Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ladyada

#151 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyada »

Pitaj u frizerskom salonu jer namjenjeno je za frisere ili naruci na ebay ...........
Envy

#152 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Envy »

.
Last edited by Envy on 12/01/2012 20:54, edited 1 time in total.
ja-maja

#153 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ja-maja »

Ok a gdje da to kupim jer prvi put vidim taj proizvod?
Bonacure proizvode ima kupiti u CM-u. Koristila sam njihovu kremu i dobra je, ali preporucujem svima koji imaju suhu kosu da probaju Macadamia ulje. Fantasticno je, meni je kosa jednostavno divna kako ga koristim, a imam plavu farbanu kosu i jako suhe vrhove. Od kako koristim ovo ulje ne mogu vjerovati kako kosa izgleda zdravo i leprsavo. Nijedan proizvod mi nije toliko pomogao, a koristila sam zaista razne
No_oNe__

#154 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by No_oNe__ »

ako se hoces rijesiti ispucalih vrhova
nemoj se sisati nikako stepenasto - niti dati da ti frizer istanjuje kosu onim makazama
ravno ravno i samo ravno

dok kosa ne dodje sebi

maslinovo ulje
ricinus koji vec furas
majoneza
i sl produkti

+ u sebe vitamine unosi
Gospoda Ministarka

#155 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Gospoda Ministarka »

No_oNe__ wrote:ako se hoces rijesiti ispucalih vrhova
nemoj se sisati nikako stepenasto - niti dati da ti frizer istanjuje kosu onim makazama
ravno ravno i samo ravno

dok kosa ne dodje sebi

maslinovo ulje
ricinus koji vec furas
majoneza
i sl produkti

+ u sebe vitamine unosi

Osisana sam nedavno skroz ravno ali sam se morala fenirat ili peglat da bih izasla na ulicu + ricinus+ zdrava ishrana i nista samo gori nego ikad.
male_okice

#156 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by male_okice »

Gospoda Ministarka wrote:
No_oNe__ wrote:ako se hoces rijesiti ispucalih vrhova
ravno ravno i samo ravno

dok kosa ne dodje sebi

maslinovo ulje
ricinus koji vec furas
majoneza
i sl produkti

+ u sebe vitamine unosi

Osisana sam nedavno skroz ravno ali sam se morala fenirat ili peglat da bih izasla na ulicu + ricinus+ zdrava ishrana i nista samo gori nego ikad.

tebi je kosa otisla, unistena i ovo sto sve radis (ricinusovo i ostalo) nema efekta ako je opet peglas i feniras. Najbolje bi ti bilo kod frizera i neka kratka frizura tipa pixie cut i onda je pustiti neka dodje sebi. Nekad ni najbolji proizvodi ne mogu obnoviti kosu ako je ona unistena i jedino makaze pomazu.
Gospoda Ministarka

#157 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

male_okice, zaista nije toliko otisla da bi isla u toliku krajnost.
inspire_me

#158 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by inspire_me »

ja-maja wrote:
Ok a gdje da to kupim jer prvi put vidim taj proizvod?
Bonacure proizvode ima kupiti u CM-u. Koristila sam njihovu kremu i dobra je, ali preporucujem svima koji imaju suhu kosu da probaju Macadamia ulje. Fantasticno je, meni je kosa jednostavno divna kako ga koristim, a imam plavu farbanu kosu i jako suhe vrhove. Od kako koristim ovo ulje ne mogu vjerovati kako kosa izgleda zdravo i leprsavo. Nijedan proizvod mi nije toliko pomogao, a koristila sam zaista razne
Gdje da kupim ovo ulje i kako da ga koristim da mi se kosa oporavi???
Gospoda Ministarka

#159 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

babyline wrote:GM: tvoja kosa kako te ja zamisljam ne izgleda suha

Pa samo vrhovi su suhi i ispucali ostalo je zdravo...bar ja mislim :D
kurty

#160 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by kurty »

jedno pitanje....

Gdje ima kupiti makaza za sisanje...
Elem, juce tri puta oko mogao iskopati sa onim snajderskim makazama...
I jos jedno pitanje, gdje se mogu kupiti one "cik cak" makaze... Ono uhvatis pramen kose i sisas, sisas, al malo kose osisas :lol: :lol: :lol: :lol: salim se malo...One makaze sto kao stanjuju kosu
ja-maja

#161 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ja-maja »

Macadamia ulje sam kupila preko stranice http://www.feelunique.com, a ima i u nekim salonima kod nas. U proslom broju casopisa AZRA bio je clanak o Macadamia proizvodima kao i podaci salona koji prodaju iste. Provjerit cu kad dodjem kuci pa javim koji su to saloni.
Envy

#162 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Envy »

.
Last edited by Envy on 12/01/2012 20:55, edited 1 time in total.
Gospoda Ministarka

#163 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Envy wrote:
kurty wrote:jedno pitanje....

