Gdej kupujete cipele?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Referent za ONO i DSZ

#1 Gdej kupujete cipele?

Post by Referent za ONO i DSZ »

Moram podjelitii izrazitio losa iskustva s kupovinom kvalitetnih cipela i prevarama nekad po kvalitetu poznatih firmi a sada dilera jeftinih nekvalitetnih cipela.
Od kraja Avgusta potrosio sam malo bogatstvo na cipele a evo opet namam sto obuci.
-Prve kupih u Planici, ugledah neko snizenje sa 115 na 77KM, nako solidne s debljim djonom Prva mala al bas mala kisica i ko nikad dotada promocise cipele al odozgo :shock: , koza ko karton papir...hajd reko neka ih za suhih dana.
-Druge uzmem u peku, za kise, 98KM klasicne muske koza/guma ,7 dana nosio i samo jednom pri skidanju blago odgurnem petu jednu o drugu...ostade visiti cijeli djon skupa s petom ...sta je ovo, kontam da ih popravljam ma necu, ko kad se i ona koza koja je fino izgledala nevjerovatno izguzvala i izgleda ruzno ko novinski papir,kao da cipelama ima 2 gd.
-Trece i najgore u Astri, kontam evo ih bagerke, debeo gumen djon, gore koza ,109km, pitam onu prodavacicu ima li kakav waterproof certifikat, kaze ma to vam nema vise na svakima pise za suho vrijeme ali ove sigurno nema sanse da promoce. I sta bi,evo 9 dana kako ih imam iznutra su se ofucale i pokidala/obloga, poderala kao na nekakvim starim predratnim, a na ovoj posljednjoj kisi bukvalno mokre noge, cure sa svih strana.
Nikad al bas nikad losije cipele u zivotu nisam kupio, zato prijateljski savjet.... nikad vise u Astri, oni su bas najgori.

Uglavnom svi se dali u prodaju naoko lijepe ali veoma nekvalitetne kinesko /madjarske robe al po europskim cijenama, sve sami prevaranti pa se pitam ako ne u ovim nekad poznatim prodavnicama gdje kupiti dobre cipele.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Od kraja agresije jedne cipele su mi se svidjele u Sarajevu... ostalo je katastrofa.. špice sve same... mada evo sad kontam kupio sam i gojzderice jedne..
Fiore

#3 we

Post by Fiore »

Imam ja nove crne..br.44 pa ako je neko voljan da kupi.,cjena sitnica 70KM :D
zena21

Post by zena21 »

Imam dosta obuce iz astre i ja sam zadovoljna... nemam odredjenu prodavnicu gdje kupujem... kupim tamo gdje mi se svidi... obicno astra, peko, fontana, gemma, ima i jedne cizme iz batte...

jedino alpinu ne volim nikako... zeznula se par puta i nikad vise... cipele krute, tvrde, neudobne skroz
funaki

#5 Re: Gdej kupujete cipele?

Post by funaki »

Referent za ONO i DSZ wrote:Moram podjelitii izrazitio losa iskustva s kupovinom kvalitetnih cipela i prevarama nekad po kvalitetu poznatih firmi a sada dilera jeftinih nekvalitetnih cipela.
Od kraja Avgusta potrosio sam malo bogatstvo na cipele a evo opet namam sto obuci.
-Prve kupih u Planici, ugledah neko snizenje sa 115 na 77KM, nako solidne s debljim djonom Prva mala al bas mala kisica i ko nikad dotada promocise cipele al odozgo :shock: , koza ko karton papir...hajd reko neka ih za suhih dana.
-Druge uzmem u peku, za kise, 98KM klasicne muske koza/guma ,7 dana nosio i samo jednom pri skidanju blago odgurnem petu jednu o drugu...ostade visiti cijeli djon skupa s petom ...sta je ovo, kontam da ih popravljam ma necu, ko kad se i ona koza koja je fino izgledala nevjerovatno izguzvala i izgleda ruzno ko novinski papir,kao da cipelama ima 2 gd.
-Trece i najgore u Astri, kontam evo ih bagerke, debeo gumen djon, gore koza ,109km, pitam onu prodavacicu ima li kakav waterproof certifikat, kaze ma to vam nema vise na svakima pise za suho vrijeme ali ove sigurno nema sanse da promoce. I sta bi,evo 9 dana kako ih imam iznutra su se ofucale i pokidala/obloga, poderala kao na nekakvim starim predratnim, a na ovoj posljednjoj kisi bukvalno mokre noge, cure sa svih strana.
Nikad al bas nikad losije cipele u zivotu nisam kupio, zato prijateljski savjet.... nikad vise u Astri, oni su bas najgori.

