Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
sorei

#301 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by sorei »

*mima* wrote:Ja sam primijetila da manje opada....nokti su mi tako jaki.......ali mi je zato ten bio odlican.......
znaci te bobe stvarno pomazu :-) sutra pravac apoteka :-)
mimsy

#302 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by mimsy »

male_okice wrote:imam jedno pitanje sta radite kad vam se naelektrise kosa? Prije 6 mjeseci sam radila mini val, i bilo je lijepo ali evo vec je to izraslo i mogu se ja boriti s kosom ali ne sa tim koliko se zna naelektrisati. Mislim da je razlog bas to sto izlazi ta kiselina iz nje ali je poprilicno neprijatno takvo stanje. Inace operem je samponom fructiss oil repair (on mi je stvarno dobar) i ona regenerator obicni, trudim se da je ne feniram nikako nego da se prirodno susi jer poslije feniranja tek je ne mogu obuzdati. Inace mi je veoma gusta kosa. Nekad davno sam koristila onaj nivea neki kao serum sto se stavljao poslije pranja kao za ravnanje bez pegle ali ne mogu ga naci vec dugo (mogu sampon i regenerator ali ne mogu taj serum), jeste li koristili neku zamjenu? Isto sam nasla neki sprej od Balea u dm-u ljubicasti ali isto za ravnanje kose. Pa sad ne znam valjali on ista. Imali ko iskustva?
Mislis na ovaj rozi,ja ga neki dan vidjoh u dm-u ....
šatirana_ljubičica

#303 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by šatirana_ljubičica »

Te bobe što spominjete za jačanje kose i noktiju, imaju li u DM-u ili samo u apotekama? Ja sam kao zraknula neke u DM-u pa se pitam jesu li to te? Jel probao ko?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#304 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyblue18 »

šatirana_ljubičica wrote:Te bobe što spominjete za jačanje kose i noktiju, imaju li u DM-u ili samo u apotekama? Ja sam kao zraknula neke u DM-u pa se pitam jesu li to te? Jel probao ko?
Ne znam za DM, ali perfectil koji ja koristim i kazu da je najbolji na trzistu, ima samo u apotekama.
šatirana_ljubičica

#305 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Znači-perfectil, ok, onda ću taj ako ti kažeš da je najbolji. Hvala! A možel još cijena ? :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#306 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyblue18 »

šatirana_ljubičica wrote:Znači-perfectil, ok, onda ću taj ako ti kažeš da je najbolji. Hvala! A možel još cijena ? :D
15 KM :)

Pakovanje ima 30 tableta, uzima se na pun stomak nakon rucka, terapija traje 3 mjeseca. :D
šatirana_ljubičica

#307 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Hvala, hvala....

Probaću...

Nije mi nešto baš oslabljena kosa, ali se često lomi...
nova_korisnica

#308 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by nova_korisnica »

probaj perfectil svakako...ja sam ih bila pocela piti, ali nazalost nisam mogla jer mi ih zeludac ne podnosi... ja sam od jedne doktorice dobila preporuku da ih pijem...pila sam od natural wealth vitamine za kosu i nisu imali nikakvog uticaja....te iz dm-a sam probala takodjer, medjutim otvaraju apetit :) pa sam prestala :D
šatirana_ljubičica

#309 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Natural wealth i ja sam pila ali meni su one stvarale mučninu i težinu u želucu.
A te iz DM-a onda ne smijem nema šanse :D

Hvala !
kinderlada

#310 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by kinderlada »

I ja sam pila ove Perfectil, pa samo da kazem da su uzasne, ja ih nisam mogla podnijeti, toliko su teske, jos sam ih pila prema uputi, poslije rucka, ne prodje ni 5 min poslije njih ja ne znam za sebe od neke neopisive muke u zelucu, nije konkretna bol, ali uzas.....
Tako da svi osjetlkjivog zeluca nemojte pare bezveze davati :roll:
swirl

#311 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by swirl »

male_okice wrote:imam jedno pitanje sta radite kad vam se naelektrise kosa? Prije 6 mjeseci sam radila mini val, i bilo je lijepo ali evo vec je to izraslo i mogu se ja boriti s kosom ali ne sa tim koliko se zna naelektrisati. Mislim da je razlog bas to sto izlazi ta kiselina iz nje ali je poprilicno neprijatno takvo stanje. Inace operem je samponom fructiss oil repair (on mi je stvarno dobar) i ona regenerator obicni, trudim se da je ne feniram nikako nego da se prirodno susi jer poslije feniranja tek je ne mogu obuzdati. Inace mi je veoma gusta kosa. Nekad davno sam koristila onaj nivea neki kao serum sto se stavljao poslije pranja kao za ravnanje bez pegle ali ne mogu ga naci vec dugo (mogu sampon i regenerator ali ne mogu taj serum), jeste li koristili neku zamjenu? Isto sam nasla neki sprej od Balea u dm-u ljubicasti ali isto za ravnanje kose. Pa sad ne znam valjali on ista. Imali ko iskustva?
Kupi lak za kosu
ladyada

