Nekome će to presuditi - pa će ići nebitno za cijenu. Ali, ja pričam o usluzi koja uključuje šta uključuje - i to tražim.
Sve to stoji sto govoris, ali ti kad kazes "idem na more" valjda ti je bitnije to more a ne kako ce te sluzit u smjestaju. Imas i u Sarajevu hotela gdje ce te za tu cijenu pazit i sluzit, imas bazen i u Sarajevu isto kao i u hotelu u Turskoj... Zasto onda putujes tako daleko uopste? Mozes otic i u Vrnjacku banju, na bazen u Osijek, isti ti je klinac.
Ja samo kažem dajte konkretno koji hotel u Hrvatskoj ima uslugu ko u Turskoj za oko dvijeipomilje. Jednostavno.

NIsam ja rekao da idem u šator na plažu u Hrvatsku, već da hoću u hotel. Ko hoće u hotel, doće na ovu temu, pročitati i odlučiti.

Ko hoće u apartman - isto.

Kad idem na planinu, idem u hotel. Ne tražim smještaj po planinarskim domovima, hizbama, šatorima. Tražim pansionsku uslugu u hotelu. Ko hoće u šator - bujrum. Ko hoće u apartman - bujrum.
Raigor Stonehoof

#1241 Re: Gdje na more? - 2017

ado-šampion wrote:
Raigor Stonehoof wrote:zavidan zbog turske :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Naravno da si zavidan, vidi se po tome sto si se prvi primio, a i po djecijoj, infantilnoj prici o kupanju u bazenu. Jarane, kupao bi se i ti u bazenu, da mozes! Ovako ti ostane pod magistralu u Makarskoj.
nije pasa, kupao bi se ti u moru da nisi prototip bosnje koji se docepao koje markice pa konta da je alaha za muda povukao :) evo pricao je shalla cini mi se na temi o maldivima, o kubi, za slicne pare, pa idi malo, vidi svijeta, na tom bih ti zavidio.

sto neko gore napisa, reci da gost hrvatske obale zavidi gostu turske obale, je kao da kazes da vozac mercedesa zavidi vozacu fiata.
agent_zero

#1242 Re: Gdje na more? - 2017

Post by agent_zero »

Haris.ba wrote:
agent_zero wrote:

Preskupo za 7 noćenja...
U odnosu na šta?
I generalno i u odnosu da se radi o Turskoj u kojoj je maltene do jučer skoro bio građanski rat.
bingov buraz

#1243 Re: Gdje na more? - 2017

Post by bingov buraz »

MensurM wrote:
Pokusaj_sa wrote:Platio bih i ja do 70 EUR od Graca do Splita za apartman, osam noćenja, dvoje odraslih dvoje djece(4 godine i jedna godina) ali bih do plaže ili na plaži volio, prvenstveno zbog djece i stvari... Do sada nisam našao po ovoj cijeni, ako neko ima šta da preporuči bilo bi super.. zadnje dvije sedmice augusta..

Poslao sam vam privatnu poruku.
Preporuka od mene za ovu konekciju,mjesto mirno,domacin za 10,plaza 20 metara daleko,fer cijena,apartman komforan i odlicno opremljen.
Haris.ba

#1244 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Haris.ba »

agent_zero wrote:
I generalno i u odnosu da se radi o Turskoj u kojoj je maltene do jučer skoro bio građanski rat.
Generalno? Generalno možemo onda šupljirati do sabaha. Znači, konkretno nema nijedan hotel koji pruža uslugu ko u Turskoj za slične novce?

Meni sigurnosna situacija u Turskoj nije problem. Kome je problem - neće otići ni za džaba.
Warashii

#1245 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Warashii »

Haris.ba wrote:
agent_zero wrote:
Generalno? Generalno možemo onda šupljirati do sabaha. Znači, konkretno nema nijedan hotel koji pruža uslugu ko u Turskoj za slične novce?

