Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Cherry-Cherry

#3851 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Cherry-Cherry »

Nema šta nisam probala za masnu kosu i nisam bila zadovoljna, dok nisam počela da koristim šaumu za masnu kosu. Odlična je. :-D
Image
rui

#3852 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by rui »

semmy wrote:
a da probate ovo https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

meni rece djevojka koja ga koristila da flasica od 250ml moze biti 5 mjeseci jer je samo tjeme prala s ovim samponom i da se smanjilo mascenje tjemena, sad pere kosu svaki 4 dan a prije morala svaki dan.
ja koristim njihovu natural kolekciju na prirodnoj bazi i prezadovoljna sam svojom kosom http://www.everet-group.com/ba/La-Biost ... a-za-kosu/
A gdje se to može kupiti, na fb nisam našla? I koja je cijena :D
BJB

#3853 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by BJB »

Image
Ovaj iznad sam potrosila i prezadovoljna sam..Kkosa mi je jaca i ne opada..
A ovaj ispod mi se svidja, ali je ovaj essential repair bolji, barem za moju kosu. Sigurna sam da ova bocica moze doteci za vise od 50 pranja..Treba sasvim malo. Sto je najvaznije SLS free, bez parabena i ostalih gluposti. Ovog za volumen mi moze doteci jos 10tak dana..
Image
A sad sam narucila ovaj Image
I od ovog branda Organix trosim flasu ovogImage jeftiniji je od Pureology sampona, a nije los, pa sam narucila i balzam..
occhi_Azzurri

#3854 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by occhi_Azzurri »

Drage moje dama, svaki savjet je dobrodosao.. kosa mi u posljednje vrijeme uzasno opada.. iako je farbana, nije suha, zdrva je i mekana ali uzasno opada.. moje kose ima svugdje, cak i po suprugovoj odjeci.. :-D neko je davno pisao o nekoj maski sa AD kapima i pantenolom pa ako iko ima recept, molila bih da ga napise.. uradila sam sve nalaze i pretrage i sve je ok.. cak sam i kod zubara bila.. unaprijed hvala..
lavorpunvode

#3855 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by lavorpunvode »

occhi_Azzurri wrote:Drage moje dama, svaki savjet je dobrodosao.. kosa mi u posljednje vrijeme uzasno opada.. iako je farbana, nije suha, zdrva je i mekana ali uzasno opada.. moje kose ima svugdje, cak i po suprugovoj odjeci.. :-D neko je davno pisao o nekoj maski sa AD kapima i pantenolom pa ako iko ima recept, molila bih da ga napise.. uradila sam sve nalaze i pretrage i sve je ok.. cak sam i kod zubara bila.. unaprijed hvala..
evo ja opet hvalim DM vitamine za kosu, i necu vise, jer mi je ofirno, ispast ce da me placaju za to :D

nakon 15 dana uzimanja tableta, dvogodisnje NENORMALNO opadanje kose je stalo. pila sam ih neka 2-3 mjeseca, sad pravim pauzu i sve je ok :D poslusaj savjet, nista ne gubis. Kapsule kostaju oko 5KM, kutija je dovoljna za 2 mjeseca. Sretno.
occhi_Azzurri

#3856 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by occhi_Azzurri »

[qhe="lavorpunvode"]
occhi_Azzurri wrote:Drage moje dama, svaki savjet je dobrodosao.. kosa mi u posljednje vrijeme uzasno opada.. iako je farbana, nije suha, zdrva je i mekana ali uzasno opada.. moje kose ima svugdje, cak i po suprugovoj odjeci.. :-D neko je davno pisao o nekoj maski sa AD kapima i pantenolom pa ako iko ima recept, molila bih da ga napise.. uradila sam sve nalaze i pretrage i sve je ok.. cak sam i kod zubara bila.. unaprijed hvala..
evo ja opet hvalim DM vitamine za kosu, i necu vise, jer mi je ofirno, ispast ce da me placaju za to :D

nakon 15 dana uzimanja tableta, dvogodisnje NENORMALNO opadanje kose je stalo. pila sam ih neka 2-3 mjeseca, sad pravim pauzu i sve je ok :D poslusaj savjet, nista ne gubis. Kapsule kostaju oko 5KM, kutija je dovoljna za 2 mjeseca. Sretno.[/quote]

hvala ti puno draga, pokusat cu, cim stignem u Sa, pravac DM.. zaista, nemam sta izgubiti.. u svakom slucaju bih htjela probati i ovu masku, ako nadjem recept..
ako ti treba nesto sto ima vani, a u Sa nema, pisi slobodno.. beskrajno sam ti zahvalna na odgovoru.. :kiss:

P.S. jel ima neki specijalan naziv tih vitamina??
Queen_of_hearts

#3857 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Queen_of_hearts »

