Mislila sam samo koji pramicak na foliju izvuci da omeksa boju i da joj malo zivosti.
Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
- Aurora Borealis
#351 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Hvala ti! 
Mislila sam samo koji pramicak na foliju izvuci da omeksa boju i da joj malo zivosti.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#352 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ma ja sam to svakako radila, i na folijuAurora Borealis wrote:Hvala ti!
cak sam nekad znala "pocesljati se" farbom..samo je pomalo nanesem na cesalj..mozda 1/4 farbe
tako da dobijem kao ono sarenilo..super je bilo
a onda se ofarbah, i tu prestaje igra..
- Aurora Borealis
#353 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
E vidiš to sa češljem mi je super ideja!
Samo mi je bitno da nema blanša, jer hoću da za koji mjesec aBda ganjam ono brazilsko feniranje, a ono ne može na pramenove.
Samo mi je bitno da nema blanša, jer hoću da za koji mjesec aBda ganjam ono brazilsko feniranje, a ono ne može na pramenove.
-
ichliebedichtung
#354 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
a sta je to brazilsko feniranje?
- Aurora Borealis
#355 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Trajno ispravljanje kose kreatinom na par mjeseci.
Evo te teme pa pogledaj
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 23&t=83628
Evo te teme pa pogledaj
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#356 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
pa mozes probati jedan pramencic nekom farbom, pa ako je ok, a ti iduci put malo pocesljajAurora Borealis wrote:E vidiš to sa češljem mi je super ideja!
meni je stvarno zao sto sam se ofarbala skroz, bilo je zabavno igrati se
i na plavu boju sam izvlacila neke smedje pramenove, ali to se plave kose brzo ispere..a i ne budem nista pametnija
a to feniranje i mene privlaci, ali me nesto strah, pa cu ja to dok se frizerke izvjezbaju
- Aurora Borealis
#357 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ja svakako moram sacekati kojimjesec da mijos malo poraste kosa, a do tad je moram osvjeziti necim i tu nastaje problem. Ako uzmem svjetliju smedju dobijem crvenkasti odsjaj koji nimalo privlacno ne izgleda, a ako uzmem tamniju budem k'o ugarak
Tako da je jedino rjesenje da je prosaram malkice, ali ne da vadim pramenove.
Uf i ja isto jedva cekam to brazilsko, i sve se nadam da ce se izvjezbati fritzerke dok ja dodjem na red
Tako da je jedino rjesenje da je prosaram malkice, ali ne da vadim pramenove.
Uf i ja isto jedva cekam to brazilsko, i sve se nadam da ce se izvjezbati fritzerke dok ja dodjem na red
- bez_ideje
#358 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Do ljeta,trebala bi biti ovolika ,bila bi do sad i duza,al se moralo intervenisat po vrhovima gg
Ljudovi,ima li kakva namjenska kozmetika za crnu kosu....ne za smedju,bas za crnu -prirodnu
Sta god uzmem za smedje zabljesne me nakvim crvenkastim preljevom
-
drekalica28
#359 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Što sama ne napraviš?bez_ideje wrote:
Do ljeta,trebala bi biti ovolika ,bila bi do sad i duza,al se moralo intervenisat po vrhovima gg
Ljudovi,ima li kakva namjenska kozmetika za crnu kosu....ne za smedju,bas za crnu -prirodnu
Jaje, maslinovo ulje i bum na kosu.
Ima da se sjaji ko tepsija.
Ili je natapkaš pivom.
Doduše ne zam šta želiš...neki pakung, nahraniti kosu, očuvati vrhove....ali za sve se može naći prirodni "lijek".
- bez_ideje
#360 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Neki zastitu,film,za vrhove narocito......Pokusavam da je uzgojim dobro dugu ,a sad ce i sunce i sve
- Felidae
#361 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
bez_ideje wrote:
aj kako divna kosa...zavidim ti....moja ravna a oduvijek ovakvu prizeljkujem...eh....
-
drekalica28
#362 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ako ćeš sama svoj majstor da budeš, onda se drži maske od jaja i maslinovog ulja. Stim da možeš mijenjat i ulje, ne mora uvijek biti maslinovo, može i recimo bademovo i slično.bez_ideje wrote:Neki zastitu,film,za vrhove narocito......Pokusavam da je uzgojim dobro dugu ,a sad ce i sunce i sve
Umutiš jedno jaje i oko kašiku do dvije staviš ulja. Sve to fino umutiš i naneseš na kosu. Ja recimo sve mutim u zdjeli koju sam stavila na šerpu u kojoj kuha voda, pa onda sve onom četkom za farbanje kose nanosim na kosu, sloj po sloj.
Držiš na glavi jedno 15 minuta, pa normalno kosu opereš.
Ljeti, kad sam na moru, onda si sipam pivu preko glave i ostavim da se tako osuši. Tek onda perem kosu.
A ako ti je mrsko sama praviti, onda ti preporučujem ovaj serum. Mislim da košta oko 4-5 maraka, slagat ću te.
