Molim iskustva koji su se oprobali u ovoj tehnici. Hvala!
Decoupage
Moderator: anex
-
pravosudni2011
#1 Decoupage
Mislim da decoupage tehnika zasluzuje posebnu temu
Jako sam se zainteresovala kad sam vidjela krajnje rezultate na predmetima bas na osnovu ove tehnike i interesuje me da li neko zna alternativne (jeftinije) materijale ili metode koje se mogu koristiti (da je isprobao) i gdje se u Sarajevu mogu nabaviti ti materijali? Cula sam da je neko recimo koristio lak za camce kao zavrsni sloj ili drvofix za ljepljenje salveta... Salvete imam (jos od prije rata, citavu kutiju
), a mozda cu poruciti s ebay-a rizin papir za decoupage, a za lakse apliciranje na podlogu.
-
*mima*
#3 Re: Decoupage
Drvofix bih koristila jedino za neke vece porvrsine, a inace samo originalne boje i lakove koristim.
- Tikvica
#4 Re: Decoupage
Na Bascarsiji preko puta Pravoslavne crkve ima prodavnica -Tugra se zove. Kod njih mozes kupiti sve sto ti je potrebno za decoupage. Od boja, lakova, kistova, mdf kutija, salveta. Teta je jako ljubazna, pomogne sa savjetom i cijene su pristojne. Ako imas racun na FB, potrazi ih - imaju svoju stranicu i tamo.pravosudni2011 wrote:Mislim da decoupage tehnika zasluzuje posebnu temuJako sam se zainteresovala kad sam vidjela krajnje rezultate na predmetima bas na osnovu ove tehnike i interesuje me da li neko zna alternativne (jeftinije) materijale ili metode koje se mogu koristiti (da je isprobao) i gdje se u Sarajevu mogu nabaviti ti materijali? Cula sam da je neko recimo koristio lak za camce kao zavrsni sloj ili drvofix za ljepljenje salveta... Salvete imam (jos od prije rata, citavu kutiju
), a mozda cu poruciti s ebay-a rizin papir za decoupage, a za lakse apliciranje na podlogu.
-
pravosudni2011
#5 Re: Decoupage
Tikvice, hvala puno! Otici cu ovih dana.
Mimo, a koji su to tacno originalni lakovi i boje i gdje ih ti nabavljas? Tugra ili negdje drugo? Koje ljepilo koristis za manje povrsine i moze li fotografija nekog uratka?
Mimo, a koji su to tacno originalni lakovi i boje i gdje ih ti nabavljas? Tugra ili negdje drugo? Koje ljepilo koristis za manje povrsine i moze li fotografija nekog uratka?
-
*mima*
#6 Re: Decoupage
Tugra.......sve ima.....napisala ti je tikvica.....teta preljubazna i zna..sto je najbitnije, sve mozes da je pitas. Kakva si sa salvetama?
- Ljuska_u_BaklaFi
#7 Re: Decoupage
Vid' mime žicaroŠa