Egipat

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Centurion

#26 Re: Egipat

Post by Centurion »

Ja danas idem da uplatim 7 dana u ovom hotelu. U relax-u cijena je 1169 km + 190 km za ostala sranja(viza, taxe i sl.)
Nego jedno pitanje za semmy, za all.inc. je li ukljuceno i koristenje terena za tenis i sl. da li se to posebno placa (sta je dzaba a sta nije), prvi put idem u hotel sa all.inc. pa me interesuje

gauchos kad ides?
Dori

#27 Re: Egipat

Post by Dori »

Evo ja uplatila sa jaranicama...idemo 08.07, Hurgada (zaboravila sam kako se hotel zove) :lol:

Kamile, here I come! :D Iiiiiiiha!!!!
karanana

#28 Re: Egipat

Post by karanana »

Dena wrote:Evo ja uplatila sa jaranicama...idemo 08.07, Hurgada (zaboravila sam kako se hotel zove) :lol:

Kamile, here I come! :D Iiiiiiiha!!!!
wow, a ko ce ti sittovati travian akaunte? :run:
kolko ostajes? i ja sam u hurgadi od 15.7. ja mislim. garant cete vi otici nazad taj dan. a bas bi nam fino bilo. malo bazencic, malo jacuzzi, malo cuga.....
koji li je hotel? jeli preko relaxa? kolko para?
mamica papucarka

#29 Re: Egipat

Post by mamica papucarka »

ohani bolan, Dena je vjerena :shock: :lol:
karanana

#30 Re: Egipat

Post by karanana »

mamica papucarka wrote:ohani bolan, Dena je vjerena :shock: :lol:
....ma dobro bona, znam :-D ....ali jaranice......
mamica papucarka

#31 Re: Egipat

Post by mamica papucarka »

karanana wrote:
mislis, morete svi u jakuzi :lol:
karanana

#32 Re: Egipat

Post by karanana »

mamica papucarka wrote:
karanana wrote:
mislis, morete svi u jakuzi :lol:
ma ugurat cemo se nekako, valjda je dovoljno velik, ako ne morat cemo se nazalost zguzvati.
onda nam donesu shishu pa malo duvamo, pa onda zalijemo sa casom vinca. ma ljepota.
Gauchos

#33 Re: Egipat

Post by Gauchos »

Centurion wrote:Ja danas idem da uplatim 7 dana u ovom hotelu. U relax-u cijena je 1169 km + 190 km za ostala sranja(viza, taxe i sl.)
Nego jedno pitanje za semmy, za all.inc. je li ukljuceno i koristenje terena za tenis i sl. da li se to posebno placa (sta je dzaba a sta nije), prvi put idem u hotel sa all.inc. pa me interesuje

gauchos kad ides?

Ja sam malo poranio da uplatim, polazim 29.07
Dori

#34 Re: Egipat

Post by Dori »

Ma hajde bolan, nek' je u raji :D

E ovako sto se Traviana tice imaju wireless internet (provjerila) :D
Idem preko Relax-a, sve zajedno (taxe, osiguranja...all inclusive) malo manje od 1.200 KM
Ostajem ono fol 8 dana, s tim da idemo poslije podne, vracamo se ujutro znaci punih 6
Eeeee, bilo bi fino da samo se svi ranije skontali.....Sa-X seminar u Hurgadi, pa posaljemo slike mimi u kafanu :D
dia81

#35 Re: Egipat

Post by dia81 »

koji je to hotel ?
Topla voda

#36 Re: Egipat

Post by Topla voda »

.......
Centurion

#37 Re: Egipat

Post by Centurion »

Mogli bi se vi svi naci tamo, odvojeno, u razlicitim terminima. Zasto da da?
jasco

#38 Re: Egipat

Post by jasco »

c u there 19.07.2008 @ Grand Resort Hurghada
inspire_me

#39 Re: Egipat

Post by inspire_me »