Njega nakon pranja kose naneseš samo na vrhove, i jako ti malo treba.
Inače iz ove Balea linije ima i ovo.

Ja uopšte nemam oštećenu kosu, ne farbam se (nisam još nikad) pa opet s vremena na vrijeme upotrijebim ovu vrećicu, i fenomenalna je.
- Aurora Borealis
#363 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Bez_ideje: Jesi ti ono trazila nesto z anjegu tamne kose?
Ima ovaj recept, pa mozda da probas: 2 bjelanjka + salica jake crne kafe (moze ness). Umutiti i drzati 10 min do pola sata. Isprati samponom.
Za ostecenu kosu ti imam par recepata, pa ti vidi koji ti je najjednostavniji.
Recept 1 -ostecena kosa:
U zagrijano maslinovo ulje stavite 1 kasiku cvijeta kamilice, suho lisce koprive i zove, poklopite i ostavite 30 min. Pasirajte kroz cjediljku kasikom, pa umjesajte 1 zumanjak, kasiku meda i nekoliko kapi limunovog soka ili etericnog ulja (bilo kojeg). Ravnomjerno rasporedite po kosi, pokrijte toplim peskirom i ostavite 30 minuta.
Recept 2 -suha kosa:
U jednu zdjelicu izmutite zumanjce. Kap po kap dodajte cickovo ulje. U cijelu smjesu nacijedite pola limuna. Rasporedite po korjenu oprane kose. Masirajte nekoliko minuta. Omotajte glavu peskirom i pustite da djeluje 20-ak min pa isperite. (Masku primjenjivati 1 mjesecno)
Recept 3 -Za ostecenu kosu:
Potrebno bademovo, maslinovo, ricinusovo i ruzino ulje. Pomijesaj po 10 kasika bademovog, maslinovog i ricinusovog ulja i 1 kasiku ruzinog ulja. Tu mjesavinu utrljaj prije spavanja i ostavi preko noci da djeluje. Na jastucnicu stavi peskir. Ujutro kosu isperi neutralnim samponom. Tretman je dovoljno napraviti jednom, ali ako mislis da je potrebno ponoviti jos koji put, slobodno!
Recept 4 -Za ostecenu kosu:
Sok 1 limuna, 2 zumanjca, 1 bjelanac, kasika meda. Drzati 10 min i isprati.
Recept 5 - Vitaminska maska za kosu:
Izmiksaj pola banane sa 1 kasikom soka od limuna i 1 kasika mlijeka. Nanesi ni nakon 20 minuta isperi samponom.
Eto! Zvuce kao neki vjesticiji recepti
Ima ovaj recept, pa mozda da probas: 2 bjelanjka + salica jake crne kafe (moze ness). Umutiti i drzati 10 min do pola sata. Isprati samponom.
Za ostecenu kosu ti imam par recepata, pa ti vidi koji ti je najjednostavniji.
Recept 1 -ostecena kosa:
U zagrijano maslinovo ulje stavite 1 kasiku cvijeta kamilice, suho lisce koprive i zove, poklopite i ostavite 30 min. Pasirajte kroz cjediljku kasikom, pa umjesajte 1 zumanjak, kasiku meda i nekoliko kapi limunovog soka ili etericnog ulja (bilo kojeg). Ravnomjerno rasporedite po kosi, pokrijte toplim peskirom i ostavite 30 minuta.
Recept 2 -suha kosa:
U jednu zdjelicu izmutite zumanjce. Kap po kap dodajte cickovo ulje. U cijelu smjesu nacijedite pola limuna. Rasporedite po korjenu oprane kose. Masirajte nekoliko minuta. Omotajte glavu peskirom i pustite da djeluje 20-ak min pa isperite. (Masku primjenjivati 1 mjesecno)
Recept 3 -Za ostecenu kosu:
Potrebno bademovo, maslinovo, ricinusovo i ruzino ulje. Pomijesaj po 10 kasika bademovog, maslinovog i ricinusovog ulja i 1 kasiku ruzinog ulja. Tu mjesavinu utrljaj prije spavanja i ostavi preko noci da djeluje. Na jastucnicu stavi peskir. Ujutro kosu isperi neutralnim samponom. Tretman je dovoljno napraviti jednom, ali ako mislis da je potrebno ponoviti jos koji put, slobodno!
Recept 4 -Za ostecenu kosu:
Sok 1 limuna, 2 zumanjca, 1 bjelanac, kasika meda. Drzati 10 min i isprati.
Recept 5 - Vitaminska maska za kosu:
Izmiksaj pola banane sa 1 kasikom soka od limuna i 1 kasika mlijeka. Nanesi ni nakon 20 minuta isperi samponom.
