Frižider sa zamrzivačem

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
modesti

#1 Frižider sa zamrzivačem

Post by modesti »

Već 3-4 godine imam veliki Gorenje frižider sa zamrzivačem i svako ljeto kuburim sa njim. Čim se temperatura popne preko 27 stepeni, temperatura u frižideru i zamrzivaču počinje da raste. Ne bih smjela dnevno više od dva puta otvoriti zamrzivač ni frižider :roll: serviser mi je prošle godine rekao da moram ga moram otapati barem jednom godišnje iako je no frost :? opet su vrućine i u frižideru mi je haman kao i napolju.

Ima li ko iskustva sa Indesitovim frižiderima sa zamzivačima (ladičar), kako gura ljeti, mora li se otapati iako je no frost, kakav je servis... ima li preporuka osim Indesita, samo nek nije Gorenje :x

Možda je bolji izbor LG? Ima li ko kakva iskustva?
Lounge Act

#2 Re: Frižider sa zamrzivačem

Post by Lounge Act »

kod mene je beko i zadovoljna sam njim, frizider je zapravo i jedino od beka s cim sam potpuno zadovoljna mada jos je pod garancijom, ovo mu je zadnja godina, nadam se da ga necu ureci :lol:
victom

#3 Re: Frižider sa zamrzivačem

Post by victom »

koliko je star frizider tj kad je kupljen ?
Last edited by victom on 01/03/2021 05:09, edited 2 times in total.
Lounge Act

#4 Re: Frižider sa zamrzivačem

Post by Lounge Act »

victom wrote:koliko je star frizider tj kad je kupljen ?
modesti rece da je njen 3-4 godine, a mom frizu je peta
modesti

#5 Re: Frižider sa zamrzivačem

Post by modesti »

Ma, izdržaću još ovu godinu, do proljeća a onda ovaj leti van. Šta ću davati pare za kofol no frost kad ga moram odmrzavati 2x godišnje? Ne valja nikako.

Već sam čula za Bekove da su ljudi zadovoljni, moram ga otići pogledati, valjda imaju velike kombinovane.
Zovem se Zelena

#6 Re: Frižider sa zamrzivačem

Post by Zovem se Zelena »

Samo da pohvalim Beko... Mama ima i zamrzivač i kombinovani. Ove godine im je istekla garancija i do sada nije bilo problema al' apsolutno nikakvih.
em11r

#7 Re: Frižider sa zamrzivačem

Post by em11r »

Da se pridruzim temi sa slicnim pitanjem,
Naime imam frizder sa zamrzivacem star neke ni 2 godine (a garancija mu bila godinu :evil: :x )
Nema nekog sablona u ponasanju, nekad radi mjesec dva dobro ... nekad mi pojede zivce po cijelu heftu ...
Simptomi su sledeci
Radi super hladi, ledi (bez leda/frosta)
Pocne unutra voda da kapa, negdje sa gornje strane kroz one ventilacione proreze .. i tako kapa par dana
Onda temperatura pocne polako raste do tacke kada to vise nije frizder uopste.

Resetujem ga tako sto ga ugasim na 5-6 sati da malo odledi ... i onda tako par sedmica ...

Zna li neko strucan sta je konkretan razlog ovome, da li je termostat, da li je ventilator pomocu kojeg hladni zrak cirkulise ili je nedostatak freona ili koji vec gas ide dole ...

Pozz
modesti

#8 Re: Frižider sa zamrzivačem

Post by modesti »

Ja sam skontala da upravo te kapi vode koje zaljevaju leđa frižidera utiču na zamrzavanje i porast temperature. Valjda im ne valja ništa odvod kondensa ili čega već. Ovaj moj, skoro 2 metra visok (zamrzivač ladičar), ima samo jedan motor koji valjda ne može ljeti održavati temperaturu. Moja greška što nisam sve ove stvari ispitala prodavača kad sam ga kupovala :x elem, ovoga ljeta mi se zamrznula rupica kroz koju izlazi ta voda u zamrzivaču (a ima ista rupica u frižideru), pa je blokirala sistem skroz. Vidi je li ti rupica šuplja ili se led uhvatio unutra.
Mr. Brightside

#9 Re: Frižider sa zamrzivačem

Post by Mr. Brightside »

Zovem se Zelena wrote:Samo da pohvalim Beko... Mama ima i zamrzivač i kombinovani. Ove godine im je istekla garancija i do sada nije bilo problema al' apsolutno nikakvih.
+1 :D
Post Reply