Gdje ima kupiti makaza za sisanje...
Elem, juce tri puta oko mogao iskopati sa onim snajderskim makazama...
I jos jedno pitanje, gdje se mogu kupiti one "cik cak" makaze... Ono uhvatis pramen kose i sisas, sisas, al malo kose osisas :lol: :lol: :lol: :lol: salim se malo...One makaze sto kao stanjuju kosu
Nije valjda da se sisas sam?!:)

Da, i on i ostatak familije su samouki frizeri. :D
male_okice

#164 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by male_okice »

Gospoda Ministarka wrote:male_okice, zaista nije toliko otisla da bi isla u toliku krajnost.

pa ako ti vrhovi pucaju i dalje i nakon sisanja i silnih tih tretmana...ne znam koliko ti je duga kosa ali osisas onda sav taj dio koji je otisao i koji je suh pa kolika god bila poslije toga. Isto mislim da tesko mozes sama procjeniti koliko je ostecena, jer si se mozda i navikla na taj njen neki izgled pa mislis da je OK, ja bi pokusala naci nekog dobrog frizera/frizerku ali bas da se razumiju u svoj posao pa neka ti da konretan savjet i na kraju neka te i osisa. Ja bi radje osisala sav taj dio koji je ostecen nego gubila moje vrijeme i silne novce davala na raznorazne preparate za koje je uvijek pomalo upitno da li ce djelovati (bez obzira bile one Schwarzkopf, Garnier ili sa pijace). Lakse se osisati i sacekati da opet naraste-a narasce, na kraju das silne novce na preparate, utrosis vrijeme i opet moras osisati.
Normalno ne moras ti uvaziti moje misljenje,ali pomalo ti isto govorim iz iskustva, jer mi je jedna godine bukvalno sprzena kosa minivalom i izgledala je kao da imam slamu na glavi i dzaba sam ja mazala kremama ovim onim na kraju je samo pomoglo da osisam taj dio koji je otisao.
kurty

#165 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by kurty »

Envy wrote: Nije valjda da se sisas sam?!:)
Sam svoj majstor :lol: ;-) ;-)

Gospoda Ministarka wrote: Da, i on i ostatak familije su samouki frizeri. :D
ja, mama i seka... Ostali se negdje sisaju i dodju da im ja prepravljam... :lol: :lol:
Gospoda Ministarka

#166 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

male_okice wrote:
Gospoda Ministarka wrote:male_okice, zaista nije toliko otisla da bi isla u toliku krajnost.

pa ako ti vrhovi pucaju i dalje i nakon sisanja i silnih tih tretmana...ne znam koliko ti je duga kosa ali osisas onda sav taj dio koji je otisao i koji je suh pa kolika god bila poslije toga. Isto mislim da tesko mozes sama procjeniti koliko je ostecena, jer si se mozda i navikla na taj njen neki izgled pa mislis da je OK, ja bi pokusala naci nekog dobrog frizera/frizerku ali bas da se razumiju u svoj posao pa neka ti da konretan savjet i na kraju neka te i osisa. Ja bi radje osisala sav taj dio koji je ostecen nego gubila moje vrijeme i silne novce davala na raznorazne preparate za koje je uvijek pomalo upitno da li ce djelovati (bez obzira bile one Schwarzkopf, Garnier ili sa pijace). Lakse se osisati i sacekati da opet naraste-a narasce, na kraju das silne novce na preparate, utrosis vrijeme i opet moras osisati.
Normalno ne moras ti uvaziti moje misljenje,ali pomalo ti isto govorim iz iskustva, jer mi je jedna godine bukvalno sprzena kosa minivalom i izgledala je kao da imam slamu na glavi i dzaba sam ja mazala kremama ovim onim na kraju je samo pomoglo da osisam taj dio koji je otisao.
Ne, maksimalno treba skinuti 5 cm a to cu i uraditi cim prije i zaboraviti na peglu. Kosa je ove duzine (samo smeda) nebojim je, ne koristim hemijske preparate poprilicno zdrava samo sto su vrhovi ispucali od pegle.
Image
Gospoda Ministarka

#167 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

kurty wrote:
Envy wrote: Nije valjda da se sisas sam?!:)
Sam svoj majstor :lol: ;-) ;-)

Gospoda Ministarka wrote: Da, i on i ostatak familije su samouki frizeri. :D
ja, mama i seka... Ostali se negdje sisaju i dodju da im ja prepravljam... :lol: :lol:

Meni treba sisanje :D cim prije.
inspire_me

#168 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by inspire_me »

ja-maja wrote:Macadamia ulje sam kupila preko stranice http://www.feelunique.com, a ima i u nekim salonima kod nas. U proslom broju casopisa AZRA bio je clanak o Macadamia proizvodima kao i podaci salona koji prodaju iste. Provjerit cu kad dodjem kuci pa javim koji su to saloni.
E hajd' super, bas ti hvala ;-)
inspire_me