Vratil se iko iz tog Egipta??
Dori

#40 Re: Egipat

Post by Dori »

Ja vec sve ispricala kod mime u kafani, pa evo samo copy/paste :D

Hurghada, hotel Mashrabay
mislim to je fol "najjeftinija" varijanta, ali ja i ako budem opet isla (a HOCU!) idem ponovo u isti. Bas je onako orijentalan, ima setaliste ispred od oko 8 km puno radnji, kafana i svega, plaza odlicna, ljudi ludi :-)
Vidjela sam ostale hotele, ali su mi previse pro-europski....i malo u sred pustinje. Ne bih nesto tamo za 8 zvjezdica.
Mada na kraju krajeva u hotelu samo prespavas, tj. na plazi....
Moras dati baksis svima, ako hoces nesto dobro. Ja sam sobaru dala 50-tak funti i dobile smo apartman na plazi! (1 EUR=8.4 funte)
Nije bilo previse djece i baba, tako da je nama bio raj na zemlji
Hrana skroz OK (ako hoces tamo da doplatis all incluzve kosta te oko 11$ po danu)
Ima pravo puno Rusa, ali i ne primjetis ih.
Mi smo isle na Rajska ostrva, malo ronile, pa smo opet kasnije nasle nekog crnca da nas vodi na te grebene (3h, 5$ )
Bila sam 1.5m od 5 kobri, plesala trbusni ples na plazi i u restoranu, imale smo besplatan ulaz u Calypso i Ministry of Sound, prosla svuda, vidjela svasta.
Rally u pustinji je isto fenomenalan. Odvedu Vas u selo beduina, pa malo na kamile, pa 40km kroz pustinju motorima. Iiiiiha!
Noci zivot LUUUUUDNICA! Nasle smo kafanu (Ali Baba) u kojoj imaju Harisa Dzinovica i pravo puno nase muzike, pa su nas pustili da budemo DJ's
U Cairo i Luxor nisam isla, ali smo skontale da odavde platimo let, a tamo se organizujemo preko njihovih agencija, jer je skoro 3x jeftinije. Sve!
Ma ne znam ni ja.....jos nisam sredila utiske.....ronjenje u Crvenom moru, voznja u TAXI-ju i njihovom busu, lud narod, obicaji, Afrika....ma ludnica!
Stvarno nisam ocekivala puno, a zavrsila sam tako da me vodic utjerao u autobus u utorak Dosla kuci i spavala do cetvrtka.......a vidi vremena ovdje

U svakom slucaju opustila sam se, zaboravila za posao, familiju, prijatelje, strahove od ajkula i letenja.....ma....

Odoh nazad!

Rajska ostrva
Image

...iz sobe na plazu....
Image

I moje forumcanstvo na kamili
Image
inspire_me

#41 Re: Egipat

Post by inspire_me »

