Gdje ljetovati u Turskoj???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
darius_maximus

#1 Gdje ljetovati u Turskoj???

Post by darius_maximus »

Ljudi moji, treba mi savjet...

Za koje od ovih mjesta da se odlucim: Antalya, Alanya, Bodrum, Marmaris? :?

Volio bih ove godine tamo ljetovati, jer evo nisam tri godine makao nigdje, pa bih volio ove da se odmorim, setnje, kupanje, shopping, malo navecer izaci, bez nekog ludovanja, pa sta mi preporucujete?

Pls, stvarno mi treba savjet, iako znam da ce biti dosta i zajebancije... :D

Tnx, unaprijed...
cyprus

Post by cyprus »

Kuzey Kibris :lol:
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

#3 Re: Gdje ljetovati u Turskoj???

Post by ztluhcs »

darius_maximus wrote:Ljudi moji, treba mi savjet...

Volio bih ove godine tamo ljetovati, jer evo nisam tri godine makao nigdje, pa bih volio ove da se odmorim, setnje, kupanje, shopping, malo navecer izaci, bez nekog ludovanja, pa sta mi preporucujete?

Tnx, unaprijed...
Pa rijetko ko je bio na sva 4 mjesta koja si spomenuo...
darius_maximus

#4 Re: Gdje ljetovati u Turskoj???

Post by darius_maximus »

ztluhcs wrote:

Tnx, unaprijed...
Pa posto ja nisam bio ni u jednom od ova cetiri, svaka informacija je korisna... :D

Nisam sad ocekivao da mi neko pise za sva cetiri, vec njegova iskustva sa nekim od ovih... :-)
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

#5 Re: Gdje ljetovati u Turskoj???

Post by ztluhcs »

darius_maximus wrote:
ztluhcs wrote:

Tnx, unaprijed...
Pa posto ja nisam bio ni u jednom od ova cetiri, svaka informacija je korisna... :D

Nisam sad ocekivao da mi neko pise za sva cetiri, vec njegova iskustva sa nekim od ovih... :-)
Alanya je ok, mislim da je Antalya malo veæi grad pa samim tim ima i drugu atmosferu...
Discball

Post by Discball »

Oludeniz, zakon mjesto puno različitih sadržaja u neposrednoj blizini....
melb26sa

Post by melb26sa »

Alanya ali trazi hotele u centru a ne 2,5-4 km van grada. Jeste da imaju te minibuseve dolmushe ali ipak... Nama je trebalo 5 minuta busom do grada - a voze k'o ludjaci.
Obavezno otidji na Pamukkale, Kleopatrin izvor i Hierapolis... Ako znas engleski onda preporucujem da uzmes turu od lokalnih turistickih agencija sa ulice jer ce te doci jeftinije a puno ces se bolje provesti!
darius_maximus

Post by darius_maximus »

melb26sa wrote:Alanya ali trazi hotele u centru a ne 2,5-4 km van grada. Jeste da imaju te minibuseve dolmushe ali ipak... Nama je trebalo 5 minuta busom do grada - a voze k'o ludjaci.
Obavezno otidji na Pamukkale, Kleopatrin izvor i Hierapolis... Ako znas engleski onda preporucujem da uzmes turu od lokalnih turistickih agencija sa ulice jer ce te doci jeftinije a puno ces se bolje provesti!
Imam ja jednu ponudu za Alanyu, Hotel Saray Beach, kao 800 metara od centra grada, na Kleopatrinoj plazi, u opticaju je, ali neki govore da u Antaliji imam vise za vidjeti, ili da mi su Marmaris i Bodrum kao bolji itd, pa sam htio da cujem misljenja ljudi koji su ljtovali vec po Turskoj... :D

Hvala u svakom slucaju na podijeljenom iskustvu, a Pamukkale bih obavezno obisao... :D
emmiirr

Post by emmiirr »

Bio sam i u Antaliji i u Alanji. Po mom misljenju Alanya je mnogo bolja opcija i za odmor i za provod. Plaza je definitivno bolja, svi kafici , klubovi i restorani su maltene u jednoj ulici i nisu razbacani, tako da ces se za 2-3 dana upoznat sa gradom. U Antaliji imas puno ovih stambenih naselja, nesto kao Alipisano polje , a to naravno te ni u kom slucaju ne interesuje, pa se onda naravno brzo izgubis, ne mozes da nadjes mjesta na kojem si bio prosli dan i slicno...
darius_maximus

Post by darius_maximus »

emmiirr wrote:Bio sam i u Antaliji i u Alanji. Po mom misljenju Alanya je mnogo bolja opcija i za odmor i za provod. Plaza je definitivno bolja, svi kafici , klubovi i restorani su maltene u jednoj ulici i nisu razbacani, tako da ces se za 2-3 dana upoznat sa gradom. U Antaliji imas puno ovih stambenih naselja, nesto kao Alipisano polje , a to naravno te ni u kom slucaju ne interesuje, pa se onda naravno brzo izgubis, ne mozes da nadjes mjesta na kojem si bio prosli dan i slicno...
Eh, ljudi moji, hvala vam, nisam bio ovih dana u mogucnosti da odgovaram, ali izgleda da ce biti Alanya, 100% se jos nista ne zna, ganjam jos finansijska sredstva, a ona i dalje bjeze... :D

Pozdrav svima, i hvala vam...
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Nisam bio ni na jednom jestu, al svi u zvijezde zakivaju Antaliju i Bodrum
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

Hajd ti u Novalju na Pag :)
micika

Post by micika »

Bila sam na sva 4 mjesta 8-)

Antalija je super samo brate pretrpano.Ne mozes plivat ko covjek a da se ne saplices o milione nogica u vodi.Objesim ti takav odmor.Belek je po meni mnogo bolji a nalazi se jedno pola sata voznje od antalije.Kilometarske plaze,priroda, samo tamo ne mozes naci hotele ispod 4 zvjezdice...i njih je malo. Golf tereni,teniski tereni,ogromne basce sa narandzinim i maslinovim drvetom,bazeni ma ludilo.mada more nije bas najcisce.

Alanya ko i svaki drugi grad.Prekrcan betonom i visokim sarenim zgradama.Ljudi tamo zive preko cijele godine.Nista posebno iskreno.Kleopatrina plaza i kula su super.Nocni provod srednja zalost.

marmaris po meni najgori izbor.Pravi dzehenem,pretoplo je.Presaren grad mada ima puno zelenila.Pripazi na ponudu hotela jer nije sve tako ruzicasto kao sto se cini.

Bodrum je ljepota bozija.Kuce su bijele pa je i ugodno za oko.Super plaze,mozes iznajmiti camce ili napraviti dnevni izlet na brodu uz rucak i plivanje u najciscim vodama.Nocni zivot ludilo.Halikarnas jedna od najvecih diskoteka u evropi.Ulaz je skup ali vrijedi.Obavezno skokni do turgutreisa
Post Reply