Samo afrodita i kosili,tj.samponi koji ne ostavljaju naslage :thumbup:
Cesce kosili ,jer mi kosa nije masna,i afrodita mi je malo jaka.....tako da jednom sedmicno afroditom ,a izmedju ako je potrebno samo sa malo kosilija ...kad sam prekrizila sve ostale sampone,kosa mi je konacno vratila onaj prirodni zdravi sjaj ,i teksturu,puuuuno manje opada i nikakvih problema sa tjemenom.
leki hz

#3858 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by leki hz »

Ovo ti je recept za šampon koji napraviš i pereš kosu s njim:
1 litar šampona od koprive
1 bočica pantenol rastvora 100 ml
1 vitamin AD ulje 10 ml
1 kapi od koprive 30 ml
ricinusovo ulje
U 750 ml šampona dodaš ove sve sastojke, pošto kažeš da ti kosa nije suha onda dodaj sasvim malo ricinusovog ulja, oko 10 ml. I ne mora biti šampon od koprive, moja kolegica je stavila bebi šampon i kosa joj se super oporavila od ovog šampona.
Sretno :)
lavorpunvode

#3859 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by lavorpunvode »

occhi_Azzurri wrote:
hvala ti puno draga, pokusat cu, cim stignem u Sa, pravac DM.. zaista, nemam sta izgubiti.. u svakom slucaju bih htjela probati i ovu masku, ako nadjem recept..
ako ti treba nesto sto ima vani, a u Sa nema, pisi slobodno.. beskrajno sam ti zahvalna na odgovoru.. :kiss:

Image

evo slika. meni su samo i iskljucivo vitamini pomogli, jer se ocito radilo o nekom nedostatku u organizmu. Dermatolog mi je propisao vitamine "Merz spezial" al posto su oni dosta, dosta skuplji, odlucila sam pokusati sa ovom varijantom prvo.
occhi_Azzurri

#3860 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by occhi_Azzurri »

leki hz wrote:
1 vitamin AD ulje 10 ml
1 kapi od koprive 30 ml
ricinusovo ulje
U 750 ml šampona dodaš ove sve sastojke, pošto kažeš da ti kosa nije suha onda dodaj sasvim malo ricinusovog ulja, oko 10 ml. I ne mora biti šampon od koprive, moja kolegica je stavila bebi šampon i kosa joj se super oporavila od ovog šampona.
Hvala ti puno! Ipak imam 2 pitanja:
Jel se svi sastojci mogu kupiti u apoteci?
Moze li se koristiti balsam nakon upotrebe ovog sampona? Kosa mi nije suha ali je tanka i strasno se mrsi kad je mokra, pa ne mogu ni zamisluti na sta bi to licilo bez regeneratora.. ipak ne zelim umanjiti djelotvornost sampona... hvala jos jednom :kiss:
occhi_Azzurri

#3861 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by occhi_Azzurri »

lavorpunvode wrote:
occhi_Azzurri wrote:

Image

evo slika. meni su samo i iskljucivo vitamini pomogli, jer se ocito radilo o nekom nedostatku u organizmu. Dermatolog mi je propisao vitamine "Merz spezial" al posto su oni dosta, dosta skuplji, odlucila sam pokusati sa ovom varijantom prvo.
Hvala puno za sliku! Probat cu ih cim prije..
leki hz

#3862 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by leki hz »

occhi_Azzurri wrote:
leki hz wrote:
1 vitamin AD ulje 10 ml
1 kapi od koprive 30 ml
ricinusovo ulje
Hvala ti puno! Ipak imam 2 pitanja:
Jel se svi sastojci mogu kupiti u apoteci?
Moze li se koristiti balsam nakon upotrebe ovog sampona? Kosa mi nije suha ali je tanka i strasno se mrsi kad je mokra, pa ne mogu ni zamisluti na sta bi to licilo bez regeneratora.. ipak ne zelim umanjiti djelotvornost sampona... hvala jos jednom :kiss:
Imaš sve u apoteci kupiti. Mojoj se kolegici isto mrsila kosa, ali je ona izdržala da ne stavlja regenerator, pa ti probaj jednom pa vidi kako će to izgledati, mada bi ovo ricinusovo ulje trebalo omekšat kosu jer je dosta masno.
Ductus Holedocus

#3863 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Ductus Holedocus »

Nesto protiv masne kose? Neki šampon,preporuka ?
leki hz

#3864 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by leki hz »

Ductus Holedocus wrote:Nesto protiv masne kose? Neki šampon,preporuka ?
Nemam tih problema hvala Bogu, ali stranicu prije neko preporuči schaumin šampon protiv masne kose.
BadSanta

#3865 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by BadSanta »

Žene ima li ijedna da je dobila onaj difuzor za kovrdžanje kose uz fen, a da joj se samo povlači po kući? Želi ga pokloniti meni :D , zamijeniti za nešto(npr. ja tebi veliku Milku po izboru, ti meni to čudo) ili naravno prodati :)? Tražila u Frizerlandu, al 15 km što je meni skupo :oops: ,zahvaljujem
Nisrin

#3866 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Nisrin »

Ductus Holedocus wrote:Nesto protiv masne kose? Neki šampon,preporuka ?