Uglavnom svi se dali u prodaju naoko lijepe ali veoma nekvalitetne kinesko /madjarske robe al po europskim cijenama, sve sami prevaranti pa se pitam ako ne u ovim nekad poznatim prodavnicama gdje kupiti dobre cipele.
Fakat isti problem...

Astra - NIKAD VISE! Platio 129,00 KM
Planika - losi, ali eto... 120,00 KM
Peko - prije 20-ak dana kupio neke 99,00 KM, kad sam dosao kuci, neka velika rupa u dzonu i... vratim, jedva sam uzeo novac nazad!
Alpina je prosla ... :D
floki

Post by floki »

Budi sretan što ti u Astri nisu uvaljivali veći broj kad u stvari nosiš tri broja manje i još te pitaju jel´ to imate dvoje čarapa :-D
Brunello

Post by Brunello »

cuj cipele, 109, 79, 88 km u bosni....Ja jebe lud zbunjenog ...kakve su to cijene,,,, za nepovjerovat......skupit te para, popisite brojeve pa da vam ja cipela i cipela za 50 sfr(odprilike 60-70 km ) posaljem...Garancija dvije godine minimum... ZIVJELI...
basta sljezove boje

#8 Re: Gdej kupujete cipele?

Post by basta sljezove boje »

Referent za ONO i DSZ wrote:Moram podjelitii izrazitio losa iskustva s kupovinom kvalitetnih cipela i prevarama nekad po kvalitetu poznatih firmi a sada dilera jeftinih nekvalitetnih cipela.

sto ne potrazis Rieker cipele? Bas su u tom stilu i visini cijena. Vidjela sam da ih i u Zagrebu prodaju, ali u Sarajevu jos nisam naisla. Mislim da bi bio zadovoljan i cijenom i kvalitetom
sulesavic

Post by sulesavic »

Cccc...

Olip, i to AirStep!
Ffff

Post by Ffff »

za kise: ecco, gore-tex, planika ili alpina prodaje, skupe uzasno (250-300 km) i neatraktivne, al vrijede svakog konvertibilnog pfeninga...
micika

Post by micika »

najbolju obucu u turskoj mozete naci u http://www.ninewest.com.tr/......ja uvijek cekam snizenje.....i tad kupim par pari,inace su paprene :-)
http://www.stevemadden.com odlicni modeli,pogotovo za one koje vole malo visu petu,mnogo udobna obuca.
Za nocne izlaske jennifer lopez shoes,nema ih boljih...al i za njih moram cekat snizenje :D

Cujem da se u Sarajevu otvorio "hotic"....inace jedna od popularnijih markica u turskoj sto se tice obuce,necete se pokajati :)
micika

Post by micika »

Ffff wrote:za kise: ecco, gore-tex, planika ili alpina prodaje, skupe uzasno (250-300 km) i neatraktivne, al vrijede svakog konvertibilnog pfeninga...
bacanje para.....pa zar nikad nema nekog snizenja? Inace za svaki dan,i ovako kisne dane camel activ su zakon.Ja sam u finskoj kupila par pari od camel activ....jos gora-tex....za 50 eura na snizenju,evo nosim ih trecu godinu...ko nove,nema propustanja,tople.Al vala 300 maraka nebih dala nema sanse :x
Ostri_Mac

Post by Ostri_Mac »

ja pocesto svrnem do Leonarda, imam vise pari cipela koje sam kod njih uzeo, i kuckuckuc, nika nijednog problema- sve su redom izdrzale najmanje 2god hop-stop nosenja.

Ljetos sam uzeo jedan par i taj nije izdrzao mozda 6mj, al' i bile su 70KM, gumeni djon i pukle obje po sredini peta :x :lol: al' fakat obje...haj' da je jedna samo...
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Ja sam prije 6-7 godina kupila cizme do zglobova za snijeg u Alpini. I evo vec ih nekoliko godina derem po Alpama.
Ffff

Post by Ffff »

micika wrote:
Ffff wrote:za kise: ecco, gore-tex, planika ili alpina prodaje, skupe uzasno (250-300 km) i neatraktivne, al vrijede svakog konvertibilnog pfeninga...
bacanje para.....pa zar nikad nema nekog snizenja? Inace za svaki dan,i ovako kisne dane camel activ su zakon.Ja sam u finskoj kupila par pari od camel activ....jos gora-tex....za 50 eura na snizenju,evo nosim ih trecu godinu...ko nove,nema propustanja,tople.Al vala 300 maraka nebih dala nema sanse :x
ne bi vala ni ja u Finskoj kupovao cipele! :D a i btw camel u Sa je oko 280-300 KM!
Ffff

