znači kad dobijem na bingu, onda ću iz hira počet da proizvodim ovako nešto, a ne iz želje da zaradim profit.
do tada, moje skromno domaćinstvo će za vlastite potrebe proizvoditi ovakva piva.
Moderator: anex
poslao sam ti na ppmaselv wrote:hy,pozdrav svim ljubiteljima dobre pive kao nacina zivota.Ja sam samo jos jedan "pivar u pokusaju" koji iz prikrajka lista ovaj forum.Ovo je vec treca zima da citam i spremam se napraviti domace pivo,samo sto sam se sada pokrenuo sa mrtve tacke,umnogome mi je pomogao ovaj forum.Kupih slad u B.Planci,vec moj postojeci mlin cekicar je u pripremi,a hmelj kanim kupiti u B.Petrovcu ili u SLO od hmezada.Cekam iducu godinu da pay pal pocne raditi sa Srbijom,pa sto mi zafali e buy je tu.Procitah odavo knjigu "Piva iz vlastitog podruma",pa mislih da znam dosta,ali na ovom forumu sam uvidio da ne znam nista,pa odstampah knjigu "how to brew",biram za mene interesantna poglavlja,prevodim,taman malo osvezavam znanje i engleskog jezika.
Brewer,moze li i za mene neki pocetnicki recept,cisto da udjem u stos
i ko nema kindle neka skinebrewer wrote:odlična knjiga, ko ima kindle neka skida što prije jer neće zauvijek biti besplatna!
gdje, kad, kako i kolko paravukojebina wrote:sinoc sam popio jedno od najjacih piva na svijetu...rijec je o EKU 28... Nenormalno jako pivo, i imo sam osjecaj da bi lakse pola litre votke popio...aroma, gorcina, sve je vise nego odlicno...
svi interexiVrteska wrote:Nadam se da se necete previse ljutiti, ali mislim da bi mi vi ovdje mogli dati najbolji odgovor (sigurno je neko vec negdje pitao ali ne mogu naci): ima li sluuuucaaaaajnooo igdje u Sarajevu Guinness za kupiti? Ili ima li neko od vas slucajno nekoliko komada koje bi prodao? Treba mi za poklon jako dragoj osobi, pa eto. Hvala unaprijed.
Breweru,brewer wrote: svi interexi
! Spasio si me.