Garavi Zeko maketa
Moderator: anex
-
bosnafly
#1 Garavi Zeko maketa
Pozz svima
Evo da pokazem svoj rad malo i vama pa vidite i recite sta mislite,sve kritike su dozvoljene.tenk je M-84 velicina skale je 1/72.
pozz
link
http://s668.photobucket.com/albums/vv48 ... vi%20Zeko/
Evo da pokazem svoj rad malo i vama pa vidite i recite sta mislite,sve kritike su dozvoljene.tenk je M-84 velicina skale je 1/72.
pozz
link
- General_Jackson
#2 Re: Garavi Zeko maketa
Svaka čast drug, odlično izgleda, kako si napravio dioramu? jeli sve tvoja izrada ili je kombinacija?
-
bosnafly
#3 Re: Garavi Zeko maketa
General_Jackson wrote:Svaka čast drug, odlično izgleda, kako si napravio dioramu? jeli sve tvoja izrada ili je kombinacija?
Stala je kupita,i lackirana vise puta u vise boja da bi dosao do te boje sto sad ima,krov je farban sa kistom,u dvije boje to jest prvo jedna vrsta kafene i onda sive.Zidovi izgledaju kao krec,a tenk je maketa ustvari 2 makete su osle dok sam sastavio jednu,druga cjev i metalne trake,sto su bile vrlo teske za napraviti u tako maloj skali,a to je 1/72.vojnike sam pokupio svugdje pomalo,imam jos posla ovo je bila samo mala proba kako bi moglo izgledati,nece biti trava vec blato oko tenka i tragovi tenka ce biti i drugi vozila.hvala na positivnim kritikama
pozz
- General_Jackson
#4 Re: Garavi Zeko maketa
Znam šta znači sastaviti maketu 1/72 po uputama, jer i sam dugi niz godina skupljam i sastavljam modele vojnih vozila, vojnika, aviona, pa čak imam i manji brod u tom omjeru, a posebno kada kao ti čovjek sastavi kreaciju po svom, mimo nacrta, to onda još dobiva na težini. Nadam se da se ova tema neće ugasiti i da ćemo vidjeti i finalni izgled tvoje makete, a nadam se da nas ima još koji se bave ovim vidom razonode.bosnafly wrote:General_Jackson wrote:Svaka čast drug, odlično izgleda, kako si napravio dioramu? jeli sve tvoja izrada ili je kombinacija?
Stala je kupita,i lackirana vise puta u vise boja da bi dosao do te boje sto sad ima,krov je farban sa kistom,u dvije boje to jest prvo jedna vrsta kafene i onda sive.Zidovi izgledaju kao krec,a tenk je maketa ustvari 2 makete su osle dok sam sastavio jednu,druga cjev i metalne trake,sto su bile vrlo teske za napraviti u tako maloj skali,a to je 1/72.vojnike sam pokupio svugdje pomalo,imam jos posla ovo je bila samo mala proba kako bi moglo izgledati,nece biti trava vec blato oko tenka i tragovi tenka ce biti i drugi vozila.hvala na positivnim kritikama
pozz
-
bosnafly
#5 Re: Garavi Zeko maketa
Bas mi je drago da ima jos neko od nasih sto se bavi saovim,ako zelis posalji mi pm pa ako imas facebook da djelimo ideje i tako slicno,a nastavak ce biti uskoro nadam se.General_Jackson wrote:Znam šta znači sastaviti maketu 1/72 po uputama, jer i sam dugi niz godina skupljam i sastavljam modele vojnih vozila, vojnika, aviona, pa čak imam i manji brod u tom omjeru, a posebno kada kao ti čovjek sastavi kreaciju po svom, mimo nacrta, to onda još dobiva na težini. Nadam se da se ova tema neće ugasiti i da ćemo vidjeti i finalni izgled tvoje makete, a nadam se da nas ima još koji se bave ovim vidom razonode.bosnafly wrote:General_Jackson wrote:Svaka čast drug, odlično izgleda, kako si napravio dioramu? jeli sve tvoja izrada ili je kombinacija?
pozz
pozz
-
sandžokan
#6 Re: Garavi Zeko maketa
ovo je odlicna temma:) a i sve pohvale za tvoj trud i rad:)
primjetih da nema slicnih tema na ovom forumu!
primjetih da nema slicnih tema na ovom forumu!
-
irconbih
#7 Re: Garavi Zeko maketa
Pohvala za rad!
Nego, evo da se i ja priavim kao maketar
Moglo bi nas se skupiti dosta ovdje, pa da razmjenjujemo ideje, rjesenja, itd.
Ja sam vise orijentisan na WWII avijaciju, ali volim i ostale, tako da kazem, rodove.
Sada nisam bas s vremenom, ni s prostorom najbolji, tako da su makete na pauzi u cosku.
Ali, nadam se da cu se ubrzo vratiti starom hobiju i da ce ova tema zazivjeti!
Pozdrav svim maketarima!
Nego, evo da se i ja priavim kao maketar
Moglo bi nas se skupiti dosta ovdje, pa da razmjenjujemo ideje, rjesenja, itd.
Ja sam vise orijentisan na WWII avijaciju, ali volim i ostale, tako da kazem, rodove.
Sada nisam bas s vremenom, ni s prostorom najbolji, tako da su makete na pauzi u cosku.
Ali, nadam se da cu se ubrzo vratiti starom hobiju i da ce ova tema zazivjeti!
Pozdrav svim maketarima!
- General_Jackson
#8 Re: Garavi Zeko maketa
Evo link za jedan dobar maketarski forum iz Hrvatske, ali članovi su sa svih prostora ex-yu:
http://www.maketarstvo.net/forum/index.php
http://www.maketarstvo.net/forum/index.php
-
bosnafly
#9 Re: Garavi Zeko maketa
Hvala na pohvalama
A sto se tice maketa rado bi volio kad bi mi Bosanci imali svoj foru,,znam sa hrvatski i srpski forum al nezelim biti clan iz vise razloga.
pozz
A sto se tice maketa rado bi volio kad bi mi Bosanci imali svoj foru,,znam sa hrvatski i srpski forum al nezelim biti clan iz vise razloga.
pozz
-
bosnafly
#10 Re: Garavi Zeko maketa
prijatelji i prijateljice sad ima malo novi slika,imam jos malo posla na tenku al to cu sutra,sad ode da spavam treba sutra na poso,u 6 utru ustat al nisam mogao da malo nesjednem i uradim na svom zeki.Diorama ce se zvati
Ovde se brani Tesanj i Bosna ´95
jel dobar naslov???
Ovde se brani Tesanj i Bosna ´95
jel dobar naslov???
-
bosnafly
#11 Re: Garavi Zeko maketa
Nakod dosta vremena,al sto vrjeme ide,maketa je gotova,posjetit moju stanicu i sami odlucite ako valja,tu ima jos neki maketa i jedan od tenkova je T-55/M-18 hybird.
uzivajte
www.bosnafly.n.nu
uzivajte
www.bosnafly.n.nu
-
suspect_zero
#12 Re: Garavi Zeko maketa
bosnafly wrote:Pozz svima
pozz
link
Lijepo
- Ma.Le.Na
#13 Re: Garavi Zeko maketa
wow
svaka ti cast
-
shin