Dena wrote:Ja vec sve ispricala kod mime u kafani, pa evo samo copy/paste :D

Hurghada, hotel Mashrabay
mislim to je fol "najjeftinija" varijanta, ali ja i ako budem opet isla (a HOCU!) idem ponovo u isti. Bas je onako orijentalan, ima setaliste ispred od oko 8 km puno radnji, kafana i svega, plaza odlicna, ljudi ludi :-)
Vidjela sam ostale hotele, ali su mi previse pro-europski....i malo u sred pustinje. Ne bih nesto tamo za 8 zvjezdica.
Mada na kraju krajeva u hotelu samo prespavas, tj. na plazi....
Moras dati baksis svima, ako hoces nesto dobro. Ja sam sobaru dala 50-tak funti i dobile smo apartman na plazi! (1 EUR=8.4 funte)
Nije bilo previse djece i baba, tako da je nama bio raj na zemlji
Hrana skroz OK (ako hoces tamo da doplatis all incluzve kosta te oko 11$ po danu)
Ima pravo puno Rusa, ali i ne primjetis ih.
Mi smo isle na Rajska ostrva, malo ronile, pa smo opet kasnije nasle nekog crnca da nas vodi na te grebene (3h, 5$ )
Bila sam 1.5m od 5 kobri, plesala trbusni ples na plazi i u restoranu, imale smo besplatan ulaz u Calypso i Ministry of Sound, prosla svuda, vidjela svasta.
Rally u pustinji je isto fenomenalan. Odvedu Vas u selo beduina, pa malo na kamile, pa 40km kroz pustinju motorima. Iiiiiha!
Noci zivot LUUUUUDNICA! Nasle smo kafanu (Ali Baba) u kojoj imaju Harisa Dzinovica i pravo puno nase muzike, pa su nas pustili da budemo DJ's
U Cairo i Luxor nisam isla, ali smo skontale da odavde platimo let, a tamo se organizujemo preko njihovih agencija, jer je skoro 3x jeftinije. Sve!
Ma ne znam ni ja.....jos nisam sredila utiske.....ronjenje u Crvenom moru, voznja u TAXI-ju i njihovom busu, lud narod, obicaji, Afrika....ma ludnica!
Stvarno nisam ocekivala puno, a zavrsila sam tako da me vodic utjerao u autobus u utorak Dosla kuci i spavala do cetvrtka.......a vidi vremena ovdje

U svakom slucaju opustila sam se, zaboravila za posao, familiju, prijatelje, strahove od ajkula i letenja.....ma....

Odoh nazad!

Rajska ostrva
Image

...iz sobe na plazu....
Image

I moje forumcanstvo na kamili
Image

Ujujuj sto si se ti fino provela....
Ja sam rezervisala u avgustu Egipat, pa ti se ovom prilikom puno zahvaljujem na ovako iscrpnom izvjestaju, a hvala i na par dobrih savjeta u vezi sa podmicivanjem sobara:) a planiramo obavezno i na ronjenje, te mi je, stoga, i tu dobrodosao ovaj tvoj savjet da nadjemo nekoga da nas prebaci na Rajska ostrva, jer je sigurno jeftinije od organizovanog odlaska s grupom.... dok bi se ja toga sjetila odmor bi mi i prosao, a ja se naplacala tri put vise od potrebnog

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Dori

#42 Re: Egipat

Post by Dori »

inspire_me wrote:

Ja sam rezervisala u avgustu Egipat, pa ti se ovom prilikom puno zahvaljujem na ovako iscrpnom izvjestaju, a hvala i na par dobrih savjeta u vezi sa podmicivanjem sobara:) a planiramo obavezno i na ronjenje, te mi je, stoga, i tu dobrodosao ovaj tvoj savjet da nadjemo nekoga da nas prebaci na Rajska ostrva, jer je sigurno jeftinije od organizovanog odlaska s grupom.... dok bi se ja toga sjetila odmor bi mi i prosao, a ja se naplacala tri put vise od potrebnog

;-)

I jedan savjet vezano za taxi......prvo izadjes iz auta i das mu koliko mislis da je dovoljno 5-10-15 funti.....Kad si u autu moze se svadjati, a kad izadjes i placas ne moze ti nista i sretan je sta god mu das :mrgreen:
karanana

#43 Re: Egipat

Post by karanana »

Dena wrote:
inspire_me wrote:

;-)

I jedan savjet vezano za taxi......prvo izadjes iz auta i das mu koliko mislis da je dovoljno 5-10-15 funti.....Kad si u autu moze se svadjati, a kad izadjes i placas ne moze ti nista i sretan je sta god mu das :mrgreen:
...ili dogovori cijenu prije nego udjes i sjednes u njega jer taksimetra nema (posebno ako nemas tacnu novcanicu i treba da ti vrati kusur).

taksi je pravo jeftin jer je kod njih litra benzina pola marke a litra nafte oko 25 pfeninga.
latinalover

#44 Re: Egipat

Post by latinalover »

bili 2004-e na ekskurziji u kairu...odron ipo!