Eto! Zvuce kao neki vjesticiji recepti
- bez_ideje
#364 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Jao
,vi ste meni zakon

Nije ni kod mene nikad farbana kosa
Hvala na receptima,oprobam ovaj s kafom
Joj,jednom sam i ovo s bananom probala-samo ja sam trljala po kosi unutrasnjim dijelom kore banane ,jesam se sijala ko tepsija
Nije ni to baleino prskalo za odbaciit,kad se nema vremena ,more bit da i to pribavim
HFala velika

Nije ni kod mene nikad farbana kosa
Hvala na receptima,oprobam ovaj s kafom
Joj,jednom sam i ovo s bananom probala-samo ja sam trljala po kosi unutrasnjim dijelom kore banane ,jesam se sijala ko tepsija
Nije ni to baleino prskalo za odbaciit,kad se nema vremena ,more bit da i to pribavim
HFala velika
- Aurora Borealis
#365 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Nema na cemu
Imate li vi neku carlamu da ubrzam rast kose? Mjerila sam sinoc linijarom koliko ce mi narasti do kraja godine, ako ne budem makaze ocima vidjela i zadovoljna sam
Samo da hoce to malo brze 
Imate li vi neku carlamu da ubrzam rast kose? Mjerila sam sinoc linijarom koliko ce mi narasti do kraja godine, ako ne budem makaze ocima vidjela i zadovoljna sam
- bez_ideje
#366 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Fercera li ono da stegnes spagu oko cela
Mislim da na brzinu rasta kose i konacnu duzinu bas i ne mozes puno uticati,genetika
Zato vidis one zenske ,ko iz bajki,sa kosom do poda......a neko se 5 godina ne sisa,i ne predje mu ramena duzina!
Mislim da na brzinu rasta kose i konacnu duzinu bas i ne mozes puno uticati,genetika
Zato vidis one zenske ,ko iz bajki,sa kosom do poda......a neko se 5 godina ne sisa,i ne predje mu ramena duzina!
-
drekalica28
#367 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
kažu da kofeinski preparati kao fole ubrzavaju rast kose.Aurora Borealis wrote:Nema na cemu![]()
Imate li vi neku carlamu da ubrzam rast kose? Mjerila sam sinoc linijarom koliko ce mi narasti do kraja godine, ako ne budem makaze ocima vidjela i zadovoljna samSamo da hoce to malo brze
samo...ja tome nešto ne vjerujem.
- Ma.Le.Na
#368 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
meni kosa bas brzo raste
ne znam od cega...ali je cesto perem..ako ti to nesto znaci
ne znam od cega...ali je cesto perem..ako ti to nesto znaci
- Aurora Borealis
#369 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
@bez_ideje: Samo mi jos fali spagom da se omotavam
@drekalica: Ma pijem kafe na izvoz, ako je do kofeina, ali tesko da je
@Malena: perem je i ja, jer mi je kratka, pa sam primjetila da mi bogdicu brze raste nego kad je bila duga. Ali nije to to
Kod moje mame raste k'o iz vode (ne urekla se
). Frizura joj ne moze biti 15 dana, odmah preraste. Ja sam ocito pokupila gene druge strane
Ma hajde, narast ce nekad, obavijestim vas za jedno 3 godine dokle sam
@drekalica: Ma pijem kafe na izvoz, ako je do kofeina, ali tesko da je
@Malena: perem je i ja, jer mi je kratka, pa sam primjetila da mi bogdicu brze raste nego kad je bila duga. Ali nije to to
- Ma.Le.Na
#370 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
i ja muku mucim...taman potrefim friz kakav meni odgovara (sve na isto al meni drugacije) ona prerasteAurora Borealis wrote:
@Malena: perem je i ja, jer mi je kratka, pa sam primjetila da mi bogdicu brze raste nego kad je bila duga. Ali nije to toKod moje mame raste k'o iz vode (ne urekla se
). Frizura joj ne moze biti 15 dana, odmah preraste. Ja sam ocito pokupila gene druge strane
![]()
-
drekalica28
#371 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Nisam bona mislila na kafu.Aurora Borealis wrote:@bez_ideje: Samo mi jos fali spagom da se omotavam![]()
![]()
@drekalica: Ma pijem kafe na izvoz, ako je do kofeina, ali tesko da je![]()
@Malena: perem je i ja, jer mi je kratka, pa sam primjetila da mi bogdicu brze raste nego kad je bila duga. Ali nije to toKod moje mame raste k'o iz vode (ne urekla se
![]()
Nego na šampone i kremice za kosu koje sadrže kofein.
- Aurora Borealis
#372 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Imas li preporuku nekih takvih preparata da se bacim u potragu? 
-
drekalica28
#373 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Pogledaj u DM-u.Aurora Borealis wrote:Imas li preporuku nekih takvih preparata da se bacim u potragu?
Znam da ćelavi/proćelavi i oni koji su krenuli gubiti kosu koriste te šampone.
Uglavnom su etiketirani kao šamponi za muške.
- Aurora Borealis
#374 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Da nije Fitoval? E bas cu pogledati, hvala ti! 
-
drekalica28
#375 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Nemam pojma kako se zove.Aurora Borealis wrote:Da nije Fitoval? E bas cu pogledati, hvala ti!
Kad ga vidim u radnji, na polici...e onda znam.