Meni sigurnosna situacija u Turskoj nije problem. Kome je problem - neće otići ni za džaba.
Ja ne vidim razloga ovoj prepirci u nastanku.
@Haris.ba je potpuno u pravu, ne moze se naci hotel u Hrvatskoj da je isti cijenom a kamo li jeftiniji u odnosu na istu uslugu u Turskoj.
Nije isti kvadrat stambenog prostora u Londonu ( lupam ) ili u Zagrebu ili Sarajevu, a svi imaju istu svrhu, stanovanje. Tako ni ovo nije isto porediti.
Pa eno sto neko postavi onaj hotel na Maldivima, ubi cijenom, jeftino samo tako ali ne opet je Turska bolja.
Cijenama u Hrvatskoj se nisu nikome prilagodjavali, boli ih neka stvar, ako oni po tim cjenama uspjevaju rasprodati svoje kapacitete, a uspijevaju, svaka im cast na tome
Haris.ba

#1246 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Haris.ba »

Problem sa Maldivima je samo cijena dopetljati se do tamo. I vratiti.

Gledao sam ja to. Jaran mi išao prije godinu. Pola Bosne bi tamo bilo da je samo cijena noćenja u pitanju.
Warashii

#1247 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Warashii »

Da, naravno da je skupo, treba dopeljati i do Turske a nekada i te cijene znaju biti povelike ako se kasno rezervise let, sam let moze da bude kao necije ljetovanje a ovako ljudima treba 50-ak KM-ova goriva.
To su jednostavno ukusi, nekom odgovara takav vid ljetovanja i to shvatam, nekome jednostavno ne odgovara i jbga.
Vec je pisano o tome, ne moze se cjenovno porediti hotelski smjestaj u Turskoj i Hrvatskoj, majku mu ne moze se porediti kod nas i u Turskoj a kamo li ovo prvo.
shake69

#1248 Re: Gdje na more? - 2017

Post by shake69 »

Haris.ba wrote:
agent_zero wrote:

Iskreno, Turci su me iznenadili kao tvrdi trgovci i pregovaraci, pa tako i u turizmu. Nisu puno odstupili od cijena iako su im vrlo kriticni bili prosla i ova sezona, nakon drzavnog udara dok si recimo u vrijeme krize u Grckoj mogao bas profitirati i za puno manje para ljetovati u toj zemlji. Osmanlije tvrde i ne daju puno ispod cijene cak i kad su im plaze puste.
drunken tiger

#1249 Re: Gdje na more? - 2017

Post by drunken tiger »

ado-šampion wrote:
Haris.ba wrote:

Što ću biti zavidan kad ja potrošim na ljetovanje u Hrvatsku više nego on u Tursku? Vidiš da i sam kaže da za te pare nije mogao naći u Hrvatskoj?! Ja samo kažem da se ne može to porediti. Isto za to para što daš u Tursku možeš u Albaniju otići 20 dana. Razumiješ li sada? Niko nije ljubomoran. Samo ima glupih.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1250 Re: Gdje na more? - 2017

Post by konektovan »

:-)
Warashii wrote:
Haris.ba wrote:
agent_zero wrote:

Ja ne vidim razloga ovoj prepirci u nastanku.
@Haris.ba je potpuno u pravu, ne moze se naci hotel u Hrvatskoj da je isti cijenom a kamo li jeftiniji u odnosu na istu uslugu u Turskoj.
Nije isti kvadrat stambenog prostora u Londonu ( lupam ) ili u Zagrebu ili Sarajevu, a svi imaju istu svrhu, stanovanje. Tako ni ovo nije isto porediti.
Pa eno sto neko postavi onaj hotel na Maldivima, ubi cijenom, jeftino samo tako ali ne opet je Turska bolja.
Cijenama u Hrvatskoj se nisu nikome prilagodjavali, boli ih neka stvar, ako oni po tim cjenama uspjevaju rasprodati svoje kapacitete, a uspijevaju, svaka im cast na tome

Da Hrvatska ima hotela k'o Turska, cijene bi bile u potpunosti drugacije i na kraju pristupacnije.
Sad za sad, to se nece promijeniti, hrvati ne daju potencijalnim investitorima obalu, a ponajvise bi ih bilo iz Turske necete vjerovati :D i zaljevskih zemalja.
Post Reply