Post by Ffff »

upravo sam skontao da nosim ove ecco vec 6 godina... ko nove jos uvijek... tako da je to kvalitetno ulozenih 250 km!
manga_mi6

Post by manga_mi6 »

http://www.baldinini.it/ jedan jedini !!! Imate ga u staklenom gradu 8-) Znam da su skupe al imam ih troje a jedne ce sad napuniti 5godinu i iste su kao kad su izasle iz radnje 8) Znate za onaj slogan "nemam para za jeftine cipele" :-D Bolje jednom skupo nego 5 x jeftino...
micika

Post by micika »

Ffff wrote:
micika wrote:
ne bi vala ni ja u Finskoj kupovao cipele! :D a i btw camel u Sa je oko 280-300 KM!
Znam ja koliko camel obicno kosta....a to sto nasi vise vole bacit nego snizit cijenu...to je drugi par opanaka :x :x
eh da i merrel je loodilo od obuce,vidjela sam u ferhadiji,u onom sportskom butiku nize trznice ima :oops:
Ffff

Post by Ffff »

micika wrote:
Ffff wrote:
micika wrote: bacanje para.....pa zar nikad nema nekog snizenja? Inace za svaki dan,i ovako kisne dane camel activ su zakon.Ja sam u finskoj kupila par pari od camel activ....jos gora-tex....za 50 eura na snizenju,evo nosim ih trecu godinu...ko nove,nema propustanja,tople.Al vala 300 maraka nebih dala nema sanse :x
Znam ja koliko camel obicno kosta....a to sto nasi vise vole bacit nego snizit cijenu...to je drugi par opanaka :x :x
eh da i merrel je loodilo od obuce,vidjela sam u ferhadiji,u onom sportskom butiku nize trznice ima :oops:

dobar je merrel, al ne proizvode musku obucu :D
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

manga_mi6 wrote:http://www.baldinini.it/ jedan jedini !!! Imate ga u staklenom gradu 8-) Znam da su skupe al imam ih troje a jedne ce sad napuniti 5godinu i iste su kao kad su izasle iz radnje 8) Znate za onaj slogan "nemam para za jeftine cipele" :-D Bolje jednom skupo nego 5 x jeftino...
imate li u radnji sta od Paciottija? :D
http://www.cesare-paciotti.com/
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

gdje kupujete tene
Amy82

Post by Amy82 »

Mmm
Last edited by Amy82 on 06/11/2021 23:10, edited 1 time in total.
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

Amy82 wrote: Gema katastrofa: Prije 3 godine kupila cizme za 300 KM, donesem ih kuci kad felericne (fali konac na spoju), zamolim drugaricu da ih zamijeni u moje ime, ona izabere slican model, otvorim ja kutiju opet isti feler (fali konac tj rupa na spoju na peti)...vratim se ja opet u radnju da bi mi na kraju iznijeli 5 kutija da spojim lijevu i desnu bez felera!!!! Vise ne ulazim u tu radnju! :shock: :shock:
Nisi jedina :roll: platila cizme 250 KM, pukle iste zime :D
Mahalac

Post by Mahalac »

Lijepe nekadasnje "kanadjanke" 4 godine gimnazije i mogle bi jos da ih ne skrhah u ratu...nikad vise onog kvaliteta :sad:

vidim pucate se sa brandovima ima li neko konkretno neku radnju u SA da preporuci
Klikerica

Post by Klikerica »

Amy82 wrote:Olip i Airstep, udobne, kvalitetne, uglavnom guma dole, moze po kisi, a i modeli su mi super...imam i ljetne i zimske...Pravo zadovoljna!!!

Bata je smece obicno sa istoka, Targa lafo Italija - kvalitet Ž...

Gema katastrofa: Prije 3 godine kupila cizme za 300 KM, donesem ih kuci kad felericne (fali konac na spoju), zamolim drugaricu da ih zamijeni u moje ime, ona izabere slican model, otvorim ja kutiju opet isti feler (fali konac tj rupa na spoju na peti)...vratim se ja opet u radnju da bi mi na kraju iznijeli 5 kutija da spojim lijevu i desnu bez felera!!!! Vise ne ulazim u tu radnju! :shock: :shock:
Gdje su locirani- da odmah odletim?
Post Reply