#169 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by inspire_me »

male_okice wrote:

Ne, maksimalno treba skinuti 5 cm a to cu i uraditi cim prije i zaboraviti na peglu. Kosa je ove duzine (samo smeda) nebojim je, ne koristim hemijske preparate poprilicno zdrava samo sto su vrhovi ispucali od pegle.
Image
Pa ti imas finu duzinu, nece ti puno znaciti tih 5 cm, a bices mirna i zadovoljna. Mada, ja te u potpunosti shvatam, jako mi sporo raste kosa, i bas sam osjetljiva ako mi neko odreze vise nego sto kazem. Zato idem vec par godina istoj frizerki i svaki put je izmaltretiram 100 puta ponavljajuci koliko me smije osisati, a to je vrlo malo :D :D
Gospoda Ministarka

#170 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

inspire_me wrote:
Gospoda Ministarka wrote: Ne, maksimalno treba skinuti 5 cm a to cu i uraditi cim prije i zaboraviti na peglu. Kosa je ove duzine (samo smeda) nebojim je, ne koristim hemijske preparate poprilicno zdrava samo sto su vrhovi ispucali od pegle.
Image
Pa ti imas finu duzinu, nece ti puno znaciti tih 5 cm, a bices mirna i zadovoljna. Mada, ja te u potpunosti shvatam, jako mi sporo raste kosa, i bas sam osjetljiva ako mi neko odreze vise nego sto kazem. Zato idem vec par godina istoj frizerki i svaki put je izmaltretiram 100 puta ponavljajuci koliko me smije osisati, a to je vrlo malo :D :D
Hoce, vec su mi skinuli 8 cm :cry: uzasno slabo raste zato i nezelim da se osisam.
Envy

#171 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Envy »

.
Last edited by Envy on 12/01/2012 20:52, edited 1 time in total.
male_okice

#172 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by male_okice »

Pa ti imas finu duzinu, nece ti puno znaciti tih 5 cm, a bices mirna i zadovoljna. Mada, ja te u potpunosti shvatam, jako mi sporo raste kosa, i bas sam osjetljiva ako mi neko odreze vise nego sto kazem. Zato idem vec par godina istoj frizerki i svaki put je izmaltretiram 100 puta ponavljajuci koliko me smije osisati, a to je vrlo malo :D :D[/quote]

Hoce, vec su mi skinuli 8 cm :cry: uzasno slabo raste zato i nezelim da se osisam.[/quote]
Ma bolje osisaj sto je osteceno,cemu ce ti ne zdrava kosa,bez sjaja i tonusa..bar kad poraste bice bolja,sjajnija i jaca![/quote

bas ti je lijepa duzina a neces puno izgubiti ni ako dodatno osisas tih 5 cm. Ja srecom nemam taj problem kosa mi raste veoma brzo tako da cesto mogu eksperimentisati. mada sam je sad pustila na miru malo samo je operem, odustala sam i od farbe i svega, neka se malo vrati u svoje prirodno stanje :-D
Bihnela

#173 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Bihnela »

najbolja stvar za kosu je kana,,,
od kad je koristim mogla bih nikad da se ne osisam dlaka jednostavno ne puca,,,a inace moja kosa nije takvog kvaliteta,,,sve sto trebate je da se prestanete farbati,,,meni je to unistilo kosu primijetila sam da mi je dok sam koristila farbu prestala izrastati nova kosa i skroz se prorijedila,,,
s kanom je druga prica,,,moja kosa je nevjerovatnog sjaja, zdrava, nema ispucalih vrhova i kosa je dosta "živa", nema peruti...

jos jedna prednost kane u odnosu na farbu je sto ne moras svakih 20 dana da se farbas,,,dovoljno je 1 u dva (tri)mjeseca,,barem meni...

moj recept: prah kane+kasika maslinovog ulja,ricinus,i sl.+kasika meda+jaje+topal crni caj smjesom namazem kosu stavim najlon kesu, peskir, neku staru kapu,,,,to je bitno zbog toplote, da bolje boja primi,,,i mnimalno 2 sata drzati a ja drzim i po 6 sati....

:bih:
kurty

#174 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by kurty »

Samo reci gdje se nalazis i eto me...

p.s. jos nisam ansao gdje kupiti makaze o kojima sam se raspitivao, tako da ti preporucujem da nabavis naocale neke dok sisanje bude trajalo
ljubav_aha

#175 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ljubav_aha »

kurty wrote:

Samo reci gdje se nalazis i eto me...

p.s. jos nisam ansao gdje kupiti makaze o kojima sam se raspitivao, tako da ti preporucujem da nabavis naocale neke dok sisanje bude trajalo
jurty,pitaj frizere gdje kupuju svoj pribor za rad :-D samo im nemoj reci razlog :lol: :-D
Post Reply