#312 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyada »

swirl wrote:
Kupi lak za kosu
neki serum za vrhove kose koji je sa uljem , izbaci pjene i lakove i ne feniraj je do kraja ostavi uvijek malo vlaznu da se dosusi sama ........... vidi da li ti je jastuk presvucen sa pamukom ili neka sintetika ...........sintetika naelektrise jos vise isto ako nosis dzempere ili jakne to se zna desiti .........licno iskustvo :wink:
Aurora Borealis

#313 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Aurora Borealis »

sanabe wrote:najradije bih ovu
Image

postoji li mini-val jos uvijek? :skoljka: :D
Ja sam imala ovu, samo malkice duzu, kao neki paz. Popularna mikrofonka :-D
Lady Saray

#314 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Lady Saray »

male_okice wrote:imam jedno pitanje sta radite kad vam se naelektrise kosa?
Omekšivač za rublje, ali i i kosu
Omekšivač za robu može poslužiti i kao antistatičko sredstvo za njegu kose. Želite li se riješiti elektriciteta koji kvari vašu novu frizuru nakon feniranja, maramicom za robu lagano pređite preko kose. Isti ćete efekt postići ako na dlanove nanesete malo omekšivača te nježno prođete rukom po površini kose.
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#315 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ALexis »

samo trebas perut fasovat :shock:
Lady Saray

#316 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Lady Saray »

pa ne pise koristiti ga umjesto regeneratora nego samo nako s ruku po onim dlakama sto se razlete.. vjerovatno dobiju na tezini pa se smire
saga

#317 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by saga »

Omeksivaci uglavnom neutralisu staticki elektricitet. Vjerovatno zato onaj prijedlog.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#318 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by plain vanilla »

ja sam u ratu koristila omeksivac za ves umjesto regeneratora :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#319 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by plain vanilla »

sanabe wrote:
plain vanilla wrote:ja sam u ratu koristila omeksivac za ves umjesto regeneratora :D

otkud ti u ratu omeksivac za ves? zar smo to imali? :?
nismo
dala mi komsinica, ko zna odakle joj, malu flasicu
ni sampona, ni sapuna kako treba, ali sam imala bocicu toga
kosa super bila :lol:
Litotes

#320 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Litotes »

Imal neko iskustvo sa samponima Toni&Guy, ja sam sada kupila sebi http://store.toniandguy.com/s/browse/pr ... traight/18
male_okice

#321 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by male_okice »

jel iko imao iskustva sa samponom od balea-e:
http://www.balea.de/cgi-bin/balea_profe ... 1296549528

ja imam dosta masnu kosu i kontala sam uzeti onaj pantene clarifying ali nekako mi poskup ako je ovaj slican?!pa ako neko ima iskustva mozda cak generalno sa balea samponima jer ih ja nisam dosad koristila neka pise. Hvala :-D
Lady Saray

#322 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Lady Saray »

ja uzimam balein za plavu kosu i regenerator odlican je. uzimala sam i za suhu kosu i on je bio dobar
amiria

#323 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by amiria »

Lady Saray wrote:ja uzimam balein za plavu kosu i regenerator odlican je. uzimala sam i za suhu kosu i on je bio dobar

Ja koristim za plavu kosu i sampon i regenerator i odlicni su. Inace farbam kosu i sva je nekako suha, kad je operem ovim samponom bude svilenkasata bas nekako fina na dodir :)
mimsy

#324 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by mimsy »

male_okice wrote:jel iko imao iskustva sa samponom od balea-e:
http://www.balea.de/cgi-bin/balea_profe ... 1296549528

ja imam dosta masnu kosu i kontala sam uzeti onaj pantene clarifying ali nekako mi poskup ako je ovaj slican?!pa ako neko ima iskustva mozda cak generalno sa balea samponima jer ih ja nisam dosad koristila neka pise. Hvala :-D
Ova meni nista ne valja,strasno me tjeme svrbilo poslije.Jos mi pumpica nije radila :-x
1906

#325 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by 1906 »

ladyblue18 wrote:
šatirana_ljubičica wrote:Znači-perfectil, ok, onda ću taj ako ti kažeš da je najbolji. Hvala! A možel još cijena ? :D
15 KM :)

Pakovanje ima 30 tableta, uzima se na pun stomak nakon rucka, terapija traje 3 mjeseca. :D

ne proizvode vise Perfectil, bar od Vitabiotics
http://www.valens.hr/dodaci-prehrani/vi ... ectil.html
ovo jel??

- nema u apotekama

malo sam poredila :D

sastav je slican kao u vitaminima za trudnice - isto od vitabiotics :D
cak dobijes vise zeljeza :D - ciji deficit je nerijetko uzrok opadanja kose
nedostaje samo krom, silicij i mangan
al se opet isti sastav iz perfectila, moze naci u jednom drugom njihovom preparatu :mrgreen:
Post Reply