Milna na Bracu, ali samo Maj-Oktobrahilmija frlj wrote: ↑02/04/2022 05:26 Neko ostrvo na Jadranu, malo ribarsko mjesto. Dagnje, Sardina, girica, krompir, maslina, lagano, bez srkleta, žurbe, Bog da me vidi.
Gdje biste zivjeli da mozete birati
Moderator: anex
-
detroit-mercy
#151 Re: Gdje biste zivjeli da mozete birati
-
detroit-mercy
#152 Re: Gdje biste zivjeli da mozete birati
Ma vrijedi sve pokusati, nego samo kazem. Vazda nesto idealiziramo taj ostrvski zivot, ali ako nista vrijedi pokusati zbog onih njihovih plavkiLogovan wrote: ↑04/04/2022 14:25To ne znam, ali je privlačno
Možda, mislim da bi vrijedilo pokušati hahadetroit-mercy wrote: ↑01/04/2022 16:39 Nije neka pljacka, pokajo be se za tri dana.
Ljudi odu da zive na Havaje pa im nakon par godina dopizdi zivot u izolaciji.
![]()
- exliberal-ex
#153 Re: Gdje biste zivjeli da mozete birati
ma ja otisao da probam neko njihovo tradicionalno jelo od jagnjetine opali me sa racunom kao sto ti rece kao da sam pola jagnjeta narucio...a ovaca ko g**** nit ih ko cuva same svrljaju slobodno....detroit-mercy wrote: ↑04/04/2022 15:50$30-$40 jebeni hamburger, ko da si po janjeta narucioexliberal-ex wrote: ↑04/04/2022 15:39
Cijene kao da si u centru Londona...sad kako je njima sa njihovim primanjima neznam ali kao turista se izvalis momacki![]()
to je i problem ostrva, gdje god da odes bilo koje ostvo sve je skuplje i to momacki skuplje bez obzira jel hrvatska obala ili karibi.
najbolje bi bilo kad bi se moglo par mjesecni na jednoj lokaciji par na drugoj....
- auspuhc
#154 Re: Gdje biste zivjeli da mozete birati
Australija je top. Izolovana. Uredjena i razvijena. Lijepo vrijeme.MehmedPasaMoric wrote: ↑31/03/2022 15:38 Od Evropskih zemalja samo i iskljucivo Italija dolazi u obzir. Od Azijskih Iran ili JI Azija. Australija, Amerika i Kanada ni pod razno. Juzna Amerika sve osim Bolivije i Brazila, Afrika sve osim Nigerije i sjeverne Afrike
- Ludzak
#155 Re: Gdje biste zivjeli da mozete birati
Kakav sam peh, i da se opet rodim opet bih se ovdje rodio.
- MehmedPasaMoric
#156 Re: Gdje biste zivjeli da mozete birati
Prije nisam imao nikakvo posebno misljenje o Australiji ali nakon ovih pizdarija sa pLandemijom definitvno imam i to negativno, cak su mi gori i od Amerike. Da je jos malo potrajalo vjerovatno bi dosli u situaciju gdje streljaju ljude koji se ne zele vakcinisatiauspuhc wrote: ↑04/04/2022 19:03Australija je top. Izolovana. Uredjena i razvijena. Lijepo vrijeme.MehmedPasaMoric wrote: ↑31/03/2022 15:38 Od Evropskih zemalja samo i iskljucivo Italija dolazi u obzir. Od Azijskih Iran ili JI Azija. Australija, Amerika i Kanada ni pod razno. Juzna Amerika sve osim Bolivije i Brazila, Afrika sve osim Nigerije i sjeverne Afrike
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#157 Re: Gdje biste zivjeli da mozete birati
Zato ima baja ko da si u Alien filmuauspuhc wrote: ↑04/04/2022 19:03Australija je top. Izolovana. Uredjena i razvijena. Lijepo vrijeme.MehmedPasaMoric wrote: ↑31/03/2022 15:38 Od Evropskih zemalja samo i iskljucivo Italija dolazi u obzir. Od Azijskih Iran ili JI Azija. Australija, Amerika i Kanada ni pod razno. Juzna Amerika sve osim Bolivije i Brazila, Afrika sve osim Nigerije i sjeverne Afrike
- cenecimoveocino
#158 Re: Gdje biste zivjeli da mozete birati
auspuhc wrote: ↑04/04/2022 19:03Australija je top. Izolovana. Uredjena i razvijena. Lijepo vrijeme.MehmedPasaMoric wrote: ↑31/03/2022 15:38 Od Evropskih zemalja samo i iskljucivo Italija dolazi u obzir. Od Azijskih Iran ili JI Azija. Australija, Amerika i Kanada ni pod razno. Juzna Amerika sve osim Bolivije i Brazila, Afrika sve osim Nigerije i sjeverne Afrike

- Logovan
- Plavo-bijeli
#160 Re: Gdje biste zivjeli da mozete birati
Ja sam htio da odem živjeti barem mjesec u Saint Petersburg, svidja mi se i kultura, način života, cure najviše.
