Ima li neko u stanu, kako izgleda , koje su mane? Parketar me malo pokolebao navodno da je najbolje stavljati parkete od drveta iz podneblja u kojem zivimo.
Egzoticni parketi
Moderator: anex
-
arancina
#1 Egzoticni parketi
Renoviram stan! Pa je u toku odabir parketa...... Uglavnom ima li neko iskustvo sa egzotičnim parketima? npr. Tatajuba!
Ima li neko u stanu, kako izgleda , koje su mane? Parketar me malo pokolebao navodno da je najbolje stavljati parkete od drveta iz podneblja u kojem zivimo.
- mayab
#2 Re: Egzoticni parketi
Mozes staviti drvo koje hoces, a ako vec pitas za tu tatajubu, valjda znas kako to ,uglavnom, izgleda.
Samo racunaj na velike troskove za taj parket (pretpostavljam da je poskup),za dobru pripremu podloge,za kvalitetno ljepilo (najbolje 2-komponentno), te za dobrog majstora koji ce to uraditi kako treba.Ako ti treba dobar majstor javi se na PP
Samo racunaj na velike troskove za taj parket (pretpostavljam da je poskup),za dobru pripremu podloge,za kvalitetno ljepilo (najbolje 2-komponentno), te za dobrog majstora koji ce to uraditi kako treba.Ako ti treba dobar majstor javi se na PP
-
tajmahalica
#3 Re: Egzoticni parketi
Ja sam neki dan bila kod drugarice u novom stanu u koji je uselila.
Postavila je bambusov parket prekrasan je i sjajan, samo dosta osjetljiv.
Ne znam ima li ikakve veze to što joj je muž građevinski inžinjer, jer mi kaže da je još nekoliko ljudi u njihovoj zgradi još dok se pravila naručilo bambusov parket.

Postavila je bambusov parket prekrasan je i sjajan, samo dosta osjetljiv.
Ne znam ima li ikakve veze to što joj je muž građevinski inžinjer, jer mi kaže da je još nekoliko ljudi u njihovoj zgradi još dok se pravila naručilo bambusov parket.
- spadalo
#4 Re: Egzoticni parketi
višegodišnje iskustvo mi je to pokazaloarancina wrote:Renoviram stan! Pa je u toku odabir parketa...... Uglavnom ima li neko iskustvo sa egzotičnim parketima? npr. Tatajuba!
bukva,hrast i ništa drugo
- %tacno*
#5 Re: Egzoticni parketi
Pored Tatajube (Jatoba)

i Merbau

po meni dva najegzoticnija drveta ali mnogo zamuke do finalnog uzivanja (nabavka, priprema podloge, ugradnja, odrzavanje...).

i Merbau

po meni dva najegzoticnija drveta ali mnogo zamuke do finalnog uzivanja (nabavka, priprema podloge, ugradnja, odrzavanje...).