Ljudi općenito nebi trebali "samovati"!
U društvu je ugodnije.
Jedino u WC sama idi, ostalo u društvu.
Moderator: anex
Ja koliko kontam, žena hoće sama da izađe negdje, a ne da upoznaje ljude.kukuruz_kokicar wrote:1) Nabavi ili posudi psa i šetaj ga svaki dan. Nećeš biti sama i vjeruj mi da ćeš imati prilike da sretneš barem 15 ljudi dnevno sa kojima ćeš imati priliku čavrljati do iznemoglosti.
2) Upiši se u neki klub - mtb, planinarski klub, kurs plesa ili nešto deseto što te zanima. Sigurno ćeš imati prilike da se tamo družiš, a takva ćeš druženja vjerovatno nastaviti i van kluba.
3) Otvori temu sa "Gdje izaci sama u SA???"i javiće ti se bar pet-šest ljudi (uglavnom muških) koji će te pozvati na druženje. Kakve će ko imati motive - do tebe je da raskopaš.
Sjedeći sama u kafićima ili u kinu - vratićeš se kući nesretnija i usamljenija nego što si izašla. Svi tamo sjede i čavrljaju sa nekim 'svojim' - a ti sama 'čučiš' - gledaš ih kako se zajedno smiju, muntaju, jedu kokice ili piju kafu. Bez'ze.
Sretno...
lara b. wrote:ja sam prije par godina dosla u sa, pa vremenom stekla neku vrstu prijatelja... npr.s nekima idem u kino/pozoriste, s drugima idem na fitnes, s trecima ispijam kafice i idem na koncerte...![]()
pravih prijatelja bas i nema, nekako su svi malo cudni, za razliku od zg ovdje su svi kao susretljivi, raja...ali kada ih upoznas moras paziti sta i kako, jer svi su prepuni kompleksa, nekako ograniceni i da, ima veze i to odakle potjecu, mada svako moze naci nesto za sebe... uglavnom nije tako lose...![]()
evo ja preporucujem za pocetak neko druzenje uz fitness ili zumbu...tu dolazi dosta zanimljivih zena... pa kasnije odete na kaficu i popricate
Ally71 wrote:lara b. wrote:ja sam prije par godina dosla u sa, pa vremenom stekla neku vrstu prijatelja... npr.s nekima idem u kino/pozoriste, s drugima idem na fitnes, s trecima ispijam kafice i idem na koncerte...![]()
pravih prijatelja bas i nema, nekako su svi malo cudni, za razliku od zg ovdje su svi kao susretljivi, raja...ali kada ih upoznas moras paziti sta i kako, jer svi su prepuni kompleksa, nekako ograniceni i da, ima veze i to odakle potjecu, mada svako moze naci nesto za sebe... uglavnom nije tako lose...![]()
evo ja preporucujem za pocetak neko druzenje uz fitness ili zumbu...tu dolazi dosta zanimljivih zena... pa kasnije odete na kaficu i popricate
evo i ja se slazem sa larom...fitnes za pocetak za druzenje, na primjer....ja isto nisam iz sarajeva, ali evo tu zivim vec 10-15 godina i super sam raje upoznala, sto kroz poslove koje sam radila i razne seminare (visednevne) gdje sam bila...slazem se s tobom i meni bi bilo nekako ofirno izaci sama navecer..preko dana izadjem na pauzi na poslu, prosetam, odem rucam, to mi je ok sama..ali nekako navecer, ne bih se mogla zamisliti sama da izadjem....nije bas da se ljudi trzaju da se upoznaju, ako vide da si sam, npr u kaficu...vise te gledaju kao cudaka....
Da nisam pozitivno razmisljala o Sarajevu nikad ne bih ni doslaMr.Penguin wrote:@Penelopy steta sto nisi posjetila Sarajevo sa drugim stanjem uma od trenutnog,
vjerujem da bi ti mnogo ljepse bilo da si Sarajevo povezala sa necim pozitivnim.
pa etoPenelopy wrote:Da nisam pozitivno razmisljala o Sarajevu nikad ne bih ni doslaMr.Penguin wrote:@Penelopy steta sto nisi posjetila Sarajevo sa drugim stanjem uma od trenutnog,
vjerujem da bi ti mnogo ljepse bilo da si Sarajevo povezala sa necim pozitivnim.
Nije da me neko tukao po usima da dodjem....
Inace, do sada sam imala samo pozitivna iskustva i sto se tice grada i sto se tice ljudi.
Eh...ima ona pjesma...."ko se jednom napije vode sa Bas carsije ,nikad vise iz Sarajva taj otici ne umije..."Penelopy wrote:Da nisam pozitivno razmisljala o Sarajevu nikad ne bih ni doslaMr.Penguin wrote:@Penelopy steta sto nisi posjetila Sarajevo sa drugim stanjem uma od trenutnog,
Nije da me neko tukao po usima da dodjem....
Inace, do sada sam imala samo pozitivna iskustva i sto se tice grada i sto se tice ljudi.
Mozda mozdaPenelopy wrote:Takvu pjesmu ima svaki grad koji ima cesmu
Penelopy wrote:Pitanje: gdje sama zenska u 40-im godinama moze izaci u Sarajevu ( osim pozorista i kina)? Skoro sam se doselila i ne poznajem haman bas nikog u Sarajevu, a ne mogu stalno sama u 4 zida...