Plan bi bio raditi od kuće i tako dva puta sedmično negdje vozom u neki random grad.. nesto sto je radio onaj bald and bankrupt na ytb..
Počeo učiti ruski svaki dan I pazi ovog belaja..
A bio sam i u Kyivu prošle godine i to mi se sve svidjelo.
Volio bih živjeti u LA, iako sam ko mali živio par mjeseci u Hollywoodu, ali se ničega ne sjećam. Trebali ostati, ali roditelji nisu znali engleski i mrsko im bilo učiti i raditi neke loše poslove..eh tugo.
Volio bih i po Ameriici putovati non stop iz gradića u gradić upoznavati ljude i raznu hranu jest..nekako samo da je sto dalje od naših naroda punih negativne energije.
Napr prošle sedmice sam bio u Istanbulu, ali ne svidja mi se sto niko ne zna engleski...da napr znam turski i da sam full vjernik...ovo bi mi bio san svih snova da tu živim.
Kad naučim španski Volio bih i i uz obalu Španije putovati, ono Barcelona, Tarragona, Valencia, Alicante i sva manja mjesta usput. Mogu mislit čega svega tu ima.
Izuzev Rusije samo me trenutno spriječava da malo bolje organizujem i povećam znanje i primanja i nadam se da ću krenuti redom...
I da malo me brine i sta ću sa macom..ali hajd
Znaci da nije previše daleko ko Australija, da nije ogroman standard ko u Norveškoj i da ljudi znaju pretežno pričati engleski.
Plan bi bio raditi od kuće i tako dva puta sedmično negdje vozom u neki random grad.. nesto sto je radio onaj bald and bankrupt na ytb..
Počeo učiti ruski svaki dan I pazi ovog belaja..
A bio sam i u Kyivu prošle godine i to mi se sve svidjelo.
Volio bih živjeti u LA, iako sam ko mali živio par mjeseci u Hollywoodu, ali se ničega ne sjećam. Trebali ostati, ali roditelji nisu znali engleski i mrsko im bilo učiti i raditi neke loše poslove..eh tugo.
Volio bih i po Ameriici putovati non stop iz gradića u gradić upoznavati ljude i raznu hranu jest..nekako samo da je sto dalje od naših naroda punih negativne energije.
Napr prošle sedmice sam bio u Istanbulu, ali ne svidja mi se sto niko ne zna engleski...da napr znam turski i da sam full vjernik...ovo bi mi bio san svih snova da tu živim.
Kad naučim španski Volio bih i i uz obalu Španije putovati, ono Barcelona, Tarragona, Valencia, Alicante i sva manja mjesta usput. Mogu mislit čega svega tu ima.
Izuzev Rusije samo me trenutno spriječava da malo bolje organizujem i povećam znanje i primanja i nadam se da ću krenuti redom...
I da malo me brine i sta ću sa macom..ali hajd
Znaci da nije previše daleko ko Australija, da nije ogroman standard ko u Norveškoj i da ljudi znaju pretežno pričati engleski.
- Island Girl
#161 Re: Gdje biste zivjeli da mozete birati
Cape Town eh da je 
-
Romanija
#162 Re: Gdje biste zivjeli da mozete birati
Romanija, cca 1200m nadmorske visine, podno Crvenih Stijena...it's going to happen one day!