Meni je najveci problem MASNA KOSA...perem je svaku drugu noc, duga je, i pravo mi je dosadilo prati tako cesto i susiti...:S
Sve sam isprobala i nista nije dovoljno ucinkovito, kad je fvec sutradan slijepljena...trenutno koristim od koprive WASH&GO, prije pranja samponom ponekad u tjeme utrljam sirce sa vodom, da ubije tu masnocu...
Kontam se poceti farbati da isusim malo tjeme...ali ovo je nemoguce XD
MrsJ

#3867 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by MrsJ »

Ludnica u onom Mangu na Malti. Otisla danas da se zakazem nakon dosta pozitivnih komentara na temi i nemaju nista slobodno do ponedjeljka. :shock: Nikad mi se to nije desilo ni u jednom salonu da 6 dana prije sve bude popunjeno, a bas kontala da sredim boju do 8.marta. :( Ali ono sto je meni odmah zapalo za oko je neurednost, bas im je prljav salon i stolice skroz ispucale, a stvar koja mi je najgora je sto su radnice neuredne kose. Meni su frizerke ogledalo salona i ako njima kosa nije cista i uredna odmah imam osjecaj da ni mene nece uraditi bas najbolje. Mada eto mozda i zbog te silne guzve i nemaju vremena za sredjivanje.
lavorpunvode

#3868 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by lavorpunvode »

MrsJ wrote:Ludnica u onom Mangu na Malti. Otisla danas da se zakazem nakon dosta pozitivnih komentara na temi i nemaju nista slobodno do ponedjeljka. :shock: Nikad mi se to nije desilo ni u jednom salonu da 6 dana prije sve bude popunjeno, a bas kontala da sredim boju do 8.marta. :( Ali ono sto je meni odmah zapalo za oko je neurednost, bas im je prljav salon i stolice skroz ispucale, a stvar koja mi je najgora je sto su radnice neuredne kose. Meni su frizerke ogledalo salona i ako njima kosa nije cista i uredna odmah imam osjecaj da ni mene nece uraditi bas najbolje. Mada eto mozda i zbog te silne guzve i nemaju vremena za sredjivanje.
pa jbg, morale bi imati vremena kuci srediti svoju kosu, ne moraju u salonu. Uzas :D
MrsJ

#3869 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by MrsJ »

Pa eto da ne bude da sam previse kriticna, reko da malo ublazim. :-D Mozda dodju umorne od silnog posla , sta znam. Ali ne znam stvarno kako vi, ja prvo pogledam frizerku kada ulazim u salon i po tome sticem dojam o kompletnom salonu i uslugama.
bebana12

#3870 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by bebana12 »

MrsJ wrote:Pa eto da ne bude da sam previse kriticna, reko da malo ublazim. :-D Mozda dodju umorne od silnog posla , sta znam. Ali ne znam stvarno kako vi, ja prvo pogledam frizerku kada ulazim u salon i po tome sticem dojam o kompletnom salonu i uslugama.
Ako zelis mogu ti na pp poslati broj od frizerke koja je radila u Mangu,svi su isli kod nje a sad je otvorila svoj salon.Ja godinama idem kod nje i stvarno samo dobro mogu za nju reci i sto je najvaznije jako je povoljna..
occhi_Azzurri

#3871 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by occhi_Azzurri »

bebana12 wrote:
MrsJ wrote:Pa eto da ne bude da sam previse kriticna, reko da malo ublazim. :-D Mozda dodju umorne od silnog posla , sta znam. Ali ne znam stvarno kako vi, ja prvo pogledam frizerku kada ulazim u salon i po tome sticem dojam o kompletnom salonu i uslugama.
Ako zelis mogu ti na pp poslati broj od frizerke koja je radila u Mangu,svi su isli kod nje a sad je otvorila svoj salon.Ja godinama idem kod nje i stvarno samo dobro mogu za nju reci i sto je najvaznije jako je povoljna..
Mogu li ja dobiti broj i adresu tvoje frizerke.. treba mi neko stalan kada sam u Sa, posto sam odustala od mog starog frizerskog salona.. tnx
Rimljanka

#3872 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Rimljanka »

hocu i ja broj i adresu
LaLuna

#3873 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by LaLuna »

@bebana12 - mozes li i meni na pp poslati broj i adresu te frizerke. Hvala :-)
bebana12

#3875 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by bebana12 »

Adresa je Ferde Hauptmana 7,Cengic Vila.Br:061/035-499 Amra.
Post Reply