pocevsi od hotela pa nadalje..lijepo sve kad gledas na slikama ,al kad dodjes tamo, Boze sacavaj...pa kad arapi zene pocnu barit nikad stat....

i bijeda su velika...5%bogatih ono ostalo ,siromastvo..a kairo ima 15 miliona

i da, previse su ljubazni, cega me bilo strah...
latinalover

#45 Re: Egipat

Post by latinalover »

karanana wrote:
Dena wrote:
inspire_me wrote:

;-)

...ili dogovori cijenu prije nego udjes i sjednes u njega jer taksimetra nema (posebno ako nemas tacnu novcanicu i treba da ti vrati kusur).

taksi je pravo jeftin jer je kod njih litra benzina pola marke a litra nafte oko 25 pfeninga.
a taksisti posebna prica..ma generalno,gledaju da ti lovu izvuku na svakom koraku...
giordania

#46 Re: Egipat

Post by giordania »

latinalover wrote:bili 2004-e na ekskurziji u kairu...odron ipo!

pocevsi od hotela pa nadalje..lijepo sve kad gledas na slikama ,al kad dodjes tamo, Boze sacavaj...pa kad arapi zene pocnu barit nikad stat....

i bijeda su velika...5%bogatih ono ostalo ,siromastvo..a kairo ima 15 miliona

i da, previse su ljubazni, cega me bilo strah...
sljedeci put zapucaj u london,ako mozes podnijeti te cjene.ne bi ni bila atraktivna destinacija za obican narod da su bogati i skupi.kakve veze ima sto je vecina stanovnistva siromasna?tamo se ide zbog njihovog mora,piramida i ostalog po cemu su poznati a ne da procjenjujes koliko domicilno stanovnistvo ima para.
i jaoooo,kako vas sve arapi bare to je za pricu.ja sam vidjela masu lijepih egipcanki na ulicama,a arapi jesu preljubazni sto se uvijek protumaci kao barenje. :-)
Centurion

#47 Re: Egipat

Post by Centurion »

Ja postavio topic i zbriso. Nije fer od mene. Evo par stvari koje sam dozivio - za one koji oce u Egipat preko Relax-a:

Pozitivne stvari:
1. Let je direktan i relativno kratak (oko 2 i po sata)
2. More u egiptu je super, koralji
3. Turisticki vodic je dobar lik, i oce pomoc
4. HOTEL INTERCONTINENTAL (preselili smo iz Hiltona Long Beach u ovaj i nismo se pokajali) - najbolja stvar na putovanju

Negativne stvari:
1. Hilton long beach je SMECE!!! Uzas zivi, od soba do smeca od menze (bolja je u Energoinvestu)
2. Ne kupujte vizu direktno od relaxa (50KM), uzmite je na aerodromu za 15 KM i necete cekati sat vremena da vam "ovjere" vizu koju vec imate
3. Egipcani su smece obicno od ljudi, samo gledaju da te izlevate, bez imalo postovanja i kulture (radno vrijeme prosjecno dnevno je 20 minuta kod egipcana, prema njihovim izvorima - tako nam je rekla turisticka voditeljica koja zna napamet historiju egipta i u vezi je sa nekim koptom kojem ovom prilikom cetsitam vaskrs)
4. Vruce, idite kad nije toliko vruce (avgust je haos)
5. U Luxoru je pakao od vrucine, popadali smo, ali vrijedi vidjet one gluposti od grobnica

Eto, ako neko ima jos pitanja, nek mi se ne obraca
neprilagodjena

#48 Re: Egipat

Post by neprilagodjena »

A koliko to te sve kostalo??
Centurion

#49 Re: Egipat

Post by Centurion »

Doplatio sam 200 KM za intercontinental hotel za 2 osobe, a ukupno sam platio to nezadovoljstvo oko 3000 za 2 osobe, plus fakultativa, kolokviji, skripte i sl :)

Inace? kaka si nako?
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#50 Re: Egipat

Post by anjusha »

'oću i ja... :sad:
Post Reply